2018-2019 UEFA Avrupa Ligi

Avrupa Futbolunun 2 numaralı kupası olma özelliğine "Şampiyonu gelecek sene Şampiyonlar Ligi'nde gruplardan direkt başlar." ekleyince resmen Avrupa'nın 2.Ligi haline gelen,Doğu ve Orta Avrupa ülkesi takımların hayat memat meselesi yapmasına rağmen bizim yanlış yerde batılı mentalitesi sergilediğimiz bir kupadır kendileri.

Bu yıl 20 Eylül'de grupların ilk maçlarıyla başlayacak kupa, 29 Mayıs 2019'da Bakü'deki finalle tamamlanacaktır. Ülkemizi Akhisar, Fenerbahçe ve eğer play-off turunu geçerse Beşiktaş temsil edecektir. İngiltere'nin insanlık dışı rekabeti sonrası Chelsea ve Arsenal'ın UEFA'da yer almasını özümseyerek pek üstünde durulmaması kanısındayım.Onlar için Avrupa Ligi'nin kendi liglerine kıyasla Şampiyonlar Ligi'ne katılım bileti konusunda daha kolay bir alternatif olması ilerleyen turlarda bu Londra kardeşlerinin hareketlenmesine ve turnuvanın renklenmesine imkan sağlayacaktır. Açıkçası Şampiyonlar Ligi 3.leri turnuvanın gidişatını çok değiştirebildiği için bugünden favori belirlemenin çok zor olduğu bir kupa.Geçen sene kim tahmin edebilirdi ki Atletico,Dortmund gibi takımların grupları zor bile olsa çok kötü performanslarla 3.lüğü zar zor alabileceklerini ve işin sonunda Atletico'nun formunu yükseltip şampiyon olacağını... Alternatif bir heyecan fırtınasının olmasını temenni ediyorum.
 
Fener’in galip gelmesi Cocu hocam adına güzel gelişmeydi, inşallah 1 ay daha kazandı burda.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
Bize 4-5 atan Başakşehir’in bunlara rahat 6 atması lazım da umarım berabere biter farkı açarız.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
Adam utanmadan çıkıp “hakemin konuşulmadığı maç oldu güzel” diyor. Ulan geleli 2 ay oldu 1 galibiyetin var neredeyse o da bala. Küme düşme tehlikesi son sürat devam ediyor, Ümraniye gibi takıma 2 maçta 0 gol hala utanmak yerine konuşabiliyor.
 

Üst