Hazirlik maclarinin televizyondan yayini konusunda bilgisi olan var mi
Tamam Lasme önemli bir oyuncu, kimse hayır demez ancak kadroyu tamamladık diyip üstüne çok ceza almazsa takımda tutarız demek biraz plansız programsız iş yapmak oluyor sanki? Lasme 3 ay ceza aldı diyelim 10 yabancıyla mı oynayacağız, Daye-Krstiç-Tyus-Lasme-Deon (ki buraya tempo yapmak istediğimizde Micov'un da alması muhtemel 5-10 dakikayı bile hesaba katmadan) gibi bir beşliye 2 pozisyon için toplam 80 dkyı nasıl dağıtacağız? Geniş kadroyla rollerin oturamadığı kadrolar arasında çok ufak nüanslar var, benim görüşüm bu bizi ibrenin kötü tarafına iter.
Galatasaray Genel Menajeri Ömer Yalçınkaya, GS TV'de konuk olduğu programda, "Lasme 3 ay ceza alırsa durumunu değerlendirebiliriz." dedi.
Yalçınkaya şunları söyledi:
"Lasme'yi yere göğe sığdıramıyoruz. Geçen seneki başarımızda olağanüstü katkısı vardı. Muazzam bir oyuncu, taraftarla da ilişkisi harika. Ancak bildiğiniz gibi performans artırıcı olmasa da keyif verici madde kullandığı belirlendi. En az 6 ay-1 yıl ceza alacağı söyleniyor. 3 ayla kurtarırsa Lasme yeniden gündemimize gelebilir."
Yasaklı madde performans artırıcı değil sonuçta ama keyif verici madde aldığı belirlendi. Cezası 3 ay olursa bir formül düşünebiliriz."
Furkan 'ın daçka da 3 milyon $ garanti kontratı var onu bırakıp gelmez ki Furkan Avrupa da edeceği ya da bizim vereceğimiz max 800- 1000 olurdu bence.Krstiç kumarını oynamak yerine , eski oyuncumuz Furkan' ı geri getiremez miydik. Sonuç olarak kritik maçlarda Furkan ın bize nasıl faydaları olduğu malum.
Keşke Schilb yerine 2-3 oynayabilen bi savunmacı kısa alsaydık. Belki Top 8 için ciddi manada iddialı olurduk.
Krstiç kumarını oynamak yerine , eski oyuncumuz Furkan' ı geri getiremez miydik. Sonuç olarak kritik maçlarda Furkan ın bize nasıl faydaları olduğu malum.
Hocam iyi güzel de Micov, Göksenin, Sinan, Deon Thompson, Tyus bunlarda az savunma özellikleri olan oyuncular değil. Ben aşırı ümitsiz biri değilim de yani takımı bu kadar da küçümsemeye gerek yok.Sezon başlayınca çok büyük hayal kırıklığına uğrayacağız buraya yazıyorum. Herkesin dilinde "Laboral yaptıysa biz de yaparız" cümlesi var fakat Laboral'in geçen yılki kadrosunu bir inceleyin, birbirini çok iyi tamamlayan dengeli bir kadroydu. Bizim transferlerimiz plansız yapıldı geçen seneki gibi. McCollum alternatifi Huertas, Goudelock'ın alternatifi Dentmon olamaz. Bunlar birbirinden çok farklı oyuncular. Laboral'de maç başına 1.3 blok, 1.4 top çalma gibi istatistiklerle oynayan, tek görevi savunma yapmak olan Adam Hanga gibi bir oyuncu vardı. Tüm büyük takımlarda bu tip oyuncular bulunuyor Kalinic ve Honeycutt gibi. Onun dışında Shengelia, Tillie, Blazic gibi savunmacılar vardı. Yani 9 tane savunması olmayan sadece hücumu düşünen (Tyus dışında) yabancı almakla başarı gelmez, Doğru düzgün bir plana göre transferler yapılmalıydı, rastgele değil. Final four hayalleri kuruyorsunuz fakat bu takım playofflara kalamayacak.
Ben Daruşaffaka ve Barcelonadan o kadar emin değilim. Hele ki Daruşşafaka aldığı oyuncular içerisinden bir Anderson elit bir oyuncu diyebilirim Avrupa için. Clyburn Wanamaker Bertans Moerman bilmiyorum. F8 yapamazlarsa bana süpriz görünmez.