2017-2018 | Şampiyon Galatasaray Futbol Takımı

Hic kimse demiyor ki, onune gelenin follos ettigi trabzonspora yenilmisiz, hemde mahkum oynamisiz, trabzona 2 golden fazla atmayani dovuyorlar resmen, Tolgaya da bir lafim var, bu adam 3-4 gol atmis olabilir ama sahada ruh gibi dolastigini gormemek buyuk yanilgi olur, sahada bildigin saga sola kosup duruyor, boyle siradan oyuncular anadolu takimlarinda onlarca var.

Bu takim yenilmez degil yenilebilir 4 yiyebilir ama hakkiyla oynasin. rakibi isirsin hucum dusunsun, ne oynadigimiz belli degil yahu, orta sahadan dikine toplarla rakip kaleye mi gidiyoruz yoksa kanatlardan estire estire ataga mi kalkiyoruz. Gomis ile orta saha arasinda istanbul bogaz koprusu kadar mesafe var, adama top getiremiyoruz. Gomise 10 top gelse 3 u gol olur, cunku bu adamda bu yetenek fazlasiyla mevcut.

Mac 1-0 ve biz Gomisi cikartiyoruz, yenilirken en buyuk silahini oyundan aliyorsun ? kimse demiyor mu acaba yahu hoca farkindaysan yeniliyoruz, mac yaziyla da rakamla da bir sifir ( 1-0 ) yerine kimi aliyoruz ronaldo ereni, erene lafim yokta gomisi niye oyundan aliyorsun ki ? mac 1-0 yahu yeniliyorsun.

Tudorun kaliteli oyuncularla sorunu var, Gomise top gelmemesinin sucu Gomisin olamaz, Penalti mi kacirdi yoksa 10 tane pozisyonu mu varcadi ? ben yanlis izlemediysem 1 pozisyon harici topla bulusamadi ceza sahasinda. Cift forvete nicin donmedi biliyormusunuz ? cunku adamin kafasinda daha once oyle bir dusunce olmamis, juvede oynarken arada ismini hatirlarim defansta tudorun, adam defans adami, topa hakim olmak ve mumkun olursa maci 1-0 kazanip puan almak derdinde, ( bu taktik yillarca Juvenin taktigidir bilen bilir )

Ben tudordan, basaksehire 4-0 yenildigimiz macta vazgectim. dedim ki bu adam kesinlikle bizim hocamiz olamaz. o maci izleyen arkadaslar vardir aranizda, cok rezalet maclar izledim 33 yilda ama boylesine rezalet bir mac izlememistim.

onumuzdei 4 macimizin iki deplasmani basak ve bjk maclari, aranizda 6 puan alacagimiza inanan kac kisi var ? 6 puani gectim 4 puan ? onu da gectim 2 puan ? onu da gectim 1 puan ?
 
Son düzenleme:
yapmayın lütfen Muslera, Mariano, Maicon, Serdar, Fernando, Feghouli ve Gomis dışında oyuncu yok ne demek ? N'diaye ? Belhanda? Yasin? Rodrigues ? Lütfen çok çabuk unutuyorsunuz bazı dönemim kadrolarını...

Dikkat ederseniz kötü oyuncular demedim. Bizim seviyemizde olamaz dedim. Bu saydığımız oyuncular Osmanlıspor'da iyi oynayabilir veya Trabzon'da ama bizim takım için yeterli kapasiteleri yok. Hagi, Sneijder gibi 10 numaraları gördükten sonra Belhanda yetersiz kalıyor. Ndiaye büyük takımlarda oynayabilecek katkıyı vermiyor. Yasin yetenekli olabilir ama futbol zekası yerlerde. Rodrigues o da bal yapamayan arı. Dün bir gol attı diye gerçekleri değiştirmez. Zaten geri kalan Denayer, Sinan vs. hiç girmiyorum bile.

7 kişilik bir takımımız var ve diğer oyuncular maalesef Galatasaray seviyesinde değil. Sadece 11 kişilik listeyi doldursun diye oynuyorlar.
 
