2017-2018 Hazırlık Dönemi

Hendrix, Summers ve Hardy'nin yerine çok daha iyi isimler vardı piyasada ve alabilirdik de. Sonra çok iyi performans gösterirler mi bilmem ama sezon öncesi intibası kötü olan isimler sonrasında da aynı performansı gösteriyorlar. Işık veren de yine aynı şekilde devam ediyor. Bu basketbolda daha bariz bir olay.

Hendrix, Summers ve Hardy'nin yerine çok daha iyi isimler vardı piyasada ve alabilirdik de. Sonra çok iyi performans gösterirler mi bilmem ama sezon öncesi intibası kötü olan isimler sonrasında da aynı performansı gösteriyorlar. Işık veren de yine aynı şekilde devam ediyor. Bu basketbolda daha bariz bir olay.

Geçen sene hazırlık maçlarında yeni dusan denilen pleiss gibi mi ? Bu yoruma hiç katılamayacağım. Hendrix hakkında benimle şüphelerim var ama daha boyle bir kanıya varmak için çok erken.

Önceleri kötü intiba gösteren sezona öyle devam ediyor yorumu çok yanlış olmasa da Pleiss örneği akıllara geliyor. Sanırım Mccolum da pek parlak başlamamıştı özellikle savunma kısmında ama sonradan düzelmişti diye hatırlıyorum. Ayrıca Renfroe için düne kadar yazılanlar da malum milli forma altındaki performansı sebebiyle.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Geçen sene hazırlık maçlarında yeni dusan denilen pleiss gibi mi ? Bu yoruma hiç katılamayacağım. Hendrix hakkında benimle şüphelerim var ama daha boyle bir kanıya varmak için çok erken.

Pleiss geldiğinde çok iyi transfer denilmişti. Ki ben de onun gibi bir oyuncu profilinin takıma farklılık katacağını düşünmüştüm ve öyle de oldu. İlk haftalarda oynadığı vasat oyun, uyum problemini gösteriyordu. Konusundaki yorumlar da bunu işaret ediyor. Tabi her şey için erken ama sezonun ilk yarısındaki maçlar diğer maçlara ışık tutar. Geçen sezon hazırlık maçlarında kötüydük resmi maçlarda da bu devam etti. Bakalım hayırlısı umarım bu döngüyü kırarlar.

Pleiss'i çok beğenmem ama forumda canı sıkılan 1-2 kişinin işi sulandırmak için o tarz yazdıkları çok belli oluyordu zaten. Ama hazırlık kampında acaba diye düşündüğümüz oyuncular bizi hiç yanıltmadılar genelde performans konusunda.

Ben Hopson, Cline, Rakeem, Hardy ve Renfroe'den oldukça memnunum ama Summers düşündürüyor. Hendrix'den ne beklediğimize göre iş değişir. Summers yerine Macvan'ı isterdim takıma.

geçen yılki hazırlık döneminde oynanan maçların skorlarından dolayı çok atar çok yeriz izlenimindeydik.Sezonun büyük bir kısmında da bu öngörü doğru çıkmıştı.
Bu seneki ilk 2 hazırlık maçlarındaki skorlar beni tatmin ediyor.Takım birbirine alıştıkça takım savunması daha da gelişip çok daha dengeli bir takım olacağımızı düşünüyorum.Summers'ın da katkı vereceğinden şüphem yok , atletik gerektiğinde kendi skorunu yakalama gibi özellikleri var.Etkisiz kalacağını düşünmüyorum.

Ratiopharm Ulm maçı istatistiklerimiz:

Mehmet Yağmur: 6 sayı - 1 ribaund - 1 asist
Richard Hendrix: 8 sayı - 6 ribaund - 3 asist
Ege Arar: 4 sayı - 9 ribaund - 1 asist
Alex Renfroe: 13 sayı - 5 ribaund - 7 asist
Rakeem Christmas: 9 sayı - 7 ribaund - 1 asist
Scotty Hopson: 17 sayı - 5 ribaund - 1 asist
Dajuan Summers: 4 sayı - 4 ribaund - 1 asist
Emir Preldzic: 15 sayo - 1 ribaund - 2 asist
Serkan Aydın: 1 ribaund

Hendrix ve Ege'nin istatistikleri, Renfroe falan iyi gözüküyor. Summers skora yatkın ve savunmada atletik biri, ben o kadar ümitsiz değilim.

Piyasaya bakıldığında daha iyi kadro kurulabilirdi. Son Christmas transferi öncesi elimizde iyi para kaldığı söylenmişti. Hatta şu anda bile Semih'le turnuvadan sonra görüşeceğimiz haberleri çıkıyor. Belli ki elimizde 300-500 bin dolar arası bir rakam kaldı. Bu haberlerden yola çıkarak;

1- Hardy yerine J. Smith ile anlaşabilirdik. Belki maliyeti daha yüksek olurdu ama karşılayabilecek durumumuz varmış.

2- Renfroe yerine T.Rochistie gelebilirdi. Eurocup özelinde fazlasıyla üst düzey. O da Renfroe'ye göre daha maliyetli ancak karşılayabilirdik.

