2018-2019 Galatasaray Erkek Voleybol Takımı

Mantık tabi ki elenmemizi söyleyebilir ama ortada mücadele varken Avrupa'dan elenelim demek pek doğru bir yaklaşım değil. Bu sezon bir başlangıç eğer bu takım gelecek yıl üzerine koyacaksa ne ala. Keşke transfer yapılırken Avrupa düşünülerek yapılsaydı Antonov'u henüz ne ligde doğru düzgün kullandık ne de Avrupa'da oynatabiliyoruz. Takım takdir edilesi bir mücadele veriyor sezon bittiğinde her nerede olursak olalım bu takıma bir bağlılık oluşması gerekiyor. Basketbolda yaşadığımız süreci yaşamaması açısından. Bu sezon Galatasaray Voleybolunda bir başlangıç ama devam ettirmek de en az başlamak kadar önemli.
 
İşte biz de boşuna Avrupa'da mücadele ettiğimizi söyledik. Yoksa mücadeleye elbette ki saygımız var ancak 2 kulvarda oynamak takıma lig yarışında olmadık puan kayıpları yaşattı. Zaten dar bir kadromuz var, hem 2 kulvarda oynamamız hem de bu maçların 5 sette sonuçlanması takıma zarar veriyor bunu görüyoruz. Umarım lig sonuna kadar enerjimiz kalır. Çünkü voleybolda ligde yukarılarda yer alan takımlar play-off'ta erkenden elenebiliyor bunu çok gördük. Basketbolda bu fazla yaşanmaz ancak voleybolda yaşanıyor nedendir bilinmez.
 
Cev yarı final ilk maçını 3-1 kaybettik. Rakip Rusya liginde ikinci sırada ve iyi bir takım. Burdaki maçta zorlamaya çalışacağız artık.
 
Bizim takıma vallahi bravo! Güle oynaya 3-0 kazanacağımız maçı 2-3 verdik. 2.lik şansımız kalmadı hatta 3.lük de gitti. Zaten puan kaybı yapacağımızı 2. sette laubali hareketlerden anlamıştım. Şimdi çeyrek finalde daha zorlu takım gelecek o turu geçsek bile yarı finalde yok yere Halkbank'la oynayacağız. Yazık oldu vallahi.
 
Bir eleştirim de Nedim Hoca'ya. Maç içinde coaching olarak oldukça kötüydü. Takım yorgun tamam ama CEV Cup'ta neden ısrarla ilerlendi anlamış değilim hadi finale çıktık diyelim bu takım dünya şampiyonu Trento'yu geçebilecek mi? Avrupa'dan erken elenip lige yoğunlaşsaydık şu an belki de lig liderliğini bile konuşabilirdik. Takım 2 kulvarı götüremedi ve özellikle küme düşen takımlara saçma sapan puanlar kaybettik. Belki de Avrupa'da gereksizce maçlar yapmamız bizi ligden erken elendirtecek. Umarım böyle bir senaryo yaşanmaz.
 
Erken havaya girersen böyle olur 4. Set 23. sayida mac bitti sandilar.Şoktayim hala bu maç nasıl bu hale geldi.Sürekli yeniyorduk psikolojik olarak da inanılmaz gerileme oldu takımda.İnşallah yanılırım ama malesef güzel başlayan sezon çöp olacak gibi..
 
Şu maçın CEV Cup ile zerre alakası yokken her seferinde cev cuptan elenecektik yazmanın manası ne cidden anlamıyorum gittik rusya'da gayet iyi oynadık gücümüz bir yere kadar yetti işte.

Bu maç basbaya Yasin'i bu kadar oyundan düşmesine rağmen oyundan almayan hocaya yazar. Maç içinde hiçbir taktik değişiklik yok. Antonov geleli 1 ay oldu doğru dürüst oynamamış ortalama maçta bile az oynatmışsın Fb maçında Gergye'nin yüzüne bakmıyorsun. Hadi Antonov sahada hala 100 hücumun 90ı venno'ya gidiyor. Hoca abuk sabuk işler yaptı işte maçın özeti. Şube yöneticimiz twitterda gelme falan yazıyor millete yani ne desem bilemiyorum.
 
Tamam fiziksel olarak tabi ki yorgunluk var. Ama maçın sonunda hem Gergye hem Antonov'un kenarda olması Gergye'nin nerdeyse 2 set oyuna girmemesinin izahı yorgunluk değil
 
Galatasaray'ın amatör branşlarında istikrarlı başarı görmeyi bekleyen taraftarlarımızı gördükçe üzülüyorum. Maaş dengesiz, kadrolar dengesiz, yönetimler ilgisiz. Neye başarı bekliyorsunuz ki? Bu ülkede doğru düzgün amatör branş yöneten tek dernek kulübü Fenerbahçe'dir, bana göre Türkiye'nin en büyük spor kulübü de şu an için onlar. Galatasaray ise kendi yönelimi ve yönetimlerinin ilgisizliğiyle Türkiye'nin en büyük futbol kulübü olmak için uğraşmaktadır. Ki iki kulübün futbol şubelerinin ligden Türkiye Kupası, Avrupa'dan Başbakanlık Kupası'na kadar total başarılarına bakarsanız Galatasaray'ın bu noktada çok daha başarılı olduğunu görürsünüz. Galatasaray çok başarılı bir futbol kulübü, rezil yönetilen bir spor kulübüdür. Barcelona da Pascual gittiğinden, Navarro bittiğinden beri Real'in gölgesinde ama iki takımın sezon başı bütçelerine bakarsanız Barcelona'nın Real'den daha az çaba harcamadığını görürsünüz. Barcelona sadece koç tercihleri, oyuncu seçimlerinde hata yapmıştır, ne Pana başkanı gibi rezil kulüp yönetir, ne de Galatasaray gibi oyuncuların boğazından kesip futbola aktarırlar. Sadece parayı doğru insanlara emanet edememişlerdir. Galatasaray'la Fenerbahçe ise pek çok amatör branşta aynı siklette bile değildir. En iyi oyuncusunun yıllık maaşı ezeli rakibin sezon bütçesi olduğu ortamda isimler haricinde bir rekabet bekleyemezsiniz.

