• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

2016/2017 Transfer Dönemi ve Kadro Yapılanması

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan GSbasket.Org
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:30
Çoğunluğun aksine benim en beğendiğim transfer Diebler oldu. Yıllardır istiyordum kendisini sarı kırmızılı formayla görmeyi. Sonunda kritik anlarda eline güvenebileceğimiz istikrarlı ve elit bir şutöre kavuştuk. Burda bazı arkadaşların kadro dışı bırakmalarına rağmen Ataman'ın tahtaya ilk yazacağı isimlerden olacaktır. Ligde de, EL'de de her maç oynar Diebler. Maçlar başlasın da takımı izleyelim artık..

600 civarı kaldı bildiğim kadarıyla . Üste biraz ekleyip alsınlar bence sene başı 9-10 dioalrdı simdi 8 oldu bütçe bir anda . Krstic giderse tek ihtimal öyle alınabilir gibi görülüyor zaten .
Semih daçka ile yeniden anlaştı. Artık çok geç ama ben ihtiyacımız olmasına rağmen semihi görmek istemezdim.

Lig;

Russ Dentmon Can
Sinan Göksenin
Micov Orhan
Daye Ege
Tyus Deon

5 numara da sıkıntı çekeriz gibi gözüküyor ligte.
3 numarada da Micov'u gerektiğinde Daye, Orhan ve Göksenin yedekler.

Euroleague;
Russ-Dentmon-Can
Sinan-Göksenin-Diebler
Micov-Schilb
Daye-Deon-Orhan
Kristic-Tyus

Euroleague'de de Kristic'in performansı bizim için kritik olacak gibi gözüküyor.

Kadromuz kesinleştiğine göre yorumumuzu yapabiliriz artık. Öncelikle şu belli oldu ki oyuncu bütçemiz 8 - 8.5 milyon dolar arası. Yorum yaparken bunu göz önünde bulundurmamız gerek.

Fazlasıyla geniş, kaliteli isimlerden oluşan ve özellikle Euroleague'de ciddi rotasyon yapabileceğimiz bir takım kurduk. Ancak ben olsam kuracağım takım, daha dar rotasyonlu ama içinde Euroleague normal sezon MVP'si olabilecek kalitede bir oyuncu bulunduran bir takım olurdu. Ayrıca ligi de düşünerek kadroya bir tane devşirme katardım.

Yani 9 yabancı yerine 7 yabancı ve 1 devşirmeden yana kullanırdım hakkımı. Bu kadar geniş rotasyon benim çok uygun bulduğum bir yapı değil. Ancak bu sene ilk defa Euroleague yeni düzenle oynananacak. Maç sayısı çok fazla. Bu yüzden kurulabilecek en geniş rotasyon kurulmalıydı derseniz çok da bir şey diyemem.

Gelelim kadronun kalitesine. Ciddi bir skor potansiyeline sahibiz. Avrupa'nın belki de şutu en riske edilmeyecek 2 kısası bizde ( Dentmon - Diebler ).

Yine çok önemli delicilerimiz mevcut.( Russ - Dentmon)

Yavaş yavaş Avrupa basketolunun vazgeçilmezi haline gelen ikili oyun oynayabilecek, birebir skor bulabilecek, atletik bir forvetimiz var.( Daye )

İyi bir çember savunucumuz ( Tyus ), iyi bir alçak post oyuncumuz ( Kristic ), iyi bir 4.5 numaramız ( Thompson ) var. Kısacası takımda ofansif anlamda yok yok.

Savunma kısmına gelirsek Kristic dışında aksayacak oyuncumuz yok. Russ ve Dentmon rakibe baskı yapabilen adamlar. Diebler ayaklarının yavaşlığından dolayı 2 numarada handikap yaratsa da 3 numarada agresif savunması, yılmayan yapısıyla iyi bir savunmacı. Daye her ne kadar İtalya performansı sebebiyle savunmada yumuşak olarak da bilinse NBA kariyerinde iyi savunmacı olarak anılır. Tyus'ın savunma özelliğini anlatmaya gerek bile yok.

