2017-2018 Galatasaray Erkek Voleybol Takımı

Takımımızı tebrik ediyorum. Bu takımın finale çıkacağına tüm kalbimle inanıyorum. Helal olsun. Hüseyin Kaptan ve Nedim Hocanın emekleri çok.
 
Efeler Ligi'nde Play-Off Çeyrek Final 1. Maçları Tamamlandı. Alınan Sonuçlar:

Afyon BLD 0-3 Halkbank (0-1)

Maliye Milli Piyango 3-0 Arkas Spor (1-0)

Galatasaray 3-2 Fenerbahçe (1-0)

İstanbul BŞB 3-2 Ziraat Bankası (1-0)
 
Son düzenleme:
W7pvgY.jpg



“Tarih tekerrürden ibarettir”

Galatasaray HDI Sigorta Erkek Voleybol Takımımız, Play Off Çeyrek Final 1. karşılaşmasında Fenerbahçe’yi 3-2 mağlup etti. Karşılaşma sonrası Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi Okan Böke, Sportif Direktör Şükrü Yengil, başantrenör Nedim Özbey, kaptan Hüseyin koç ve oyuncular Emin Gök ile Onurcan Çakır, Galatasaray Televizyonu’ndan Merve Ergü’ye değerlendirmelerde bulundu. Açıklamalar şu şekilde;

OKAN BÖKE:


“Acayip memnunum. 2-0’dan geldik, yendik. Emeklerine sağlık hepsinin. Fenerbahçe galibiyeti muazzam bir şey. Süper bir galibiyet. Takıma ve hocama güveniyorum. 3-0’da kazanabilirdik. İnşallah öteki maçta kazanıp bir üst tura çıkacağız”


ŞÜKRÜ YENGİL:

“Maç bitti voleybol konuşuyoruz. İyi mücadele ve isteğimiz vardı. 2-0’dan maçı çevirdik. Geriye döndük ve avantaj yakaladık. 2 maçtan bir tanesini aldığımız zaman ilk 4’e giriyoruz. Bütün çocukları tebrik ediyorum. Çok büyük emek verdiler. Tüm teknik ekip ve yöneticilerimizi de tebrik ediyorum. Bu savaşı vermek kolay değildi. Voleybol adına güzel şeyler oldu.”


NEDİM ÖZBEY:

“Voleybol adına taktik anlamında her şeyi yaptılar ama son anda yüreklerini koydular. 2-0’dan maçı 3-2’ye çevirmek bir çalışma, kondisyon ve inanç meselesi. Yarın takımı onarıp, çıkan taraf olacağız. Yıllar sonra ilk 4’e girmeye söz vermiştim, çıkaracağım.”


HÜSEYİN KOÇ:

“Ezeli rakibimiz karşısında geri döndük. Bu kadar zorluğa rağmen. Herkesi kutluyorum. Bu maçı kazanmak müthiş oldu. Erkek voleybolun tarihini değiştirme zamanı. Elimizden ne geliyorsa yapacağız 8 Mart’ta. Biz bu tarihi değiştireceğiz inşallah.”


EMİN GÖK:

“Maça çok gergin başladık. İlk sette basit hatalar yaptık. Moral bozukluğuyla ikinci seti de kaybetmemize rağmen harika bir geri dönüş yaşadık. Fenerbahçe ligde çok iyi yerde bitirdi. Seriyi uzatmadan ikinci maçı da kazanıp yarı finale çıkmak istiyoruz.”


ONURCAN ÇAKIR:

“2-0’dan 3-2’ye çevirdiğimiz için çok mutluyum. İkinci maçı alıp yarı finale kalmak istiyoruz. 4 sene önce bunu başarmıştık, yine başaracağız. Tarih tekerrürden ibarettir.”
 
14/15 sezonunda bundan daha kötü bir kadroyla Rejlek, Tuia'yla falan elemiştik. Şimdi elememizin hiçbir sürprizi olmaz. İlk maçı 0-2'den kazanmanın moraliyle çıkacağız 2. maça. Yarı finale kalırsak Maliye veya Arkas'ı da geçip finale kalabiliriz. Sezon başında kümede kalma yorumları yapılan takım şaka maka ilk 4'e kalacak. Bütün aslanlara bir kez daha teşekkür ve tebrik ediyorum.
 
nOp26g.jpg


Galatasaray HDI Sigorta Erkek Voleybol Takımımız, Efeler Ligi Play Off Çeyrek Final 2. karşılaşmasında Fenerbahçe’nin konuğu oldu. Play Off Çeyrek Final 1. karşılaşmasında Fenerbahçe’yi 3-2 mağlup ederek seride 1-0 öne geçen Filenin Aslanları, Metro Enerji Spor Salonu’nda oynanan serinin 2. maçından 3-1 mağlup ayrıldı. Bu sonuçla Play Off Çeyrek Final serisinde durum 1-1 oldu.