Tabiki de Hagi'den Sneijder'den sonra bir tık daha alt olabilir Belhanda ama olaylara bakarken mevcut şartlar altında diye bakarsak bence en iyisi. N'diaye istatistiklerine baktığımda Osmanlıdan çok daha verimli oynuyor özellikle savunma ve hırs anlamında. Yasin'de yetenek varsa bunu işleyecek olan da Tudor Efendi. yaşinin bu takımda çok iyi oynadığı günleri de biliyoruz. Rodrigues'e bal yapmayan arı dersek büyük haksızlık olur. Dün gol atıp atmaması çok önemli değil ama Yasin ve Rodrigues'in oyuna girdikten sonra Galatasaray'ın ilerde nasıl top tuttuğunu görmüyorsak ciddi sıkıntı var demektir. Denayer'e katılıyorum. Ama şöyle bir şey var gelişime açık bir futbolcu lakin şu performansıyla ilk 11 zor. Sinan zaten apayrı bir tez konusu olur ona hiç girmeyeceğim.
 
Tudor iyi bir çalıştırıcı ama iyi bir taktisyen değil ancak ne yazık ki onun yanındaki Ayhan Akman da sadece oturmaya gelmiş sanki.
 
Tudor maç kadrosuyla,taktiğiyle,değişiklikleriyle bu maçta hatalar yaptı. Olabilir bu takım puan kaybedebilir kötü oynayabilir ama potansiyelini gösterdi bir kere o yüzden ben şampiyon olacağımıza %100 inanıyorum ve takım da ki karakterli,lider özellikli oyuncularımıza güveniyorum.

Isıran takım kayboldu deniyor ama hakem izin veriyor mu ona bakalım. Maçta ki pres gücümüzü direk çıkan kartlarla engelleniyor ve aksine rakibe çıkmayan kartlarla maç içinde mücadele gücümüzün düşmesi sağlanıyor,karşılık vermemiz engelleniyor bu açıkça görülüyor 2 maçtadır.

Hakem maçı adil yönetmediğini bizim gördüğümüz gibi saha içinde ki oyuncularımız da görüyor. hissediyor ve maç içinde normal olarak gerginleşiyor bu da rakibin ve HAKEMİN ekmeğine yağ sürüyor.

Tekrar söylüyorum maç sonrası oyuncu demeçlerinden de anlayacağımız gibi onlar da farkında ve gerekeni yapacaklar. Puan kaybettirmek istiyorlardı bunu da başardılar.
 
Sağ ve sol açıkta oynayan futbolcularımızın neden devamlı içe kat ettiklerini, neden pratikte sağ - sol açıksız başı kesik tavuk gibi oynadığımızı anlayabilen var mı? Hakemlerin art niyetli maç yönetimleri kadar Tudor'un aptallıkları da illallah ettirdi. İlk haftalarda kanat organizasyonlarıyla sıfıra inip içeri kestiğimiz ortalarla bol pozisyon ve gol bulmuşken anlayamıyorum bunu. Tolga evet safkan bir kanat oyuncusu değil, bunun üstüne bir de Feghouli hepten gizli 10 numara gibi oynuyor, inanılır gibi değil! Sezonun en kritik maçında, geçen hafta, Maicon-Denayer-Serdar yapıp tüm oyun düzenimizi mahvetmesi ayrıca felaket.

Hakaret olsun diye söylemiyorum, kusursuz giden düzeni bozup, oyun hamuru gibi oynayıp, işleyen makineyi bozmak aptallık, başka bir şey değil. Resmen tıkır tıkır işleyen sistemi bitirdi yahu adam. Önce üçlü savunma, sonra saçma sapan bir kanatsız sistem. Mariano'nun verimi de buhar oldu.

Dünkü Gomis-Eren değişikliği ŞAKA GİBİ. Rodrigues ile en iyi anlaşan isimlerden biri Gomis ve Tudor gitti zaten sıkıntı çektiğimiz bir maçta Gomis'i oyundan alıp iki adımı iki dakikada atabilen Eren'i oyuna aldı. Kasıt olsa bu kadarı olur!

Ostersunds maçından sonra bile savundum ama ya aklını başına alsın ya da devre arası gönderilsin. Tökezlememizi bekleyen, çelme atmaya hazır sırtlanlar varken bir de ergen teknik direktör tripleri çekecek halimiz yok. Güzelim kadroyu kurdu, iyi bir sistem oturttu ve birden nükseden üçlü savunma hastalığıyla, kanatsız hücum organizasyonları(!)yla kendi kariyerini mahvedecek bu gidişle.

edit: Fenerbahçe, 3-1'den maçı verdi. ÇOK ŞANSLI ADAMSIN TUDOR.
 
Son düzenleme:
Haftanın kazananı Alanya deplasmanında son dakikada kazanan Beşiktaş oldu, haftanın kaybedeni de biz olduk. Fb bence o oyuna rağmen 1 puan almasına şükretsin.
 
