• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

2016/2017 Transfer Dönemi ve Kadro Yapılanması

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan GSbasket.Org
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:30
Şu bütçeyi Ufuk Sarıca'ya versen taş gibi atletik takım kurar, EL'de de oynadığımız bu 4 maçtan en az 2'sini de kazanırdı..

Tamam Russ ve Schilb gitsin ama gelecek oyuncularda önümüzde ki ilk 11 maç oynayamayacaklar.

Bize şu anda lazım olan Ergin Hoca'nin kendine gelmesi ve takıma savunma yaptırması..
Öyle bir kural yok. sadece EL içindeki transferler geçerli dediğin

@Yasin Bulduran

Takımda savunması tolere edilecek iki isim var. Bunlar da Dentmon ve Daye. Takım savunmasını yukarı çekebilirsen diğer oyuncular da vasatın üstüne çıkar. Böylece atarak da maç kazanabilirsin.

Üstad belliki zamanın yok.Çünkü Dentmon dün kalbime hançeri sapladı.Sanırsam sende o gözle izlersen seninde kalbine hançer saplıyabilir.Tölere edilemeyecek kadar kötüydü Sloukas karşısında....
Neyse her fikre saygılıyım, sadece karşılıklı görüş alışverişinde bulunmak istedim :)

Ergin Ataman'in sezon basinda Vatan'a verdigi roportaji okudum simdi. Bir de attigi 1-2 tweet'e baktim sezon oncesi. O aciklamalardan sonra su an geldigimiz nokta,su an yaptigi aciklamalar gercekten inanilmaz. Aklim almiyor.

Roportajin linkini suraya koyayim,belki okumak isteyen olur.

http://bit.ly/2bHKaI7

Şu andan sonra yapılması gerekenler:
- Ergin Ataman ile daha fazla zaman kaybetmeden yollar ayrılmalı, bağlar koptu artık, birlikte geçen her gün aleyhimize bu saatten sonra.
- Sezonun geri kalanının en önemli amacı Göksenin, Ege ve Can'ı kazanmak olmalı, mümkün olduğunca geliştirmeliler kendilerini sonraki sezonlar için.
- EL'de kaybettiğimiz saygıyı yeniden kazanmak için mücadele etmeliyiz, enkaz denilebilecek bir kadro yapısı söz konusu, başarı mümkün görünmüyor ama en azından herkese mücadele ettiğimizi ispatlamalıyız.
- Kontratlarından çıkamayacaksak bile Pleiss, Russ ve Schilb kadroda olmamalılar, bu aslında onların suçu değil ama hocanın vizyonsuzluğunu bir şekilde bertaraf etmeliyiz.
- Bu klüp Efes'in geçtiğimiz senelerde düştüğü duruma düşmeyi kabullenemez, gerekirse EL'de ve ligde başarısızlık göze alınmalı, kangren olunduysa kesilip atılabilmeli, bütçe artırımına filan da gerek yok olmaz da zaten, savaşacak oyuncular kimse kalsınlar gerisine maaşlarını ödeyelim ama oynamalarına da gerek yok, bu da aynen bu şekilde tüm oyunculara şimdiden ifade edilmeli ve tabi ki tüm bu yapıyı organize edebilecek, "ÇALIŞKAN" bir koça ihtiyacımız var...

Şu takımda Russ Smith'in, Jon Diebler'ın, Blake Schilb'in ve hatta Deon Thompson'ın yeri yok. Ben bu kadar kötü transferler görmedim. Micov gibi bir oyuncun varken gidiyorsun üstüne Schilb ve Diebler alıyorsun bir de Emir'i alıyorsun. Hadi Emir sevmesek de yerli ve ucuz onu bir şekilde yediririz kadroya. Deon Thompson 4,5 diye aldın adama kilo verdirttin şimdi ne 4 oynayabiliyor ne de 5 oynayabiliyor. Ne idüğü belirsiz bir adam oldu. Russ Smith zaten tamamen facia ve skandal. Galatasaray tarihinin en kötü 2-3 oyun kurucusundan biri.

Şu saatten sonra başta Ergin Ataman kalır mı kalmaz mı bilemem bu takımın başında olacak her kimse Diebler, Schilb ve Russ'ı kovup bir tane 2-3 oynayabilen atletik ve savunması iyi birini ve bir tane de oyun kurabilen ve yine savunması iyi bir oyun kurucu almalı. Ligde Dentmon-Atletik 2,3 numara-Micov-Daye-Tyus-Pleiss altılısıyla çok güzel idare edebiliriz. Deon Thompson'a verilen süreler Ege'ye verilse şimdi için olmasa bile ilerisi için büyük kazanımlar elde ederiz ama bizde onu yapabilecek bir vizyon yok.

Gidecek isimler varsa öncelikle Schlibb ve Diebler olmalı. Pleiss ve Russ yine potansiyel taşıdıkları belli. Sezon basinda söyledik 3 numaraya iyi savunmaci lazım diye 2 adam parasına çok iyi bir 3 numara alınabilirdi, bu kadar kötü durumda olmazdik.

GM 5 Plus cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Dentmon'a lig lisansı çıkmış. Smith i sildiği anlamına gelir.Tercihini yapsın abi öyle dışarda bırakmak ile olmaz birini gönderecek bu kadar basit.Neyse bakalım daha başka neler göreceğiz.

