2018/2019 EuroLeague

Efes-beko maçında pek sertlik yoktu, Larkin ve Micic'e çare bulamadılar. Fakat Madrid-Cska maçı ilk maçın aksine müthiş tempolu ve aşırı sert oynanıyor. Efes'in böyle temaslı oynayan rakiplere karşı işi zor. Cska gelirse şansları daha yüksek fakat Madrid alacak gibi ve kadroları kusursuza yakın. Efes'in finalde bu maç sönük kalan Simon-Dunston gibi oyunculardan maksimum verim alması, ayrıca Larkin-Micic ikilisinin yine harikalar yaratması Moerman-Anderson-Motum-Anderson gibi yan oyuncuların da sezon ortalamasının üstüne çıkmaları gerekiyor. Savunma sertliği galibi belirler. Üçlükler girmezse alternatif ikili oyunları devreye sokmalılar.
 
Cska nasıl bir geri dönüş yaptı öyle. Mükemmel maçtı. Çirkef ispanyolların kaybettiğine çok sevindim. Efes-cska. Çok zor olacak ama cska’nın gelmesine daha çok sevindim. Resmen kısaların savaşı olacak. Hadi larkin bi şov daha yap, alın şu kupayı.
 
Muazzam maç oldu. Tam bir Euroleague kapışması. Yıllardır Cska'yı böylesine hırslı ve motive görmemiştim. Normalde farkı açıp öne geçer, sonra laubali şekilde maçı verirlerdi. Bu akşam ise eskinin aksine Madrid gibi rakibe karşı çift haneli farkla geriye düşmelerine rağmen pes etmeden, müthiş mücadele ederek sonlarda da De Colo'nun sahneye çıkmasıyla kazandılar ve Efes'in rakibi oldular. Itoudis harika motive etmiş oyuncuları, Laso ise berbattı.

Larkin-Micic ikilisinin işleri çok daha zor şimdi.
DeColo - Sergio - Clyburn - Hackett...
Uzun rotasyonları da fevkalade.

Efes'te herkesin devreye girmesi lazım. Umarım sonunda kazanan Efes olur.
 
Maçın kırılma anı De Colo ' nun basket faulü sonrası Laso ' ya çalınan teknik fauldü , maç orada kırıldı diye düşünüyorum ama şöyle bir durum da var . İki takım da kendilerine yakışır bir biçimde çirkeflik yaptılar ve maçı tamamladılar . Yaptıkları çirkeflik ve hakeme oynama mentalitesine şapka çıkartıyorum renkdaşlar :D
 
O teknik faul baya ket vurdu Real Madrid'in oyun konsantrasyonuna ama Laso yine son dakikalardaki klasik batırışının üstüne Llull'un savunmada kara delik olmasıyla Cska bir anda maçı çaldı resmen. Causeur'u unuttu resmen Laso. Finali resmen Cska'nın da guard ikilisi üstüne Clyburn'un cayır cayır yanıyor oluşu Efes adına sıkıntı. Ama pota altı rotasyonu Efes'e göre bence geride.
 
12 sayıdan gelip kazanmak Efes’in ezmesi kadar önemliydi bence.
Kırılma anı olarak 1 dakikanın altındayken Randolph’un çemberden çıkan topu, ribaundu alıp tekrar atması ve o pozisyonda %99 giren topun inatla nazlanıp çıkmasıydı bence.
Neyse neticede 19 Mayıs bayramımızda Avrupa kupasını Efes’in ülkemize armağan etmesini diliyorum.
 
Ben sezon başında Efes'i 5-7 arasında bitirir görüyordum ancak Larkin'le ciddi manada büyüyen bir takım vardı. Bizde dönem dönem denediği ama sonuç alamadığı savunmada başlayan hücum planlarını uygulayan bir takım haline gelmiş. Kadrosunu koruyabilir, üzerine eklemeler yapabilirse (bence guardların ciddi talipleri olabilir) gelecek yıl normal sezonu lider bitirebilecek genişlikte bir kadro. Maçın tamamını izleyemedim ancak izlediğim bölümlerde sahada ağır basan taraf oldular. Ben CSKA-Efes eşleşmesinin Efes'e daha uygun olduğunu düşünüyorum Madrid'e oranla.
 
Ergin Ataman.. Yine naptı etti attığı twiti tescillemesi başardı. Maç sonu Obradovic’i tebrik ettikten sonra arkasını dönünce “koyduk mu” tebessümünü hepimiz anladık sanırım. Umarım yarın 19 Mayıs bayramımızda iki sevinci birden yaşarız futbol takımımızla birlikte.
 
Son düzenleme:
Efes'in rakibi Real olsaydı işi çok zor olurdu ama CSKA ile şimdi eşit şansa sahipler. Talih de Ergin Ataman'ın şampiyon olmasını istiyor gibi... İnşallah olur.

Fener - Efes maçı Nba havasında oynandı. Larkin'i olan kazandı. Real - Cska maçı ise EL standardının sınırlarını zorlayan bir maç oldu.
 
Efes harika bir maç çıkardı. Çok güzel zamanda form tuttular. Artık eurolig çok yorucu bir maraton haline geldi ve doğru zamanda formda ve sağlıklı olmak çok belirleyici oluyor. Fener de hem sakatlık hem form durumu olarak yeterli seviyede olmayınca fazla direnemedi.

Pek çokları Real derken Cska diyodum ki beklediğim şekilde Cska finale çıktı. Bence Efes'e Real gelse daha iyiydi çünkü bu sene Real'in kısaları yetersiz. Lull eski gücünde değil Campazzo en iyi kısaları konumuna geldi. Cska ise kısaların dominant olduğu ve süper yıldızları olan bir takım. Udoh gibi bir hayvan olmadığı sürece basketbol kısaların oyunu. Tavares çember altında caydırıcı olsa da penetre savunmasında berbat aynı etkiyi yapamaz.

Cska senelerce birinci takım konumunda gelip hüsrana uğruyordu. Bu sezon ön plana çıkmadan takıldılar. Sanırım bu durum stressiz olmalarını sağladı. Efes karşısında da favoriler. Tabi gününde olunca Efes çok tehlikeli bir takım ve şakası yok. Üçer üçer gidiyorlar.

Bu arada 3 sezondur normal sezonun lideri final göremiyor. İlginç bir tesadüf mü yoksa bir şeyler mi anlatıyor bilemedim.
 
Bi yerde daha “5 yıldır F4’a kalıyorlar , ah sakatlıklar vah şöyle böyle” cümlesi daha görmek istemiyorum. Yeter anladık dünyanın en mükemmel takımı Fenerbahçe kazara fark yediler. Ergin Ataman 7 kişilik rotasyonla da patates ederken şansa yendi zaten. Ne ağladı televizyondakiler..
 
Efes'in topu Larkin'in eline vermekten başka planı da olmalı. Bütün yükü tek adamın üzerine yıkmayın. Biraz sorumluluk alın, savunma yapın. Dunston de faul problemine girecek zamanı buldu. Beko maçında da kötüydü zaten. Bazı oyuncular mental olarak yetersiz.
 
Fenerbahçe hem eksik hem de formsuz gelince bu durum Efes'in hem işine geldi hem de dezavantajına oldu. Fenerbahçe'den sonra CSKA epey zor geldi ama eğer ilk maçta bunlardan biriyle oynasaydı, muhtemelen finalde Türk takımı olmayacaktı.

Şu an CSKA'ya çok rebound veriyoruz. Adamlar da çok ters geliyor; kısaları uzun, uzunları kısa.
 

Üst