2017-2018 Transferler ve Kadro Yapılanması

Kobryn ı almışız twiiter da yazıyor bilgisi olan ?? kimdir nedir ??

Ewelina Kobryn
250px-Ewelina_Kobryn_2.jpg

Tam anlamıyla hayal kırıklığı bence. Vasat bir oyuncu nicelik dışında takıma katacağı herhangi bir şey olacağını düşünmüyorum. Yani sayısal eksikliğimizi gidermiş olur en fazla o bölgedeki. Yanılmıyorsam 1-2 sene önce Fenerbahçe'ye de gelmiş kısa süre sonra yetersiz olduğu için gönderilmişti.

Galatasaray kadın takımı Ewelina Kobryn'i transfer etti. 1982 doğumlu, 1.93 m boyundaki Polonyalı pivot sezona Fransa'nın Montpeiller takımında başlamıştı.

2015'te Fenerbahçe forması da giyen Kobryn bu sezon Euroleague'de 7.0 sayı, 3.0 ribaund, 0.4 asist ortalamaları tutturmuştu.

Basketfaul

2 sezondur avrupalı uzun sevdasını bitiremedik. Milli takımda devşirme uzunla oynıyan hoca 2 sezondur avrupalı oyuncularla ugraştırıyor. 2 kıta dışı hakkımızı saklıyoruz heralde seneye klübe 4 kıta dışı hakkı vericekler bu sene kullanmazsak şaka gibi oyuncu tercihleri var. Kısalarımız geçen sezon kadar baskı konusunda iyi durumda değiliz kolay sayı yiyoruz uzunlarımız yardım konusunda çok yavaş kalıyorken ve rakip takımlar oyun içinde çok fazla boş şut imkanı yakalıyor ayakları çabuk kısaları karşılayabilicek bir oyuncu lazımdı. 2 kıta dışı hakkımız var ama kullanma zahmetinde bulunmuyoruz.

yzXOry.jpg

Ömer Yalçınkaya’dan açıklamalar!

Galatasaray Basketbol Şubesi Genel Menajeri Ömer Yalçınkaya, Galatasaray Televizyonu muhabirlerinden İbrahim Demir’in hazırlayıp sunduğu “Son Topa Kadar” programında açıklamalarda bulundu.

Erkek ve kadın takımlarımız hakkında değerlendirmede bulunan Ömer Yalçınkaya şu ifadeleri kullandı:

“EuroCup’ta gruptan çıkma işini son maçlara bıraktığımız için üzgünüz. Biz Galatasaray olarak her maça galibiyet hedefiyle çıkıyoruz. Ancak EuroCup’ta da son iki maçı kazanmamız gruptan çıkma adına bize bir ışık belirtti. Önümüzdeki Lietkabelis ve Hapoel maçlarını kazanırsak grubu ikinci bitirme şansımız var. Elimizden geleni yapacağız.”

“Yarınki Beşiktaş Sompo Japan maçı hem prestij hem de rekabet anlamında oldukça önemli bir maç. Oyuncularımızın son haftalarda performansları artmış durumda. Yarın Akatlar’dan galibiyetle ayrılmak en büyük hedefimiz.”

“Kadın takımımızın ligde son kaybettiği Samsun Canik Belediye maçından sonra yaptığımız hatalara bakacağız. Kendi seyircimiz önünde kaybetmek bize son derece üzüntü verdi. Yoğun çalışma temposuyla ilerliyoruz. Bazen bu tip mağlubiyetler olabiliyor. Ligde önemli olan Nisan ve Mayıs ayları... O dönemde toplayacağımız galibiyetle en iyisini yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.”

“EuroLeague’de ise Sopron Basket önünde 22 sayı geriden gelip kazanamadık. Mücadele iyiydi ama evimizde kazanmamız gerekirdi. Önümüzdeki maçlara bakacağız. Deplasmanda alacağımız bir galibiyet bu mağlubiyeti unutturacaktır.”

