2019-2020 BSL Takımlarının Transferleri ve Kadro Haberleri

Gerçekten çok iyi bir 5.
Benche bakın birde:

Leo-Dixon-Melih-Kalinic-Berkay-Leavurgne-Ahmet...

Bu arada:
Fenerbahçe Beko ile 1 yıllık sözleşme imzalayacak olan Derrick Williams, net 1,5 Milyon $ ücret alacak.
(via@Carchia)

Bu adamların dünya kadar borcu yok mu?
Ne yapmaya çalışıyorlar?

Beko basketbol için sponsor. Yaklaşık 15 milyon dolar veriyormuş. 7-8 milyon da başka gelirleri vardır. Kombine başka sponsor eurolig geliri vs.
6-7 milyon da zArar ediyorlardır. Göze alınmayacak karsilanmayacak bir meblağ değil. Aslında euroligde oynasak bizim de 5-6 milyon gelirimiz olur klupte 4-5 milyon koysa 10-12 milyona en azından keyif veren rekabet edebilecek kadro kurulabilir. Türk takımlarının çok ciddi vergi avantajı var. 1,5 m net vermek için ispanyada 2,9 milyon brüt vermek gerekiyor.
 
Fenerbahçe Beko, Derrick Williams ile 1 yıllığına anlaşmaya vardı. (Eurohoops)

Çok iyi transfer çok.

Sloukas-De Colo-Datome-Williams-Vesely
Leo-Melih-Kalinic-Leavurgne-Ahmet

Evet Barcelona çok iyi kadro kurdu.
Ama Fb, Obra faktörü ile bence net favori Euroleague için.

Net favori olmak için çok erken daha. Ama playoff olmaması için mucize, f4 olmaması için büyük şanssızlık olması lazım. Ama gene de hiç belli olmaz, bu sene gene farklı bir yıl olacak takım sayısının artmasıyla.
 
De
Gerçekten çok iyi bir 5.
Benche bakın birde:

Leo-Dixon-Melih-Kalinic-Berkay-Leavurgne-Ahmet...

Bu arada:
Fenerbahçe Beko ile 1 yıllık sözleşme imzalayacak olan Derrick Williams, net 1,5 Milyon $ ücret alacak.
(via@Carchia)

Bu adamların dünya kadar borcu yok mu?
Ne yapmaya çalışıyorlar?
De Colo - Westerman için, Guduric, Ennis, Green maaşları + Guduricden gelen buyout yeter de artar bile.
Williams da Melliden az alıyor, artu Melli den de bir miktar buyout gelmişti.
Datome nin ciddi indirim yaptığı söyleniyor, keza Bobby ve Sinan 'ın da. Başka bir transfer bile olabilir yani.
 
Efesin yerinde saymasini bu nedenle eleştiriyorum işte. Larkin kalmazsa zaten felaket olacak, kaldı diyelim seneye fener ve barca çok daha güçlü olacaklar. Sen niye Pleiss Anderson gibi adamlarla devam ediyorsun. Veya Peters gibi uclukten başka numarası olmayan vasat bir adam alıyorsun. Larkin de ben gittim derse geçmiş
olsun şimdiden.
 
Televizyonda para dilenmekle olabilecek isler degil bunlar. Hem futbol hem de baskette yapilan transferlerin tek aciklmasi var benim acimdan. Yardim kampanyasi ismi altinda kara para aklama :)
 
Fener bu yılki gibi büyük sakatlıklarla baş etmezse çok rahat şampiyon olur seneye. Resmen eldeki kötüleri çıkartıp hepsini daha iyisiyle doldurdu adamlar. NBA yapanlar dahil. Bitmeyen para ne güzel bir şey. Baskete de FFP, maaş sınırı gibi bir şey getirseler de Jasikevicius, Radonjic gibi adamların kendilerini parçalaması da bir anlam kazansa.
 
Her şey fazla güzel gidiyor , nedense De Colo saç baş yolduracak gibi zehirli ok hissediyorum 😄 Malum bunlar loser bi yerde. Kağıt üzerinde şu an favori gibiler tabi 5 numara rotasyonu Vesely ile gitmez sadece.
 
