2017/2018 Avrupa'dan Transferler

Nikola Radicevic, Kızıl Yıldız'dan Gran Canaria'ya Transfer Oldu!

Kızıl Yıldız, 23 yaşındaki Sırp guard Nikola Radicevic'in İspanyol ekibi Gran Canaria'ya transfer olduğunu duyurdu.

Daha önce Real Betis formasıyla uzun bir İspanya Ligi geçmişi olan Sırp oyuncu, sezon başında ülkesine geri dönmüş ve Kızıl Yıldız'a transfer olmuştu. Kızıl Yıldız formasıyla bu sezon 18 maça çıkan Radicevic; 4 sayı, 1.50 ribaund, 2.50 asist ortalamaları tutturdu.

 
Joventut Badalona, Nicolas Laprovittola'yı Kadrosuna Kattı!

Joventut Badalona, sezona Zenit'ti başlayan Arjantinli guard Nicolas Laprovittola'yı kadrosuna kattı.

İspanya'nın köklü ekiplerinden Joventut Badalona, 27 yaşındaki Arjantinli guard Nicolas Laprovittola'yu kadrosuna kattı. Sezon başında transfer olduğu Zenit'te geçtiğimiz haftalarda kadro dışı bırakılan ve genç takımla idmanlarına gönderilen Laprovittola, Rus ekibiyle çıktığı 16 maçta 6.31 sayı, 1.69 ribaund, 3.12 asist ortalamaları tutturdu.

NBA ve EuroLeague tecrübeleri bulunan Laprovittola daha önce İspanya'da Estudiantes ve Baskonia formaları giydi.

 
Colton Iverson İmzayı Attı!

Liga Endesa ekibi MoraBanc Andorra, Birleşik Amerikalı pivot Colton Iverson ile sezon sonuna kadar sözleşme imzaladığını açıkladı.

Geçtiğimiz sezon Maccabi FOX Tel Aviv forması giyen 28 yaşındaki ve 2.13 boyundaki Colton Iverson, Turkish Airlines EuroLeague'de görev yaptığı 30 maçta 8 sayı ve 5.3 ribaund ortalamaları yakalamıştı.

 
Zenit Petersburg, Malcolm Griffin'i Kadrosuna Kattı!

VTB Birleşik Ligi ve 7Days EuroCup'ta mücadele eden Rus ekibi Zenit, Birleşik Amerikalı guard Malcolm Griffin'i kadrosuna kattı.

Sezona Yunan ekibi Kolossos'ta başlayan 26 yaşındaki Birleşik Amerikalı guard Malcolm Griffin; forma giydiği 13 maçta 15.62 sayı, 3.77 ribaund, 5 asist, 1.46 top çalma ortalamaları tutturdu.

 
Valencia Basket, Damjan Rudez ile Yollarını Ayırdı
Rudez için yeni durak İtalya olabilir!


Valencia Basket, 3 aylık kontratı sona eren Hırvat uzun forvet Damjan Rudez ile yollarını ayırdığını resmi olarak açıkladı. Damjan Rudez için şu an en muhtemel yeni durak ise FIAT Torino Auxilium olarak görünüyor.

31 yaşındaki ve 2.08 boyundaki Damjan Rudez bu sezon Valencia Basket formasıyla Liga Endesa'da çıktığı 10 maçta 2.8 sayı ve 0.8 ribaund ortalamaları yakalarken, Turkish Airlines EuroLeague'de ise 11 maçta 3 sayı ve 1 ribaund ortalamaları tutturdu.

 
Austin Daye, Umana Reyer Venezia'da!

Daye, sezona Hapoel Jerusalem'de başlamıştı.
İtalyan ekibi Umana Reyer Venezia, Birleşik Amerikalı uzun forvet Austin Daye'i kadrosuna kattığını açıkladı.

Geçtiğimiz sezon ülkemizde Galatasaray forması giyen 29 yaşındaki ve 2.11 boyundaki Daye, bu sezona ise İsrail ekibi Hapoel Bank Yahav Jerusalem'de başlamıştı. Hapoel formasıyla İsrail Ligi'nde 9 maçta 12 sayı ve 4.2 ribaund ortalamaları tutturan Daye, 7Days EuroCup'ta ise 9 maçta 11.1 sayı ve 3.8 ribaund ortalamaları yakaladı.

 
Edwin Jackson Barcelona'ya Geri Döndü!

28 yaşındaki Fransız guard, sezon sonuna kadar Barcelona forması giyecek.

Barcelona, Edwin Jackson'ı açıkladı. 28 yaşındaki Fransız guard, sezon sonuna kadar Barcelona forması giyecek.