2017-2018 Galatasaray Futbol Takımı

Algı malgı yok. Evet algı var o da algı var diyen kitleye uyup algı yaratmak. Takım iki haftadır ilk 6 haftaya nazaran geceyle gündüz gibi farklı. Tudor desen kendi kendine Mourinho havası yaratmaya çalışıyor, kendi ayağına sıkıyor. Ne algısıymış anlamadım kırmızı görmesi gereken oyuncularımız bile sarı görüyor bu mu algı [emoji1]


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
Şu ortamda algı yok demek nasıl bir olaydır ya :) Arkadaşım şaka mı yapıyorsun? 2 haftadır kötü oynuyoruz diye yapılan algıları nasıl görmeyeceğiz mesela? Bariz şekilde 4 haftadır hakemin kıyımına maruz kalmamız hiç mi rahatsız etmiyor?

Takımı veya hocayı eleştirelim gelin sabaha kadar sorun yok ama bunu yaparken adil olalım, hakkımız yendiğini bariz şekilde görüp susmayalım..Biz bunları yazınca Tudorcu oluyoruz!! İşte bunların amacı bu..Taraftarı ikiye bölmek..
 
Son maç gerçekten büyük hataları oldu açıkçası. İlk 11'de sadece 2 tane direk hücum edecek oyuncu ile başlaması ve Gomis-Eren değişiklikleri gerçekten kötü hamlelerdi. Trabzonspor gibi ağır oyuncularla dolu bir savunmaya sahip takıma karşı hiç baskı yapamadık, zorlayamadık. Oyun kurgumuz baştan beri kötüydü.

Son zamanlarda ki büyük ya da önemli maçlarda ki performansımız soru işareti ama ben artık bu kulüpte ne olursa olsun bir istikrar görmek istiyorum. En küçük şeylerde hocaları ya vezir ediyoruz ya da rezil. Şampiyon oluruz ya da olmayız ben artık bir senede en az 2 hocalı sezonlar görmek istemiyorum. Belli bir hedefi olan ve futbol aklı olan bir kulüp ve yapı görmek istiyorum. Hala lider olan bir takıma sahibiz ve lig uzun bir maraton. Ben demiştim diyenlerden olmaktansa olaya daha yapıcı bakmamız lazım.
 
Şu ortamda algı yok demek nasıl bir olaydır ya :) Arkadaşım şaka mı yapıyorsun? 2 haftadır kötü oynuyoruz diye yapılan algıları nasıl görmeyeceğiz mesela? Bariz şekilde 4 haftadır hakemin kıyımına maruz kalmamız hiç mi rahatsız etmiyor?

Takımı veya hocayı eleştirelim gelin sabaha kadar sorun yok ama bunu yaparken adil olalım, hakkımız yendiğini bariz şekilde görüp susmayalım..Biz bunları yazınca Tudorcu oluyoruz!! İşte bunların amacı bu..Taraftarı ikiye bölmek..

Takım top oynamadıktan sonra hakem 2 kırmızı vermemiş bir penaltı vermemiş çok da umurumda değil. Sen önce Galatasaray gibi oynayacaksın sonra hakemi konuşucaz.
 
Yo şaka yapmıyorum bana denayerin fener gole giderken ayak kıran pozisyonda neden kırmızı değil sarı gördüğünü söylebilirsiniz mesela , hakem bizi doğramış ya güya. Hakem hatalar yapmadı demiyorum ama bizi doğrama furyasına kapılıp gitmiş herkes. Senin 180 dakikadır doğru düzgün şutun yok kaleye. 2 maçta nasıl 2 yıl geri gittik önce onu çözelim.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
Son iki mac Hakem bizi dogradi diyerek problemleri halinin altin atmak gerceklerden kacmak anlamina gelir, Muhammet beyin dedigi gibi son 180 dakika da 3 sutun yok toplamda kaleyi bulan, hakemin tek hatasi bizim oyuncularin yerine rakip kaleye sut atmamasi olabilir o konuda 100 de 100 haklisiniz.

Tudor korkuyor kardesim, rakibe gore oynuyor, zayif rakip buldu mu ali kiran baskesen oluyor, azicik derli toplu rakip gorunce kulak memesi kivaminda yumusuyor, sen oynunu oynatsana kardesim. rakip makip hikaye, sen baskili arzulu oynatsana takimi, bakiniz napoli, hicbir takim karsisinda oyununu bozmuyor. ben oynuma bakarim rakip city juve su bu kim olsa fark etmez diyor, city napolinin en az 3 katidir butcede, juventusda en az 2 kati kesin vardir.

