2018-2019 Galatasaray Futbol Takımı

Aldığımız iki forvet de ağır ve maalesef Diagne bende hayal kırıklığı oluşturdu.

Muslera için söylenecek bir şey yok! Adam baraj kurduruyor ama kurduğu köşeden gol yiyor; dostum orayı koruyamayacaksan neden baraj kurduruyorsun; yakın da olsa amatörce gol yedi.

Şu maçları anlatan ve yorumlayan adamlar, haftalardır Kasımpaşa maçında beraberler ancak verdikleri birçok bilgi hatalı! Diagne'nin sadece gollerini YouTube üzerinden seyrettim, bizim ve biraz da FB, Başakşehir, BJK maçlarına baktım, bu adam için "hızlı" diyorlar, hem lig hem de UEFA maçında dediler ancak kesinlikle hızlı değil ve aksine ağır; kaleyi cepheden gören iki pozisyonda arkadan ve yandan gelen adam topu önünden uzaklaştırdı, kaleden uzak pozisyonlarda ise top alışverişinde seri değildi.
Bilmiyorum, 15 milyonluk adamdan kazık yemeğiz inşeAllah, belki de hala forvetli oyun felsefesini sahaya yansıtamıyoruz. Bu adam pivot pozisyonunda ve niteliklerinde biri, hareketli bir forvet daha fazla iş yapabilirdi diye düşünüyorum.

Goller haricinde sanırım Diagne pozisyonu ve bir de Feguli çapraz şutu var yani bulduğumuzu attık. Keşke hep böyle olsa.
 
Son düzenleme:
Fernando diz sorunu yaşamamış olsa Donk yine olmayacaktı!
Net şekilde Terim, geçmişteki gibi yine forma dağıtımında adaletsizlik yapıyor. Donk her yönden daha iyi ve verimli iken, bu adamı çaresizlikten tercih etmesi, oyuncuların idman ve maç performanslarının Terim beyin gözünde zerre kadar önemi olmadığını ortaya koyuyor.
 
Beklediğimden çok rahat bir maç oldu. Özellikle 1-0 yenik geriye düşmemizin ardından zorlu geçeceğini düşünüyordum ama devreyi önde bitirmemiz takıma moral getirmiş olacak ki ikinci yarı daha özgüvenli çıktık.

Bu maç ölçü olmamalı çünkü Kasımpaşa son 4-5 maçını kaybetmiş, Diagne ve Eduok gibi önemli oyuncularını kaybetmiş bir takımdı. Sadece Trezeguet'in hızlı hücumlarıyla bir şeyler yapmaya çalışan bir takım haline gelmiş. O yüzden alınan farklı ve rahat galibiyet ölçü olamaz. Zaten bu takımın potansiyelini Benfica maçında gördük.

Önümüzde nispeten kolay bir fikstür var. Bu maçta alınan galibiyet çok önemliydi çünkü yarın Başak'ın üstünde stres oluşacaktır. Yarınki maçta olası bir puan kaybı demek şampiyonluğa her geçen maç yaklaşmak demek.

Kaldı 12 #Hedef22
 
Keske Diagne ve Mitroglu yerien Gomis olaydi. Pire icin yorgan yakmanin zararlarini ne zaman anlayacagiz acaba. Maca gelince, Belhanda ve Feghouli damga vurdu. Kazanmak guzel. Tebrikler takima ve Hocaya!
 
İlk maçına daha 1 hafta önce çıkmış bir forvete dair uzun vadeli yorum yapmak için biraz erken değil mi? Son vuruşlardaki gevşekliği tabi ki dikkat çekiyor ama maç içinde stoperleri çekip boş alan yaratıyor. Bu da en az gol kadar önemli.
 
4 gol atılmış diye okudum dışardaydım hemen Diagne’yi merak ettim ama 4 golde hiç Diagne ismi yazmıyordu. Balon demek için daha erken ama önümüzdeki 5 maçta en az 2 gol atması da lazım. Akhisar maçında bi patlama bekliyorum.
Kesinlikle Başakşehir tutuşmuştur. Zor ama yarın 1 puan bile kıvılcımı aleve çevirir.
 
İlk maçına daha 1 hafta önce çıkmış bir forvete dair uzun vadeli yorum yapmak için biraz erken değil mi? Son vuruşlardaki gevşekliği tabi ki dikkat çekiyor ama maç içinde stoperleri çekip boş alan yaratıyor. Bu da en az gol kadar önemli.

Furkan Bey, Diagne icin 30 ocakta ne yazmisim okuyun lutfen.


