Reyer Venezia - Galatasaray | 2017-18 EuroCup Şampiyonu Galatasaray

Eurocup Finali 2018 2. Maç | Reyer Venezia - Galatasaray

Tarih: 18 Nisan 2018 Çarşamba
Saat: 21:00
Salon: Palasport Taliercio

Yayın: Bein Sports Haber


Ne yazsak ne söylesek illa ki birşeyler eksik kalacaktır. Kupa ile aramızdaki son 40 dakika. 22-0 önde başlayacağız...
 
Son düzenleme:
O hep beklediğimiz, hayalini kurduğumuz gün müdür bilinmez ama, en çok yaklaştığımız gün olduğu kesin. İlk yarıda yine bağırsam da nispeten ağır takılıp arada maçı da izlemeye çalışmıştım ama 2. yarının başında fark açılırken patlayan teker teker geçiyoruz turları sonrası herşey flu, herşey hayal, herşey cehennem... o yüzden pek fazla bir maç incelemesi, teknik taktik yazısı falan olmayacak.

Ama hakemler Jelena'ya yapılan faullerin çeyreğini verse, bizim 15 sıra yukardan adım sayabildiğimiz pozisyonlara hatalı yürüme çalmakta bu kadar ketum davranmasa, Venezia'nın her salladığı üçlük girmese, az önce bahsi geçen 2.yarının başındaki bölümde tribün gazı takım alevi almış yer gök inliyorken Maljkovic Allie-Gigi-Jelena üçlüsünü birden kenara alıp takımı biçmese 35-40 sayılık bir farkla maçı bitirip ikinci maça minik bir kuşku kırıntısı bile bırakmadan gidebiirdik. Yine de Hatay'daki maçta son dakikaya 7-8 sayı farkla girip bir anda 20'lik yapan Hatay'ın aksine 3 periyod eze eze, döve döve 20'ik yapıp gönderdik rakibi. Ciddi bir meydan okumaydı ve gerekli korkuyu verdik.

Yine de birşey kazanmış değiliz çünkü hem üçlük yüzdesi hem de oyun olarak ezilse de kafa olarak kopmayışıyla tehlikeli bir takım. Ama ciddi bir avantajla gidiyoruz, orda rakibimiz kadar oynayabilmek bize yeterli olacak. Bunun bilinciyle gidip yine mücadele ederek ama sakin kalarak istediğimizi almamız şu maçta başardığmız şeyden daha kolay. Panik yapması, acele etmesi, rakibinden daha fazla iş yapması gereken onlar, bu da bizim en büyük avantajımız olacak ikinci maçta...

Bütün sezon üvey evlat muamelesi görüp birçok şeyle mücadele eden dünyanın en güzel takımının gördüğü ilgi ve desteği, italyanların sinir bozucu oyununa rağmen paramparça edişini, yıllarca dilendiğim Gençlik Marşı'ndaki üç kısa ıslık ve hayalini kurduğum teker teker geçiyouz turları'yı, en çok da #10 numaranın maç sonunda kocaman bir oh çekip gözünde pırıltıyla sağa sola koşturmasına kanlı canlı izlemek tarifi olmayan bir duygu. Bir de şu maçın sonunda kupa kalksaydı muhtemelen nirvanaya ulaşırdım ama dediğim gibi, bundan fazla da yaklaşabilirmiyim bilemiyorum...

Metrobüs denen şeye binip cüzi bir miktara yarım İstanbul turu atma imkanı için İstanbul Belediyesi'ne, Sinan Erdem'in hayvani yapısında sayı olarak tartışma konusu olsa da bu ülkede kadın basketbolu geçtim Eurocup Women organizasyonu tarihinin sayılı kalabalıkarından birini oluşturduğu için muhteşem taraftarımıza, yüreğini inancını herşeyini sahaya döktüğü için dünyanın en güzel takımına ve normal şartlarda İstanbul-Kıbrıs hattına düşmesi mümkün olmayan bir uçağı benim uçuşuma denk getirip adeta galibiyet primi veren Türk Hava Yolları operasyon ekibine sonsuz teşekkürler...

Bir de ağır yapan, ne ya bir de bağırıcaz mı falan diye maça başlayıp son topta 40 sayıyı tamamlasın diye topu Allie'ye verin diye feryat figan sahaya atlamaya çalışan bir arkadaşımız var, o kendini biliyor. Adam 5. dakikadan itibaren söyleye söyleye 40 sayıya getirdi Allie'yi :) Kendisine benim gibi rahatsız bir adamı salon önünde beklediği ve şu unutulmaz maçta yanımda olduğu için sonsuz teşekkürler.

Doğuyoruz sevginle, yaşlanıyoruz sevginle, severek öleceğiz be Galatasaray...

İşbu yazı Galatasaray Sözlük'te de maç başlığında biraz daha farklı bir versiyonu ile yer almıştır.


