2017-2018 EuroLeague Women

1 senelik aradan sonra bizim de katılacağımız 2017-2018 EuroLeague Women torbaları belli oldu. 4. torbadan katılacağımız kura çekimi 4 Temmuz'da çekilecek. Türkiye'yi bu sezon Galatasaray, Yakındoğu Üniversitesi ve Fenerbahçe temsil edecek.

Sarayın Sultanları'na zorlu maratonda başarılar diliyoruz, 13-14 sezonundaki başarıyı aynen tekrarlanmasını umut ediyoruz.

EuroLeague Women grup kuraları çekildi. Bence olabilecek en iyi gruplardan geldi bize. Prag'ı geçip 2. olursak F4 görebiliriz.

c9402f4cef705fcc251a227c645d996b.jpg

Karşı tarafta Fener, YDÜ, Ekaterinburg ve Nadezhda. Grup açısından ilk defa iyi bir kura çekmişiz ancak 2.olup ev sahibi avantajını alsak bile (hiç kolay değil o da) karşı tarafın 3.sünü elememiz müthiş başarı olur.

Ben bu mevcut kadroda bulunan uzunlarla,takımın 4 lü finale kalamayacağını kalsada yari final maçında maalesef eleneceğini düşünüyorum,Petronyte kendini geliştirerek dönmüş olabilir ama sıkı savunmacı değil hala bildiğimiz kadarıyla,Grinsven'i zaten takım için tamamen gereksiz görüyorum hayal kırıklığı olacağı büyük ihtimal,onca transfer yapıyorlar asıl gerekli olan savunmacı,ribaundcu kıta dışı uzun oyuncuyu getirmeyi akıl etmiyorlar,ara transfer döneminde getirseler ne olacak ? oyuncu ne zaman gelecekte takıma alışacak ve alışana kadar ne kadar katkı verecek bunu düşünemiyorlarmı ? Maljkovic transferler benim isteğimle yapıldı demiş röportajında öyle olduğuna inanmıyorum da diyelimki doğru o haldede kadro mühendisliğini beğenmedim özelliklede uzun oyuncular konusunda.

Kendi grubumuzda ilk ikiye girersek zaten karşı grubun 3 ya da 4.sü ile oynayacağız, üstelik saha avantajımız olacak. Kadromuzun şu hali bile karşı gruptaki Ekaterinburg ve Yakın Doğu harici takımlardan iyi. Kadroları açıp bakmanızı tavsiye ederim.

Saygılar.

Siz Yakın Doğu kadar iyi yabancılarımız var diyordunuz bu tezinizden neden bu kadar çabuk vazgeçtiniz?

Kadroları da, son turnuvada aldığımız skorları da gayet iyi gördüm biliyorum. Benim düşüncem bu yönde umarım yanılırım.

Saygılar.

Siz Yakın Doğu kadar iyi yabancılarımız var diyordunuz bu tezinizden neden bu kadar çabuk vazgeçtiniz?

Kadroları da, son turnuvada aldığımız skorları da gayet iyi gördüm biliyorum. Benim düşüncem bu yönde umarım yanılırım.

Saygılar.

Kurduğumuz kadronun Yakın Doğu'dan iyi olduğunu yazdığım iletiyi göstermenizi rica ediyorum, bende merak ettim doğrusu :)

O tartışmaların olduğu dönemde yapılan "Işıl dışında kaliteli oyuncumuz yok" söylemine cevap verdim, o gün elimizde Jelena Dubljevic, Olivia Epoupa, Gintare Petronyte ve Moriah Jefferson vardı, bu oyuncuların Avrupa'nın üst düzey oyuncuları arasında olduğunu söyledim, kadın basketbolunu takip eden herkesde bunu rahatlıkla söyler.

Bir kıta dışı hakkımız vardı, bende eğer iyi bir Avupa'lı uzun ve kıta dışı skorer daha alırsak ligde ve Euroleague'de şampiyonluk adayı oluruz yazdım, adını zikrediğim iki oyuncuda Angel McCoughtry ve Sancho Lyttle'dı.

Zaten kadromuzun tamamlanmadığını, şuan için Yakın Doğu'nun gerisinde olduğumuzu belirtmiştim ama arada uçurum olmadığınıda söylüyorum.

İki takımın Avrupa'lı oyuncularını kiyaslayalım istiyorsanız? Olivia Epoupa-Elin Eldebrink, Allie Quigley-Courtney Vandersloot, Jelena Dubljevic-Kim Mestdagh, Gintare Petronyte-Ann Wauters? Avrupa'lı oyuncularımızın Yakın Doğu'nun altında olduğunu düşünmüyorum, hatta daha iyi olduğumuzu düşünüyorum. Burada Yakın Doğu lehine farkı oluşturan kıta dışı oyuncular, bizim hali hazırda kıta dışı oyuncumuz yok, onlarda Kayla McBride ve Jantel Lavender var.

