2018-2019 Galatasaray Futbol Takımı

Serdar'ın açıklaması sonrası;
Demek ki, iş ahlâkı ve kültür uyuşmazlığı gerekçesiyle yapılan tasviye hareketi, son derece gayr-i ahlâki bir adımmış!

Serdar Aziz ve menajeri, maalesef ki Galatasaray yönetimi ve Terim olmak üzere bu süreçte kim rol almışsa, hepsine profesyonellik dersi vermiştir; tebrikler.
 
Serdar'ın açıklaması sonrası;
Demek ki, iş ahlâkı ve kültür uyuşmazlığı gerekçesiyle yapılan tasviye hareketi, son derece gayr-i ahlâki bir adımmış!

Serdar Aziz ve menajeri, maalesef ki Galatasaray yönetimi ve Terim olmak üzere bu süreçte kim rol almışsa, hepsine profesyonellik dersi vermiştir; tebrikler.

Terim cok profesyonel davrandi, oyuncunun yetenklerine verdiklerine tesekkür etti, Kariyerinde basarilar diledi.
Sinifta kalan yönetimdir, oyuncunun maasini ödemektendemi Terim sorumlu?
 
Terim maalesef lig başladığından beri ne yaptığını bilmiyor. Önceki dönemleri bilmesek diyeceğiz ki tecrübesiz hoca ancak tecrübeli bir hocaya yakışmayacak bir dönem geçiriyor. Serdar ne yapmış olabilir de gönderiliyor? Gönderilmesi için ya çok büyük bir hata yapmıştır ya da iyi teklif gelmiştir. Ancak bu ikisinin de olmadığını görüyoruz. O zaman neden gönderiliyor? Neymiş çalışma kültürleri farklıymış falan fıstık. Yahu Selçuk, Ahmet, Muğdat, Belhanda, Sinan çok mu iyiler de gelip Serdar'ı kadro dışı bırakıyorsun? Hepsini kadro dışı bıraksaydı sonuna kadar arkasında dururdum hocanın ancak burada bir çifte standart var. Serdar olayında net hoca da büyük hatası var. Madem Serdar büyük bir hata işledi o zaman söylersin taraftarlar da bilir ne olduğunu. Maalesef hoca da cozuttu bu dönem. Hadi skorları, oyunu vs. geçtik ancak transfer bile yapamıyor artık hoca. Eli o kadar güçlü değilmiş demek ki. 6 aydır forvet lazımken buna yoğunlaşmayıp Marcao'yu Semih'i falan alırsan kimse Fatih hoca ne yapsın demesin. Teknik ekibi o seçmiyor mu? Albayrak gibi yöneticileri o seçmedi mi? Scoutu kendisi ayarlamıyor mu? Kısacası Galatasaray'ın patronu Fatih Terim ise neden suç onda aranmıyor?

Oyunculardan 14-15 m kadar gelir elde ettik. Bu para sonraki dönemde kullanılamıyor FFP'ye göre. Yani alacaksak şimdi almalıyız. Almayacaksak demek ki cidden bir sıkıntı var kulüpte.
 
valla olay bir şekilde Belhanda'ya dönüyor dolaşıyor sürekli benn artık gülüyorum. Çünkü bu artık takıntı haline gelmiş canı sıkılan Belhanda'ya sarıyor. Açın abi Belhanda'nın olmadığı araya bi bakın bakalım ne yapmışız. Her neyse konu bu değil zaten.

Terim'in hatalı olduğu bölüm soyunma odasında adam döven oyuncuyu 1 hafta sonra affedebilen bir hocanın nasıl oluyor da birini böyle silebildiğini görüyoruz ki oyuncu silmek adeti değildir. Burda suçun büyüğü bakkal versen yönetemeyecek yönetimindir. Taraftar tepkisinden korkup fesihten vazgeçmişler işte tablo ortadayken hala başka suçlu aramak cidden problemli bir bakış açısı. Bu olayda suç %90 yönetimin %10 teknik ekibindir.

Evet Serdar çok sık sakatlanıyor, Bursa'dan ayrılış sürecinde de burda yaşanılan krizin benzeri yaşandı. Ama sorunun çalışma ahlakı olduğunu düşünmüyorum teknik ekibin hatasının bir bölümü de burda.
 
Olay etik, ahlâk, GS değerleri vs. ise bu kulüpten ilk gönderilmesi gereken kişi Terim'dir. Masalları geçelim.

