2018-2019 Galatasaray Futbol Takımı

Süper Lig'de Galatasaray ile Trabzonsporlu arasında oynanan maçın olaylı hakemi Ümit Öztürk, MHK yetkilileri ile yaptığı değerlendirmede maçta verdiği kararların gerekçelerini anlattı.
Onyekuru'nun penaltı pozisyonunda Trabzonspor kalecisi Arda'nın ayağının Onyekuru'nun ayağına temas ettiğini ifade eden Öztürk, VAR'ın da pozisyonu penaltı olarak değerlendirmesinin ardından VAR'a gitmeye gerek duymadığını ifade etti.

"YAPILAN TEMAS PENALTI İÇİN YETERLİ DEĞİL"
Galatasaraylı Marcao ve Trabzonsporlu Ekuban'ın ceza alanı içindeki penaltı pozisyonu için de kararının arkasındaki gerekçeyi aktaran Öztürk, "Marcao - Ekuban'ın pozisyonunda ayağının üzerine değil kenarına bir temas gördüm, yapılan temas penaltı için yeterli değil" savunmasını yaptı.

"ÇOK GÜRÜLTÜLÜYDÜ, DUYMADIM"
Hakem Ümit Öztürk'ün MHK ile yaptığı görüşmede, Galatasaray'ın Japon oyuncusu Yuto Nagamoto'nun karşılaşmanın 2. yarısındaki "F..k off" ifadeleriyle ilgili soruya ise "Çok gürültülüydü ve duymadım" cevabını verdiği ifade edildi.

DIAGNE'NİN SARI POZİSYONU İÇİN
Bu arada MHK yetkilileri, Diagne'nin arkadan yaptığı müdahaleye sarı kart verilmemesi konusunda da hakemin, benzer pozisyonda maçın ilk yarısında Trabzonsporlu bir futbolcuya da kart değerlendirmemesi yapmamasına dikkat çektıler.
 
Evet 30 isim yazdım ama bunların 7-8 tanesini bile Türk Futboluna kazandırmak çok büyük iş.
Ben çok daha fazlasını bekliyorum bunu da belirtmiş olayım :)

Kasımpaşa, Erzurum ve Bursa deplasmanlarında kayıp yaşamazsak(bu süreçte Başakşehirin puan kayıpları yaşayacağını düşünüyorum) yani Fenerbahçe maçına kadar puan farkını kapatırsak lig şampiyonluğu Allah izin verirse 22. Defa bizim olmuş olacak.

Yeter ki şu içerde ki oyunumuzu deplasmanda da devam ettirelim. O zaman hiç bir takım bize dayanamaz...
 
Hakeme neden bu kadar yükleniliyor anlamış değilim. Bana göre Ts aleyhine bir karar varsa Ekuban'a yapılan penaltı. Bence o da şüpheli. Kaldı ki skor 3-1'di o zaman yani sonucu etkileyecek bir penaltı değildi. Ha nolurdu skor 2-1 olur dakika da son dakikaları gösterir o zaman isyan et. Ama sanki o topa penaltı verilse çevirecekmiş gibi bir algı yaratıyorlar. Ts futbol olarak hiçbir şey oynamadı. Konyaspor bile Arena'dayken Ts'den daha iyi oynamıştı.

Pozisyonları objektif gözüyle tek tek inceleyelim;

1- Diagne'nin ilk sarı kartı;

Bence sarı kart gereksizdi. Eğer defans olup rakibin atağını elle kesseydi o zaman verirdin kartı ancak zaten elle attığı top gol olmamış olsa bile her türlü iptal olacaktı. Sonuçta bu ligde Anelka'nın Konyaspor'a elle attığı gol iptal edilmemişken buna sarı kart gösterilmesi aşırı gereksiz.

2- Penaltı pozisyonu;

Ofsayt var mı yok mu tartışılır ama penaltı tartışılmaz. Onyekuru'ya müdahale var hafif de olsa ancak bu müdahale onun dengesini bozuyor ve düşürüyor. Ve topun peşinde gitmesini önleyen bir hareket. Yüzde yüz penaltı. Dediğim gibi bu pozisyonda sadece ofsaytın olup olmadığı tartışılır.

3- Ts'nin golü;

Rodallega'nın attığı golde ağır çekimde izlerseniz Marcao'ya faul yapıldığını görüyoruz. İptal olsa kimse niye iptal oldu demez ancak hakem burada Ts lehine karar veriyor.


4- Diagne'ye gösterilmediği iddia edilen kart;

Şimdi herkes Diagne'nin ikinci sarıdan atılması gerektiğini savunuyor. Neden böyle bir şey olsun? Çok mu sert bir hareket? Hayır. Kural dışı bir hareket mi? Hayır. Gole giden adamı mı düşürüyor? Hayır. Tehlikeli yerden faul verilmiş mi? Evet. İkinci sarı burada çok ağır olur. Böyle maçlarda bu tür pozisyonlara sarı verilirse maçta adam kalmaz. Premier Lig'de bazen bu pozisyonlara faul bile vermiyorlar.

5- Ndiaye'ye yapılan faul;

Diagne'nin yaptığına neden sarı kart çıkmadı diyenler, Ndiaye'ye yapılan faule sarı kart çıktı mı? İkisi de hemen hemen aynı bölge ama ikisine de kart çıkmadı. Bence de çıkmaması gerekiyor o ayrı ancak Diagne'ye sarı var deyip buna sarı dememek ikiyüzlülüktür.


6- Diagne'ye yapılan faul;

Tsli Hosseini, Diagne'yi daha top gelmeden düşürmeye çalışıyor ve düşürüyor da. Topla alakası yok tamamen rakibi düşürmeye yönelik bir hareket sadece kollarına baksanız yeterli ancak hakem buna devam dedi.


