Galatasaray'ın amatör branşlarında istikrarlı başarı görmeyi bekleyen taraftarlarımızı gördükçe üzülüyorum. Maaş dengesiz, kadrolar dengesiz, yönetimler ilgisiz. Neye başarı bekliyorsunuz ki? Bu ülkede doğru düzgün amatör branş yöneten tek dernek kulübü Fenerbahçe'dir, bana göre Türkiye'nin en büyük spor kulübü de şu an için onlar. Galatasaray ise kendi yönelimi ve yönetimlerinin ilgisizliğiyle Türkiye'nin en büyük futbol kulübü olmak için uğraşmaktadır. Ki iki kulübün futbol şubelerinin ligden Türkiye Kupası, Avrupa'dan Başbakanlık Kupası'na kadar total başarılarına bakarsanız Galatasaray'ın bu noktada çok daha başarılı olduğunu görürsünüz. Galatasaray çok başarılı bir futbol kulübü, rezil yönetilen bir spor kulübüdür. Barcelona da Pascual gittiğinden, Navarro bittiğinden beri Real'in gölgesinde ama iki takımın sezon başı bütçelerine bakarsanız Barcelona'nın Real'den daha az çaba harcamadığını görürsünüz. Barcelona sadece koç tercihleri, oyuncu seçimlerinde hata yapmıştır, ne Pana başkanı gibi rezil kulüp yönetir, ne de Galatasaray gibi oyuncuların boğazından kesip futbola aktarırlar. Sadece parayı doğru insanlara emanet edememişlerdir. Galatasaray'la Fenerbahçe ise pek çok amatör branşta aynı siklette bile değildir. En iyi oyuncusunun yıllık maaşı ezeli rakibin sezon bütçesi olduğu ortamda isimler haricinde bir rekabet bekleyemezsiniz.
Dönemsel formlar iki takımı toplam kalite ve anlayışta yakın gösterse de büyük resimde Fenerbahçe amatör branşlarda bizden 4-5 gömlek daha iyi yönetilen ve doğal olarak başarıya tabii taraftır. Bayağıdır foruma yazmıyordum, hayal kırıklıklarınızı görünce uğrayayım dedim. Ben 1-1.5 ay kadar önce Galatasaray'ın sadece bir futbol kulübü olduğuna ve tek amacın futbolda başarı olduğuna kendimi ikna ettim. O yüzden bu olması gereken ''sürpriz''leri de kafaya takmaz oldum. Aynısını size de öneriyorum. Zaten ayarımız olmasını umduğumuz Fenerbahçe'den en son ne zaman uzun soluklu seride, herhangi bir amatör branşta galibiyet aldığımızı hatırlarsanız doğal rakiplerimizin Pınar Karşıyaka, Kayseri Basketbol, Maliye Piyango, Türk Hava Yolları filan olduğunu daha iyi idrak edebilirsiniz. Galatasaray ''Spor Kulübü'' bundan daha fazlasını taahhüt ya da vaat etmiyor zaten.
Bu arada bu sözlerin, bu maç özelinde değil tabii. Maçı izlemedim bile ama ne olursa olsun 2-0'dan maçı bırakmamak lazım. Yine de oluyor böyle şeyler. Ligin ilk yarısında biz de herifleri deplasmanda 2-1'den gelip yenmiştik. Daha geniş profilden bir şeyler anlatmak istedim.