İki tane kıta dışı hakkımız var, doğru hamleler yaparsak onlardan daha iyi olacağımızdan eminim ama Astou Traore-Ashley Paris ve Sofia Da Silva gibi hamleler yaparsak ligde final Euroleague'de çeyrek final ötesine gidemeyiz. Olurda hiç kıta dışı almasak bile ligde şampiyonluk final oynayacağımızı ve şampiyonluk şansımızın olduğunu düşünüyorum, Euroleague'de çeyrek final yaparız, sonrası için kıta dışı hamlesi şart.

Bahsettiğiniz hazırlık maçlarında takımın hücum gücünün yarısını oluşuracak olan Allie Quigley ve Gintare Petronyte'nin oynamadığını ve takımın genç oyuncuları uzun süreler kullanarak oynadığını hatırlatmak isterim, zaten sezon başlayınca gerçek Galatasaray'ı beraber izleriz, sıradan hazırlık maçlarıyla yorum yapmadım bugüne kadar.

Euroleague'de tüm takımların kadrolarını biliyorum, Ummc Ekaterinburg ve Dynamo Kursk en iyi kadrolar, arkasından Yakın Doğu geliyor, bu ekipleri takip eden kadrolarda Galatasaray ve Fenerbahçe.

Saygılar.

Son düzenleme:
Ömer Yalçınkaya takım hakkında nasıl bu kadar rahat konuşuyor ya. Kadroyu bilmesek açıklamalarından UMMC gibi kadromuz var zannederim. Mevcut takımla 2. olsak bile diğer gruptan gelecek 3. takım bizden daha kaliteli olacak. Tek saha avantajı yetmez. Erkek basketbol takımına olduğu gibi 2 tane de bu şubeye transfer lazım.

Euroleague Women Fikstürümüz:

1.Hafta

11.10.2017 | Uniqa Sopron - Galatasaray

2.Hafta

18.10.2017 | Galatasaray - USK Praha

3.Hafta

25.10.2017 | Bourges Basket - Galatasaray

4.Hafta

01.11.2017 | Castors Braine - Galatasaray

5.Hafta

22.11.2017 | Galatasaray - CCC Polowice

6.Hafta

29.11.2017 | Dynamo Kursk - Galatasaray

7.Hafta

06.12.2017 | Galatasaray - ESBVA LM

8.Hafta

13.12.2017 | Galatasaray - Uniqa Sopron

9.Hafta

20.12.2017 | USK Praha - Galatasaray

10.Hafta

03.01.2018 | Galatasaray - Bourges Basket

11.Hafta

10.01.2018 | Galatasaray - Castors Braine

12.Hafta

17.01.2018 | CCC Polkowice - Galatasaray

13.Hafta

24.01.2018 | Galatasaray - Dynamo Kursk

14.Hafta

31.01.2018 | ESBVA LM - Galatasaray

Son düzenleme:
vJ8MzO.jpg

Süper Kupa Dynamo Kursk'un Oldu!

Fiba Süper Kupa finalinde geçtiğimiz sezonun Euroleague şampiyonu Dynamo Kursk ve Eurocup şampiyonu Yakın Doğu Üniversitesi karşılaştı. Dynamo Kursk, Yakın Doğu Üniversitesi'ni 84-73 mağlup ederek kupanın sahibi oldu.

Karşılaşma son ana kadar çekişmeli geçti, Yakın Doğu Üniversitesi Quanitra, Vandersloot, Ann Wauters ve Kayla McBride ile etkili oldu, Dynamo Kursk Angel McCoughtry, Epiphany Prince ve yeni transferi Sonja Petrovic'in etkili oyunu ile kupaya uzandı.

İstatistikler:

Dynamo Kursk’ta Sonja Petrovic 40 dakika boyunca oyundan çıkmadan 20 sayı 10 ribaunt 3 asist, Angel McCoughtry 18 sayı 3 ribaunt 3 asist, Epiphany Prince 14 sayı 6 ribaunt 3 asist, Helena Ciak 10 sayı 3 ribaunt 2 asist, Tatiana Vidmer 9 sayı 6 ribaunt, Natalia Zhedik 9 sayı ile oynadı.

Yakın Doğu Üniversitesi’nde ise Hollingsworth 19 sayı 6 ribaunt, Vandersloot ise 18 sayı 6 ribaunt 10 asist, Ann Wauters 12 sayı 7 ribaunt, Kayla McBride 13 sayı 2 ribaunt 4 asist ile oynadı.

bLMNQV.jpg