Karşılaşmaya Galatasaray HDI Sigorta’nın sayısıyla başlandı. Akhrem’in sayılarıyla etkili olan takımımız, Fenerbahçe karşısında 3-6 öne geçti. Fark 3 sayıya çıkınca Fenerbahçe ilk mola hakkını kullandı. Molanın ardından da etkili oyununa devam eden Filenin Aslanları, farkı 6 sayıya kadar çıkardı. Ev sahibi ekip 3-9’da ikinci mola hakkını kullandı. Okello’nun sayılarıyla farkı açan takımımız, ilk set teknik molasına 5-12 üstün girdi. Akhrem ve kaptan Hüseyin’in sayılarıyla Fenerbahçe karşısında oyun üstünlüğünü devam ettiren takımımız farkın kapanmasına izin vermedi ve ilk seti 17-25 kazanarak setlerde 1-0 öne geçti.

İkinci set karşılıklı sayılarla başladı. Başa baş devam eden sette farkı açan Fenerbahçe, skoru 8-6’ya getirdi. Hücumda etkili olan ev sahibi ekip ikinci set teknik molasına 12-9 üstün girmeyi başardı. Akhrem, Emin ve kaptan Hüseyin’in sayılarıyla yeniden etkili olan takımımız, farkı kapatamayınca 16-11’de mola aldı. Todorov’un üst üste elde ettiği iki sayının ardından bu kez Fenerbahçe mola hakkını kullandı. Molanın ardından elde ettiği sayılarla farkı açan Fenerbahçe seti 25-22 kazandı ve setlerde 1-1’lik eşitliği yakaladı.

Üçüncü sete de iyi başlayan taraf Fenerbahçe oldu. Takımımız karşısında farkı açan ev sahibi ekip sette skoru 10-6 yapınca başantrenör Nedim Özbey mola aldı. Oyun üstünlüğünü sürdüren Fenerbahçe teknik molaya da 12-8 önde girdi. Teknik mola sonrası karşılıklı sayılarla ilerleyen sette farkın kapanmasına izin vermeyen Fenerbahçe, üçüncü seti de 25-20 kazandı ve 1-0 geriye düştüğü maçta 2-1 önde geçti.

Dördüncü sette de etkili oyununu sürdüren Fenerbahçe, takımımız karşısında farkı açmayı başardı. Ev sahibi ekip dördüncü set teknik molasına 12-9 üstün girdi. Akhrem, Yasin ve Okello’nun sayılarıyla yeniden etkili olan takımımız 15-15’te durumu eşitledi. Hemen ardından üst üste bulduğu sayılarla farkı açmayı başaran Fenerbahçe dördüncü seti 25-19, maçı da 3-1 kazandı.

Play Off Çeyrek Final 3. karşılaşması 11 Mart 2018 Pazar günü Fenerbahçe’nin ev sahipliğinde oynanacak. 3. maçı kazanan takım yarı finale yükselirken, yenilen takım ise 5/8 etabında mücadele edecek.
 
Son düzenleme:
İlk seti farklı kazanmışken sonraki 3 seti ve maçı kolay bırakmamızı takıma yakıştıramadım. Şimdi son maçta işimiz daha zor. Büyük ihtimalle mafya yöneticileri ve çirkef taraftarları da gelir son maç diye. İnşallah turlarız ama zora soktu baya aslanlar.
 
Efeler Ligi'nde Play-Off Çeyrek Final 1. Maçları Tamamlandı. Alınan Sonuçlar:

Afyon BLD 0-3 Halkbank (0-1)

Maliye Milli Piyango 3-0 Arkas Spor (1-0)

Galatasaray 3-2 Fenerbahçe (1-0)

İstanbul BŞB 3-2 Ziraat Bankası (1-0)



Efeler Ligi'nde Play-Off Çeyrek Final 2. Maçları Tamamlandı. Alınan Sonuçlar:

Halkbank 3-1 Afyon BLD (2-0)

Arkas Spor 3-0 Maliye Milli Piyango (1-1)

Ziraat Bankası 3-0 İstanbul BŞB (1-1)

Fenerbahçe 3-1 Galatasaray (1-1)


Halkbank yarı finale yükseldi, diğer eşleşmeler üçüncü maça uzadı.
 
