• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

2016/2017 Transfer Dönemi ve Kadro Yapılanması

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan GSbasket.Org
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:30
Daçkadan öndeyiz. Biz kendi işimize bakalım.

Wanamaker bertans moerman bu 3lüyü bize önerseler gözüm kapalı kabul ederim daçka f8in en büyük adaylarından takımın başında david blatt gibi bir koç var üstelik

dentmon-smith wanamaker-dairis e tercih edilr bence. Zaten hayatında bilbao maçı izlemeden dairis'i yüceltenleri anlamıyorum nasıl bir kafadalar.
aynı zamanda daye de moerman'a tercih edilir.

Diğer oyuncuları vasat zaten.

Şu kadroyla forumda F4 adayı olduğumuzu düşünenler bolken Darüşşafaka'nın kadrosunu kursak forumda beklenti Euroleague şampiyonluğu olurdu sanırım.

Takımımız çok kötü değil ama bence bu takım top 8 ve ligde final yaparsa başarıdır..Daha öncede söyledim F4 gibi söylemler şu aşamada sadece takıma zarar verir!! Her ne kadar hoca ve yönetim bu kadroyu F4 göre kurduğumuzu söylese de kimse kimseyi kandırmasın bu kadro F4 ayarında değil.Bence hedefleri fazla abartmamak lazım ki sonra fazla üzülmeyelim..

Takımımız çok kötü değil ama bence bu takım top 8 ve ligde final yaparsa başarıdır..Daha öncede söyledim F4 gibi söylemler şu aşamada sadece takıma zarar verir!! Her ne kadar hoca ve yönetim bu kadroyu F4 göre kurduğumuzu söylese de kimse kimseyi kandırmasın bu kadro F4 ayarında değil.Bence hedefleri fazla abartmamak lazım ki sonra fazla üzülmeyelim..

Abi hedef koymanın nesi zarar verecek ki takıma. F8 dese ne fark edecek. F8 hedefi koyup F8e kalamaz ise daha mı az eleştirecek yada üzülecek taraftar. Daha mı az başarılı olacak. F4 deyip f8 de elense hedef koydun beceremedin mi diyeceğiz. Ergin Ataman bu. Jawai, Pocius falan olduğu zaman bile f4 hedefliyoruz demişti. Yanlış hatırlıyor olabilirim ama hiç bir zaman Mahmuti gibi maç maç gidiyoruz, gidebildiğimiz yere kadar gitmek istiyoruz tarzı açıklamaları olmadı. Her zaman büyük konuşur. Şu ana kadarda bir zararı olduğunu görmedim.

Abi hedef koymanın nesi zarar verecek ki takıma. F8 dese ne fark edecek. F8 hedefi koyup F8e kalamaz ise daha mı az eleştirecek yada üzülecek taraftar. Daha mı az başarılı olacak. F4 deyip f8 de elense hedef koydun beceremedin mi diyeceğiz. Ergin Ataman bu. Jawai, Pocius falan olduğu zaman bile f4 hedefliyoruz demişti. Yanlış hatırlıyor olabilirim ama hiç bir zaman Mahmuti gibi maç maç gidiyoruz, gidebildiğimiz yere kadar gitmek istiyoruz tarzı açıklamaları olmadı. Her zaman büyük konuşur. Şu ana kadarda bir zararı olduğunu görmedim.

Zararı şu açıdan olur hocam; buradaki çoğu kişinin söylediği F4 söylemi gerçekleşmez, gruplardan çıkamazsak, ilk F4 yaparız diyenler eleştirecek hocayı..Neden böyle oldu neden şöyle yaptı..Ve bu olay 2-3 ay sonra olabilir..Sonuçta alınan oyuncuların kapasitesi de belli ölçüde..Bu açıdan taraftarların daha gerçekçi bakması lazım..

Daha öncede belirttim hoca zaten bu tarz hedefler koymayı seven biri..Bende beğenirim böyle hedeflerin konulmasını ama bu tarz söylemlerinde bazen gerçeği yansıtmadığı oluyor..Kadroyu F4 ayarında yaparsın ona göre hedef belirlersin..Herkes Laboral örneğini veriyor ama o ayrı bir hikaye tıpkı futboldaki Leicester City hikayesi gibi..

Sezon başlayınca çok büyük hayal kırıklığına uğrayacağız buraya yazıyorum. Herkesin dilinde "Laboral yaptıysa biz de yaparız" cümlesi var fakat Laboral'in geçen yılki kadrosunu bir inceleyin, birbirini çok iyi tamamlayan dengeli bir kadroydu. Bizim transferlerimiz plansız yapıldı geçen seneki gibi. McCollum alternatifi Huertas, Goudelock'ın alternatifi Dentmon olamaz. Bunlar birbirinden çok farklı oyuncular. Laboral'de maç başına 1.3 blok, 1.4 top çalma gibi istatistiklerle oynayan, tek görevi savunma yapmak olan Adam Hanga gibi bir oyuncu vardı. Tüm büyük takımlarda bu tip oyuncular bulunuyor Kalinic ve Honeycutt gibi. Onun dışında Shengelia, Tillie, Blazic gibi savunmacılar vardı. Yani 9 tane savunması olmayan sadece hücumu düşünen (Tyus dışında) yabancı almakla başarı gelmez, Doğru düzgün bir plana göre transferler yapılmalıydı, rastgele değil. Final four hayalleri kuruyorsunuz fakat bu takım playofflara kalamayacak.

Oraya kalıcı olarak yaz, mesajlarını sakın silme. Sene sonunda ne kadar yanıldığını, Ergin Hocayı ve takımı ne kadar küçümsediğini anlayınca, tekrar tekrar okur, gülümsersin...
Bu arada Hanga diyorsunda, Göksenin Hanga'dan çok daha iyi bir savunmacı. ayrıca üçlük de atabiliyor...