7- Ts'nin penaltı beklediği pozisyon

Hakemin raporunda yapılan temas penaltı için yeterli değil deniyor. Penaltı pozisyonu bence gri bir pozisyon. Verilse de verilmese de kimse itiraz etmez. Ayağına bir basma var evet ama Ekuban da kendini çok kolay yere atıyor. Ayağına basılan adam öyle düşmez. Penaltıyı almak için atlamış. Net bir penaltı diyemeyiz ama verilebilir.

8- Ts'nin maç boyunca 13 faul yapıp sadece 1 sarı kart görmesi (o da penaltı pozisyonu) ne kadar hakkaniyetli tartışılır. Özellikle son 15 dakikada yaptıkları fauller direkt sarı kartlıktı.

Bence hakem kusursuza yakın bir performans gösterdi. Eyyam arayanlar bu sene oynanan Göztepe ve Alanya maçlarına baksınlar. Hakemlere rağmen kazandığımız maçlar olmuştu. O yüzden Ts boşuna ağlamasın gitsin bildiri imzalasın.
 
Çok güzel yazı olmuş ellerine sağlık Yasin.
Bence de çok güzel maç oynattı Ümit Hoca.
Galatasaray'a karşı oynanılan bir oyun var.
Onları da oyunlarına da sahaya gömüp 22 şampiyonluğu alacağız Allahın izniyle :)
 
Çok güzel yazı olmuş ellerine sağlık Yasin.
Bence de çok güzel maç oynattı Ümit Hoca.
Galatasaray'a karşı oynanılan bir oyun var.
Onları da oyunlarına da sahaya gömüp 22 şampiyonluğu alacağız Allahın izniyle :)

Bence çok da güzel maç yönetmedi ancak bizim aleyhimize olan kısmıyla!
Çok fazla faullerimiz verilmedi, Allah'tan sonuca etki eden pozisyonlar değildi ancak kesinlikle maçın altında ezilmedi; rakiplerin ve buradaki birkaç üyenin tepki gösterdiği gibi bir yanlışlık da yapmadı.

Bu tepkileri okuyunca, acaba bunlarla farklı maçı mı izledik dedim. Bizde koca ekranda hatta duvarda projeksiyonda izliyoruz, öyle hak yeme ya da kollanma durumu yok!
 
MHK başkanının istifasına konu olan pozisyon hangisi? Sanırım bizim oyuncunun Marcao olabilir ama hatırlayamadım, bir de VAR'a bakılmış.

Başakşehir yine iblislik hallerine bürünmüş; kibir ve mesaj iletileri falan ne lan bu?.. Gren sezonda yine böyle mesajlar, 5-1 'in üzerinden veriyordunuz da ne oldu?... Yani bizi kendinize biliyorsunuz, bu kulübün sosyal medya sorumlusu kim merak ettim? Komik duruma Iskat ediyorlar yani senin 3.forvetinin maaşı da yıllık 30MTL, o zaman biz de sizin aptallığınızla alay edelim.
 
Zerre şaşırmadım. Sıfır organizasyon, sıfır oyun aklı, sıfır varyasyon. 2 saniye bassalar kendi alanımızdan çıkamıyoruz aciz aciz. Belhanda efendi de kendi etrafında sallana sallana yürüyor takımın 10 numaralı forması..Adamlar buram buram akılla oynuyor oyunu. Allah vere de 2 yi atmasalar.
 
Penaltı değil ancak Marcao'nun da elini kolunu öyle açmaması gerekiyor. Yoksa hakemde bir şüphe yaratırsın.

Fernando, Belhanda ve Nagatomo maçın en kötüleri şu ana kadar.
 
Bizim takım kadar oyun aklı düşük takım bu seviyede var mı?
Dakikalar kalmış, çıkmış pas yapıyorlar vallahi şaka gibi...
Ne pası yapıyorsun, sen zaten yenik durumdasın.
 
Benfica bizden kaliteli takım bu net. Türkiye’den bu takımı geçebilecek bir takım yok. Feneri de sene başında ezip geçmişlerdi. Hatta ligimizden karma yapıp çıkalım yine geçemeyiz. Olmayan penaltı bizi durdurdu yoksa iyi idare ediyorduk o zamana kadar. Yalnız bu diagne denen adam bana direkt emenike’yi hatırlatıyor. Erken konuşmak istemiyorum ama çok büyük hata yapmış olabiliriz bu adama o parayı vermekle. Keşke yunan oynayabilseydi bu maçta.
 
Marcao maalesef son 2 maçtır aşırı kötü. Ts maçında penaltı yaptırdı bir de Ekuban'a penaltılık bir pozisyon yapmıştı. Şimdi de yine penaltı yaptırdı ve yenilen 2. golde de adamını kaçırdı. Kimsenin beğenmediği Luyindama ise geldiğinden beri tam bir "patron" performansı gösteriyor.

1-0 yensek bile işimiz çok zordu bir de üstüne yenilgi aldık maalesef tur atlamamız imkansız. Zaten bu kupada en fazla çeyrek final görebilirdik. Artık bütün yoğunluğu lige vermek gerekiyor.
 
Adamlar çok mu iyi oynadı hayır ama kalitelerinin bizden yüksek olduğu o kadar çok belli ki; pas trafiği, ver kaçlar, adam eksiltmeler, derinlik paslar, alan daraltma hepsi kalite farkından kaynaklanıyor.

Pozisyon bulunca atacaksınız, pozisyon da bulamadık ama adamlar attı. Pozisyonu gole çevirmede de maalesef yetersiz ve yeteneksiziz.
 

Üst