Son düzenleme:
En son 14/15 sezonunda eşleşmiştik bunlarla o zaman da 2-1 koymuştuk. Şimdi de 2-1 koyduk ve kötü başladığımız sezonda en iyi 4 takım arasındayız. Bu sonuçla seneye CEV Cup'da olmayı da garantiledik.

Şimdi Arkas'ına da yenip, finale çıkma ve Şampiyonlar Ligi biletini alma zamanı.

Ne desem bilemiyorum, bu sezon çok kez göğsümüzü kabarttılar hem de takım sporlarındaki en az bütçenin olduğu takım bu branştı. Hakettik yarı finale kalmayı.

Tebrikler Filenin Aslanları!
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Fenerbahçe için iktisadi olarak son çoktan başladı da sportif olarak bu mağlubiyetle son 4 dışında kalınması sonun başlangıcıdır. Zira 2017-2018 sezonunda fenerbahçe'nin takım sporlarında musabık olduğu toplamda 3 branş ve 5 takımı vardı. Bunlardan 2 branş ve 3 takımda derece yapamama ihtimali doğdu. Yoluna devam ettiği basketbolda da erkek ve kadınlarda türkiye kupasını kaybetti. Kadın basketbolunda ligde ve avrupada'da kupa alması zor gözüküyor. Erkek basketbolunda da avrupa kupası alması çok zor yani yine yarım katrilyon harcayıp tüm sezonu erkek basketbolunda ligi kazanarak kapatabilirler...
 
Çok güzel bir sonuç. Tebrikler takımımıza. Emeği geçen herkese teşekkürler. Yolunuz açık olsun. Final ve şampiyonluk bize yakışır.
 
Bu sene başında bu takımın yapılanmasındaki çarpıklıkları, yanlışlıkları kıt spor bilgimle yorumlamıştım. Yine de candan taraftarlar olarak söylediklerimizde bir kötü niyet olmadığı, tersi sonuçların da bizi ancak mutlu edebileceğini tahmin etmek zor değildir. Bu anlamda bu takım da benim sezon başı ettiğim beylik lafları boşa çıkartarak ve yönetim şekillerinden, kağıt üstündeki profillerinden çok daha büyük, Galatasaray yaraşır bir profil çizerek nasıl karakterde olduğunu gösterdi. En nihayetinde bugün yanlış çıktığım için hiç olmadığım kadar mutluyum, her şey için sağolun, yolunuz açık olsun Aslanlar. İnşallah Arkas'ı da eleyip geçen sezonki kadın takımımız gibi Avrupa'nın en iyi takımlarından biriyle sezon finali oynamaya hak kazanırsınız.
 
Koç Nedim Özbey ve kaptan Hüseyin Koç gibi iki değerli Galatasaraylının yıllar sonra da olsa yuvalarında olması çok güzel ve varlıkları gençlerle dolu takıma bir ruh veriyor. Hüseyin Koç'u geç bulduk (36 yaşından sonra) ama lütfen bundan sonra hep aramızda olsun. Böylesine lider karakterli sporcular kolay yetişmiyor.
 
kOROpv.jpg


Efeler Ligi’nde yarı finaldeyiz!

Galatasaray HDI Sigorta Erkek Voleybol Takımımız, Efeler Ligi Play Off Çeyrek Final 3. karşılaşmasında Fenerbahçe’nin konuğu oldu. Metro Enerji Spor Salonu’nda oynanan mücadeleden 3-1 galip ayrılan Filenin Aslanları seride 2-1 öne geçti ve adını yarı finale yazdırdı.

Okello’nun sayısıyla maça başlayan takımımız, Fenerbahçe karşısında 1-3 öne geçti. Üst üste bulduğu sayılarla 10-10’da eşitliği yakayan Fenerbahçe olsa da Okello ve Akhrem’in sayısıyla yeniden öne geçen Filenin Aslanları teknik molaya 11-12 üstün girdi. Karşılıklı sayılarla ilerleyen sette Fenerbahçe 15-13 öne geçerek farkı açtı. Skor 17-14 olunca başantrenör Nedim Özbey mola hakkını kullandı. Gladyr ve Metin’in etkili sayılarıyla takımımız karşısında oyun üstünlüğünü ele alan ev sahibi ekip seti 25-20 kazandı ve setlerde 1-0 öne geçti.

