2018-2019 Sezonu Kadro Yapılanması ve Transferler

Benim için 2 başkan da başarısız olmuştur. Herkes diyebilir Mustafa Cengiz başkanımız 4 aydır başkan, bir sürü borç var di. Hepsi dogru; ancak 4 ay içeresinde bizlere umut verecek icraatları olması gerekiyordu. 3 tane yönetici gorevlendirmis; bana göre 2 tanesi berbat ötesi, yeni yönetimde bu işleri yönetecek yetenekli yönetici var mi belli değil, seçilirse ne yapacak belli değil, belli olsa anlatır di. Yok 20 milyon açık var mis yok sponsor bulmak lazım miş, Yok odebank parası harcanmış. Tamam da sen başkansın bir çözüm bulman gereken sensin. Aslında şunu söylese 2 sene veda yilimiz olacak. Küme düşmemeye oynayacağız. Alt yapımızı geliştireceğiz gibi konuşmalar yapması gerekiyor; zaten aklında bunlar var ama söyleyemiyor. Hani ünal aysal başkanımız sponsor olacak ti. Hani bir banka ile toplantı yapmışlardı, Hani seçimlerden önce salon için bir işlem yapacaklar di.
 
Arkadaşlar endişeleri anlıyor ve paylaşıyorum fakat belli başlı durumlar var. Bu yönetim ve diğer kulüplerin Başkanları toplanıp Cumhurbaşkanı'na gidiyorlar ve amatör branşlara devlet tarafından destek verilmesi gerekliliğini ifade ediyorlar. Bunun üzerine herkesin bildiği son yasa çıkıyor. Futbolcuların vergi paraları amatör branşlara aktarılacak. Bu parayı da basketbol AŞ kurulması halinde alamıyoruz. Bu sebeple basketbol AŞ durumu ortadan kalktı en azından kısa vade de.

İkinci olarak ne dersek diyelim şubenin içinde bulunduğu bir borç sarmalı söz konusu. Başkanımız Mustafa Cengiz'in anlattıkları doğru. Birinci ağız yöneticilerimizin söylediği isim sponsorluğumuz Odeabank seneye devam ediyor. Parası kırdırılmış. Bunun değişmesi için bu firmayla sözleşmeyi fesh edip tazminat vermemiz gerek. Yani öyle bir sponsorluk anlaşması yapacağız ki hem bu parayı tazmin edecek hem bize para verecek. Şimdi bırakın isimleri, hangi yönetim gelse bu sponsorluğu ülkenin içinde bulunduğu bu şartlarda bulabilir? Önceden bulmuş olsanız dahi kimse şu seçim döneminde imza atmaz.

Ben ve birkaç arkadaşımız sürekli yöneticilerle temas halindeyiz. Herkes şundan emin olsun değerli renktaşlar, Dursun Özbek yönetimine göre fersah fersah iyi yönetiliyoruz. Haa çıta bu mu? Değil elbette ama daha iyisi için zaman gerekiyor.

Bu konuda değerli ağabeyimiz Önder Çiçekoğlu'nun görüşlerini ben merak ediyorum. İnşallah o da fikrini bu konuda bizlerle paylaşır.

Doruk Bey, şubenin Dursun Özbek döneminden daha iyi yönetildiği görüşünüze katılmıyorum. M.Cengiz yönetiminin basketbol icraatı nedir şu ana kadar gören var mı? Ben mi körüm? Bir 5 numara alamayan şube, D.Özbek giderayak getirmese, O.Mahmuti'yi göreve getirebilir miydi?
 
Son düzenleme:
Benim anlamadığım bu borçlar kaç milyar dolar ki yıllardan beri ödenemiyor... Hepi topu basketbol şubesi bu, son 3 yılın bütün oyuncu borçlarını toplasan 1 Muslera maaşı bile etmez. Neymiş bu kadar belini büken koskoca Galatasaray başkanlarının..