“Transfer çalışmaları hiç durmuyor. Elimizden geleni yapıyoruz. Son olarak kadın takımına Eweline Kobryn’i transfer ettik. Şu an için dört numara oynayabilen Amerikalı bir oyuncu daha almak istiyoruz. Bir de Türk oyuncu takviyesi düşünüyoruz.”

Geçen sezonu 3 kıta dışı + devşirme(Jefferson-Anderson-Traore-Paris) ile bitiren hoca hala kıta dışı oyuncu almadan vasat sevici oyuncu tercihlerine devam ediyor.
Arkadaş 2 ligden çıkarttığın Lyon takımının başında değilsin artık farkına var.

Avrupada ligimizde bütün takımlar gerizekalı herkes kıta dışı ve devşirme oyunculara öncelik tanıyor tek akıllı klüp biziz avrupalı oyuncuların önderliğinde başarı yakalamaya çalışıyoruz. Geçen sezon 3 kıta dışı ve devşirmeyle bitirdin bu sene vahiy mi indi.

Herşey bütçe değil kimse Maya Moore beklemiyor geçen sezon nasıl Anderson gibi oyuncu bulduysan bu sene de Kobryn + Tuba parasına kıta dışı bulurdun gerekirse 2 liglerde oynamış oyuncu alırdın ama alırdın daha iyisi için para yoktu derdik.

Sezon başında kıta dışı almadan başladın eline şans geldi hala kıta dışı almadın sorsan para yok sanki kimse büyük oyuncu bekliyor. Herkes gerizekalı tek akıllı klüp biziz böyle devam boş boş oyunculara para vermeye.

Staff bu işlere engel olmıcaksa neden orda neden sezon başından bu yana takımda kıta dışı yok bunu açıklamak zorundalar 1 oyuncu daha bakılıyormuş kıta dışı hakkımız boş Kobryn-Tuba transferleriyle uğraşana kadar kıta dışı uzun ve kısa alırdık.

Yazık gerçekten şu oyuncu tercihlerine senelerdir o görevi yapan insanlar bu tercihleri nasıl yapıyor neden kimsenin sesi çıkmıyor çok çok ilginç.

Ömer Yalçınkaya yetmedi mi hayal sattığın ya, sezon başından beri iyi kadromuz var diyorsun gördük iyi kadroyu önüne gelene yeniliyor.... Allah bilir yeni alacağınız Abdlinin de Traore'den farkı yoktur...

Rahmetli Adile Naşit bile bu kadar masal anlatmamıştır, Bir Van Grinsven vardı sezon başı transfer edilen gören var mı acaba nerelerde, 3 oyuncuyu çıkar 3. sınıf bir takım bile olamayız, Yazık..

Bu seneyi geçtim ama seneye kesinlikle iyi kadro kurmak gerekiyor. Artık sponsor mu alınır yoksa farklı yoldan mı para verilir bilmiyorum ama eski günlere geri dönmemiz lazım 3 sezondur bitik bir şube var.

Maljkovic'e sezon sonuna kadar sabredilmeli. Eğer söz verdiği gibi iyi sonuçlar gelmezse gönderilip yerine Hejkova veya Ekrem Hoca getirilmeli.

Şöyle bir kadro kurabiliriz seneye;

PG: Teja Oblak - Ayşegül Günay/Ayşe Cora - Olivia Epoupa
SG: Allie Quigley - Işıl Alben
SF: Diamond DeShields - İrem Naz Topuz
PF: Jelena Dubljevic/Milovanovic - Bahar Çağlar - Meltem Yıldızhan
C: Amanda Zahui - Gizem Başaran - İnci Güçlü

Çok fazla ederi olduğunu sanmıyorum bu kadronun. Bu sene de bütçe fena değildi ama çok kötü kullandık bütçeyi. Biraz bütçe artsa ve akıllı kullanılsa iyi kadrolar kurulabilir.