İkinci sete iyi başlayan Galatasaray HDI Sigorta oldu. Emin Gök’ün etkili servisleriyle 0-3 öne geçen Filenin Aslanları, Yasin’in sayısıyla durumu 1-4 yaptı. Hemen ardından blok sayılarıyla farkı kapatan Fenerbahçe 4-4’te durumu eşitledi. Sket’in sayısıyla 5-4 öne geçen ev sahibi ekip, üst üste bulduğu sayılarla farkı açmayı başardı. Takımımız, Okello’nun sayılarıyla 11-11’de beraberliği yakaladı. Filenin Aslanları, Akhrem’in sayısıyla teknik molaya 11-12 önde girdi. Fenerbahçe karşısındaki üstünlüğünü sürdüren takımımız farkı 3 sayıya kadar çıkardı. Fenerbahçe 16-16’da skoru eşitlese de takımımız Emin ve Okello’nun sayılarıyla yeniden öne geçti. Galatasaray HDI Sigorta, Fenerbahçe karşısında durumu 18-22 yaptı. Hemen ardından Akhrem’in sayısıyla skoru 20-23’e getiren takımımız, Sket’in sayısının ardından 21-23’te mola aldı. Gladyr’in servis hatası ve Akhrem’in sayısıyla ikinci seti 23-25 kazanan takımımız setlerde durumu 1-1’e getirdi.

Üçüncü set Fenerbahçe’nin sayısıyla başladı. Takımımızın yaptığı hatalarla 3-1 öne geçen ev sahibi ekip, üst üste sayılar bularak skoru 6-2 yapmayı başardı. Fark 4 sayıya çıkınca Nedim Özbey molayı aldı. Takımımız, Yasin ve Akhrem’in sayılarıyla skoru 7-6’ya getirince bu kez Fenerbahçe mola hakkını kullandı. Sket ve Metin’in sayılarına Akhrem, Hüseyin ve Emin’in sayılarıyla anında karşılık vererek 10-10’da beraberliği yakalayan takımımız üçüncü set teknik molasına da 10-12 üstün girdi. Yasin ve Okello’nun sayılarıyla Fenerbahçe karşısında üstünlüğünü sürdüren Galatasaray HDI Sigorta skoru 14-18 yaptı. Hücumda Metin Toy ile etkili olan Fenerbahçe skoru 18-19’a gelince takımımız molayı aldı. Molanın ardından Emin ve Doğukan’ın blok sayılarıyla farkı açan takımımız üçüncü seti de Okello’nun sayısıyla 21-25 kazandı ve setlerde 2-1 öne geçti.

Dördüncü set karşılıklı sayılarla başladı. 2-2’lik beraberliğin ardından öne geçen ev sahibi ekip, Skoru 5-2 yapınca Nedim Özbey mola hakkını kullandı. Fenerbahçe’nin üst üste yaptığı hatalarla farkı eriten Galatasaray HDI Sigorta, Akhrem’in blok sayısıyla 8-8’de durumu eşitleyince bu kez Fenerbahçe mola aldı. Molanın ardından Fenerbahçe farkı açsana da 11-11’de yeniden durumu eşitleyen takımımız, Emin’in sayısıyla teknik molaya da 11-12 önde girmeyi başardı. Okello ve Yasin’in sayılarıyla farkı açan Filenin Aslanları, skoru 13-15’e getirince Fenerbahçe ikinci molasını aldı. Fenerbahçe karşısında oyun üstünlüğünü molanın ardından da devam ettiren Filenin Aslanları farkı 5 sayıya kadar çıkardı. Ev sahibi ekip farkı 2 sayıya indirince 16-18’de takımımız ikinci mola hakkını kullandı. Akhrem, Yasin ve Okello’nun sayılarıyla farkı koruyan takımımız, dördüncü seti 22-25, maçı da 1-3 kazandı.

Galatasaray HDI Sigorta bu sonuçla Play Off Çeyrek Final serisinde durumu 2-1 yaparak adını yarı finale yazdırdı. Deplasmanda Fenerbahçe’yi eleyen Filenin Aslanları yarı finalde Arkas Spor ile mücadele edecek.
 