2014-15 sezonunda da Barcelona forması giyen Jackson, bu sezon Estudiantes forması ile 21.4 sayı ortalaması ile mücadele etti.

 
Strasbourg, Levi Randolph Transferini Duyurdu!

Fransız ekibi Strasbourg, İtalyan ekibi Dinamo Sassari'de forma giyen Levi Randolph'u transfer ettiğini duyurdu.

Avrupa'daki 2. sezonunu geçiren 25 yaşındaki Birleşik Amerikalı oyuncu Levi Randolph; bu sezon Dinamo Sassari formasıyla çıktığı 26 maçta 8.42 sayı, 3.15 ribaund, 1.54 asist ortalamaları tutturdu.

Geçen sezon Avellino'da forma giyen Levi Randolph, 1.5 sezonluk Avrupa kariyerinde ilk defa İtalya dışından bir takımın formasını giyecek.

 
Quinton Hosley, Polonya'ya Transfer Oldu!

Sezon başladıktan az bir süre sonra Yeşilgiresun Belediyespor'a imza atan 33 yaşındaki Birleşik Amerikalı forvet Quinton Hosley, Polonya Ligi ekibi Anwil Wloclawek'e transfer oldu.

Bu sezon Yeşilgiresun Belediyespor formasıyla 14 maça çıkan Quinton Hosley; 8.50 sayı, 4.29 ribaund, 3 asist ortalamaları tutturdu. Will Bynum ve Davon Jefferson'ın Yeşilgiresun Belediyespor'a transfer olmasından sonra Hosley'nin kadroya girmesi zorlaşmıştı.

 
Olimpia Milano'da Beklenen Ayrılık Gerçekleşti!

Etkisiz bir sezon geçiren Olimpia Milano, uzun süredir dillendirilen ayrılığı resmiyete kavuşturdu. Olimpia Milano, ilk Avrupa tecrübesini yaşayan 27 yaşındaki Birleşik Amerikalı uzun Cory Jefferson ile yollarını ayırdı.

Olimpia Milano formasıyla bus ezon 20 maçta görev alan Cory Jefferson; 3.25 sayı, 1.65 ribaund ortalamaları tutturdu. Jefferson, Milano formasıyla son maçına 29 Aralık 2017'de Kızıl Yıldız karşısında çıkmıştı.

 
FIAT Torino, Vander Blue'yu Kadrosuna Kattı!

İtalyan ekibi FIAT Torino, 25 yaşındaki Birleşik Amerikalı skorer Vander Blue'yu kadrosuna kattığını duyurdu.

Bu sezon Los Angeles Lakers formasıyla NBA'de 5 maça çıkan Vander Blue, etkili bir performans sergiyelemedi. Los Angeles Lakers'ın NBA Gelişim Ligi takımıyla bu sezon 15 maça çıkan Vander Blue; 19 sayı, 3.53 ribaund, 5.27 asist, 1.47 top çalma ortalamaları tutturdu.

Uzun bir NBA Gelişim Ligi kariyerine sahip olan Vander Blue, daha önce 2013/2014 sezonunda İsrail'de Maccabi Rishon formasıyla 7 maçlık bir deneyim yaşamıştı.

 
Panathinaikos Pota Altını NBA’den Güçlendirdi!

Uzun arayışlarını sürdüren Panathinaikos derdine çareyi Payne'de buldu.

EuroLeague’de play-off potasında bulunan ve uzun rotasyonundaki oyunculardan istediği verimi alamadığı için uzun zamandır transfer yapmayı düşünen Panathinaikos, dün gece transferi patlattı. Geçtiğimiz günlerde Orlando Magic tarafından kesilen Adreian Payne, OAKA’nın yeni oyuncusu olacak.

Transferi dün gece geç saatlerde Panathinaikos’un sahibi Dimitris Giannakapoulous bizzat kendi Instagram sayfasından açıkladı. Oyuncunun fotoğrafını paylaşan Giannakapoulos, açıklama bölümüne de “Hoş geldin" yazdı.

Adreian Payne, yakın zamanda NBA’den ayrılmıştı ancak bunun sebebi sadece performansı değildi. Cinsel suç işlediği iddiaları ortaya atılan Payne, bu sebeple Magic tarafından kadro dışı bırakıldı.

Bu sezonun başında Magic tarafından iki yıllık kontrat alan Payne, 4.3 sayı – 1.8 ribaund ortalamalarıyla mücadele etmiş ve toplam beş maçta 8.6 dakika süre almıştı. Gelişim Ligi’nde ise Payne 14 sayı – 8.7 ribaund ve 17 maçta 26.9 dakika ortalaması ile sahada kalmıştı.