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
Mustafa Cengiz ya da Dursun Özbek ile bu kulüp yönetilmez hatta sınıfımda öğrenci olsalar, ikisine şu etkileşimli tahtayı aktif hale getir dahi demeyeceğim iki yeteneksiz ve hayal hibecileridir! Terim sayesinde işler yolunda görünüyor ancak zerre spor ya da yöneticilik vizyonu, hedefi olmayan iki adam!

Seneye Terim kalırsa, futbolda en azından ülke sınırlarında mutlu oluruz ancak Avrupa kupalarında ve basketbolda hiçbir umudum yok bu iki çapsızdan...

Basketbol takımı sonuncuya yenilince adam küplere binmiş, ligin ikincisini yenince de bu nasıl bir profesyonellikmiş!
Futbol takımın da ligden düşen Gençlerbirliği'ne yenilmedi mi hem de çıkıp bir de lig lideri Başakşehir'i yendi; bu nasıl bir amatörlüktür böyle deseydiniz ya...

Bu adamlardan muhtar bile olmaz.

Haklısınız. Bu filmi Ünal Aysal zamanında da görmüştük. Şimdi Fatih Terim ile takım şampiyon olur, pazartesinden tezi yok sözde yöneticiler başlar kuyu kazmaya. Zaten bu yüzden kızıyorum Fatih Hocaya. Al şu kulübün anahtarını eline. Zaten sen yönetiyorsun. Niye bir sürü insanı dinliyoruz sabah akşam. Sayende bir sürü insan kendini birşey sanıyor.
 
Son düzenleme:
Dorukcum yonetici senle iletisim kuruyo 2 tane tiransfer yada bilgi aliyosun diye yapilan hatalari gore gore burda savunmaya gecmen ve objektif yaklasamaman senin guvenilirligine zarar verir. Boyle devam etmemeni oneririm.
 
Jordan Theodore ve su an hali hazirda ulkemizde bahcesehirde oynayan Michael Dixonu alabilsek ne guzel olur. Aek da oynadigi donemden beridir takibimde bu Dixon, yasi da 27, sevgili yonetim duy sesimi ve KAP getir bu iki oyuncuyu //=D
 
Theodore transferini olası görmüyorum. Milano'da 7 haneli bir kontratı vardı. Ayrıca kendisini çok yukarda gören bir oyuncu, Euroleague'nin altına düşeceğini sanmıyorum.

Sevgili muhabbetleriyse açıkçası komik geliyor.Profesyonel oyuncular bunlar, böyle şeylere takılacaklarını sanmam. İllaki İsatnbul'da yaşayacaksa da Wilbekin'i kaybeden Daçka'da kendine yer yapar.
 
Theodor ile yapılan bir görüşme yok. Tuğba'dan dolayı İstanbula gelmek istiyor ama bu kafa ile bu kulübün bizim olmayacağı kesin.
 
Benim anlamadığım bu borçlar kaç milyar dolar ki yıllardan beri ödenemiyor... Hepi topu basketbol şubesi bu, son 3 yılın bütün oyuncu borçlarını toplasan 1 Muslera maaşı bile etmez. Neymiş bu kadar belini büken koskoca Galatasaray başkanlarının..


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Borcu ödemeye niyetiniz yok ise ister 1000 tl olsun ister 1m usd. Maalesef bu bizim spor yöneticilerinin geleneği. Futbol dan gelicek geliri basketbola aktarmayacaksın ama sponsor gelirlerini futbolcu borçlarında kullanacaksın. Seneye de euro böyle oldu usd çok arttı yan yattık çamura battık. Emir ve diğerlerine de sözleşme gereği yüksek ödemeye devam edersin ki tüm basketbol batsın
 
Eyüp Yıldız bu seneki bütçenin 5 milyon dolar olacağını söylüyor. Emir'in de kontratının biteceğini düşünürsek rekabetçi bir takım için yeterli bir bütçe.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Kadro kurmak bile gelmiyor içimden. O söylenen bütçeler de düşer zaten. Bu basketbol cahili yönetimlerle güzel günler görmek haram bize.
 
Aslinda 7-8 milyon dolar ayarinda bir butce olsa çok yeterli olur. Zalgirisin buna yakin butcelerle bu sene f4 yaptigini unutmamak lazim.
 