Oraya kalıcı olarak yaz, mesajlarını sakın silme. Sene sonunda ne kadar yanıldığını, Ergin Hocayı ve takımı ne kadar küçümsediğini anlayınca, tekrar tekrar okur, gülümsersin...
Bu arada Hanga diyorsunda, Göksenin Hanga'dan çok daha iyi bir savunmacı. ayrıca üçlük de atabiliyor...

Şu mesaj umarım ciddi değildir,basketbol konuşulan bir ortamda ciddi ciddi söylendiğine inanmak istemiyorum.

Şu kadroyla forumda F4 adayı olduğumuzu düşünenler bolken Darüşşafaka'nın kadrosunu kursak forumda beklenti Euroleague şampiyonluğu olurdu sanırım.

Dostum umarim ironi yapmissindir, eger ciddiysen daha ilk 5 haftanin sonunda uplayacagim bu yorumu kesinlikle eminim ki dackadan en az 3 4 galibiyet fazla aliriz top16 sonunda

Göksenine gidip deseniz Hangadan iyisin koçum o bile güler buna.

Hocanın hedef koyması güzel ama taraftar kitlesi yine fazla galeyana geliyor başarısızlık olursa hocayı en çok bu tayfa yerden yere vurur hedef koymak başka beklenti oluşturmak başkadır sakin olmak lazım.

Imparator Ergin hocamiz az konusmus..Ben uzerine ekliyorum, bu kadro sampiyon olacaktir. Burdaki Cska'li Ruslara falan diyorum zaten...Kacis yok. Zafer inananlarindir.

Şu mesaj umarım ciddi değildir,basketbol konuşulan bir ortamda ciddi ciddi söylendiğine inanmak istemiyorum.

Bu forumda diğe takım oyuncularını büyültmek, bizim oyuncuları küçültmek olağan birşey zaten. Aslında büyültmek de değil, devleştirmek... Tekrar yazayım istersen, Göksenin Hanga'dan çok daha iyi bir savunmacı...

Takımın durumuna bu kadar negatif bakmanın hiçbir mantığı yok. Gayet geniş kaliteli ve tecrübeli bi takım olduk. Forumda bazı kişiler sanırım dikkat çekmek istiyorlar. Bu takım için F4 hedefi kolay değil ama F8 gayet gerçekçi bi hedef. Daçka bizden çok daha iyi diyosunuz ama Abdi İpekçi faktörünü unutmayın. Bu takımdan umudunuzu kesmeyin.

Kadro genel olarak iyi kuruldu ama bence tek sıkıntı var. O da bence Schilb ve Diebler yerine 1 tane yabancı alınsaydı. Schilb ve Dieblerın toplam maliyeti 1.2m bu paraya istediğimiz kalitede 2-3 numara oyuncusunu alıp 8 yabancıyla oynamak çok daha mantıklıydı. 9 yabancıdansa 8 yabancı bence daha mantıklıydı.

Göksenin daha iyi savunmacı denmiş, daha iyi oyuncu denmemiş. Adam hanga overall da göksenin den 5 gömlek daha iyi oyuncu ama göksenin'de şu anda avrupa da topa baskıyı ve savunma yaparken perde ye takılmamayı en iyi yapan oyunculardan biri. Tabi savunma sadece topa baskı demek değil ama göksenin özelinde şu anda hocanın ondan istediğini çok üst seviyede yapıyor. Daha önce savunma yapmayı elini kolunu sallamak sanan göksenin, ergin hoca ile beraber topa baskı yaparken zaten üstün olan fizik özellikleri ile rakip kısanın üstüne kabus gibi çökmeyi öğrendi. Şahsen bence şu anda avrupada bu noktada en iyi 5 savunmacıdan biridir. Geri kalan kısımlarda eksik tarafları illaki var ama hocanın da istediği ne yapabiliyosan onu çok iyi yapacaksın, parçaları bu şekilde oturtan bir koç ataman.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Sayfalar dolusu teknik taktik yorum yapiliyor ama hazirlik maclari yayinlanacakmi bilen varmi sorusuna iyi veya kotu cevap yok benden baska kimse maclari seyretmek istemiyor anlasilan benden de bir yorum gelsin bari ben koça guveniyorum ve basarili olup gurur duyacagim bir sezon olacagina inaniyorum hepinize iyi haftasonlari sevgili galatasarayli dostlarim

Sayfalar dolusu teknik taktik yorum yapiliyor ama hazirlik maclari yayinlanacakmi bilen varmi sorusuna iyi veya kotu cevap yok benden baska kimse maclari seyretmek istemiyor anlasilan benden de bir yorum gelsin bari ben koça guveniyorum ve basarili olup gurur duyacagim bir sezon olacagina inaniyorum hepinize iyi haftasonlari sevgili galatasarayli dostlarim
Hocam bu maclari izlemeyi ben de çok severim ancak genelde son gün belli olur ve yurt dışı maçlarını link vs bularak izlemek zorunda oluyoruz. Tübad turnuvasi vs atv grubu kanalları verebilir.

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Tesekkur ederim.

Geçen sene maç yayını bulamadığımız hazırlık maçları olmuştu bu sene de yayın olmazsa şaşırmam, umarım yayınlayan kanal olur da izleriz ben de takımı çok merak ediyorum.

Efendim bu işlere Gs TV'nin el atması lazım fakat kendileri tamamen amatörce çalışıyor. Galatasaray gibi büyük bir camianın yurtdışında oluşacak tv giderlerini karşılayacak gücü vardır sanıyorum. Bahane olarak kabul edilmemeli. Bu mecrada Gs tv çalışanı var ise okusun bunları lütfen ve dikkate alınmalıdır.

Geri