2018-2019 Galatasaray Kadın Voleybol Takımı

Bizim takımın huyudur zaten fark çift hanedeyken seti vermek. Basketbolda anlarım ancak voleybolda çift haneli farktan set vermek mucize gibi duruyor ve bunu da genelde bizim takım yapıyor.
 
Kendi evimizdeki maçı neredeyse sabahın köründe oynamışız, hakem hataları kızlarımızı sinir krizlerine sokmuş. Ekstra sette tüm ritmimiz bozulmuş. Salonda bir tek yönetici yok. Üstüne, şube sorumlumuzun şu tweetine bakın. Mütemadiyen kötüye gidiyoruz yönetim bazında. "Daha kötüsü olamaz" dediğimiz her şeyde daha berbatı karşımıza çıkıyor.
 
Ataman Hoca ne zaman istifa edecek yeter artık bu kaçıncı başarısızlık. Geldiğinden beri 1 kupası yok geçen seneki yıldızlarla dolu kadroyu bile 4. yaptı. Bu kadar loserlik fazla. Ne buluyorlar bu hocada anlamış değilim.
 
Bizim ligimizde playoff'a zor kalacak takıma geçen sene şampiyonlar ligi yarı finalinde elendikten sonra bu sene de elenerek zoru başaran takımı,hocayı tüm şubeyi tebrik ederim.Bravooooooo!!
 
Tamam diyorum. O sene bu sene Cev Cup'ta bu sene dişli bir rakip yok geçmişteki Dinamo Kazan, Krasnodar gibi. Unendo Yamamay biraz zorlu belki ama eleyecek güçteyiz. Bir bakıyorum geçen sene senin liginde ilk 5 yapamayacak takıma elenip üstüne bu sene de aynı şekilde eleniyorsun. Hep loser tabirlerine karşı çıktım çünkü Vakıf, eczacı, fb'den bütçelerimiz çok daha düşük olduğu için 4. Olmamız çoğu senelerde gayet normal dedim ama şu maçtan sonra bence de bu şube losermış anladım. Ataman hocayla artık olmuyor.
 
Her sene aynı kısır döngü. Kaç yıldır bir adım ileriye gidemedik. Hala da bir kişi de çıkıp sorumluluk almıyor. Menajeri ve koçuyla başarısızlığın kitabını yazıyorlar.
 
  1. Maç: 17 Mart 2019 Pazar 15:00 Beşiktaş - Galatasaray HDI Sigorta Burhan Felek Voleybol Salonu
  2. Maç: 29 Mart 2019 Cuma 18:30 Galatasaray HDI Sigorta - Beşiktaş Burhan Felek Voleybol Salonu
  3. Maç: 7 Nisan 2019 Pazar Galatasaray HDI Sigorta - Beşiktaş Burhan Felek Voleybol Salonu
 
Vestel Venus Sultanlar Ligi’ni dördüncü sırada tamamlayan Galatasaray HDI Sigorta Bayan Voleybol Takımımız, Play-Off çeyrek final etabı ilk maçında lig beşincisi Beşiktaş ile karşılaştı. Takımımız, mücadeleden 3-1 galibiyetle ayrıldı.

Beşiktaş’ın ev sahipliğinde Burhan Felek Voleybol Salonu’nda oynanan mücadele karşılıklı sayılarla başladı. Beşiktaş teknik molasına 12-10 önde girdiği seti 25-22 üstün tamamladı.

İkinci sete etkili başlayan takımımız teknik molaya 6-12 önde girdi. Oyun kontrolünü elinden bırakmayan Galatasaray HDI Sigorta seti 15-25 üstün tamamladı ve maçta durum 1-1 oldu.

Üçüncü sette de etkili oyununu sürdüren takımımız teknik molaya 8-12 üstün girdi ve seti 15-25 önde tamamlayarak maçta 2-1 öne geçti.

Dördüncü ve son setin teknik molasına Beşiktaş 12-11 önde girdi. Molanın ardından serviste ve blokta etkili olan takımımız seti 25-27 maçı ise 3-1 kazanmayı başardı.

Play-Off çeyrek final ikinci maçı 29 Mart Cuma günü saat 18:30’da Galatasaray HDI Sigorta’nın ev sahipliğinde Burhan Felek Voleybol Salonu’nda oynanacak. Seride eşitlik olması durumunda üçüncü maç ise 7 Nisan Pazar günü ligi bir üst sırada bitiren takımımızın ev sahipliğinde yapılacak.
 
Galatasaray HDI Sigorta Bayan Voleybol Takımımız, AXA Sigorta Bayanlar Kupa Voley çeyrek finalinde Aydın Büyükşehir Belediye ile karşılaştı.

İzmir TVF Atatürk Voleybol Salonu Vestel Venus Spor Kompleksi’nde oynanan ilk setin teknik molasına Aydın Büyükşehir Belediye 10-12 önde girdi. Molanın ardından üst üste sayılar bulan takımımız seti 25-18 üstün bitirdi ve maçta 1-0 öne geçti.

Karşılıklı sayılarla başlayan ikinci setin teknik molasına takımımız 12-10 üstün girdi. Molanın ardından Aydın Büyükşehir Belediye oyuna etkili başladı ve seti 22-25 önde tamamlayarak maçta durumu 1-1'e getirdi.

Üçüncü sete iyi başlayan rakip Aydın Büyükşehir Belediye teknik molasına 7-12 önde girdiği seti 21-15 üstün tamamladı ve karşılaşmada 2-1 öne geçti.

Dördüncü sete 3 sayılık seriyle başlayan takımımız teknik molaya 12-5 önde girerken etkili oyunuyla seti de 25-15 üstün tamamladı ve maçta durum 2-2 oldu.

Kazananın belirleneceği tie-break setinin saha değişimine takımımız 8-7 üstün girdi. Oyun üstünlüğünü sürdüren takımımız seti 15-8 üstün tamamladı ve maçtan 3-2 galip ayrılarak adını yarı finale yazdırdı.

Galatasaray HDI Sigorta yarı finalde Eczacıbaşı VitrA ile 23 Mart Cumartesi günü saat 14:00’te karşılaşacak.
 
Gitti maç. Sete de iyi girmiştik üstelik. Ataman hoca molaları almakta çok geç kaldı, özellikle de ilk molayı. Boşko servisteyken hızını kesmek için hemen almalıydı, yaptıkları seriyi anlamsızca izledik. Çok yazık oldu.
 
Eczacıyla 3-2'lik iki maç oynamışsın. İkisinde de pasör çaprazında Meryem'le başlayıp geriye düşmüşsün. Geriye düştükten sonra Meryem'i çıkartıp Handeyi çapraza çekip maça ortak olmuşsun ve hala her maça Meryem'le başlıyorsun. İnsanın göz göre göre şu hatayı tekrar tekrar yapması için akli melekelerinin yerinde olmaması lazım. Aklıma başka mantıklı bir açıklama gelmiyor.

Adam akıllı bir smaçör alıp Handeyi çapraz oynayacağına ne olduğu belli olmayan bir çapraz alıp elindeki vasat çapraza yenisini ekledin.

Biz Eczacıyı yine eleyemeyiz bu başka bir konu ama yıllardır berbat bir antrenöre mecbur bırakılıyoruz. Kriterimiz iyi Galatasaraylı olmaksa eğer, bu sitedeki herkesin iyi Galatasaraylı olduğunu düşünüyorum.
 

Üst