Elinde Serdar varken onu göndermeye çalışıp evlat torpiliyle Semih kazmasını getirende de ciddi zeka geriliği vardır.

Ayrıca Tff ile arası iyi olsa Terim çoktan yönetimi bahane edip gemiyi terketmişti lâkin gideceği yer yok. Nasıl olsa ne yaparsa yapsın "hoca haklı" diyecek çomar bir taraftar topluluğu var.
 
Ayakta duramayan 35 yaşındaki Vagner Love'ye milyon liralar vereceğimize 21 yaşındaki Tetteh'e milyon liralar vermek daha mantıklı. En azından potansiyeli ve yeteneği var. Ayrıca pivot santrafor eksikliğimize ilaç gibi gelecektir. Alan büyük ihtimalle gelmeyecek. Charlie Austin ismi konuşuluyor ne kadar doğru bilmiyorum ama gelirse çok iyi olur bitiricilik yönünden sıkıntımız kalmaz lakin İngiliz topçular yurt dışına gitmeye sıcak bakmıyor. Bazı oyuncular Championship Ligi'ni bile üst düzey liglere tercih edebiliyorlar.

Tetteh - Austin gelsin bari. Tetteh geriden topu alır, saklar duvar olur kanatlara servis eder. Austin de bitirici vuruşu yapar. Target striker dediğimiz türden bir oyuncu, zaten bize de bu lazım.
 
Alan ses kaydı atmış bir taraftara. Galatasaray'a gelmek rüya gibi olur ancak kulübüm pürüz çıkarıyor demiş. Büyük ihtimalle bahsettiği pürüz kulübünün yerine adam koyamamasından kaynaklanıyor. Arnavutovic'i alsalardı Alan bize gelecekti alamayınca Alan da yalan olmuş oldu.

Şurada kaldı 6 gün. İnşallah Tetteh - Austin - Alan - Pato dörtlüsünden ikisi gelir.
 
Alan ses kaydı atmış bir taraftara. Galatasaray'a gelmek rüya gibi olur ancak kulübüm pürüz çıkarıyor demiş. Büyük ihtimalle bahsettiği pürüz kulübünün yerine adam koyamamasından kaynaklanıyor. Arnavutovic'i alsalardı Alan bize gelecekti alamayınca Alan da yalan olmuş oldu.

Şurada kaldı 6 gün. İnşallah Tetteh - Austin - Alan - Pato dörtlüsünden ikisi gelir.

Gerçek değil.
 
Ortalıkta "oyuncuların alacağı yok" diye gezen ve birtakım saf kitleyi de inandıran Mustafa Cengiz yönetimine sormak lazım; madem günü gününe ödediniz Serdar ve Eren'in nasıl toplam 4 milyon euro alacağı oluyor? Cevap versenize şark kurnazları. Mustafa Cengiz değil Ali Cengiz demek lazım cidden.
 
Diagne sanırım dalga geçiyor bizimle.
Yönetim yüzünden düştüğümüz hale bak.
Bu saatten sonra herkes +2 ya da +3 milyon fazla ister.
Ki zaten bu yönetimin birini alabileceğini bile düşünmüyorum...
 
Diagne sanırım dalga geçiyor bizimle.
Yönetim yüzünden düştüğümüz hale bak.
Bu saatten sonra herkes +2 ya da +3 milyon fazla ister.
Ki zaten bu yönetimin birini alabileceğini bile düşünmüyorum...


Acaba hakikaten aslı yok mu?
Gelmesini isterim de, Kasımpaşa da aynı Eskişehir, Gençlerbirliği gibi 10 milyon dolardan aşağı satmayacak bir kulüptür.
 
Millet biz mi gol kralını 5-6 ya yollasın.
Serdar Aziz’in açıklamasını da yeni gördüm. Biri benim hakkımda böyle konuşsa utancımdan istifa ederim. Güzel ahlakıyla yerin dibine gömmüş koca Galatasaray başkanını ve yönetimini.
 
FT: "Belhanda, Nagatomo, Emre yokken kadromuz bu, bu yani"

Şimdi Fatih hoca yönetime mi afra tafra yapıyor yoksa kendine mi? Adama sormazlar mı sen bu kulübün 1 yıldır başındasın koca bir yaz dönemi ne yaptın koca bir devre arası ne yaptın? Neden adam gibi sportif direktör getirmedin şu takıma? Olur mu Fatih hoca kendisinden üst bir mevkide birisini ister mi? Egosuna zarar gelir maazallah.