Ben israrla basaksehir macini bekliyorum. su 4-0 yenildigimiz igrenc macin rovansini bekliyorum. basak uzerine 2-3 transfer yapti gecen yilki takima, biz de komple yeniledik yani tudorun istedigi takim olmusuz sozde, macin nerede oldugu onemli degil bizim stad basagin stadi veya uganda da bir yerde, merakla o maci bekliyorum. iyi hoca su bu hespinin notunu o macta verecegim. 1 farkla yenilirse buyuk hoca, 2 farkla yenilirse eh iste, 3 fark degisen hicbirsey yok, daha beteri de olmaz herhalde.
 
Bence maç içinde hakemin nasıl ufak ufak işlediğinin farkında değilsiniz bu da oyunumuza büyük darbe vuruyor. Evet bence de hocanın çıkartığı kadro hatalı ancak bu kötü oynamamızın tek sebebi değil. Hakem pres gücümüzü net engelliyor ve çıkardığı,çıkartmadığı kartlarla oyunun gidişatını etkiliyor.

Son maçta 1 kırmızı ve 4 sarı kartı hakem art niyetli atlıyor. Rakip bu kartları görmeyince sert oyununa rahatlıkla devam ediyor aynı sertliği biz gösterince cezayı direk kesiyor bunun görülmemesi imkansız.

TS maçında pres gücümüzü yansıtamamızın bir nedeni ise rakibin devamlı uzun top oynaması. Ne yazık ki kalabalık orta sahamıza rağmen çoğu düşen topu alamadık bu oyuncu başarısızlığıdır.

İleriye dönük oynadığımız da Gomis'e yapılan hava topu mücadelelerin de yapılan fauller de hakem oraya dönüp bakmıyor bile. Gomis top tutamayınca yarı sahaya yerleşemedik doğal olarak baskıda kuramadık. Zaten az hücumcu ile oynamamız hoca hatası Garyy muhakkak olması gerekiyordu.

Sonuç olarak hoca hatalı kadro ,taktik ile saha da ancak hakemin de maç içinde ki etkisi tartışılmaz.
 
Yahu arkadaşlar zaten son 2-3 haftadır kötü oynadığımızı belirttim önceki yazılarımda!! Ben yine de özet geçiyorum; Siz gelir burada sadece hocaya, bazı oyunculara sallarsanız samimi olmazsınız diyorum kötü oyunu gizlediğim veya halının altına attığım falan yok zaten belirtiyorum..

Bende Tudorun hatalarını yazdım bu ayrı bir konu hakem yazmamak ayrı bir konu..Son 2-3 haftadır sahada lime lime edilmemizi göremiyorsanız başka söze gerek yok!! Yukarıda Okan arkadaşım gayet güzel açıklamış..Bir hakem sizi nasıl durdurur?

Bir hakem özellikle akıcı oyunu gereksiz fauller veya yanlı fauller ile durdurarak oyunu yavaşlatır ve sende istediğin oyunu oynayamazsın..Ya da hücum ettiğin bölgendeki oyunculara erken kart göstererek tuş eder..Bkz; Mariano..Biz pres yapan bir takımdık taa ki 2-3 hafta önceye kadar..Her maç lime lime edilerek oyun akışımız bozuldu..

Derbide 2 net penaltımız verilmedi..Bazı kilit oyuncularımıza erken kart verilerek tuş edildi..Gereksiz fauller ile oyunun temposu iyice düşürüldü..Trabzon maçında Bero'nun kırmızı kartı bilerek görülmedi..Şimdi tüm bunlar olurken sen kalkıp sadece Tudora ya da oyunculara sallarsan olmaz..Tudoru eleştir en doğal hakkın ama arkadaşım bu algıya da sus pus olma..Benim tek demek istediğim bu..
 
Yo şaka yapmıyorum bana denayerin fener gole giderken ayak kıran pozisyonda neden kırmızı değil sarı gördüğünü söylebilirsiniz mesela , hakem bizi doğramış ya güya. Hakem hatalar yapmadı demiyorum ama bizi doğrama furyasına kapılıp gitmiş herkes. Senin 180 dakikadır doğru düzgün şutun yok kaleye. 2 maçta nasıl 2 yıl geri gittik önce onu çözelim.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Onuda söylerim evet kırmızı görmemiz gerekiyordu zaten aksini söylemedim hiçbir yazımda..Zaten bizim lehimize 1-2 hata yapılıyorken rakiplerin lehine 5-6 tane yapılıyor olay burada..Bu dağılımda bir adalet olsa zaten hakem konuşulmaz!!

