2017-2018 Transferler ve Kadro Yapılanması

Marina Maljkovic ilk geldiğinde takıma Ana Dabovic, Jelena Milovanovic, Daniella Page vs gibi isimlerden birini en azından getirir diye umut ediyordum, ne yazıkki hoca yaptığı tercihlerle hayal kırıklığına uğratmayı seçti. Üstelik bu oyuncular öyle maliyetli isimlerde değil.

Daha öncede yazmıştım, hoca önce Anete Steinberga'yı istedi, onu alamadık ama sonrasında Chatilla Van Grinsven'i almak nasıl bir mantıktır. İlginç gerçekten. Yaklaşık 1 ay önce Kaela Davis ve bir tane kıta dışı uzun alsaydık şuan gruptan çıkmıştık. Ama Marina Maljkovic Tuğba Taşçı ve Ewelina Kobryn'i almayı tercih etti, gruptan çıkma şansımız çok azaldıktan sonrada Kaela Davis'i transfer etti. Diyecek bir şey bulamıyorum.

Aynen ben de onlardan birini alır hazır bütçe yükselmişken diye ümit etmiştim. Ama Osmaniye'nin Canik'in bile almayacağı oyuncuları gitti ELW oynayan takıma aldırdı. Bu saatten sonra alsa ne olacak? Bir gram umut vermiyor ki. Halbuki ben geçen sene o rezil kadroyla yaptıklarıyla uzun yıllar kalmasını istiyordum. Demek ki iyi oyuncuları bilerek aldırmıyor yönetemem diye heralde. Yoksa bütçe de fena değil ama gider çer çöpe harcarsan bu paraları bütçe de kalmaz tabii ki.

Hedefsiz kalmanın sancıları var iki senedir.

ne staff ekibi ne de oyuncular bir kupa kazanabileceklerine inanmıyor.

Elde ki imkan kısıtlı. Düzgün bir yapılanma yok. O yüzden takım uzun diye bağırıyor vs demek de yersiz. Daha baştan kokuyor balık. Ekrem Memnun bile gelse şu şartlarda başarılı olamaz. En fazla daha çok çabalayan bir takım oluruz geçen sene ki gibi.

Maljkovic Avrupalı diye Belçikalı bile oyuncu aldı ama kendi memleketinden oyuncu getirmedi. Getirseydin ya Ana Dabovic'i, Page'yi, Milovanovic'i, getirebilirdin de milli takımdan tanıyorsun. Dabovic fenerde küllerinden yeniden doğmuş. Bizde olsaydı Quigley durunca Dabo, Dabo durunca Quigley atardı.

İsmi olan ne verebileceği belli olan ve en önemlisi Galatasaray formasını taşıyabilecek ağırlığını olan isimleri getirseydi ve bu isimler başarısız olsaydı bile kimse hocayı bu şekilde eleştirmezdi. Ama hoca ne yaptı ? Alakasız her oyuncunun transferine izin verdi. Su bulandığı zaman temizlemesi zaman alır. Kendisine ve şubede çalışan herkese yapılan eleştiriler son derece doğru.

Grinsven örneğini ben anlamıyorum. İlgili oyuncu ligde oynatılmamak ve sadece Euroleague'de oynatılmak için alınan, büyük ihtimal bütçeyede dokundurmadan ucuza mal edilen sıradan bir rotasyon oyuncusu. Ne kadar dallanıp, budaklandırdınız bu oyuncuyu.
Ligde oynayan Yabancı rotasyonu zaten belli, Qickley, Epuva, Pentroye, Dublevic. Şimdi sen Milovanovic'e takıma geleceksin, ama ligde oynamayacaksın, Sadece Avrupa maçlarında oynayacaksın desen kabul eder mi ? Yada Milo'nun üstü bir uzuna ...
Sanki Grinsven gelmiş, koç tarafından takımın yıldızı olarak tanıtılmış, sürekli oynatılmış ama haliyle verim alınamamış. Şimdi de yeni gelen Kobryn eleştiriliyor. O da aynı amaçla alındı. Yaşı kenarda oturmayı sorun etmeyecek düzeyde. Maliyeti ucuz. Bizim özellikle Avrupa'da uzuna ihtiyacımız var. O yüzden alınan bir oyuncu.
Ana rotasyondaki eleştirilere saygı duyarım. Ama bütçeye de gelebilecek en iyisi bunlar...
Sene başında Tilbe şarttı takıma. FB kaptı. Zaten başka doğru düzgün yerli oyuncu yok. Genç oyunculara yeterli fırsat verdi ama istenilen verim alınamıyor bir türlü. Ondan sonra uzun istedi, aylar sonra Davis geldi.

Grinsven örneğini ben anlamıyorum. İlgili oyuncu ligde oynatılmamak ve sadece Euroleague'de oynatılmak için alınan, büyük ihtimal bütçeyede dokundurmadan ucuza mal edilen sıradan bir rotasyon oyuncusu. Ne kadar dallanıp, budaklandırdınız bu oyuncuyu.
Ligde oynayan Yabancı rotasyonu zaten belli, Qickley, Epuva, Pentroye, Dublevic. Şimdi sen Milovanovic'e takıma geleceksin, ama ligde oynamayacaksın, Sadece Avrupa maçlarında oynayacaksın desen kabul eder mi ? Yada Milo'nun üstü bir uzuna ...
Sanki Grinsven gelmiş, koç tarafından takımın yıldızı olarak tanıtılmış, sürekli oynatılmış ama haliyle verim alınamamış. Şimdi de yeni gelen Kobryn eleştiriliyor. O da aynı amaçla alındı. Yaşı kenarda oturmayı sorun etmeyecek düzeyde. Maliyeti ucuz. Bizim özellikle Avrupa'da uzuna ihtiyacımız var. O yüzden alınan bir oyuncu.
Ana rotasyondaki eleştirilere saygı duyarım. Ama bütçeye de gelebilecek en iyisi bunlar...
Sene başında Tilbe şarttı takıma. FB kaptı. Zaten başka doğru düzgün yerli oyuncu yok. Genç oyunculara yeterli fırsat verdi ama istenilen verim alınamıyor bir türlü. Ondan sonra uzun istedi, aylar sonra Davis geldi.

Jelena gibi sorunlu bir karakter yerine Milo'ya gitseydi o zaman, biz mi engelledik?

Grinsven+Tuğba+Merve parasıyla o alamadık dediğiniz Tilbe'yi alıyorduk. Etrafa para saçmak yerine bütçeyi adam akıllı kullansaydı şu an Ewelina yerine Sylvia oynuyordu postta.

Sizin anlayacağız bütçeye gelebilecek en iyi isim ne Tuğba, ne Merve ne Jelena ne de Ewelina.

Kulislerdd konusulanlarin gercek olacagina inanmiyom. Euroligde gruptan cikmaya ligde yari finale kalmaya oynariz. Ikisinide basaramamamiz supriz olmaz. Belki euroligden eurocupa dusup yine yarifinal bi ihtimalde final kovalariz.
Eski mesajlarima bakiyodumda 1 haziranda sezonu ozetlemisim. Eurocupa dusup kupayi aliriz diye kesin konusamama sebebimde euroligin diger gurubunda familyo yada avendanin 5. olup eurocupta bize karsi oynaycaklari turda favori olur diye dusunmemdi. Oylede oldu ama familyo yada avendaya karsi favori olmasakta eledi aslanlarimiz. Haziran 2017den nisan 2018i gorurken okadar kesin konusamama payida olsun.