2019-2020 Euroleague

İsmail Şenol'a da ayrı ifritim. Fener dışındaki maçları İşid'in maçını anlatıyor gibi yapıyor, son 1.5 dakikada takım 8-0 seri yemiş, adam hala Obra yine büyüyü yaptı, 3 alternatifli set çizdi diyor. Oynanan set de Vesely'nin sırf miss match yakaladı diye fake yemeyen rakibinin üstünden yaptığı, çembere zor değen abuk atış. Maalesef ülkemizde hemen her noktada haddiden fazla kraldan çok kralcı var, İsmail bey de Obradovic üzerinden bayrak tutanlarından biri. Diyemiyor ki koç da formsuz, son molayı kullanmak için 1.5 dakika boyunca geri düşmeyi bekliyor diye. Bizim camianın Fatih Terim'e yaptığı gibi biatçılığa varan destek yapının tavanını aşağı çeker. Fener de baskette bunu yaşayacak gibi görünüyor, umarım öyle olur.
 
Milano-Barcelona maçının son 2 dakikasında Milano üçlük şov yaptı.
Barcelona ilk yenilgisini aldı.
Rodriguez 17 sayı 4 ribaunt 8 asist, Scola 14 sayı 9 ribaunt, Micov 16 sayı 8 ribaunt 3 asist ile mükemmele yakın maç oynadılar.
Ama bence maçın 2 özel ismi vardı.
Biri Mirotic'i mükemmele yakın savunan Gudaitis. Diğeri de 4.çeyrek başında oyuna girip 8 sayı ile takımı maçta tutan Della Valle.

Son çeyrek öncesi 52-58 geride olan Milano son periyotta 31-12'lik seri ile maçı 83-70 kazandılar.
Messina ile Milano'da final four adayı dikkate almak lazım...
 
Çok ilginç bir sezon oluyor. Pana Khimki’den 103 yiyip, Madrid’e fark atan Ege’si farklı yeniyor. Bayern harika galibiyetler alıp, Baskonia’ya pas pas olup eziliyor. Yani o kadar çok anormal zıtlıklar var ki mantık aranmaz bu sezonda. Yolunda giden tek şey fenerin mağlubiyete abone olması.
Yalnız bu akşam oynanan Milano-Barça maçı çok güzeldi. 2010 larda yaşadığımız o lezzeti verdi bana. Salon harika, formalar harika, çekişme yüksek, Rodrigues, Micov, Mirotic, Higgins, Davies, Delaney gibi isimler düello yapıyor, diğer tarafta efsane Scola.. taraftarlar falan harika bir maçtı, tadına doyamadık.
Son cümlemde fenere; oğlum koskoca Obradovic’i yemeyi nasıl başardınız 😄Loserbahçe diyorlardı da hakkaten öyle ya bu kulüp.. Avrupa’nın en iyi koçunun bile başını yaktılar.
 
Paralar ödenmiyor diye kötü oynamak maç satmaktır. İyi oyuncu olabilirler ama karaktersizmiş şikecilerin hepsi.
 
Ben gerçekten maç bitti diye kapatacaktım, buraya fener kazandı ama ne kadar hak etti tartışılır yazmaya geliyordum. Öylesine bitireyim bari maçı dedim çok şaşırdım fenere. Son 1 dakika 7 sayı önden maç vermek..
Komplo teorisi yazmayı sevmem ama Ali Koç gibi birinin olduğu yerde iyi giden futbol takımını birinci plana alıp basketi halı altı yapmak çok da saçma senaryo gelmiyor bana. Ki kendisi dün canlı yayında devre arası takviyeler olacağını söyledi futbola.
 
İsmail Şenol’un maç başlarken taraftarın coşkusuna ithafen “maçın sonucu şimdiden belli” dediği video var Twitter’da 😄 Murathanoğlu’nun üslubundan gitmeye devam etsinler. Ben de çok seviyorum kendisini de şu fener romantikliği itici gelmeye başladı.
 
FB'nin bu durumu asla normal değil,zaten bu aralar pek çok anormal şey yaşanıyor,Kasım ayında batı illerinde 20 derecenin üzerinde seyreden sıcaklıklar falan ..

Fener bazı maçları kendisinden kat kat güçsüz olan takımlara 20 sayı fark yiyerek kaybetti,bu durum sakatlıklarla açıklanamaz veya kadroya katılan isimlerin uyumuylada açıklanamaz.Tamam yenilirsin ama her maç böyle dağılmak için alt yapıyla maçlara çıkman lazım ya da sadece 5 kişiyle maça çıkman lazım.FB'nin bu kadrosu antrenörsüz çıksa maçlara bu kadar dağılmazdı,neler dönüyor acaba çok merak ediyorum.

