2019-2020 BSL Takımlarının Transferleri ve Kadro Haberleri

.@BJK_Basketbol, Almanya milli takımı forması da giyen Türk asıllı guard İsmet Akpınar'ı (1.91-1995) transferde gündemine aldı. (@ortacizgicom)
 
Beşiktaş Sompo Japan geçen sezonki yerli rotasyonundan Samet Geyik ve Kenan Sipahi ile anlaşmaya çalışıyor. Bu ikiliye Türk Telekom'da teklif yaptı.


Bu iki oyuncuunun durumu netlik kazandıktan sonra diğer yerli oyuncular için harekete geçilecek. Bilindiği gibi Siyah beyazlılar daha önce Ömer Utku Al ve Burak Yıldızlı ile sözleşme imzalamıştı.

kaynak : basketfaul.

samet geyik bence yetenekli bir uzun. uzun süreler alsa daha iyi işler yapar. 1 senesi efes de boşa gitti.
 
Larkin'in kalması önemli tabi ama Fb, Amani, Barca, Khimki hatta Pana gibi takımlar güçlenirken Efes'in sadece kadrosunu koruması yetmeyebilir.

Yabancı hamlesi bittiğine göre en azından Furkan'ı zorlamalılar
 
Kenan Sipahi ve Samet Geyik yeni sezonda Telekom forması giyecek.

(via@caglartorun)

Kenan Sipahi için dün akşam son anda Bahçeşehir Koleji’nin önemli bir teklifi oldu. Bu teklif sonrası Kenan için artık Bahçeşehir masadaki çok önemli bir tercih haline geldi. Henüz imza yok, muhtemelen gün içinde netleşir durumlar.

(via@caglartorun)
 
Larkin'in kalması çok iyi oldu. Efes kadrosunu güçlendiremedi ama diğer takımlara göre daha hazır olacaklar.. Birçok takım yeniden yapılanmaya giriyor, bu kolay bir olay değil.
 
Anadolu Efes sabah saatlerinde yaptığı açıklamayla, lacivert-beyazlı ekibin taraftarının haftalardır beklediği mutlu haberi verdi.

Lacivert-beyazlı ekip, resmi Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada Shane Larkin’le 1+1 yıllık sözleşme imzalandığını duyurdu.

Anadolu Efes Genel Direktörü Alper Yılmaz, Shane Larkin hakkında beINSPORTS’a açıklamalarda bulundu: “Shane, yıllardır NBA kalitesinde bir oyuncuydu. Buraya gelirken de hedefinin bir gün NBA’de çok iyi bir takımda oynamak olduğunu söyleyerek gelmişti. Geçen sezon bize çok büyük bir katkı verdi. Bütün basketbolseverlere ne kadar iyi bir basketbolcu olduğunu bir kez daha gösterdi. Tabii sene sonunda da NBA takımlarından gelecek iyi bir teklifi değerlendirmek istediğini biliyorduk.

NBA’den hiç teklif gelmedi diyemem; ancak gelen teklifler arasında Shane’in Anadolu Efes’ten ve İstanbul’dan daha mutlu olacağı bir teklif geldiğini düşünmüyorum. Gerçekten burada yaşadığı hayattan ve oynadığı takımdan mutlu olduğu için kaldığını düşünüyorum. Menajeri ve Shane’le yaptığımız görüşmeler sonucunda artık beklemek ve insanları merakta bırakmak istemediğini, takımda kalmak istediğini söyledi. Biz de bunu mutlulukla ve heyecanla taraftarlarımıza duyurduk. Çünkü onlar da gerçekten bu haberi bekliyordu.

Tabii takımın geri kalanını da tutabilmek çok önemliydi. Özellikle Micic’i de kadroda tutabilmek çok önemliydi. Çoğunu da başarabildiğimiz için çok mutluyuz. Umuyoruz önümüzdeki sezon da bizim için iyi bir sezon olarak geçer. Güzel maçlardan, güzel galibiyetlerden sonra önümüzdeki sezonun transfer çalışmalarına başlayabiliriz.

1+1 bir sözleşmemiz var. Seneye yine NBA opsiyonu olacak. Kullanır mı kullanmaz mı bilmiyoruz. Kullanmazsa yine Anadolu Efes’te kalacak. Biz onu mümkün olduğu kadar tutmak istiyoruz. İyi olan takımımızı bozmak istemiyoruz. O yüzden bu sene yaptığımız anlaşmaların çoğu iki senelik anlaşmalar. Önümüzdeki iki sene aynı takımı koruyabilirsek aynı standartta, aynı kalitede basketbol oynayabileceğimizi düşünüyoruz. Tabii önümüzdeki sene gelişmeler nasıl olur bilmiyoruz. Sene sonu belki, 31 Temmuz’u beklemeden bu hakkından vazgeçip önümüzdeki seneyi de garanti altına alabiliriz.”

Alper Yılmaz, ‘planlarınızda yeni bir hamle var mı’ sorusuna ise: “Planlarımızda şu an için yeni bir transfer yok. Belki ilerleyen günlerde bir ekleme daha yapabiliriz. Bunun kararı sadece bende ya da Ergin Hoca’da değil. Bütçemize ve yönetim kurulumuzun bize sağlayabileceği imkanlara göre hareket etmemiz gerekir; ama şu anda olan takımdan ve kadrodan Ergin Hoca’nın mutlu olduğunu düşünüyorum. Geçen seneden sadece iki değişiklikle devam ediyoruz.

Alec Peters için konuşmak gerekirse Avrupa Basketbol düzenini daha iyi biliyor, Anadolu Efes’i yakından tanıyor ve sisteme kolay adapte olabilecek bir isim. Tolga Geçim de yıllardır birinci ligde mücadele eden, kaliteli bir oyuncu. O da kısa sürede sisteme adapte olacaktır. Olur da imkanımız el verirse başka birini daha getirebilir miyiz diye her zaman bakıyoruz.”
 
Efes büyük risk aldı ve en azından sezon başı planlar tuttu. Larkin ben yokum desydi kadroyu şekllendirmiş Efes için yıkım olacaktı. Yine de kadroyu güçlendirmedikleri için sezon içinde pişman olabilirler.
 
özellikle tibor veya james anderson yerine bir ekleme yapabilirlerdi. ama şu da var tibor da james de çok tecrübe kazandılar. yerlerine kolay kolay adam bulmak zor. fenerbahçe 2 senedir nasıl sancı çekiyor uzun rotasyonun da. gözden düşmüş nba oyuncuları olmuyor. benett ve lauvergne ilaç olmadı gördük. belki de ataman doğru olanı yaptı. bunu zaman gösterecek. Vincent Poirier yada Derrick Willams alsa nokta atışı olurdu ama biri nba gitti diğeri fenere gitti. barca bence yine bekleneni vermeyecek gibi. oyuncu kurucu ve koç problemi mevcut.
 
Son düzenleme:

Üst