Şubemizin belki de en sahipsiz branşı. Geçen sezonu facia gibi geçirdik ve yanlış hatırlamıyorsam 6 sene sonra Avrupa Kupalarında bulunamayacağız. Bu sezon için transfer duyumu veya haberleri bu başlık altında konuşabiliriz.
Benim takip ettiğim tüm Galatasaray şubeleri içinde en umutsuz olduğumun Erkek Voleybol Takımımız olduğunu söyleyebilirim. Kızlara bakıyorsun 15 kişilik kadrosunun 8'ini kendi altyapısından çıkarmış, koçu U-23 takımıyla Dünya Şampiyonu olmuş, A milli kadın voleybol takımının yardımcı antrenörülüğüne getirilmiş ve kemik kadroyla gelen meşakkatli başarıdan sonra hem dişi, tırnağıyla Şampiyonlar Ligi bileti almış, hem de gelen başarı neticesinde imkan dahilinde olan sponsorluk anlaşmalarıyla tarihin en iyi kadrosunu kurmuş. Erkek takımımız ise kendi altyapısını yüceltmeyi geçtim, kendiyle özdeşleşen yaşını almış adamları bile elinde tutmakta aciz durumda. Takım her sene daha fazla yaşlanıyor ve her sene hedefler biraz daha geriye çekiliyor. Hem de kızlarımız bunu kadınlar seviyesinde dünyanın en üst düzey liginde yaparken erkek takımımız, Avrupa'nın dahi en vasat liglerinden birinde gerekli gelişimi gösteremiyor, doğru hamleleri yapamıyor. Öyle ki 14 yaşında altyapıya alıp 4 sene emek harcadığımız devşirme adayı sporcularımız bile şubeden arkalarına bakmadan koşarak kaçıyorlar. Bu sene de Daudi Okello dışında takımda heyecanlandıran bir şey göremiyorum. Onun da gelişimine ne katkı yaparız, sene sonu kalır mı o bile belli değil. Bomboş bir branş, hakikaten harcanan mesaiye yazık.
Bence direkt ligi kapatsınlar. GS - FB derbisinin bile tv'den canlı yayınlanmadığı bir ligi oynatmaya gerek yok. Ondan sonra yetkililer "Erkek voleybola yeterince ilgi yok" diye veryansın eder.Fb derbisinde 20-19 öndeyken 20-23 geriye düşen bir şube niye hala kapatılmıyor?