Russ - Dentmon - Diebler - Daye - Tyus beşiyle sahada oyunun her iki yönünde de etkili bir takım olacağımızı düşünüyorum. Russ - Dentmon ikilisi boy olarak kısa da görünse son derece kuvvetli, agresif ve yılmayan oyuncular. Fizik olarak ezilmezler yani.

Ayrıca hepimiz Micov'u çok sevsek de Russ - Dentmon gibi topla oynamayı seven, oyuna yön veren iki kısamız aynı anda sahadayken 3 numaramızın topla çok haşır neşir olmayan ancak bulduğu zaman affetmeyen, savunmada agresif bir oyuncu olması gerektiğini düşünüyorum. Sanırım Diebler bu konuda Avrupa ilk 5'tedir.

Birçok arkadaş Russ ve Dentmon ikilisinin yanyana çok süre alamayacağını yazmış. Ancak Ergin Hoca en çok para verdiği iki oyuncusunu aynı anda düşünmeseydi takıma transfer etmezdi. Ayrıca Teknik açıdan da düşündüğümüzde Dentmon - Russ ikilisi hücumda kolay durdurulabilir adamlar değiller. Savunmada da fizik dezavantajlarını kapatacak kadar agresifler.

Euroleague arenasında ilk 8'i zorlayabilecek kadar etkili bir takım yapıldığını düşünüyorum. Ancak rotasyon dar tutulup takıma yıldız bir oyuncu kazandırılabilinirdi. Ancak bu sefer de rotasyonun darlaşması sebebiyle farklı riskler ortaya çıkardı.

Lige gelince bu kadar pozitif konuşamayacağım. İyi 6 yabancımız olacak ama dişe dokunur bir yerli takıma katmadık. Özellikle 3 numarada Micov yalnız kalacak. Micov'u 4 e çektiğimize 3'e Göksenin geçer muhtemelen, iyice kısalacağız. Simmons hamlesinin yapılması gerekiyor. Bu hamleyi de yaparsak lig içinde iddialı bir takım kurduk diyebilirim.

Geçen seneki Laboral'le ister istemez karşılaştırmak zorunda hissediyorum kendimi:

Mike James > Russ Smith
Darius Adams > Justin Dentmon
Fabien Causeur > Blake Schilb
Adam Hanga > Sinan Güler veya Blake Schilb
Jaka Blazic > Jon Diebler
Alberto Corbacho > Göksenin Köksal
Davis Bertans > Vladimir Micov
Kim Tillie > Deon Thompson
Tornike Shengelia > Austin Daye
Ioannis Bourousis > Nenad Krstic ?
Darko Planinic > Alex Tyus ?

Tabi geçen sene bu sene ki gibi bir rekabet yoktu.(Artan maç sayısı değişen kadrolarla rekabetin daha yüksek olacağını varsayıyorum.) Pivot bölgesi dışında çok aksadığımızı sanmıyorum fakat Russ'ın performansı çok önemli bizim için. Dentmon'ın gelişi en çok onun için faydalı olacaktır. Euroleague tarzı guard nasıl olunur güzel bir örnek olacaktır.

Ne F4'ü şu kadroyu başka takımlar kursalar bunlardan bir şey olmaz derdik şimdi biz kurunca F4 kadrosu kurduğumuzu sanıyoruz.İlk olarak hedefimiz F4 olmamalı.
İlk 8-10'u zorlasak yeterli ama zorlar mıyız emin değilim.

Ne F4'ü şu kadroyu başka takımlar kursalar bunlardan bir şey olmaz derdik şimdi biz kurunca F4 kadrosu kurduğumuzu sanıyoruz.İlk olarak hedefimiz F4 olmamalı.
İlk 8-10'u zorlasak yeterli ama zorlar mıyız emin değilim.
F4 olmaz ama F8'i zorlarız belirli soru işaretler ve riskler var takımda ama takım gayet patansiyelli bence.

Geçen seneki Laboral'le ister istemez karşılaştırmak zorunda hissediyorum kendimi:

Mike James > Russ Smith
Darius Adams > Justin Dentmon
Fabien Causeur > Blake Schilb
Adam Hanga > Sinan Güler veya Blake Schilb
Jaka Blazic > Jon Diebler
Alberto Corbacho > Göksenin Köksal
Davis Bertans > Vladimir Micov
Kim Tillie > Deon Thompson
Tornike Shengelia > Austin Daye
Ioannis Bourousis > Nenad Krstic ?
Darko Planinic > Alex Tyus ?