Son düzenleme:
9mlmzQ.jpg


“İnanmak başarmanın yarısıdır”

Galatasaray HDI Sigorta Erkek Voleybol Takımımız, Efeler Ligi Play Off Çeyrek Final 3. karşılaşmasında Fenerbahçe’yi deplasmanda 3-1 mağlup ederek seride 2-1 öne geçti ve adını yarı finale yazdırdı. Karşılaşma sonrası Voleybol Şubesi Sportif Direktörü Şükrü Yengil, Genel Menajer Mehmet Berent Bayrakçı, sporcular Onurcan Çakır, Doğukan Ulu, Yasin Aydın, Melih Sıratça, Ufuk Minici ve Daudi Okello Galatasaray Televizyonu’ndan Merve Ergü’ye açıklamalarda bulundu. Açıklamalar şu şekilde;

ŞÜKRÜ YENGİL:


“Şu anda çok mutluyum. Türkiye’de Final Four’a kalmışız. Bunun mutluluğu yaşamamız lazım. Fenerbahçe sahasında seyircisinin önünde bu mutluluğu yaşayamazsak yazık. Türkiye’nin en iyi 4 takımından biriyiz. Çok iyi mücadele ettik, hak ettik. Emeği geçen antrenörlerü, teknik kadroyu ve tüm takımı tebrik ediyorum.”


MEHMET BERENT BAYRAKÇI:

“Birincisi çok mutluyum. İyi başladık. Geçen maça da iyi başlamıştık sonunu getiremedik. Bu aslanların hepsini kutluyorum. Ellerine, yüreklerine sağlık.”


ONURCAN ÇAKIR:

“Tarih tekerrürden ibaret demiştim. Bunu başaracağız demiştim. Benim takıma inancım, Galatasaray’a olan inancımdandı. Başardık çok mutluyuz. Tüm taraftarlarımıza ve camiamıza armağan olsun.”


YASİN AYDIN:

“Bu maça çok inanmıştık. Çok istedik. İyi oynadık ve maçı aldık. Yarı finale kalmak çok güzel başarı. Tüm takımı tebrik ediyorum.”


DOĞUKAN ULU:

“Ezeli rakibimizle son maça kalmıştı her şey. Çok güzel oynadık ve yarı finale çıktık. Arkas bizim zorlayabileceğimiz bir takım. Ben alabileceğimizi düşünüyorum. İnşallah güzel şeyler olacak.”


MELİH SIRATÇA:

“İnanılmaz bir voleybol oynadık. Herkesin emeğine sağlık. Taraftarımız yanımızda değildi ama deplasmanda Fenerbahçe gibi güçlü bir rakibi yendik. Yönetici, taraftar herkesin emeğine sağlık. İlk 4’teyiz.”


UFUK MİNİCİ:

“Anlatılmaz yaşanır dedikleri bu olsa gerek. İmkansızı başardık. Fenerbahçe’yi kendi sahasında 3-1 yendik. İmkansız diye bir şey yok. Nice ordular imkansız zaferleri kazanmıştık. Biz de bugün onu başardık. İnanmak başarmanın yarısıdır. Herkesi kutluyorum.”


DAUDI OKELLO:

“Takım olarak savaştık ve kazandık. Bir araya geldiğimizde neler yapabileceğimizi gösterdik. Takım olarak savaşırsak Arkas karşısında da kazanacağız.”
 
Efeler Ligi'nde Play-Off Çeyrek Final 2. Maçları Tamamlandı. Alınan Sonuçlar:

Halkbank 3-1 Afyon BLD (2-0)

Arkas Spor 3-0 Maliye Milli Piyango (1-1)

Ziraat Bankası 3-0 İstanbul BŞB (1-1)

Fenerbahçe 3-1 Galatasaray (1-1)


Halkbank yarı finale yükseldi, diğer eşleşmeler üçüncü maça uzadı.



Efeler Ligi'nde Play-Off Çeyrek Final 3. Maçları Tamamlandı. Alınan Sonuçlar ve Play-Off Yarı Final Eşleşmeleri:

Arkas Spor 3-1 Maliye Milli Piyango (2-1)

Ziraat Bankası 2-3 İstanbul BŞB (1-2)

Fenerbahçe 1-3 Galatasaray (1-2)


Play-Off Yarı Final Eşleşmeleri:

Halkbank - İstanbul BŞB

Arkas Spor - Galatasaray
 
Son düzenleme:
Şu metro enerji salonunda bir kadın basketbol takımımız kazanamıyor. Onda da büyü yapmışlar kadıköy gibi boşuna demiyoruz falcı büyücü kulübü diye.
 

Üst