Allie Quigley 40 sayı atsaydı iyiydi, maçta yaşadığım tek hayal kırıklığı bu oldu :) Eyvallah kardeşim, böyle bir maçta yanımda olduğun için bende sana teşekkür ediyorum :)
 
Rakibin oyunu genel olarak üçlük atma üstüne kurulu, 8 ile 5 numaraları bilek olarak çok düzgün ve neredeyse kaçırmadan üçlük atıyorlar. Ama bizim genlerimizde final oymak ve kupa kazanmak olduğu için Hatay'ın yenildiği gibi yenilmeyiz. Camia ve takım maçın bilincinde, çarşamba gecesi siz gerekeni yapın biz havaalanını yakalım ;)
 
Rakibin oyunu genel olarak üçlük atma üstüne kurulu, 8 ile 5 numaraları bilek olarak çok düzgün ve neredeyse kaçırmadan üçlük atıyorlar. Ama bizim genlerimizde final oymak ve kupa kazanmak olduğu için Hatay'ın yenildiği gibi yenilmeyiz. Camia ve takım maçın bilincinde, çarşamba gecesi siz gerekeni yapın biz havaalanını yakalım ;)

8 numara Riquna Williams çok iyi oyuncu, fiziği çok güçlü, şutu iyi, potaya net gidebiliyor, zaten Wnba'da bir maçta 51 sayı atmışlığı var. Bizde görmek isteyeceğim oyunculardan.

5 numara Debora Carangelo, Mersin'i son saniye attığı 3+1 basket faul ile yıkan oyuncu. Reyer Venezia'yı bizim maçla beraber 5 defa izledim, önceki turlarda Mersin BŞB ve Hatay BŞB ile oynadıkları için yakından bildiğimiz bir ekip. En beğendiğim oyuncuları yazdığınız bu iki isim.

Rakibimiz gayet kaliteli oyunculardan oluşuyor, Debora Carangelo, Valeria De Piretto, Riquna Williams'ın yanı sıra ilk maçta etkili olamayan Ashley Walker, Marie Ruzickova, Camile Lttle gibi kaliteli oyuncuları var. Micovic'de gayet iyi şütor. Sarayın Sultanları kesinlikle ilk maçı unutmuş olarak sahaya çıkmalı, mucizeye izin vermek istemiyorsak rehavete kapılamamalıyız.

Sarayın Sultanları'na güveniyorum, bu kupa 2009'da olduğu gibi kaptanın ellerinde yükselecektir. Başarılar Sarayın Sultanları...
 
Kendi koçları söyledi üç sayı üzerine oynadıklarını, biz de attığımız sürece sıkıntı yok ama Sinan Erdem çok fazla ribaund verdik orada buna müsaade etmemeliyiz. Benim kızlara inancım tam, o kupa buraya gelecek.
 
Maça iyi başlamak gerekiyor, biz buraya farkı korumak için değil yenmek için geldik mentalitesini rakibe hissettirmek gerekiyor. Biz onları deplasmanda da yenecek güçteyiz. Rakibin tek çekindiğim yanı; kısa sürede mini-seriler yakalayabiliyor olması. İlk maçta da gördük göz açıp kapayıncaya kadar 0-8'lik seriler yakaladılar. Bu tür seriler deplasmanda daha kolay çıkabilir, buna izin vermememiz gerekiyor. Riquna'yı Epoupa ile eşleştirip yıpratmak lazım. Hatta ikili savunma bile yapabiliriz. Pota altına çok hızlı gidiyor ve aynı zamanda çizginin gerisinde iyi şutu var. Açıkçası seneye Moriah bizde olmayacaksa onu görmek isterim takımda. Epoupa-Riquna-Sykes üçlüsünü bizim takımda düşünemiyorum korkunç olurdu herhalde.

Ama bunlara rağmen gram korku belirtisi yok hiçbir taraftarımızda. Daha önce oynadığımız maçlarda özellikle Avenida serisinin de büyük payı var bunda. Turnuvanın favorisini eledik, buradan sezonun tesellisini vermeyiz diye düşünüyorum, Sarayın Sultanları'na başarılar diliyorum.
 
Şu 8 numaralarını iyi tutalım yeter. Takımı ateşleyen havaya sokan o. İlk maçta çok kısa bir süre de olsa başımıza bela olmuştu. Ona o fırsatı uzatma şansı vermemeliyiz. Onun dışında finallerin takımı olduğumuz için hepsine inancım tam. Kupayı getirecekler buraya biz de onları havalimanında çiçeklerle karşılayacağız.
 
Arenaya kupa maçına gidiyoruz ama kalbimiz italya da olacak, kupayı kazandığımız an maç sonu kızlar hemen dönerse saat filan farketmez hedefimiz havaalanı :) ve yakacağız o alanı ;)
 
Eurocup'u alan takımın sonraki sezon Euroleague'ye gidemeyecek olması kötü oldu. Ben erkeklerdeki gibi gideriz diye bekliyordum. Kupayı alsak bile seneye Eurocup'tayız diye bütçe yine artmaz. Zaten tüm takımlar transfere erken başladı biz hala sezonun bitmesini bekliyoruz herhalde. Böyle giderse piyasada oyuncu kalmayacak. DeShields'i elimizden kaçırdık. Quigley de yolcu. Eğer Marine Johannes'i alamayacaksak kısa rotasyonunu Moriah (Riquna) - Epoupa - Sykes şeklinde yapmak lazım. Uzunlara da Bahar'ı ve devşirme olarak Sanders'i getirirsek Petronyte kalabilir. Bence bu kadro ligde final oynar ve yine Eurocup'u alır. Böylelikle 19-20 sezonunda Euroleague oynayabiliriz.
 
just womens basketball hesabı twitter'dan, kazanırsak seneye direk euroleague'e gideceğimizi söyledi.
 
Başarılar kızlar. Gerekeni yapacağınıza inancımız tam.

O azılı Galatasaray düşmanı Turgay'ı gördüm bütün hevesim kaçtı, bir de utanmadan gülümsüyor yüzsüz herif!
 

Üst