''Avrupa'nın en iyi şutörü'' Jon Diebler Euroleague'de oynadığı 44 dakikada henüz üçlük atamadı.

Dentmon'a lisans çıkartılmasından sonra artık net olan bir şey var. Kontratlar kapalı. Yoksa Ergin Ataman illaha bütçeye rağmen birilerinin ipi çekerdi.

Lig lisansı iptal edilmesi gereken Schlibb ya da Diebler.

GM 5 Plus cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Schilb ve Dieblerin bu takimda yeri yok. Bu kadar net. Hele Schilb apar topar kovulmali. Yaptigi her hareket rezalet. Ne diye israr ediyor bu adamda anlamis degilim.

Wanamaker - Dentmon
Causeur - Sinan - Goksenin
Micov - Preldzic
Daye - Honeycutt - Ege
Tyus - Lasme

Ah, ah...

Wanamaker - Dentmon
Causeur - Sinan - Goksenin
Micov - Preldzic
Daye - Honeycutt - Ege
Tyus - Lasme

Ah, ah...

Sorun takımda değil.
Hoca da..
Bunun farkına varmak lazım..
Şu anki Ergin hoca ile bu takım da 4'te 0 çekerdi...

Söylenebilecek çok şey var. Hiçbiri yeni değil az çok bilinen şeyler, görünen köy misaliydi... Gördüğüm kadarıyla bence asıl sorun kısalarda, eleştirilen uzunlar Pleiss ve Thompson'dan da verim alınabilir duruyor. Ancak kısalar çok sorunlu ne guardlardan oyun aklı ve organizasyon katkısı alınıyor ne de savunma becerisi keza Schilb ve Diebler için de benzer sorunlar var.

Guard rotasyonu o kadar sorunlu ki maçın durumu ne olursa olsun çöp zamanlar dışında sürekli Sinan oynuyor. Dentmon ve Russ çok savruk, Dentmon'ın şut atmaktan başka hiçbir katkısını göremedim. Şut yüzdesini geçtim atamayabilirsin ama oyunda olduğu dakikalarda oyun okuma, maçın gerektirdiği gibi hareket etme konusunda çok kötü kararlar alan, point guarddan çok skorer sg gibi oynadı. Savunmada potansiyeli olsa da birebir savunmada da oldukça kötü. Bence ikisi de gitmeli.

Kanatlarda şişkinlik var oyuncular form tutamıyor, kimya açısından da Schilb ve Diebler'la yolların ayrılmalı, yabancı sayısını 9 'dan 8'e düşürmeliyiz. Russ Dentmon Schilb Diebler'la yoları ayırıp, atletik savunma yapmayı bilen bir swingman bir combo guard bir de point guardla takım kurtarılır gibi duruyor. Burun kıvırılan Jamon Gordon olsa Ergin hoca 30 dk sahada tutardı herhalde. Nba'den kesilen uygun oyuncular var...

Hoca sorunlu kabul ediyorum ayrıntılar çalışılmıyor gibi duruyor. Taktik açıdan en zayıf dağınık takımlardan biriyiz ama oyuncularda birbirini tamamlamayan oyuncular transfer yapmadan bu rotasyonla dengeli bir takım oluşturmak kolay değil.

Görünen o ki ne Ataman'ın istifa etmeye niyeti var ne de basiretsiz yönetimin Ataman'ı göndermeye. Bu başarısız seçimler neticesinde bu kadroya mahkum edildik... Micov hariç takımda herkesin yerini muallak görüyorum. Dentmon sürekli potayı düşünüyor oldukça bencil bir oyuncu. Russ Smith ise dün salondan izlediğim kadarıyla kalitesini ortaya koysa da çok net olarak özgüvenini kazanamadığı ortada. Savunmada bir şeyler yapmak için çabalıyor fakat her seferinde doğal olarak başarısız oluyor. Savunmada adamını kaçırdıkça da hücumda istediklerini yapamıyor. Penetre edecek pozisyonda ikileme düşüyor gideyim mi kalayım mı derken saniyeler işliyor. Tüm bu dağınık tabloda bir plan olmaması da antrenörün suçu.

Yapılan açıklamalar ve kenardaki tablo umut vermiyor. Bu başarısızlığa razı olunmaması ve süratle radikal hamleler yapılması lazım.

Aklınızda kadro yapmayın su takımi 2-3 tık üst seviyeye çekmek zor değil dove dove savunma yaptirirsin ama hocada o inat yok..

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Dove Dove ne demek?

Önümüzde ki sezon için teknik kadroya mutlaka Evgeniy Pashutin'i düşünmeliyiz. Rus Ergin Ataman kısaca ama takıntılı olmayanı. Sakat oyuncular ile sözleşme imzalamaz en azından.

Ben de aynı fikirdeyim. En beğendiğim ve underrated bulduğum koç olmasına rağmen Trichieri'nin bize ve tribünlere çok uyacak bir koç olduğunu düşünmüyorum.
Pashutin bence de bize uygun bir koç. Radonic de keza taraftarıyla var olabilen klüp tecrübesine sahip

Wikipedia'ya göre Andrea Trinchieri'nin sözleşmesi bu sezon sonu bitiyormuş. Burada asıl sorun bizim şubenin durumunun ne olacağı... Bütçemiz ne kadar olur, EL'de olur muyuz, salon işi nolur?..

Geri