2018-2019 Galatasaray Futbol Takımı

Galatasaray, geçen sezon 7 kere yenilmiş, Belhanda 30 maç ilk 11 oynayıp, 4 maç sakatlık ve kart cezası yüzünden kaçırmış. 7 yenilginin 3'ü Belhanda'nın olmadığı maçlarda. Bu sezon ise Fener maçından önce 3 maç verdik, 2sinde(Malatya, Akhisar) Belhanda ya az oynamış ya oynamamış. Yani Belhanda varken Galatasaray daha az, daha zor yeniliyor.

Belhanda özelinde ekonomik durum, VERİLEN yıllık ücret, VERİLEN bonuslar, VERİLEN bonservis ciddi şekilde skandal. Aynı şekilde Feghouli'nin sözleşmesi de skandal. Burada oyunculara değil, geçen sezon Galatasaray'ın başındaki kayyuma kızmak lazım.

Önce forvet işini halletmeliyiz. Stoper işini forvet transferinden sonra Maicon'u Araplar'a kitlediğimizde düşünmeliyiz.
 
Furkan, son 8 maçta Belhanda’dan ziyade sakatlıklar, cezalılar + inanılmaz form düşüşü hatta bi miktar da loserlık vardı üzerimizde. Yani Belhanda olsa da ben o maçlardan pek bişey çıkartacağımızı sanmıyorum. Dün bile Robinho şov yaptı, Sivas az daha dikkatli oynayıp final paslarını iyi yapsa 4-4 içten bile değildi. Dediğim gibi bu adamın ne fark yaratan pas yeteneği var ne de şut özelliği. Top ayağında bile zor şekil alıyor, pasları ya tembel ya hızlı, sıradan düz paslar. Şut zaten çok kötü. Pres zaten yok, olduğunda da ya sarı kart ya direkt kırmızı kart. Dün de hiç anlamadım bu kadar övülmesini. 4 gol ve Feghouli Onyekuru gibi faktörler + Mustafa Kapı birlik beraberlik vs olayları arasında çok sırıtmadı belki de. Ancak 4-4 bitse edilecek küfürleri de görebiliyorum. Her neyse, aldığı ücretin yarısına ondan faydalı oyuncular var.
 
Önce Ozan Kabak’ın 7,5m€’ya serbest kalır maddesi şimdi de Serdar Aziz’in kovulma iddaaları.
Akşam akşam ne oluyoruz?
Süleyman Rodop denen şerefsizi dikkate almayın. Bu adam ağır kolpacıdır, zamanında Riekerink'e cins cins sorular sorardı ve baya tepki toplamıştı. Adam zaten böyle kolpalarla, asparagaslarla gündeme gelmeyi hedefliyor. Oyuna gelmeyelim. Yarın kulüp yalanlar zaten.
 
Sezona santraforsuz girdik, stopersiz bitirecek gibiyiz.
Bu yönetim D.Ö'yü de aratır oldu.
Çok zor bir transfer süreci bizi bekliyor...
 
Dünden beri Ozan Kabak'la ilgili iddalar sosyal medyayı ayağa kaldırdı.Ne hikmetse neredeyse her yönetimin hatasına açıklama yapan tepki koyan ultraslan denen gruptan ses yok liderlerine arpayı iyi vermişler demekki.
 
Serdar Aziz'in gönderileceği konuşuluyor. Umarım yalandır. Bu adam takımın en iyi stoperi. Geçen sezon bizi şampiyon yapan isimlerden. Yeri geldi burnu kırıldı, dişlerin dökülür denildi ama oynamaya devam etti. Yabancı sınırı varken ne bu şimdi? İlla gönderilecekse satın bari, bedavaya göndermeyin.
 
Bu takıma uymayan Eren sakatken gitmiyorsa,ailesel problemler sebebiyle çocuklarını görmeyen Maicon gitmiyorsa ama mide bulantısı olduğu için oynamayan adam 10 saatten fazla uçuş ile maldivlere gidiyorsa ben savunmam Serdar'ı. Yasin bey sakat sakat oynama konusuna gelirsek Hagi cenazesi olduğu halde gelip maça çıkmıştır,Hakan Şükür yine burnu kırıkken oynamıştır, Servet Çetin kaburgası kırık kırık oynamıştı,.Muslera kırık parmakla oynamıştır.
 