3- Christmas ya da Hendrix yerine Semih ile anlaşıp bir kısa transferi daha yapabilirdik. (Bunu denedik sanırım ama Semih ikna olmadı)

4- Hendrix ya da Christmas yerine Parakhouski zorlanabilirdi.

5- Summers yerine V.Rudd olabilirdi. Gaziantep'e geldiği düşünüldüğünde mali açıdan Summers'ten farkı yoktur.

Bunlar piyasada çok göz önünde bulunan ve mali açıdan yapılabilecek net hamleler olduğu için yazdım. Bu senaryolardan herhangi biri mevcut kadromuzdan beni daha çok heyecanlandırırdı.

Piyasaya bakıldığında daha iyi kadro kurulabilirdi. Son Christmas transferi öncesi elimizde iyi para kaldığı söylenmişti. Hatta şu anda bile Semih'le turnuvadan sonra görüşeceğimiz haberleri çıkıyor. Belli ki elimizde 300-500 bin dolar arası bir rakam kaldı. Bu haberlerden yola çıkarak;

1- Hardy yerine J. Smith ile anlaşabilirdik. Belki maliyeti daha yüksek olurdu ama karşılayabilecek durumumuz varmış.

2- Renfroe yerine T.Rochistie gelebilirdi. Eurocup özelinde fazlasıyla üst düzey. O da Renfroe'ye göre daha maliyetli ancak karşılayabilirdik.

3- Christmas ya da Hendrix yerine Semih ile anlaşıp bir kısa transferi daha yapabilirdik. (Bunu denedik sanırım ama Semih ikna olmadı)

4- Hendrix ya da Christmas yerine Parakhouski zorlanabilirdi.

5- Summers yerine V.Rudd olabilirdi. Gaziantep'e geldiği düşünüldüğünde mali açıdan Summers'ten farkı yoktur.

Bunlar piyasada çok göz önünde bulunan ve mali açıdan yapılabilecek net hamleler olduğu için yazdım. Bu senaryolardan herhangi biri mevcut kadromuzdan beni daha çok heyecanlandırırdı.

Yazdığınız oyuncuların nerdeyse hepsi ekstradan 1 1.5 milyon dolar civarında bütçe gerektiriyor. Semih konusunda teklif edilenle talep edilen arasında ciddi bir fark olduğu söylenmişti zaten. Parakhouski Euroleague yaptı zaten. Victor Rudd 4 numara oynayabilen bir 3 numara. Sezon planlamasında ana pozisyona ara oyuncu yazmak ciddi handikap yaratıyor. Ki Victor Rudd oldukça overrated bir oyuncu.

Rochistei ile Renfroe'nun yapacağı istatistik aşağı yukarı aynı olur hatta Renfroe savunması da iyi bir oyuncu ve maliyet malum.
Rudd ile birlikte ciddi size problemi yaşardık çünkü ne kadar atlet olsa da çok overrated.
Hendrix hepimizde soru işareti oldu ama şimdilik kağıt üzerinde güzel işler yapıyor görünüyor.
Smith bizim de aklımızda kaldı ama koç tercihi böyle oldu.

Bugünde hazırlık macımiz varmış. Göksenin hardy Cline yokken iki alt yapı oyuncusu da dikkate alındığında 7 kişi ile gün üst üste 3 gün idman sonrasi maç yapma programını kim yaptı acaba ? Umarım sakatlık olmaz...

Yazdığınız oyuncuların nerdeyse hepsi ekstradan 1 1.5 milyon dolar civarında bütçe gerektiriyor. Semih konusunda teklif edilenle talep edilen arasında ciddi bir fark olduğu söylenmişti zaten. Parakhouski Euroleague yaptı zaten. Victor Rudd 4 numara oynayabilen bir 3 numara. Sezon planlamasında ana pozisyona ara oyuncu yazmak ciddi handikap yaratıyor. Ki Victor Rudd oldukça overrated bir oyuncu.

"Rudd 4 numara oynayabilen 3 numara" demişsin ancak aldığımız Summers ve Rudd arasinda size ve oyun tarzi olarak bir farklılık yok. Harangody'i alsaydık, dediğini anlardım ancak aldığımiz adam da ortada. Summers'in tercih edildiği bir kadroda Rudd hayli hayli tercih edilir.

Yazdığım oyuncuların hepsinin ekstra 1-1.5 milyon dolar bütçe gerektirdiğini yazmışsın, anlam veremedim.

Atıyorum, Renfroe'yi 600-700 bine aldıysak Rochistie 2 milyon dolar mı verecektik? Ya da Hardy'i 400-500 'e aldıysak J.Smith'e 1.5-2 milyon dolar mı verecektik?

Renfroe 600 k ise Rochistie 1000 k olsun. Hardy 400-500k ise J.Smith 800-900 k olsun.

Son düzenleme:
Bormio'da kampta bulunan Galatasaray, FIAT Torino ile üç periyod üzerinden bir hazırlık maçı yaptı.

Her periyod başında skor sıfırlandı, birinci periyodu 24-15, üçüncü periyodu 27-21, ikinci periyodu 23-10 Galatasaray önde tamamladı.