2019-2020 Euroleague

Bu bütçeler her şey dahilmiş. Ama benim kafamı karıştıran iki takım var; biri Zenit’in bütçesi, diğeri de Bayern’in bütçesi. Bu takımlarda kim var ki 25M bütçe civarındalar. Bayern’de Monroe var onu da cüzii rakama bağladılar diye biliyorum. Zenit’te Ayon var o da ne kadar alabilir kaç yaşına geldi adam.
Şu listede bana tek inandırıcı gelen Yunan takımlarının bütçeleri 😄
 
Bu listenin nba versiyonu var mıdır acaba ? Maaş bütçelerini bulabiliyorum nba ile ilgili sadece. O da euroleague’deki tüm toplam bütçenin - ki yaklaşık 420 milyon ediyor - nba’de ancak dört takımın oyuncu bütçesinin toplamına denk geldiğini gösteriyor. Aradaki farka bakar mısınız ?

Alman takımları için de Kaan Kural bi keresinde bütçelerinin ciddi bir yüzdelerini reklama ayırıyorlar demişti. Onu da düşünmek lazım.
 
Futbol maçlarıyla saatleri çakışmasının da etkisi var. Ama işin gerçek yüzünü değiştirmez. Ne sanıyordunuz ki? 10 sene arka arkaya da f4 yapsalar değişen bir şey olmayacak. Basketbol kültürü başka bir şey. Obradovic-Fener ortaklığı bi projeydi sadece.
 
Fener, Bayern maçını hala koparamadı. Bu sene gerçekten rezilleri oynuyorlar. Deplasmanlarda hep fark yiyen Bayern maça ortak şu anda. Yİne De Colo üzerine yogunlasmıs bir takım. Savunma yapamıyorlar. Hücum ribaundlarını veriyorlar ve pek çok boş şut fırsatı tanıdılar bayerne. Bu sene Fener çok sıkıntı çekecek belli oldu. Daha Khimki, Efes, Cska, Barca gibi takımlarla oynayacaklar. Son çeyrek maçı koparsalar bile 3 çeyrek ortada yoktular.
 
Son düzenleme:
Fener yendi ama ilginç şeyler oldu son çeyrek. Nando de colo’yu hiç oynatmadı Obra. Williams da fazla ön planda değildi. Ortada giden bir maçın sonunda bu oyuncuları oynatmaması demek yeni gelenlerin eski takımı bozması gibi algılanabilir. İki hafta önce de colo 39 sayı atarken bu hiç Obra’nın aslında istemediği bişey demiştim, fenerliler o gün övgüler yağdırıyorlardı ama Obra bugünkü tavrıyla mesaj vermiş oldu. De colo bunu sorun yapar mı bilmiyorum ama De colo - fener birlikteliği öyle göründüğü kadar uyumlu değil.

Ayrıca taraftar gayet iyiydi bence bugün. Aynı saatte futbol maçı olmasına rağmen ve takım kötü durumda olmasına rağmen iyi bir atmosfer vardı.

Ara ara Zalgiris - Barca maçına da baktım. Zalgiris yine müthiş mücadele etti, son dakikaya kadar maçın içindeydi ama Mirotic denen canavar ve Higgins maçı kopardı. Zalgiris’in taraftarına bayılıyorum yine salonda müthiş atmosfer vardı. Kaybetmelerine rağmen maç sonunda bile ayakta alkışladılar.
 
Fener son periyotta De Colo'yu hiç oynatmayarak, Williams'ı da 2 dakika filan oynatarak dengede girilen çeyreği 10 farkla kazandı ve 2. galibiyetini aldı. Yıllardır olmamış ve daha tanınmamış oyuncuları alıp seviyesini yükselten Fenerbahçe, bu yıl De Colo ve Williams gibi Fener'den önceki kariyerleri de çok başarılı olan iki adam alınca en azından şimdilik kimya pek uyuşmamış gibi görünüyor. Bu oyuncular alışkanlıkların dışında topu çok domine ettikleri gibi kırılganlıklarıyla da Obradovic'in esas alameti farikası olan savunma direncini çok düşürüyorlar. Bundan sonra Obradovic ya bu oyuncuların hücum gücünden biraz feragat edip savunmaya ağırlık vermelerini isteyecek (ki onu da çok verimli yapabileceklerini sanmıyorum) ya da mümkün mertebe 2 oyuncunun aynı anda sahada olduğu 5'lerden vazgeçecek. De Colo hiçbir şekilde reddedilecek oyuncu değil ama şu ana kadar Williams oyuncu kalitesinden ziyade oyun tarzıyla geçen yılki Jason Thompson hamlesinden bile daha fiyasko gözüküyor. Bu kadar kırılgan takım Euroleague seviyesinde deplasmanda çok zor maç kazanır.
 
Şimdi 3 zor deplasmanları var. CSKA, Barcelona ve Asvel. Buradan alacakları 2 yenilgi bile onları travmaya sokacaktır. Bakalım bugünkü galibiyet onlara yarayacak mı?
 
Asvel koca CSKA’yı 60 larda tuttu. Fener’e de ters gelebilecek oyuncu kadrosu ve sistemi var. Kafadan Jekiri bile o hafta MVP’ye oynar. Zaten bu yüzden fantasyde Monroe almıştım 26 pir getirdi.
Barcelona’da bireysel silahlar çok fazla. E fener de bu zamana kadar bireysel oynayan kimseyi durduramadı, en büyük zaafları bu.
CSKA nispeten daha ideal rakip gibi çünkü psikolojik de bi üstünlükleri var.
 