Bu takıma uymayan Eren sakatken gitmiyorsa,ailesel problemler sebebiyle çocuklarını görmeyen Maicon gitmiyorsa ama mide bulantısı olduğu için oynamayan adam 10 saatten fazla uçuş ile maldivlere gidiyorsa ben savunmam Serdar'ı. Yasin bey sakat sakat oynama konusuna gelirsek Hagi cenazesi olduğu halde gelip maça çıkmıştır,Hakan Şükür yine burnu kırıkken oynamıştır, Servet Çetin kaburgası kırık kırık oynamıştı,.Muslera kırık parmakla oynamıştır.
Abi iyi tamam da Maldivler bileti maç günü alınmadı herhalde. Yani çok önceden planlanan bir şeydir o tatil. Maç öncesinde midesi ağrımış olamaz mı? Bir futbolcu maça çıkarken fiziksel olarak kendini iyi hissetmeli. Mide falan diye geçmemek lazım. Serdar benim beğendiğim bir oyuncu hatta takımın en iyi defansı diyebilirim. Tek eksiği var o da çabuk sakatlanıyor olması. Ama geçen sezon mesela pek fazla maç kaçırmadı, özellikle ligin ikinci yarısındaki performansı şampiyonluğu getiren faktörlerden biri oldu. Bir kalemle atılacak oyuncu değil. Yabancı sınırı varken, kadromuz da darken böyle risklere girmek çok doğru gözükmüyor. Ha yerine iyi bir defans alınırmış Mangala, Cahill gibi o zaman gönderirsin ancak takımda oyuncu yok. 18lik Ozan'a bir şey olsa kağnı gibi hareket eden Maicon ile Ahmet'i mi oynatacaksın maçlarda?
 
Serdar'ın gönderileceği haberi umarım doğrudur. Sürekli sakatlanan, nerede ne yapacağını bilmeyen, ceza sahasındaki her müdahalesi yüksek ihtimal penaltıyla sonuçlanan, cezalar ve sakatlıklar nedeniyle kadro kurmakta zorlanırken gidip hakemin üstüne top atıp kırmızı kart gören bir oyuncu bu serdar. Faydadan çok zararı var. Saatli bomba, diken üstünde izliyoruz kendisini sürekli. Defansta popescu, ujfalusi gibi soğukkanlı, sakin, defansı toparlayan adamlar izledik biz, böyle kontrolsüz paldır küldür giren, sürekli yerlerde sürüklenen adamlar bize yakışmıyor. Donk çekilsin stopere gerekirse çok daha iyi oynar.

Ozan için de yönetimin dediğine göre 4-5 aydır sözleşme uzatılmak isteniyormuş ama ozan efendinin temsilcileri imzalamak istemiyormuş. Şimdi bu adamı 18 yaşında şampiyonlar ligine çıkardı bu takım. 4-5 maçta gereksiz penaltı yaptırdı hep sineye çektik bizim çocuğumuz dedik. Gelişecek dedik. Bir kere senin bu ilk sözleşmen daha 18 yaşındasın sana bunları yapmış, sana sonuna kadar sahip takımına imza için araya menejerler falan koyman en başta yanlış. Bu kulüp tarık çamdallara milyon milyon eurolar vermiş sana mı vermeyecek. üç-beş kuruş daha fazla kazanmak için değer mi seni yetiştiren kulübe, sana inanan taraftara sırtını dönmen. Önünde arda, emre örnekleri var. Onlar gibi olmak istiyorsan doğru yoldasın. Bülent Korkmaz gibi olmak istiyorsan yanlış yoldasın. Ayrıca çok da abartmamak lazım hemen, semih kaya da aynı böyle çıkmıştı zor kurtulduk. Gidene kadar kanser etti bizi. Kim 7,5 milyon euro veriyormuş ozan'a bu performansla çok merak ediyorum. Eğer gitmek istiyorsa kapı açık getirsin 7,5 milyon euro nereye gidiyorsa gitsin. Yeri çok rahat dolar.
 