Bu sene cska heralde F4 hedefiyle yola çıkmadı. Bütün takımlar kadrolarını şekillendirirken onlar henüz takviye yapmadılar. Cska’nın yerini barca, larkin kalmazsa efes’in yerini de milano alır gibi f4 için. Yani barca - real - fener - milano olur gibi kağıt üstünde. Larkin kalırsa efes burayı zorlar. Burada önemli olan barca’nın takım kimyası nasıl olacak. Fener muazzam kadro kurdu ama sadece mirotic bütün dengeleri tek başına bozabilir eğer uyum sağlarsa.
 
Valla bu sene De Colo da baya saç yoldurdu her ne kadar şampiyon tamamlasalar da😄 Kelepir fiyatına bile kadrolara alınmıyordu fantasy’de. Tabi Obradovic’in olduğu yerde seve seve oynayacak 😄
 
Her şey fazla güzel gidiyor , nedense De Colo saç baş yolduracak gibi zehirli ok hissediyorum 😄 Malum bunlar loser bi yerde. Kağıt üzerinde şu an favori gibiler tabi 5 numara rotasyonu Vesely ile gitmez sadece.

Hocam seninkisi daha çok " wishful thinking " gibi geliyor. De Colo 5 senedir ne zaman saç baş yoldurmuş ki şimdi yoldursun. En kötü sezonunda bile euroligin en iyi ikinci beşine seçildi adam. Guduric'in yerine aldıklarını da hatırlatırım. Bogdan'ın yerine falan olsa hadi karşılaştıralım Bogdan'ın savunması daha iyiydi falan diyelim de Guduric yani :)

5 numarada Vesely- Lauvergne de bu seneki gibi ağır sakatlık olmadığı sürece kağıt üstünde euroligin en iyi 5 rotasyonlarından birisi. Biri euroligde Mvp olmuş, ikisi de nba yapmış bir kaç sene oynamış 2,10 boylarında Partizan kültüründe yetişmiş fizikleri sağlam uzun ikilisi.
 
Sakarya ve Afyon’dan henüz kadro konusunda bir ses yok. Lige devam edebileceklerini düşünmüyorum açıkçası. Bursa ve İBB’de henüz hamle yapmadılar ancak onlar kadro kuracaklardır. Çekmece de Hayes ve Eldridge’yi tutmuştu ancak muhtemelen sözleşmeleri fesh edilecek. Bandırma da herhangi bir yabancı eklemesi yapmadı.

Bahçeşehir’in transferi Mathiang, Darüşşafaka’nın Türk asıllı Alman pivotu Mahir Ağva şimdilik takibe değer oyuncular. Ligin yeni ekibi Ormanspor, Elmedin Kikanovic’i aldı ama Babic transferine anlam veremedim. Misko yine paket halinde gönderdi sanıyorum.

Karşıyaka yeni bir yapılanma sürecinde iyi işler yapıyor. Marei’nin kontratı devam ediyor ancak çıkmak istiyorlar. Egehan ve Onuralp’i takip ediyorlar. Egemen’le yolları ayırdılar.
 
Sakarya düştü zaten Furkan.Büyük ihtimalle takım komple kapatılacak.Ekrem İmamoğlu'nun insiyatifiyle İBB Basketbol'da kapatılabilir.1 Aydır hiçbir ses çıkmıyor takımdan.O zaman alttan İTÜ gelir herhalde.

Lig iyice İstanbul-Ankara-İzmir-Bursa karmasına döndü.Gaziantep Basketbol takımı bütçesinin yarısı uçak ve otel masraflarına gidebilir. :)

Bu arada ligin kalbur üstü uzunlarından Samet Geyik'in hala bir takımla anlaşmaması da bana ilginç geliyor.Ege-Ayberk ikilisinden birini gönderebilseydik bizim takıma çok iyi giderdi.
 
Son düzenleme:
Cska'nın hedef veya bütçe küçülttüğüne yönelik bir açıklama yok ama napmaya çalıştıklarını da anlayamadım açıkcası. Tüm oyuncular sanki zorla duruyorlarmış da şampiyon olmayı bekliyorlarmış gibi teker teker gittiler. De Colo Higgins Ser-Rod bugün avrupanın en iyi 10-15 oyuncusu arasındadır. Bu adamların musadilini bulmak çok zor kıtada yok ki yerini dolduracak adamlar. Delaney veya Larkin nba veya çin yapmayıp avrupaya dönerse bir tanesine feci saldırırlar. Hadi bunlardan bir tanesini aldılar diyelim kadro yine eksik. 20 senedir Cska'da böylesine bir yaprak dökümü görülmedi.
 

Üst