NBA kariyerinde Atlanta Hawks ve Minnesota Timberwolves da bulunan Payne, kariyerinde ilk kez Avrupa’da ve Avrupa’nın en üst seviyesi EuroLeague’de mücadele edecek.

 
Barcelona Resmen Pesic’e Emanet!

Barcelona'nın yeni koçu beklendiği gibi Svetislav Pesic oldu. Başarısız sonuçlar sonrası Sito Alonso’yla yollarını ayıran Barcelona, kulübün efsanelerinden Svetislav Pesic’i takımın başına geri getirmeye karar verdi.

Barcelona bugün yaptığı açıklamada, takımın başına Svetislav Pesic’in getirildiğini duyururken Pesic’in sözleşmesinin sezon sonuna kadar olduğu belirtildi.

Tecrübeli Sırp koçun, Barcelona’nın hafta sonu ligde Bilbao’ya karşı oynayacağı maçla birlikte takımın başında yer alması bekleniyor.

68 yaşındaki Pesic, daha önce 2002-2004 yılları arasında Katalanları çalıştırırken 2003’de EuroLeague şampiyonluğu kazandı ve kulüp tarihinin ilk EuroLeague şampiyonluğunu kazandıran koç olmayı başardı. Barcelona sonrasında son olarak Almanya’da çalışan Pesic, 2012-2016 yılları arasında Bayern Münih’in başında yer aldı.

 
Barcelona Resmen Pesic’e Emanet!

Barcelona'nın yeni koçu beklendiği gibi Svetislav Pesic oldu. Başarısız sonuçlar sonrası Sito Alonso’yla yollarını ayıran Barcelona, kulübün efsanelerinden Svetislav Pesic’i takımın başına geri getirmeye karar verdi.

Barcelona bugün yaptığı açıklamada, takımın başına Svetislav Pesic’in getirildiğini duyururken Pesic’in sözleşmesinin sezon sonuna kadar olduğu belirtildi.

Tecrübeli Sırp koçun, Barcelona’nın hafta sonu ligde Bilbao’ya karşı oynayacağı maçla birlikte takımın başında yer alması bekleniyor.

68 yaşındaki Pesic, daha önce 2002-2004 yılları arasında Katalanları çalıştırırken 2003’de EuroLeague şampiyonluğu kazandı ve kulüp tarihinin ilk EuroLeague şampiyonluğunu kazandıran koç olmayı başardı. Barcelona sonrasında son olarak Almanya’da çalışan Pesic, 2012-2016 yılları arasında Bayern Münih’in başında yer aldı.



VrPW3r.jpg


"Avusturya'da kayak yaparken Barcelona'nın başına geçtim"

Barcelona'nın yeni koçu Svetislav Pesic ilginç açıklamalar yaptı. İmza töreninde konuşan Pesic, "Avusturya'da kayak yaparken telefonum çaldı ve şimdi buradayım. Sadece 2-3 gün konuştuk. Mutlu ve hazırlıklıyım. Yeni bir kariyer yapma ihtiyacım yok. Görevim takımı mevcut durumundan çıkarmak. Zamana ihtiyacım var ama zaman yok. Birlik olup savaşmalıyız. Ancak her şey iyi olsaydı, Pesic burada olmazdı. Acilen savunmayı ve hücum ribaundlarını güçlendirmeliyiz. Eski günlerdeki gibi çalışamayız. Günde iki idman yapamayız ama her gün çalışacağız. Artık haftada 4 maç var. NBA'den fazla. 14-15 oyuncumuz var. Görevleri tanımlamak görevim. Herkes mutlu olmayacaktır. Ama görevim oyuncuları mutlu etmek değil. Kazanmak. Ve kazanırsak herkes mutlu olur" dedi.
 
FIBA Şampiyonlar Ligi'nin En Skorer İsmi Kevin Punter, AEK'da!

AEK Atina, Polonya ekibi Rosa Radom formasıyla FIBA Şampiyonlar Ligi normal sezonunun en skorer ismi olan Birleşik Amerikalı skorer guard Kevin Punter ile sezon sonuna kadar sözleşme imzaladı.

Profesyonel kariyerine de 2016-17 sezonunda bir başka Yunan ekibi Lavrio'da başlayan 24 yaşındaki ve 1.90 boyundaki Punter, bu sezon başında kadrosuna dahil olduğu Rosa Radom ile FIBA Şampiyonlar Ligi normal sezonunda çıktığı 16 maçta 20.6 sayı, 3.4 ribaund ve 1.7 asist ortalamaları yakalayarak kupanın en skorer oyuncusu oldu. Rosa Radom formasıyla Polonya Ligi'nde ise 18 maça çıkan Punter, burada ise 19.2 sayı, 4.7 ribaund ve 2.5 asist ortalamaları ile görev yapmıştı.