Milli takım stoperini bedavaya göndermek de ne demek? Bu yönetim napmaya çalışıyor bilen var mı? Mustafa Cengiz & Fatih Terim & Albayrak el ele istifa edin. Bu lanet sezonun tek sorumluları ne futbolcular ne de taraftar. SİZSİNİZ!
 
Trabzon ve bilimum bütün maçlarda kırmızı kart görüp kendini oyundan attıran Belhanda ile arası niye bozulmuyor acaba Yıldırım Demiroren'in kader ortağı Terim.
 
Serdar Aziz, Eren Derdiyok, Tolga Ciğerci, Ahmet Çalık... Bu isimlerin transfer edilmesi hataydı. Yabancı sınırı kalkmışken, yeterliliği tartışmalı bu oyuncuları, hem de 3-4 milyon euro bonservis ödeyerek almak tam bir iş bilmezlik örneğiydi. Bunlardan ne kadar az zararla kurtulursak, o kadar kardır. Tabi yerine iyi yabancı oyuncu almak şartıyla... İşin sonu Gomis transferindeki gibi olmaz umarım.
 
Serdar Aziz, Eren Derdiyok, Tolga Ciğerci, Ahmet Çalık... Bu isimlerin transfer edilmesi hataydı. Yabancı sınırı kalkmışken, yeterliliği tartışmalı bu oyuncuları, hem de 3-4 milyon euro bonservis ödeyerek almak tam bir iş bilmezlik örneğiydi. Bunlardan ne kadar az zararla kurtulursak, o kadar kardır. Tabi yerine iyi yabancı oyuncu almak şartıyla... İşin sonu Gomis transferindeki gibi olmaz umarım.

Abi Ahmet'in durumunu bilmiyorum ama diğer üç oyuncunun sakatlık sorunları olduğu belliyken transfer edilmeleri hataydı.Ama günü kurtarmak için fazla fazla ücretlerle alındı bir bu adamlar.
 
Mangala iddiaları var. Ne kadar doğru bilmiyorum ancak alınabilirse süper olur. Hem atletik, hem solak hem de PL tecrübesi olan bir oyuncu. Zor ama alırsak başarı olur.

Gidenler:
Rodrigues 8 m €
Maicon 5 m €

Gelenler:
Samatta 8 milyon €
Mangala kiralık
Alan bonservisi elinde

bu 3 transfer bizi şampiyon yapar.
 
Ben Maicon'un kalmasından yanayım performans düşüklüğü çocuklarından uzak olduğu için olabilir.Birde Ozan'ın Cardiff City ile anlaştığı söyleniyor.Uefaya 3 oyuncu kayıt edebiliyoruz bunuda düşünmek lazım transfer yapılırken.
 
Maicon gidiyor
Serdar gidiyor
Ozan gidiyor

O zaman en az 3 stoper gerekecek. 2 de forvet gelirse 5 transfer gerekiyor toplamda. Bunların sadece 3'ünü Avrupa'ya bildirebiliyoruz. Serdar ve Ozan'ı göndererek kendi ayağımıza kurşun sıktık. Umarım Miranda, Mangala gibi isimler alınır yoksa rezalet bir 2. yarı bizi bekliyor.
 
Serdar ve Eren kesin gitmiş. Sebep ise çalışma kültürlerinin hocayla uyumlu olmamasıymış. Demek ki hocanın çalışma kültürüne Selçuk, Ahmet, Sinan, Tarık gibi isimler uyuyor! Takımda zaten santrafor yok, defans yok bir de olanları da gönderin aferin yönetim. Gomis olayından hiç ders almamışsınız. Umarım transfer dönemi bitince bize bu lafları yedirirsiniz ama yediremezseniz bu taraftar size yedirmeyi iyi bilir!
 
Çok doğru bir karar vermiş hoca. Disiplinin olmadığı yerde hiçbir şey olmaz. Diğeri mum gibi olacak şimdi. İkisi de yeri çok kolay dolacak oyuncular. Aslında Eren'in ikinci santrafor olarak kalmasını isteyebilirdim ama giderse de hiç sorun yok. 1-2 nokta atışıyla bu ligin en büyük favorisi oluruz yine. Önemli olan devre arasını iyi geçirmek. Faydasızlardan kurtulduk şimdi sıra faydalı olanları bulmak işinde. Bulursak şampiyon oluruz.
 

Üst