Tabi geçen sene bu sene ki gibi bir rekabet yoktu.(Artan maç sayısı değişen kadrolarla rekabetin daha yüksek olacağını varsayıyorum.) Pivot bölgesi dışında çok aksadığımızı sanmıyorum fakat Russ'ın performansı çok önemli bizim için. Dentmon'ın gelişi en çok onun için faydalı olacaktır. Euroleague tarzı guard nasıl olunur güzel bir örnek olacaktır.

Oyuncu tiplerine bakarsak 1 ve 2 numara hariç ciddi farklılıklar var Sinan ve Schilb'i toplasak Hanga kadar savunma yapamazlar mesela.

Adams - James
Causeur - Blazic
Hanga - Bertans
Tillie - (Bertans)
Bourousis - Planinic - Diop

Genelde böyle oynadılar Shengelia sezon boyu sakattı neredeyse,Bertans sezon ortası döndü Causeur sezonun son bölümü hiç yoktu.Bourousis'in inanılmaz oyununu unutmamak gerek tabi ama onlar Bourousis savunma açığını kapatabilecek bir kadroydu biz de Krstic iyi dönse bile bu pek mümkün değil.

Şu kurulan kadro en az top8 i hakediyor umarım koç takımı güzel yönetir aksi sonuç başarısızlık olur benim için.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Kristicin gitme durumu için lasme isteniyor ya kadrolara, Tyus Lasme yerine alındı. Lasme kalmış olsaydı da Kristic alınırdı bence, hoca bir şekilde böyle bir uzun istiyor, umarım sağlıklı döner de çok katkı verir. Tecrübesi bizim için çok kıymetli. Ama bir şekilde tutmazsa kalıplı, uzun center alırız bence. Iverson gibi biri yani.

Ben kadroyu sevdim genel olarak. Atamanın kaos basketboluna uygun oldu lakin bu takımı Ataman dışında kimse kontrol edemez.
En büyük sıkıntı defans olacak gibi ki biz iyi defans yapıp temiz ribaund çekemezsek hızlı oynayamayız. İkinci sıkıntı Schilbin vereceği katkı. Üst seviyede katkı verirse zaten çok çok yetenekli ki, onun varlığı ile bir üst seviye takım oluruz. Geçiş oyunlarında çok avantaj Schilbin varlığı.

En çok izlemek istediğim isimler ise Russ, Diebler ve Thompson. Bunlar takım kimyasını tamamlayacak oyuncular. Orhan ve Egenin katkısını da merakla bekliyorum. Göksenin de deli gibi şut çalışıyormuş. Artık geçsin zaman da takımı izleyelim :)

Yani öyle bi takım olduk ki maç sonları skor tabelasinda ilk 3 skorer her maç değişecek gibi duruyor.

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ben genel olarak transferlerden ve kadro yapımızdan memnunum. Bence dengeli ve geniş bir kadro oldu. 6. yerli oyuncu genç oyunculardan da olabilir , yerli ucuz ekleme bir oyuncu da olabilir, devşirme Keith Simmons gibi de olabilir. Bu biraz da taktiksel olarak düşünülebilecek bir durum. Benim kaçırdığım bir konu var bilenlere onu da sorayım. Ligde 9 yabancının hepsine lisans çıkarıp her maçta farklı yabancıları kullanabiliyor muyuz? 1 yabancı lisans çıkaramayıp sadece Eurolegue maçlarına mı çıkabiliyor? Durum nedir acaba?

Oyuncu tiplerine bakarsak 1 ve 2 numara hariç ciddi farklılıklar var Sinan ve Schilb'i toplasak Hanga kadar savunma yapamazlar mesela.

Adams - James
Causeur - Blazic
Hanga - Bertans
Tillie - (Bertans)
Bourousis - Planinic - Diop

Genelde böyle oynadılar Shengelia sezon boyu sakattı neredeyse,Bertans sezon ortası döndü Causeur sezonun son bölümü hiç yoktu.Bourousis'in inanılmaz oyununu unutmamak gerek tabi ama onlar Bourousis savunma açığını kapatabilecek bir kadroydu biz de Krstic iyi dönse bile bu pek mümkün değil.