 
Norvel Pelle, FIAT Torino'da!

FIAT Torino kadrosunu yenileme çalışmalarına devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde başantrenörü Carlo Recalcati ile yollarını ayırıp göreve Paolo Galbiati'yi getiren İtalyan ekibi, kadrosuna Vander Blue ve Nobel Boungou Colo'yu ekledikten sonra şimdi de Norvel Pelle'yi renklerine bağladı.

Bu sezonun ilk bölümünde ismi bir süre Galatasaray Odeabank ile de anılan 25 yaşındaki ve 2.11 boyundaki Norvel Pelle, son iki sezondur Pallacanestro Varese kadrosunda yer alıyordu.

Antigua ve Barbuda, Amerika Birleşik Devletleri ve Lübnan pasaportlarına sahip olan Pelle, bu sezon Varese formasıyla Serie A'da çıktığı 19 maçta 5.7 sayı, 4.5 ribaund ve 1.2 blok ortalamaları yakalamıştı.

 
Panathinaikos, Mike James Transferini Açıkladı!

Sezona NBA'de başlayan James, yeniden Atina'da.
Panathinaikos Superfoods, geçtiğimiz sezon da kadrosunda yer alan Birleşik Amerikalı guard Mike James ile sezon sonuna kadar sözleşme imzaladığını açıkladı.

Sezona NBA ekibi Phoenix Suns'ta başlayan ve NBA tarihinde çift yönlü kontratı normal kontrata çevrilen ilk oyuncu olan 27 yaşındaki ve 1.85 boyundaki James, bu sezon Suns formasıyla çıktığı 32 maçta 10.4 sayı, 2.8 ribaund ve 3.8 asist ortalamaları yakalamıştı.

Geçtiğimiz sezon Panathinaikos forması ile Yunanistan Ligi ve Yunanistan Kupası zaferleri yaşayan James, EuroLeague'de sezonu 13.1 sayı, 2.2 ribaund ve 3 asist ortalamaları ile tamamlamıştı.

 
CSKA Moskova, son olarak Gaziantep Basketbol forması giyen Victor Rudd'ı kadrosuna kattı!

Son dönemde sakatlıklar nedeniyle rotasyonu daralan CSKA Moskova, bu sezonun başında Gaziantep Basketbol forması giyen Victor Rudd ile kadrosuna yeni bir takviye yaptı.

CSKA Moskova, Amerikalı forvet ile 1 aylığına anlaşmaya vardı. Ayrıca, 26 yaşındaki oyuncunun kontratında sezon sonuna kadar uzatma opsiyonu da bulunuyor.

Kyle Hines ve Othello Hunter’ın sakatlıklar neticesinde bir süre forma giyemeyeceğinin açıklanması üzerine takıma katılan Victor Rudd, bu sezon Gaziantep Basketbol ile Basketbol Şampiyonlar Ligi’nde çıktığı 12 maçta 12,9 sayı, 7,8 ribaund ve 1,8 asist ortalamaları yakaladı.

Geçen sezon ise Maccabi Tel Aviv formasıyla EuroLeague’de 30 maçın 20’sine ilk 5’te başlayan Rudd, 10,1 sayı, 4,3 ribaund ve 1,7 asist ortalamalarıyla mücadele etmişti.

Ayrıca daha önce yine Gaziantep’te forma giyen Cory Higgins de CSKA Moskova’ya transfer olmuştu. Amerikalı kanat, hâlen Rus devinde forma giymeye devam ediyor.

 
Andrea Trinchieri, Brose Bamberg’e Veda Etti!

Brose Bamberg'in İtalyan koçu Andrea Trinchieri, Brose Bamberg'den ayrıldığını açıkladı.

Brose Bamberg’in İtalyan koçu Andrea Trinchieri, kişisel Twitter hesabından paylaştığı mesajla Alman ekibine veda etti.

Başarılı çalıştırıcı, kişisel Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şunları yazdı:

“Güzel bir macera oldu, bunları gerçekleştiren herkese çok minnettarım, iyi şanslar!!! Tchüss!”

Geçtiğimiz haftalarda omzundan bir ameliyat geçiren ve bir süredir takımının başında olamayan Andrea Trinchieri, son olarak Fenerbahçe Doğuş karşısında da kenarda yerini alamamıştı.

Brose Bamberg, bu sezon EuroLeague’de 22 maçta 8 galibiyet alırken Almanya Ligi’nde ise 21 maçta yalnızca 11 galibiyette kaldı ve 10. sırayı aldı.

 

Üst