Dönemsel formlar iki takımı toplam kalite ve anlayışta yakın gösterse de büyük resimde Fenerbahçe amatör branşlarda bizden 4-5 gömlek daha iyi yönetilen ve doğal olarak başarıya tabii taraftır. Bayağıdır foruma yazmıyordum, hayal kırıklıklarınızı görünce uğrayayım dedim. Ben 1-1.5 ay kadar önce Galatasaray'ın sadece bir futbol kulübü olduğuna ve tek amacın futbolda başarı olduğuna kendimi ikna ettim. O yüzden bu olması gereken ''sürpriz''leri de kafaya takmaz oldum. Aynısını size de öneriyorum. Zaten ayarımız olmasını umduğumuz Fenerbahçe'den en son ne zaman uzun soluklu seride, herhangi bir amatör branşta galibiyet aldığımızı hatırlarsanız doğal rakiplerimizin Pınar Karşıyaka, Kayseri Basketbol, Maliye Piyango, Türk Hava Yolları filan olduğunu daha iyi idrak edebilirsiniz. Galatasaray ''Spor Kulübü'' bundan daha fazlasını taahhüt ya da vaat etmiyor zaten.

Bu arada bu sözlerin, bu maç özelinde değil tabii. Maçı izlemedim bile ama ne olursa olsun 2-0'dan maçı bırakmamak lazım. Yine de oluyor böyle şeyler. Ligin ilk yarısında biz de herifleri deplasmanda 2-1'den gelip yenmiştik. Daha geniş profilden bir şeyler anlatmak istedim.
 
Şampiyonluklar derbilerden daha önemlidir lakin bizim kulüp olarak özellikle son senelerde bir derbi üstünlüğümüz yok. Bu maçları sıradan maç gibi görmemek lazım. Hem kendin kazanıyorsun hem de rakibine kaybettiriyorsun. Takım ve taraftar olarak psikolojik moral için de çok önemli bu maçlar. Mesela Engelsiz Aslanlar ligdeki ilk mağlubiyetini yeni kurulan Fb'ye karşı aldı. Yani bu maçı kaybetmektense diğer 3 maçı kaybetmeye tercih ederdim. Biz maalesef böyle ince işleri düşünemiyoruz kulüp olarak. Halbuki son yıllarda derbilerde bu kadar ezilmeseydik Fbliler bu kadar konuşamazdı çünkü adamların tek sığındığı şey derbi maçları. Eğer en büyüğüz diyorsak önemli maçları da kaybetmemek lazım. Sonuçta o maçlar da 3 puan.
 
Yorgunluk ve hocanın hataları maçı maalesef 2-0'dan 3-2'ye getirdi. Yasin son dönemlerde gördüğüm en kötü kişisel performansı sergilemesine rağmen 5 set oyunda kaldı. Zaten oyunculuğu tartışılıyor üstüne böyle olunca çileden çıktım. Hoca hiç oyuna müdahale edemedi ve oyuncuları kullandığı yerler çok yanlıştı. Selçuk da iyi değildi. Venno hiç kendi temposundan uzaktı ve bir ara sürekli ona oynayıp oyuncunun da yıpranmasına sebep oldu. Yazık oldu. Olası bir playoff eşleşmesi var yine Fenerbahçe ile. Eşleşirsek ben Fenerbahçe'ye maç vermeden eleyeceğimizi düşünüyorum. Bugün maçı kaybetmemiz tamamen bizim yüzümüzdendi. Böyle bir hatalar silsilesini bir daha en azından Fenerbahçe'ye kadar yaşayacağımızı düşünmüyorum.
 
Kupadan elenme hesabı yapmak Galatasaray'ın lügatında yoktur. Şu oyunun çeyreğini fenerbahçe maçında oynasaydık neler olurdu düşünemiyorum. O gün eleştirdik, bugün en büyük tebrik haklarıdır. Tebrikler bütün takıma.
 
Muazzam bir başarı şu takımı elemek. Venno çok büyük oynadı. Final çok zor olsa da sonuna kadar!
 
Selçuk sezonun en iyi oyununu oynadı çok net, Venno'ya diyecek söz yok zaten, daha dominant bir performans olamaz, her şekilde sayı aldı, teknik, güç, bam bam :) Antonov da formunu buluyor, kendi oyununu buldukça ligin anahtarı onda, kritik anlarda zaten Venno ve Selçuk buna yakın oynayacaktır playofflarda. Finalde şansımız çok düşük zaten çoğu kişi farkındadır ama olsun buralar bile büyük başarı, 2.maçın İstanbul'da olması sebebiyle full salonda oynama imkanı verelim takıma, çok net şekilde hakediyorlar.
 
Taraftar az olunca bizim takım daha iyi oynuyor gibi geldi bana. Taraftar olunca baskı hissediyor veya kendilerine çok güveniyor olabilirler. O yüzden final maçına mümkünse az kişi gelmeli.
 

Üst