Cska'yı çok övdüm,takımın kilit ismi Clyburn sakatlandı,elbette bu sakatlık onları bir parça etkileyecek ama Cska hala en önemli favorilerden.

Efes Larkin - Micic ikilisinden biri çok kötü oynadığında kaybediyor.Biri iyi biri vasat olduğunda zorlanarak kazanıyor,ikiside iyi oynadığında ezip geçiyor.Özellikle Micic çok kötü oynadığında Efes kesin kaybediyor.

Yunan takımları bir sürü vasat Abd'li oyuncuyu toplamışlar,çok kötü durumdalar,bari o süreleri kadrolarındaki genç yunan oyunculara verseler.

Milano en doğru hamleyi Messina'yı getirerek yaptı,yıllar sonra oldular artık,milano oldu 👏

Real kadroda yenilik yapmalıydı,Llull ve Fernandez eskisi gibi değiller,ben bu sene onlardan pek umutlu değilim ..

Kuzmic ağır bir trafik kazası geçirmişti,hatta durumu ağır deniyordu,adam birkaç ay içinde sahalara döndü,şaşırdığım durumlardan biri

Mozgov ve Koufos,Khimki ve Cska'nın kadrolarında gözüken 2 üst düzey pivot acaba ne zaman oynayacaklar ? Performanslarını merak ettiğim 2 isim
 
Son düzenleme:
Olympiacos-Anadolu Efes maçını izliyorum.
Efes ikinci periyotta yakaladığı 32-11 serili ile ilk yarıyı 53-35 önde kapattı.
Savunma da hücumda müthiş basketbol oynuyor Anadolu Efes.
Micic 19 sayı, Larkin 13 sayı ile oynuyor ilk yarıda.
Singleton ve Dunston da sonradan girip muazzam bir oyun ortaya koydular.
İnşAllah ikinci yarı bir sıkıntı olmaz ve maçı kazanır Anadolu Efes...
 
Efes bir deplasman galibiyeti daha aldı. Bi ara Brandon Paul çıldırır gibi oldu, fark biraz azaldı ama gerisi gelmeyince sonuçta çok rahat bir galibiyet oldu.
Micic ve Larkin ikilisinin böyle oynadığı her maçı kazanır Efes.
Olympiakos’a seyircisi de küsmüş resmen. Nerde o eski salonun atmosferi nerde bugünkü tiyatrodan halice olan salon.
 
Eskiden Young, Dunston, Sloukas gibi potansiyelleri alırlardı. Şimdi bitik oyuncuların son şans kapısı olma yolundalar. Transfer politikaları yanlış ve bunu oturtacak bir üst akıl da yok kulüpte.
 
EuroLeague teams budgets (via @lequipe)

Barça €41M
CSKA €40.7M
Real €40M
Khimki €33.3M
Milano €31M
Fener €30M
Zenit €26.7M
Efes €24M
MTA €24M
Bayern €23M
Baskonia €16M
Oly €16M
Valencia €15M
Pana €14M
Zalgiris €11.9M
ASVEL €11.4M
Alba €11M
Red Star €8.3M

(via@Carchia)
 
EuroLeague teams budgets (via @lequipe)

Barça €41M
CSKA €40.7M
Real €40M
Khimki €33.3M
Milano €31M
Fener €30M
Zenit €26.7M
Efes €24M
MTA €24M
Bayern €23M
Baskonia €16M
Oly €16M
Valencia €15M
Pana €14M
Zalgiris €11.9M
ASVEL €11.4M
Alba €11M
Red Star €8.3M

(via@Carchia)

CSKA o kadar yıldızlarını dağıttı kime 40 milyon veriyor ilginç geldi bana. Bir de Barca ile diğerleri arasında daha büyük bir fark olması gerekir sanki. Sadece Mirotic bile uçurum yaratır arada. Ki diğer yıldızlar da var. Bu tabloda fiyat / performans açısından ben yine en verimli takım olarak Zalgiris'i görüyorum. Adamlar resmen nasıl bir kulüp olunması gerektiğinin dersini veriyor.
 
Efes’in de Larkin dışında yüksek paralar ödediği bir isim olduğunu zannetmiyorum. Hadi biraz da Dunston olsun varsın.
Larkinin, 2.5, 2.7 falan aldığını söylüyorlardı.
Singleton için adı bizle geçtiği dönemde çok istediğinden bahsedilmişti, o pozisyona alınan Willams a 1.7 diyorlar. Singleton da 2 civarı olabilir. Moerman, Peters, Micic de az almıyordur.
 

Üst