Hayirli olsun oncelikle, Umarim sac bas yoldurmazlar. Diagnenin attigi butun gollere baktim 6 si penalti geri kalani neredeyse karambol ve bos kale veya karsi karsiya. Yani Drogba ve Gomis, ayarinda tekniginde ve yirticiliginda olmadigi kesin. Mitroglu ise son donemlerde form dusuklugu yasiyor.

Umarim ikisi de bu yil sampiyonluk yasarlar yasatirlar bizlere!
 
Furkan Bey, Diagne icin 30 ocakta ne yazmisim okuyun lutfen.

Diagne'yi yeterince izledim. 17 subatta oldugumuz ve ilk macina gecen hafta ciktigi da hala degismedigine gore bence yazdigimda bir problem yok. Evet yirtici bir forvet değil ama iyi bir bitirici. Biz kendisinden kasimpasadaki gibi kale onu golculugunden cok oyun icindeki katkisini almaliyiz goller de gelecektir illa ki. Sözlükte çok ağır yazılmış kendisi hakkında.
 
Ben Diagne'yi beğendim. Evet yanlış okumadınız beğendim. :)

Oyun olarak takıma katkısı çok. Özellikle ilk 60 dakika da baya baya takımın oyununda etki etti. Tabi ki gol atması da lazım ve eksiği o. O da gelecek sıkıntı yok.
 
Diagne şu an bizim için sıkıntı. Daha önce de yazdım bizim emenike'miz olma yolunda gidiyor. Bu kadar büyük para verilmese hiç sorun değildi ama çok büyük maliyet altına girildi bu adam için. İki maçtır kırmızısı es geçiliyor, artık öyle bir baskı oluştu ki hakemler üzerinde önümüzdeki maçlarda olmayan pozisyonda kırmızı gösterebilirler bu adama, bu da bizi çok zora sokabilir. Ayrıca bir santraforu alan açıyor, stoperleri meşgul ediyor falan gibi laflarla savunuyorsanız onun zaten esas yapması gereken işi yapamadığını belirtiyorsunuzdur bir bakıma. Diagne şut atacak, gol atacak, rakip takım için tehdit oluşturacak. Bunlar yapması gereken. Yoksa Sinan da oynasa rakip stoperler onu da tutuyor zaten, bu diagne'ye özgü bişey değil. Stoperin işi o, kim oynarsa rakip hücum hattında onu tutacak. Biraz laubali, disiplinsiz bir havası var. Kendini balotelli gibi mi görüyor bilmiyorum ama o kalitede bir adam değil kesinlikle. Bize faydalı olması için önce takıma uyum sağlamalı, şu disiplinsiz havasını bir sonlandırmalı. Aslında takıma uyum sağlasa ona çok uygun bir ortam var. Arkasında belhanda, fegholui, mariano gibi kendisine gol attıracak futbol akılları var. Umarım artık Galatasaray'da oynadığının farkına varır, silkinir ve bize katkı verir. Yoksa büyük bir transfer hatası olacak.
 
Maalesef o işler ''Sinan'ı koy onu da tutacak stoperler'' diyerek olmuyor. O oyunu oynayabilmek de bir beceri. Yoksa Eren'de Sinan'd gol atabilen adamlardı. Ne gerek var forvet transferine.

Katılıyorum ne yaparsa yapsın gol atamadıktan sonra dikkat çekmeyecek. Ama şu da var ki 2 maçtır pozisyon bulma konusunda sıkıntı çekmediğini de görebiliyoruz. Bu adam bu golleri de atacaktı yani. Zaten bu oyununu gol ile desteklediğinde bambaşka şeyler konuşulmaya başlar.
 
Belhanda'ya beyinsiz deyip ceza almamdan sonraki 2 maçta 3 gol atıp 2 asist yapması tesadüf değildir herhalde...
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Sinan da Eren de gol atabilen adamlar değillerdi. O yüzden onların yerine gol atabilen adam olarak ilk yarı 20 gol atan Diagne geldi. Yoksa Eren ilk yarı 20 gol atsa niye Eren'in yerine transfer yapalım. Beşiktaşlılar da negredo için 1,5 sene boyunca alan açtı, stoper kovalattı gibi anlamsız laflar ettikten sonra artık baktılar olmuyor ve bıktılar ki adamı kovdular. Biz de aynı yanlışa düşmeyelim lütfen. Diagne gol atacak. Bakın yine yazıyorum Diagne gol a-ta-cak. Başka bir seçeneği yok. Bu adama 10 milyon euro verildi. Hele şampiyon olursak 3 milyon euro daha verilecekmiş galiba. Ve biz bu adamı hazır, direkt katkı versin diye aldık. Genç yetenek falan değil bu adam, bekleyelim de gelişsin. Bu haftadan itibaren bence en az 10 gol atmalı bizim için. Yoksa verdiğimiz paraya değmez bir transfer olur. Bizim en büyük şansımız Fegolui ve Belhanda tam olması gereken zamanda vites artırdılar. Muslera da o şampiyonluk performansına girerse Diagne için bütün ortam hazır hale gelir. Önümüzdeki akhisar maçı tam patlama yapması için müsait bir maç. Gol veya goller atarsa takıma uyum sağlayacağını düşünüyorum yoksa bir - iki hafta daha gol atamazsa işi ve işimiz zor.
 