Yönetim sonuna kadar suçludur eyvallah ancak bunlara güvenen, masaya yumruğunu koymayan, içimizden çözerim ben egosuna sahip bir hocanın hiç mi suçu yok?
 

Twitin altında bir Belhandacı var diyor ki asist ve gol atamadan da bir oyuncu iyi oynayabilir.

Şimdi Belhanda konusunda uzun bir yazı yazma düşüncem var ama birkaç satırla bitireceğim çünkü maç başlıyor.

Şimdi bu 10 numaralı forma sahibi oyuncu kendisini 8 numara olarak görüyor. 8 numarayım benden gol ve asist bekliyorsunuz diyor. Peki 8 numaralar gol ve asist yapamaz mı? 8 numara olup da gol yollarında etkili birçok oyuncu var. Gerrard, Lampard, Xavi, İniesta, Okan, Emre hatta ilk zamanlarında Selçuk bir çırpıda aklıma gelenler. Şimdi modern futbolda komplike değil komple yani all-arround dediğimiz oyunun her alanında iyi olan oyuncuların sayısı çoğaldı. Eskiden bir işi çok iyi yapan ancak diğer işi yapamayan oyuncular vardı artık bu tür oyuncular yerine oyunun her alanında belirli şeyler koyan oyuncuların önemi arttı. 8 numara zaten oyunun her iki yönünü de oynaması gereken, extra işler yapması beklenen bir oyuncu. 10 numara olsan dersin ki ben hücuma yoğunlaştım veya ön libero olsan dersin ki ben defansa yoğunlaştım ancak 8 numaranın iki bölgeye köprü olması gerekiyor. Daha fazla enerji, daha fazla zeka, daha fazla yaratıcılık koyması gerekiyor.

Peki Belhanda'da bunu görebiliyor muyuz? Ben önceki yıllarında da izledim kendisini gerek Montpeiller'de gerekse Dinamo Kiev, Nice gibi takımlarda. Belhanda'nın herhangi bir asıl mevkisi yok. Orta sahanın her yerinde geziyor bazen 10 numara gibi oyun kurmaya çalışıyor bazen defansif müdahaleleri var ancak asıl yapılması gerekeni yapmıyor. Köprü olmak. Oyundan kopabiliyor. Bazen oluyor ki (özellikle deplasman maçlarında) dakikalarca adını duyamıyoruz. Öyle bir yerde top kaybediyoruz rakipleri yüzde yüzlük hızlı ataklara çıkarıyoruz. Ve yediğimiz gollerin çoğu da bu kaybettiğimiz topların karşı ataklarından geliyor. Bu top kayıplarını da genelde Belhanda yapıyor. Leipzig maçında orta sahadayken çevre kontrolü yapmadan geriye gelişi güzel pas verdi ancak rakibe karşı karşıyalık bir pozisyon yarattı. Yine Ankaragücü maçında yaptığı top kayıplarıyla rakibe gereksizce pozisyona soktu. Bunlar sadece son 2 maçta yaptıkları.

Şimdi yukarıda yazdıklarım defansif beceriksizlikleri. Bir de hücum yönü var. Şut tehdidi yok. Mesela Fernando, Ndiaye bile yeri geliyor şut çekiyor. Belhanda şutuna güvenmiyor, çektiği şutlar da hep karavana. En son 6-0'lık Ankaragücü maçının son dakikasında direkte patlayan şutu vardı onun dışında isabetli şutu yok adamın.

Gol atamıyor, asist yapamıyor. Fanboyları ise asistin asistini yapıyor yeea diyor. Peki o pozisyonların golle biteceği bilinen bir şey mi? Sonuçta Belhanda'nın pası verdiği oyuncunun da adam gibi pas vermesi lazım ki gol olsun. O zaman Belhanda iyiyse asisti yapan oyuncu da iyi olmaz mı?

Zaten karakter olarak sorunlu bir oyuncu. Sürekli gereksiz kartlarla sürekli maç kaçıran, derbilerde varlık gösteremeyen tek varlığı olay çıkarmak olan, deplasman maçlarında ruh gibi dolaşan, eskiden bir maçta şike yapmış bir oyuncudan bahsediyoruz. Ayrıca aldığı maaş inanılmaz fazla ve performansı maaşına göre fazla değil.

Uzun lafın kısası; Belhanda bu takımın olmazsa olmazı değildir. İyi teklif gelirse satılmalıdır. Yerine gelecek olan Savanier gibi oyuncular bile inanılmaz fark onun yerinde.
 

Üst