2017/2018 Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi

YDÜ yarı finalin ilk maçında Çukurova'yı 2 farkla yendi ve 1-0 öne geçti. Tabi farkın bu kadar yakın olmasında YDÜ'nün 0/15 üç sayı yüzdesiyle oynamasının da büyük payı var. Çukurova'da 3 kişi dışında oyuncu yok resmen. Koca takımı Iagupova, DeShields ve Larkins oynatıyor. 3 kişiyle YDÜ gibi bir takıma karşı maçın son saniyesine kadar direnebilmelerini tebrik ediyorum.

Çeyrek finalde bizimle oynadılar, güç farkına rağmen kim ne kadar inkar ederse etsin Quigley olayı malum...
Şimdi Çukurova ile oynuyorlar, 2 yaz önce o takımın ismi Yakın Doğu Üniversitesi idi. BGD ile birleşince ismini Girne Üniversitesi yaptılar geçtiğimiz sezon, Eurocup'ta maç kaybetmeyen takım o dandirik kadroya maç verdi. Böylece ligde kaldı. Geçen yaz da bu şekilde kaldığı ligdeki katılım hakkını bir menejerlik şirketine devretti ve ismi Çukurova Basketbol oldu.
Bakalım finalde bu sefer kime salça olacaklar...

Is match fixing legal in Turkey?

Son düzenleme:
Dabovic milli takımda bu kadar iyiyken nasıl oluyor da kulüp kariyeri çöp anlamış değilim. Eurobasket'te Sırbistan'ı tek başına şampiyon yaptı aynı sene Ormanspor'da tel tel dökülüyordu.

Çukurova'ya helal olsun sadece 3 oyuncuyla Ydü gibi ligin en iyi takımına 2 maçta kök söktürdüler birini yendiler. Şimdi evlerindeki iki maçını da kazanırsa final oynayıp seneye Euroleague oynayacaklar. Biz ise 2 yıldır toplam 9 maç yaptık hiçbirini kazanamadık.

Fener hoca değiştirdikten sonra biraz basketbol oynamaya başlamış. Şampiyonluk için öndeler.

Garnier geldikten sonra Fb başka bir takıma evrildi. Ydü'de ise mental sıkıntılar var galiba özellikle Avrupa'da dördüncü olmaları onları baya yıpratmış. Çukurova'yı bile zar zor elediler. Fb 3-0 kazanırsa bu seriyi şaşırmamak lazım.

Sezonun en formda oyuncusu Vandersloot dökülüyor final serisinde. Fener büyük avantajı aldı, sonraki maçta Aziz her türlü pisliği yapar ve çıkartmaz salondan onları.

Fb burdan vermez gibi geçen seneki olaylardan sonra. Ha verirse şaşırmamak lazım loserliklerine bir yenisini daha eklerler. Ama Ydü alacak gibi de durmuyor. Avrupa'dan elendikten sonra özgüvenleri dağılmış gibi. Yani biz yenilmeyiz özgüveni kırılmış. İlk maçı kaybetmelerini bekliyordum Vandersloot olmadığı için ama bu maçta o olmasına rağmen çok kötü oynadılar. Fb de şanslıydı bazı kritik yerlerde öyle şanslı sayılar buldular ki. Bence serinin 4. maçı final olacak. Fb kazanırsa şampiyon, Ydü kazanırsa son maçı da alır şampiyon olur.

Tebrik ediyorum Fenerbahçe'yi. Sene boyu bir başarı için çok uğraştılar, kadroyu muntazam kurmalarına rağmen Fırat Okul'un yetersizliğini görüp Garnier'i getirmeleri de hak ettikleri sonucu getirdi. Dile kolay 1 sezonda 5 kere yendiler şu itici takımı, tebrik etmek gerek. Heriflerin ortası yok ya bir adama inanılmaz bağlı oluyorlar, yoksa da sürekli hamle yapıp kadronun hakkını vermeye çalışıyorlar. Kadın baskette de zorlaya zorlaya kazandılar kupayı. Bu açıdan takdir ettim, öteki açıdan da mutlu olmasam da memnun oldum. Vakıfbank, Eczacıbaşı, Efes gibi ülkenin sporuna adını yazdırmış, başarılarıyla bayrağımızı dalgalandırmış birkaç spesifik örnekler dışında tüm bu şirket takımlarının, belediye takımlarının Türk sporundan silinmesini diliyorum. Ne taraftarları vardır, ne kültürleri, ne de gelecekleri. Bu kadar cavcava rağmen Galatasaray'ımızın neredeyse 1.5 yıldızla aldığı Euroleague şampiyonluğunu bile getirememiş bir proje takımı. Hiçbir şey yapamıyorsan git tokat yediğin başkanın takımına dahil ol bari, o da yok. İğrenç, gereksiz, saçma sapan bir oluşum. Bu takımın Fenerbahçe veya Beşiktaş gibi direkt rakiplerimizi yendiği her maç uzun vadede bizi de kötü etkiler. O açıdan kaybetmelerine sevindim. Fenerbahçe'ye olmasa daha iyi olurdu ama elden gelen bir şey yok, bunları bir seride devirebilecek tek topu da Fenerbahçe oynadı son 1 ayda.

Yakın doğu'da bazı oyucular bilerek oynamayıp sampiyonluğu Fenere hediye etmiş. Maç sonrası soyunma odası karışmış ve küfürle havada uçuşmuş. Çok karışır orası.

Yakın Doğu için beklenen son. Işık denen adamın egosunu tatmin etmesine daha fazla dayanamadılar.