Michael Dixon diyorum, alin bu adami lutfen lutfen lutfennnnnnnnnn, deli etmeyin beni cok sayin ve saygideger yoneticiler :)

Adam zaten Turkiyede ve son 2 final macina cikacak bahcesehirle, seve seve gelir Galatasarayimiza.

Bu adam bize vallah billah tillah faydali olacaktir. Guvenin bana, bos adam degil! Maliyeti de en fazla 600 bin usd civarinda olsa gerek.


https://www.youtube.com/watch?v=zmAcF54GqWo
 
Son düzenleme:
Oktay hocanın kalacağını düşünerek bu kadroyu yapıyorum Oktay hocamız kadroyu Yugoslav ekolüne yönelik kuracaktır.
Jason Rich-Mehmet Yağmur-Adas Juskevicius
Dwight Hardy-Klemen Prepelic-Göksenin Köksal
Dj Stephens
Milan Macvan-DeMon Brooks
Elmin Kikanovic-Richard Hendrix-Ege Arar
--------------------- Benim gönlümde ki kadro bu arkadaşlar bence çok iş yapar bu kadro tam Oktay Mahmuti takımı oldu ya koç bu kadroyla neler yapmaz ki sizce iş yapar mı bu kadro olursa ?
 
Yeni sezondan beklentilerim

Koç, Sarunas Jasikevicius

Beklediğim transferler : Wilbekin, Wanamaker, Doğuş Balbay, Derrick Brown, Shengelia, Brandon Davies, Dorell Wright

Bunlarda benim istediğim oyuncular gelecek sene. Bu kadro ve Koç ile 2 kupa gelir

Su oyunculardan Dogus Balbay harici "ona da emin degilim" hicbirinin bizim klubun onunden gecmeyecegini az cok herkes tahmin ediyordur. Kume dusmemenin basari sayildigi yillari yasiyoruz,

En buyuk sanssizligimiz ne yazik ki, basketbol topunu gorunce bomba diye karakola goturecek baskanlarimiz oluyor, Dursun Ozbek mi dersiniz Mustafa Cengiz mi dersiniz al birini vur otekine,

E hadi kardesim anladik hicbirsey anlamiyorsunuz ama bari gorevini hakkiyla yapacak insanlari subenin basina getirin. calismayip yandas olacagina calisan dusman birini getirin subenin basina.

Son bisey de ulkemin genclerine - sevgili genclik sakin uzulmeyin benden bir yol olmaz diye, bakiniz koskoca GS'nin son 2 donem baskanlarina, adamlar dunya kadar parayi yonetiyorlar, onu gectim 30 milyon taraftari olan kluplere liderlik yapiyorlar. siz sakin uzulmeyin, bu yeteneklerle bunlari yapiyorlarsa, siz onlari 4 e katlarsiniz.

Galatasaray Spor Klubu, futbol takimindan ibaret degildir, Rakibin avrupada basari ustune basari yasarken, mazareti bizler butce gosterebiliriz ama siz sevgili baskan arkadaslar, sizler butce kismini sponsor isini halletmek icin o goreve geliyorsunuz. burada yazan gariban mehmetten bir farkiniz yoksa ne demeye o koltugu isgal ediyorsunuz.

Ne demis Dursun Ozbek ; Galatasaraya 'halel' getirmiyecegiz! en az 50 milyondan fazla klubu zarar ugratti, bilmeyenler arastirsin transfer su bu v.s

Ne demis Mustafa Cengiz ; 2 defa israrla Basketbol ne olacak diyen muhabire, verdigi tarihi cevap, devletin yardimiyla basarilara kosacagiz.

Dursun Ozbek bu klubun basina gelmis en basiretsiz ve bilgisiz baskandir nazarimda.

Mustafa Cengiz ise, secimleri karistirmis, 24 Haziran genel secimlerine girecegini saniyor garibim, Galatasaray Baskanligi yerine.

Simdi soru su ASIYE nasil kurtulur !
 

Üst