Alan acmak neden anlamsiz bir laf ki? Negredo olsaydi besiktasin daha fazla puani olacakti. Artik futbol stoper adam durdurur, forvet gol atar basitliğinde oynanmıyor. Tabi ki forvet de yeri geldiğinde atacak ama herkesin oyunun belli bolgelerine katki verdigi takimlar bir seyler yapabiliyor. Feghouli ve Belhandanin vites arttirmasinin sebebinin diagnenin alan konusunda onlara getirdiği yardımla alakalı
 
Tabi ki böyle yüksek paralarla bir oyuncu transfer ediyorsak sadece oyuna değil skora da katkı beklememiz doğal. ama maalesef biz de şöyle bir şey var ''aldık 2 maç oynadı 5 gol 8 asist yapmadı o zaman çöp''.
Bu adam Kasımpaşa'da oynadığı oyundan çok farklı bir oyun içine adapte olmaya çalışıyor. Biraz zaman vermek ve bardağın dolu tarafına bakmak gerekli. Dediğim gibi o golleri atacak. Adamın en iyi yaptığı şey bu :)

Olumsuz olarak 2 durum var; gereksiz kart görme potansiyeli ve oyuna küsmesi. Dün takım maçı rölantiye aldığında ve oyunu soğuttuğunda istediği pasları alamayınca maçı bıraktı resmen. Bunları da Fatih hoca çözecektir.
 
Gereksiz kart görmeyen adam var mı bu takımda ? Çıldırıcam artık her maç Belhanda’nın, Luyindama’nın Ndiaye’nin Diagne’nin kart görmesinden. Hepsi de aynı sebepten; arkadan rakibe çift girmek ya da kasıtlı olarak formadan asılmak.. Kart görene prim veriliyor diyicem neredeyse. Çünkü inatla her maç keyfi olarak aynı faulle aynı sarı kart.
 
Herkes maç izliyor, kimsenin spor adamı olmasına da gerek yok yani ortada bir çoğumuzun üzülerek gözlemlediği bir gerçek var ki, Diagne bu paranın adamı olmadığını gösterdi ancak bu sadece 1 haftalık bir tablonun tezahürü yoksa ilerleyen haftalarda bu mübadele de edebilir çünkü mevcut yerde uyum, çevre, ortam, hoca ve camia gibi farklı unsurlar yeni bir kültür getiriyor, haliyle buna anında müspet reaksiyon vermesi de kolay değil!

Ancak hız yok, adam eksiltme yok, top sürebilme yok, cepheden gelen hava toplarını indirmek de yok ve geriye çizgi önünde bu adamı golle buluşturmak kalıyor! Son vuruşları iyi, rakip kaledeki hava toplarında da videolarda iyiydi, o halde bu adama net pozisyon hazırlayacağız yoksa Gomis gibi adam geçecek, vuracak, çakacak bir tip değil. Bizim servisçilerimiz tam da Diagne'ye uygun, bakalım görelim, inşeAllah yanılırım, bolca gol atar ve bizi şampiyon eder.

Haydi gol kralı Diagne.
 
Diagne hakkında söylediğim "yavaş" tanımlamasını tashih edeyim, çok hantal!

Net kazık yedik...

Adamlar ne kadar basit oynuyor. Bizim savunma ve orta alanımıza hurra baskı yapıp, oyun kurmamız engelleniyor, hücuma çıktıklarında 4-5 kişi ceza bölgesinde ama savunmaya çekilince de nefes aldırmayan 10 kişi ile aynı anda baskı ve topun arkasında alan daraltma yapıyorlar.

20 yaşındaki alt yapı oyuncuları gıpta edilecek cinsten, vallahi tebrik ediyorum. Harika top oynuyorlar.
 

Üst