Ayse Cora iyi olur geri donmesi 2018 yaz bitiyor galiba sozlesmesi. Eskisinden cok daha iyi son 2 senedir. ama Bahar doner mi bilmiyorum YDU'da biz de aldigindan cok daha iyi aliyor maddi olarak.

PG: Teja Oblak - Ayşegül Günay/Ayşe Cora - Olivia Epoupa
SG: Allie Quigley - Işıl Alben
SF: Diamond DeShields - İrem Naz Topuz
PF: Jelena Dubljevic/Milovanovic - Bahar Çağlar - Meltem Yıldızhan
C: Amanda Zahui - Gizem Başaran - İnci Güçlü

Çok fazla ederi olduğunu sanmıyorum bu kadronun. Bu sene de bütçe fena değildi ama çok kötü kullandık bütçeyi. Biraz bütçe artsa ve akıllı kullanılsa iyi kadrolar kurulabilir.

Bahar'ı bir daha zor görürüz bizdeki paralarla. Keza Ayşe'nin de piyasası çok arttı ki bana göre inanılmaz overrated. Umarım geçen sezon bizde aldığının 3 katını teklif etmelerine rağmen ikna edemediği Işıl'ı almasın Yakın Doğu da son kale de düşmesin.

Işıl-Epoupa-Moriah'ı bir arada izlemek isterdim şahsen. Düşünsenize rakibe yaptığımız baskıyı?

Epoupa ve Moriah aynı takımda olmaz. İkisi de aynı tip oyuncular. Oraya farklı bir nitelikte oyuncu gerekir ki opsiyon bakımından çeşitliliğimiz artsın. İlla birisi kalacaksa Epoupa kalsın hem AB pasaportu da var. Moriah ciddi bir sakatlık geçirdi onun eski formuna ulaşması hiç yoktan 1 sene sürer.

Az once kulupten biriyle uzunca sohbet ettik dunku bayan macinida sordum laf arasinda oda uzun uzun anlatti bayan takimiyla ilgili herseyi. Dedikleri sunlar

Isil-anderson-jeferson-pinar-deniz-popova-trore-vitola
Isil-epupa-jefferson(quikli)-aysegul-ozge-dublevic-kobrin-petroyte

Andersonun yerine epupa pinarin yerine aysegul denizin yerine ozge popovanin yerine dublevic trorenin yerine kobrin vitolanin yerine petroyte geldi. Pinar-aysegul haric hepsinin daha iyisi alindi. Yasanan sakatliklar once jeferson yerine mecbur quikli alindi sakatlik riski biline biline sonra oda sakatlandi. Aysegulde sakatlaninca kisa oyuncu kalmadi takimda 2. lig oyuncusu merve en onemli maclarda sanki rotasyonun ana parcasiymis gibi sureler aldi ve o sorumlulugu kaldiramadi tabiki. Yuroligde rahat rahat gurup ikincisi olup diger guruptaki bir supriz halinde final for oynayabilcekken simdi guruptan cikmak bile kesin degil.

Sene basinda hoca isil epupa jefersonu ayni anda sahada tutup aysegul merve iremnaz ile dinlendirip 4 numarada dublevic dinlenirken ozge ve meltemden yararlanmayi 5 numaradada petroyneyi ocaga kadar gizemle dinlendirip hatta zaman zaman dublevici 5e cekip ocakta oraya iyi bi uzun almayi planlamis. Bence ust duzey bi kadro olmasada vasatin ustundeydi kadro ve planlama. Ama sanssizliklar yakamizi birakmadi once jeferson sonra quikli sakatlandi. Sanssiz bi sezon geciriyoruz.

Geçen yıl Ashley Paris, Traore, Silva; bu yıl şimdiden Merve, Van Grinsven, Tuğba hatta Fowles-Sancho ayarında uzun beklerken gelen Kobryn derken berbat transferler yapıyoruz. Transfer yapılmasa en azından bütçe yok deyip geçeceğiz, ona bile razıydım bu isimlerden sonra.