2018-2019 Galatasaray Futbol Takımı

Diagne ve Mitroglu ile çift forvete geçti, baktı olmuyor Mitroglu'nu alıp tekrar tek forvete döndü.

Bu hamleleri bu kadar kritik önemli bir maçta yapıyor.

Helal be Fati hoça.
 
Geçmiş olsun. Bu iş bitmiştir artık. Bu fark bu saatten sonra kapanmaz. Çok ümitliydim bu maçtan ama sanki beraberlik golünü atınca takımın pili bitti. Çabalayan yine fegouli ve belhanda vardı fark yaratan. Yazık oldu.
Şu diagne çöpünü bu kadar paraya aldıran sosyal medya ergenlerine de en içten selamlarımı söylüyorum.
 
Terim ile 5 yıılık uzatma yaptıysak yandık. Bu kadar mühim bir maçta en temel doğru olan, formda ya da inandığın oyuncularla 11 yapamamak tam bir fiyaskodur!
Semih, Selçuk, Yunan forvet ya da ileri ile kopuk kalan Ndiaye bugün ne verdiler?

Diagne'nin ikinci maçında zaten kazık olduğunu anladık da, bazı üyeler haklı olarak hele 10 gün oldu gibi gerekçeler zikretmişti ancak görünen o ki, tespitlerde galat yok, adam kazık! Bu saatten sonra bari goller atsa da şu paranın hakkını biraz verse yoksa bu parasızlıkta alınan tek adam gibi forveti linç ederler.
 
Kusura bakmayın ama bu gidişatın en büyük sorumlusu Fatih hocadır. Diagne ve Emre gibi oyunculara toplam 14 m verdik yarar bir yana zarar veriyorlar. Fatih hocanın huyudur zaten Anadolu takımlarında biraz parlayan oyuncuyu almak. Biri artık hocaya söylesin Anadolu takımında oynadığı oyunla Galatasaray'da oynadığı oyun farklı diye. Yazık yani. Çıkardığı ilk 11 rezalet, oyuncu değiştirmeleri rezalet. Kondisyon yerlerde. Geçen hafta sonuncu Akhisar'ı zar zor yendik bu hafta ligin 17. sıradaki takımıyla berabere kaldık. Fatih hoca böyle giderse sonu 2013'ten farklı olmaz.
 
Galatasaray gibi büyük takım 103 km koşamaz hele Erzurum gibi bir takımdan 5 km az hiç koşamaz! Az koşu az istek demektir. Barça falan da az koşuyor ancak onlar 2 pasla gole gidebiliyor öyle bir becerileri var. Peki bizim öyle bir kalitemiz var mı? Yoksa koşacaksın. Her maç eleştirdiğimiz Selçuk bugün sahanın en iyisiyse oturup düşünmeleri lazım. Fatih hoca'nın bu maçtan ders alacağını hiç sanmıyorum. Alsaydı geçen haftaki Akhisar maçında alırdı. Gerçi o "ders almaz ders verir" değil mi?
 
Yani demiyim diyorum da, bunları Tudor da yapıyordu. Evde aslan kesil, deplasmanda sürün. Fazla olarak yaptığımız ne var Tudor gönderildikten sonra? Adam en azından içerde 5 liyordu rakipleri. Anadolu takımlarına aman vermiyordu.
 
An itibariyle puan farkı 11. Yarın kazansak 8 , bunları yensek 5 . En az 2 maçta puan kaybı yapmaları gerekiyor. Fatih hocam yaptığın en iyi şeyi yapma vakti. Döver misin ne yaparsın bilmem ama maksimum Kadıköy’de berabere kalarak kalan maçları fullememiz lazım. Oyuncularını döve döve kazandırtacaksın kalan maçları.
 
Tarihin en antipatik takımına şampiyonluk verdi Galatasaray ve hem de Fatih Terim önderliğinde. Fenerbahçe şampiyonluğunu tercih edecek noktadayken, bu takıma karşı şampiyonluk vermek çok üzücü.
 
