2016-2017 Sezonu Basketbol Kombine ve Maç Biletleri

Böyle bir finans yönetimi olmaz. Nasıl bir piyasa araştırması yaptılar acaba? 100 tane kombine satılırsa ne yapacaklar? İndirime mi gidecekler? Sattıkları 100 kombinenin farkını geri mi iade edecekler? Anlamak mümkün değil gerçekten. Ayrıca Fener'in salonu ile Abdi İpekçi'yi kıyaslamak çok saçma.

Eğer doğru anladıysam 35000TL saha içi 2 senelik fiyat, 2016 için 30EL +30TBL toplam 60 maç, 2017 için 30 TBL +30 EL toplam (veya 25 civarı EC) toplam 60 veya 55 maç. Maç başı yaklaşık 300tl filan geliyor. Bilemedim çok mu? az mı?

Öncelikle deplasman denen bir olay var 15El + 15Tbl yani, akın çorap yeşilgiresun(aklıma ilk geldi kusura bakmasınlar) maçı dahil bir hesaplama

Ülker arenamız yok, fbülker ile karşılaştırmayalım fiyatları diyenler var, karşılaştıralım. Ülker arena en ucuzu 400tl, bizde 1300tl yani 3,5katı. Kategori 5,6,7 bizde yok diyenler de çıkacaktır. Kategori 4 600tl.
Gelelim bir diğer a lisanslı Anadolu Efese, aynı salonda oynuyoruz. 206 numaralı blok 125tl, bizde 1300tl. 10(ON) katı.

Son olarak bu sene Ec de yaptığımız 5+3 grup maçlarına bakalım. Seyirci ortalamamızı birisi açıklayabilir mi? 1500(Kapasitenin 10da biri)den fazla çıkacak mı?

Tribün fiyatları normale yakın da saha içi nedir böyle 35.000 TL öküz alınır lan o fiyata :) Şaka bir yana burası NBA falan değil bence fena uçmuşlar yönetimin tanıdıkları varsa 100-150 kişi versinler 35.000TL'den, benim çevremde bu parayı verecek kişiler yokta!!

Her açıdan seneye abdi ipekçi ruhunun yarısı olmayacak o belli oldu ki final maçında da yakın akraba vs dağıttıkları biletlerden çok belliydi bazı kesimler pozisyonlarda nasıl tepki vereceğini dahi bilmiyorlardı..

Eğer doğru anladıysam 35000TL saha içi 2 senelik fiyat, 2016 için 30EL +30TBL toplam 60 maç, 2017 için 30 TBL +30 EL toplam (veya 25 civarı EC) toplam 60 veya 55 maç. Maç başı yaklaşık 300tl filan geliyor. Bilemedim çok mu? az mı?

Yazdıklarınız toplam maç sayısı seneye El de maksimum 18 iç saha maçı oynıyacağız o da normal sezonu ilk dörtte bitirip seriyi 3-2 kazanırsak yine de gercekten parayı veren alacaksa o koltuklar için helali hoş olsun (o koltuklar çok az sayıda hem yeri çok iyi belki veren zwnginler çıkar)!

ama mesela görüş açısı çok kötü olan 001-005 blok içşn bile 18000 denmiş parayı o koltuklara verecek çıkmaz o fiyat satış fiyatı olacak bir fiyat değilm tek sorun fiyatlar değil yani ben o kombinelerin buyuk kısmının söz konusu fiyatlar tahsil edilmeden birilerinin eline geçeceğini dusunuyorum asıl sorun bu

Özetle açıkca komplo teorisi ama saha içi kombineler gercek üstü fahiş bana kalırsa o yerlerin çoğunu o fiyatlara satmayacaklar eski usul bilabedel ya da daha makul ücretle dağıtalacak fiyatları bu kadar fahiş göstermelerindeki amaç da normal tribun kombinesindeki artışın daha az dikkat çekmesini sağlamak.

Kombine ofisini aradım, kulüp bu sezon herhangi bir ayrım yapmama kararı almış. Sadece 15 Mayıs'a kadar herkes için geçerli %10 indirim var.

Bu bile Eurocup'ı getiren kombine sahiplerine yapılmış büyük bir terbiyesizliktir.

Eyvallah zurnanın zırt dediği yer burası peşkeş yerleri para ile bile vermek istemiyor adamlar demek ki talep azken iyi yerleri almış sıradan taraftar para vererek bile aynı yeri alsın istemiyorlar .

