Siz Yakın Doğu kadar iyi yabancılarımız var diyordunuz bu tezinizden neden bu kadar çabuk vazgeçtiniz?
Kadroları da, son turnuvada aldığımız skorları da gayet iyi gördüm biliyorum. Benim düşüncem bu yönde umarım yanılırım.
Saygılar.
Kurduğumuz kadronun Yakın Doğu'dan iyi olduğunu yazdığım iletiyi göstermenizi rica ediyorum, bende merak ettim doğrusu
O tartışmaların olduğu dönemde yapılan "Işıl dışında kaliteli oyuncumuz yok" söylemine cevap verdim, o gün elimizde Jelena Dubljevic, Olivia Epoupa, Gintare Petronyte ve Moriah Jefferson vardı, bu oyuncuların Avrupa'nın üst düzey oyuncuları arasında olduğunu söyledim, kadın basketbolunu takip eden herkesde bunu rahatlıkla söyler.
Bir kıta dışı hakkımız vardı, bende eğer iyi bir Avupa'lı uzun ve kıta dışı skorer daha alırsak ligde ve Euroleague'de şampiyonluk adayı oluruz yazdım, adını zikrediğim iki oyuncuda Angel McCoughtry ve Sancho Lyttle'dı.
Zaten kadromuzun tamamlanmadığını, şuan için Yakın Doğu'nun gerisinde olduğumuzu belirtmiştim ama arada uçurum olmadığınıda söylüyorum.
İki takımın Avrupa'lı oyuncularını kiyaslayalım istiyorsanız?
Olivia Epoupa-Elin Eldebrink, Allie Quigley-Courtney Vandersloot, Jelena Dubljevic-Kim Mestdagh, Gintare Petronyte-Ann Wauters? Avrupa'lı oyuncularımızın Yakın Doğu'nun altında olduğunu düşünmüyorum, hatta daha iyi olduğumuzu düşünüyorum. Burada Yakın Doğu lehine farkı oluşturan kıta dışı oyuncular, bizim hali hazırda kıta dışı oyuncumuz yok, onlarda Kayla McBride ve Jantel Lavender var.
İki tane kıta dışı hakkımız var, doğru hamleler yaparsak onlardan daha iyi olacağımızdan eminim ama Astou Traore-Ashley Paris ve Sofia Da Silva gibi hamleler yaparsak ligde final Euroleague'de çeyrek final ötesine gidemeyiz. Olurda hiç kıta dışı almasak bile ligde şampiyonluk final oynayacağımızı ve şampiyonluk şansımızın olduğunu düşünüyorum, Euroleague'de çeyrek final yaparız, sonrası için kıta dışı hamlesi şart.
Bahsettiğiniz hazırlık maçlarında takımın hücum gücünün yarısını oluşuracak olan Allie Quigley ve Gintare Petronyte'nin oynamadığını ve takımın genç oyuncuları uzun süreler kullanarak oynadığını hatırlatmak isterim, zaten sezon başlayınca gerçek Galatasaray'ı beraber izleriz, sıradan hazırlık maçlarıyla yorum yapmadım bugüne kadar.
Euroleague'de tüm takımların kadrolarını biliyorum, Ummc Ekaterinburg ve Dynamo Kursk en iyi kadrolar, arkasından Yakın Doğu geliyor, bu ekipleri takip eden kadrolarda Galatasaray ve Fenerbahçe.
Saygılar.