Fatih Terim tabiki eleştirebilir takıma olan etkisi konusunda,oyuncu değişiklikleri konusunda vs.Fakat bunlar mantıklı eleştiriler olmalı diye düşünüyorum.
Fatih Terim'i tutupta hiçbir kariyeri,vizyonu olmayan kişiler ile kıyaslamak bence çok acımasızca.

Gerçek şu ki Ekrem Memun gidene kadar kendisini eleştirdik forumca.Şu anda herkes keşke Ekrem Memnun geri gelse diyor.Ergin Ataman gidene dek eleştirildi.Şu anda çoğu kişi Ergin hoca geri gelse keşke diyor.Fatih Terim konusundada aynısı yapılıyor malesef.
 
Eskiden hedef maçlarda takım coşardı. Şimdi bakıyorsun Porto maçı, Benfica maçı, deplasmandaki Erzurum maçı vsvs aklıma gelmeyen tonlarca maç verdik bu sezon. Eskiden olsa döve döve kazandırırdı hoca. Bi ara bütün Türkiye’ye cephe alıp “kenetlen” mottosuyla hedef maçlara çıktık, o kritik dönemde dahi kazanamadık... Yani bu sene hiç varlık gösteremedik. Lafla olmuyor, çıkıp çatır çatır oynayacaksın. 11-13 arası deplasmanda da rakipleri yeniyorduk. Şimdi soruyorum: Tudor gittikten sonra bu takım neyi daha iyi yaptı ?
 
Eskiden hedef maçlarda takım coşardı. Şimdi bakıyorsun Porto maçı, Benfica maçı, deplasmandaki Erzurum maçı vsvs aklıma gelmeyen tonlarca maç verdik bu sezon. Eskiden olsa döve döve kazandırırdı hoca. Bi ara bütün Türkiye’ye cephe alıp “kenetlen” mottosuyla hedef maçlara çıktık, o kritik dönemde dahi kazanamadık... Yani bu sene hiç varlık gösteremedik. Lafla olmuyor, çıkıp çatır çatır oynayacaksın. 11-13 arası deplasmanda da rakipleri yeniyorduk. Şimdi soruyorum: Tudor gittikten sonra bu takım neyi daha iyi yaptı ?

Bu soruyu futbol izleyen biri gerçekten soramaz ya.
Cidden Tudor dönemiyle ilgili açıklama, cevap bekliyor olamazsın değil mi?
 
Arkası dolu şeyler söyle bana. Ben de çıkıp bol keseden “futboldan ilgilenen iyi olduğumuzu söyleyemez” diye sallamasını bilirim. Bana fark söyle, belli ki bir şeylerin farkındasın emin konuşuyorsun. Ben de öğrenmek istiyorum, bilgiçlik yapmıyorum. Bu takım Tudor dönemi Anadolu takımlarını içerde 4-5 lik yapıp yolluyordu, deplasmanlarda yokları oynuyordu, büyük maç da kazanamıyordu. Şimdi bana o dönemki Galatasaray’la bu Galatasaray arasında farkları söyle ki ben de haklısın anladım diyeyim.
 
Tudorla terim hoca olarak pek tabi kiyaslanamaz. Ama tudorla terim doneminde aradaki sinerjiden baska bir fark yok. Gecen senenin ortasindan beri takimin vura vura kazandığı maç sayısı tudor'un kendi doneminde kazandığı maç sayısıyla eşit olabilir. Bu yıl iyi oynadığımız 5 maç çıkartan varsa helal olsun derim
 
Çok fena baş aşağı dönmüştü Tudor'un son zamanları hatırlamıyor musunuz?
Fatih Terim de bi sürü şeyi çözemedi ama sürekli çözmeye çalıştığına ikna ederek devam ediyor. Taraftarı bu konuda ikna etmek, en azından bu durumun farkında olduğunu göstermek durumunda olduğunu çok biliyor adam. Bu da hafife alınacak bir şey değil bence.

Tudor'un sorunun ne olduğunu bildiğine ikna olmadım ben. Siz oldunuz mu?
 

Üst