Özetle asıl mesele fiyatlar değil saha içi genel olarak peşkeş çekilecek protokol karşısı yine UA'ya beleş Galatasaray spor klübü şubeye 1200 TL verip destek olacak "akıllı" arıyor olayın özeti bu

On yıldır yaptıklarının çileği oldu bu GS basketbolun ölüm fermanı ilk sportif tökezlemede dibi bulurlar buluruz diyemiyorum bulurlar

Yazdıklarınız toplam maç sayısı seneye El de maksimum 18 iç saha maçı oynıyacağız o da normal sezonu ilk dörtte bitirip seriyi 3-2 kazanırsak yine de gercekten parayı veren alacaksa o koltuklar için helali hoş olsun (o koltuklar çok az sayıda hem yeri çok iyi belki veren zwnginler çıkar)!

ama mesela görüş açısı çok kötü olan 001-005 blok içşn bile 18000 denmiş parayı o koltuklara verecek çıkmaz o fiyat satış fiyatı olacak bir fiyat değilm tek sorun fiyatlar değil yani ben o kombinelerin buyuk kısmının söz konusu fiyatlar tahsil edilmeden birilerinin eline geçeceğini dusunuyorum asıl sorun bu

Özetle açıkca komplo teorisi ama saha içi kombineler gercek üstü fahiş bana kalırsa o yerlerin çoğunu o fiyatlara satmayacaklar eski usul bilabedel ya da daha makul ücretle dağıtalacak fiyatları bu kadar fahiş göstermelerindeki amaç da normal tribun kombinesindeki artışın daha az dikkat çekmesini sağlamak.

Haklısını deplasmanları unuttum ben. Kusura bakmayın :)

Kulüp nasıl indirim yapmama kararı alıyor? Kombineler satılırken yenilemeye %10 indirim hakkı vermediler mi?

Apaçık suç işliyorlar.

Takımın durumuna göre kombine fiyatı belirleniyorsa. 2014-15 sezonunda her maça geldiğim için ödeme almak istiyorum. Nereye başvurmam gerekiyor?

Geçen seneki fiyasko sesondan sonra bu sezon klubun kodomanları kombinelere tenezzul etmedi öyle olunca sıradan insanlar iyi yerlerden kombine alabıldı muhtemelen yarıfinal ve finalde içerden gelen talep karsılanamadı ve sorun oldu bu sene EL sezonunda tüm saha içini rezwrve ettiler mesela bu saha içş fiyatları göstermelık fıyat o yuzden yenılemeye de açmadılar parayı normal treibunden toplamaya çalışacaklar

Euroleague dahil paketler 1000 lira farkediyor. Yani maç başı 60 liraya geliyor kombineli fiyatı. Normal biletin daha pahalı olacağını düşünürsek 75 lira falan yapacaklar EL'de en ucuz bileti.

Bu fiyatlar çok büyük bir stratejik hata.Kombine satamamak falan bir yana , oluşmuş müthiş sinerjiyi bozdular.Basketbola ilgisi olmayan, ama şu dönemde merak sarmış birçok insan bile kombine alıp, uzun vadede destek olabilirdi.Özel maçlar dışında 1000 kişiye oynayan bir takım için 9-10 bin kombineyi bir anda satmaları içten bile değildi.Ama, yönetim günü kurtarmayı düşündüğü için büyük bir fırsat kaçırmıştır.Gerekirse 1-2 oyuncu eksik alırdık ama uzun vadede kazanırdık.Zaten 3-5 kişi hariç kimsede F4 yapalım falan gibi bir beklenti yoktu.Olur senin 50.000 kişilik bir fan kitlen , bu fiyatları koyarsın anlarım.Bu fiyatlar yakında düzelir ama bozulan sinerji kötü oldu.

Abdi İpekçi'ye geçtiğimiz yıldan beri saha içi kombinem var. Maçların da %80'ine falan gelmişimdir. Elimizden geldiğince takımı desteklemeye çalıştık.
Bu sene astronomik zam yapıldı. "Param var yenilemek istiyorum." deme hakkı bile verilmiyor.
Bunun tek açıklaması peşkeş çekilecektir. Saha içi eşe dosta, protokol karşısı taraftar grubuna peşkeş çekilecek salonun görüş açısı kötü olan yerlerini de en az 1100 TL'ye bize iteleyecekler.
Galatasaray yönetimi şu şampiyonluk sonrası olan sinerji ile birlikte bir şeyleri değiştirir mi diye umutlanırken klasik zihniyetini daha ileri boyuta taşıdı ve bu konuda seviye atladı.
Bu Galatasaray benim tuttuğum takım olan Galatasaray değil diye düşünüyorum. Kimin Galatasaray'ı ise destekçiyi, taraftarı da o bulsun.

Allahım bu nasıl bir yönetim anlayışı nasıl kötü bir taktiktir? Bir kere herşey şunla başlıyor zaten biletler çoğu maç uaya beleş veriliyor. Saha içi de anlaşılan sevgili liselilerimize peşkeş çekilecek. Saha içi biletler cidden satılacak mı cidden gelir takıma mı harcanacak? Bu kadar soru işareti varken bu fiyatlar çok çok ama çok yüksek!

Tekrar tekrar yazıyorum ama saha içi için belirleyen fiyatlar o koltukları sat(a)mayıp davetiye ile verme fiyatıdır es kaza biri çıkıp parayı bastırır alır oraları diye eski kombine sahiplerine yenileme hakkı bile vermiyor adamlar .Şu forumu aklı selim ve biraz etkili birileri okuyorsa bu yapılan gsbasketbolun temeline dinamit koymaktır gsbasketbolu bitirmektir başka bir tarifi yok.