Sizden de şu sorulara cevap istiyorum;

1-Derbide Marianonun ayağına basan Ozan neden sarı kart görmedi?
2-Derbide Josef 3 kere net sarı kartlık pozisyonda neden 1 kart dahi görmedi?
3-Derbide 2 net penaltımız neden verilmedi?
4-Trabzon maçında Bero neden kırmızı kart görerek atılmadı?

Bu yaşananlar direk maça ve skora etkisi olan pozisyonlar..2 haftada üst üstte başımıza gelenler..Tudoru sevmiyor olabilirsiniz ya da bazı oyuncuları yetersiz buluyor olabilirsiniz ama siz taraftarsınız bu tarz durumlarda önce takımı sahiplenmeniz gerekir..
 
Onların da verilmeyen penaltısı var mesela derbide.
Diğerlerinde zaten hem fikir olduğumuzu söyledim. Ben derbi hariç kasıtlı bi doğrama olduğunu düşünmüyorum. Hatta derbide de Denayer pozisyonu kafa karıştırıcı. Mesela dün de Janssen'in baldırına basılan pozisyonda penaltı verilmedi. Hakemlerin bu sezon performansı çok kötü. Bi hakem açıklanıyor hem fblisi isyan ediyor hem bjklisi hem gslisi. Ben anlamadım kim doğranıyor [emoji1]


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
Hakemler sutten cikmis ak kasik degil tabi ki , mesela Ndiayenin atilmasina sebep olan 2. sarinin faulle bile alakasi yoktu, ama bir oncesinde rakibi kucaklayip kaldirma tesebbusunden dolayi atilabilirdi de.

Hakemler her zaman ki hakemler, her zaman ne kadar kotu yonetiyorlarsa hala aynilar. hatalari yanli ve yanlis kararlari 50 yildir var, ilk defa gordugumuz gorecegimiz bir sey degil, bununla bir yere varamayiz yani.

Kisa kesip bir soru sormak istiyorum. Trabzon macinda orta sahamiz Fernando - Selcuk - Ndiaye Tolga dortlusuydu, simdi soru su, biz mahkum oynadik topa hakim olamadik, rakip surekli uzerimize uzerimize tehlikeli bir sekilde geldi durdu ? NEDEN ? fb macinda da ayni durumla karsi karsiya kaldik, NEDEN ?

Isin aci tarafi, guya takimin en iyi orta saha oyunculari bu 4 oyuncumuz, yedekte yerine daha iyi diye koyacak Belhanda disinda adamimiz yok sanirim. ? Kaldi ki Belhanda, Fb macinda buyuk bolumde oyunda idi yanlisim yoksa ?

Bu bahsettigim durum beni korkuttu, iyi denilen 4 lu ile oyun seklimiz mahkum bir oyunsa nasil duzelir bu takim uzuluyorum gercekten.

Dunyanin en mahkum oyununu oynayan takimlarda bile kontradan gol bulma tehlikesi soz konusudur, biz hem mahkum oynayip hem de kontradan gol bulabilme yetimizin olmadigini gostermis olduk dosta dusmana, Gomis ile orta saha arasindaki mesafe cin seddi kadar var valla. Gomis takimi dusunup geride oynamasa demek ki aradaki mesafe marsa kadar uzayacak orta saha ile ? takimda oyuncular arasinda kopukluk var arkadaslar, rakipler nedense gozume 13 oyuncu ile oynuyormus gibi gozukuyor, bizde bir eksiklik var ama anlayamadim ben.

Ha defansif bir goruntumuz var ise, trabzondan yenilen 2 golun izahi yok o zaman, cunku baktiginiz vakit ileride cogalamiyorsak defans ve orta sahada cok adamla duruyoruz anlamina gelir, o zaman trabzondan o 2 golu nasil yedik, 15 sutu nasil engelleyemedik, bu 15 sutun 8 i isabetli bir de ?
 
Ne olduysa fb derbisi öncesi Tudor'un panikleyip, medyanın gazına gelip saçma sapan yeni şeyler keşfetme çabası yüzünden oldu. Adam gibi her zamanki taktiğimizle çıkıp bam bam ezip geçecektik. Sıfır motivasyon, sıfır hırs, aşırı ve gereksiz gerginlik. Zaten orda bocalarsak düşüşe geçeceğimiz çok belliydi. Şimdi de uçurumdan aşağı gidiyoruz. Bakalım ne olacak??
 

Üst