Hanga, Bourousis etkisi yapacak oyuncu elimizde yok maalesef onun dışında fena bir rotasyon değil fikrimce.

Banvitli Simmons boşta mı,yoksa devam ediyor mu hala?

ASUS_T00J cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çok riskli bi kadro kurduk ama Justin Dentmon hamlesi ile Top 8'i zorlar, F4'ü ise extra bi performansla yapabiliriz. Koçumuz Avrupan'ın en iyilerinden,Krstic,Tyus,Micov zaten bu ortamları gayet iyi biliyor. Sinan,Göksenin'in İman gücü var. Bu kadro oturursa EL kupası neden gerçekleşmesin??

Kristicin gitme durumu için lasme isteniyor ya kadrolara, Tyus Lasme yerine alındı. Lasme kalmış olsaydı da Kristic alınırdı bence, hoca bir şekilde böyle bir uzun istiyor, umarım sağlıklı döner de çok katkı verir. Tecrübesi bizim için çok kıymetli. Ama bir şekilde tutmazsa kalıplı, uzun center alırız bence. Iverson gibi biri yani.

Ben kadroyu sevdim genel olarak. Atamanın kaos basketboluna uygun oldu lakin bu takımı Ataman dışında kimse kontrol edemez.
En büyük sıkıntı defans olacak gibi ki biz iyi defans yapıp temiz ribaund çekemezsek hızlı oynayamayız. İkinci sıkıntı Schilbin vereceği katkı. Üst seviyede katkı verirse zaten çok çok yetenekli ki, onun varlığı ile bir üst seviye takım oluruz. Geçiş oyunlarında çok avantaj Schilbin varlığı.

En çok izlemek istediğim isimler ise Russ, Diebler ve Thompson. Bunlar takım kimyasını tamamlayacak oyuncular. Orhan ve Egenin katkısını da merakla bekliyorum. Göksenin de deli gibi şut çalışıyormuş. Artık geçsin zaman da takımı izleyelim :)

Göksenin gerçekten geçmişe bakarak şutlarını geliştirdi ama yanlızca boşta iken atabiliyor . Savunma varkende atmaya başlarsa biraz yüzdesini yukarı çekerse ciddi süreler almaya başlar . Her sene süresi artıyor sinanında azalıyor .

RUSS un bazı maçlarını izledim... RUSS BU YIL TAKIMIN YILDIZI OLACAK...

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bütçe 9 dendi ama 8 Milyon Dolar'ın transfer bütçesi olduğu ortaya çıktı.

Şimdi sorum şu;

Transfer döneminin ilk günü şu kadroyu yazsalar kabul eder miydiniz ?

Ben ederdim. 8 milyon'a Schilb hariç iyi kadro oldu gibi.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Russa niyeyse aşırı bir yüklenme var acele ettik yazılmıs dentmonda beklenen yıldız ismini kaldıramayınca Russ baya elestiriliyor söylüyorum Russ çok tweet çok yazı sildirir dentmon kadar kaliteli tek eksigi tecrübe onuda aşabilirse ciddi katkı verir ayrıca bizim takım yapımıza çok uygun bir oyuncu

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Russ genelinde özel bir eleştiri yok bence sadece Dentmon gelince oyun yapısı dahilinde ikisi de aynı anda sahada olmaları zor..Genel olarak eleştiriler bu yönde zaten daha Russın nasıl katkı vereceğini görmedik o yüzden direk Russ üzerinden eleştiri yapmak yersiz..Burada bir eleştiri de hocanın bazı bölgelere hamle şansı bırakmamasına gelebilir..

Böyle bütçeye gayet iyi kadro.

Ayağını yorganına göre uzatıp bu kadroyu kurmak da güzel iş.

Alternatifli geniş rotasyonlu bir kadro oldu. Herkesi birbirine alıştırmak hocanın işi. Başaracağından da şüphem yok.

Bu takıma köstek değil destek olmak şart.

Geri