Bu listenin nba versiyonu var mıdır acaba ? Maaş bütçelerini bulabiliyorum nba ile ilgili sadece. O da euroleague’deki tüm toplam bütçenin - ki yaklaşık 420 milyon ediyor - nba’de ancak dört takımın oyuncu bütçesinin toplamına denk geldiğini gösteriyor. Aradaki farka bakar mısınız ?

Alman takımları için de Kaan Kural bi keresinde bütçelerinin ciddi bir yüzdelerini reklama ayırıyorlar demişti. Onu da düşünmek lazım.

%100 Doğru olmasada hoopshype'a bakabilirsin. https://hoopshype.com/salaries/

Listeyi incelerken farkettim. Charlotte Hornets Micheal Kidd-Gilchrist , Nicolas Batum , Bismack Biyombo , Marvin Williams dörtlüsüne 70,5 Milyon Dolar ödemesi fantastik bir olay. Neyseki Batum dışındakilerin kontratı sezon sonunda bitiyor ve Batum'un gelecek yıl ki kontratının tamamı garanti değil. Aslında yazın Charlotte'ın 2 yıldız getirebilecek boşluğu olacak. Ama sorun şu ki gelecek yaz NBA'de boşa çıkacak çok az yıldız oyuncu var. :)
 
Milano şu an Barcelona ile birlikte ligin zirvesinde,koç faktörünün ne kadar önemli olduğunun kanıtıdır bu.Messina yerine bir başka koç olsaydı şimdi en fazla orta sıralarda olabilirlerdi.Aslında Messina Barcelona'nın bu rüya takımını yönetmeliydi.

FB maçını izlerken maçı yarıda bıraktım,berbat bir oyun,seyir zevki sıfır.Ayrıca hakemler pozisyon izlemek için maçı 5 dakika durduruyorlar,oyunun resmen içine ediyorlar,EL yönetimi bu konuda birşeyler yapmalı,oyun hızlı akmalı,duraklamalar seyir zevkini yok ediyor.FB maçında oyun en az 5 dakika durdu sonra oyun başladı ilk pozisyondan sonra takımlardan biri mola aldı oyun yine durdu,dedim yapacağınız işi ..

Cska'yı Clyburn'ün sakatlığı çok etkiledi,o olsaydı bu mağlubiyetleri almazlardı.Çok kilit bir isimdi Clyburn,yeri dolmaz.

Keşke Teodosic Eurocup yerine EL'de olsaydı,mesela Olympiakos'a çok şey katardı.
 
Anadolu Efes, Zenit engelini zor da olsa geçmeyi başardı.
3.çeyrek sonunda 20 olan fark maç sonunda 2'ye kadar düştü.
Başka bir takım olsa maçı alabilirdi.
Şimdi çok zorlu bir fikstürü girecek.
Fikstürde sırası gelen 6 maçın 5i deplasmanda.
Asvel(D)
Milano(D)
Münih(E)
Baskonia(D)
Fenerbahçe(D)
Zalgiris(D)

Bu 6 maç Anadolu Efes'in nereye kadar gidebileceğini bize gösterecek maç olacak.
Umarım kayıpsız atlatırlar🙏

Madrid evinde Barcelona'yı 86-76 mağlup ederek kendisini üst sıralara taşıdı. Barcelona da 2.yenilgisini aldı. Orda Pesic ile oyuncular arasında ki sorun çok net belli oluyor.

Maccabi zorlu Baskonia deplasmanını 17 üçlük(%60 ile) kolaylaştırdı. Muazzam bir maç çıkardılar. Bu sene müthiş takım oyunu oynuyorlar. Bakalım böyle nereye kadar devam edecekler.

Pana geride götürdüğü maçı zor da olsa uzatmalara götürdü ama evinde Alba Berlin'e 1 sayılık fark ile kaybettiler. Anadolu Efes Malesef Micic'in kötü oynadığı güne denk gelince bence olmaması gereken bir mağlubiyet almıştı Pana deplasmanında.

Khimki de evinde formda Milano'yu Shved'in liderliğiyle devirdi. Onlar da çok iyi giriş yaptılar. Bakalım ne kadar devm ettirecekler.

Fb Beko yarın CSKA deplasmanına çıkacak. Takımın skor yükünü çeken De Colo olmayacak maçta. Bakalım sayı problemini nasıl çözevekler. CSKA da bu sene bence kötü başladılar. Clyburn'un sakatlığı sonrası işler tamamen Mike James'e kaldı. Onun yarın ki oyunu Fb maçının kaderi olacak.
 
Baskonia’nın evinde 113 yemesini kabullenmiyorum. Bu takım kesinlikle bunları hak etmiyor, bilhassa Shengelia. Çok daha iyisini hak ediyor. İşine odaklı, soğukkanlı ve rakiplere saygıyı asla bozmayan bir oyuncu olduğundan bende yeri özeldir.
Efes’in o geri dönüşe izin vermesinde Singleton ve Peters’ın payı büyük. İyice saçmaladılar maç içinde. Ha bi de Dunston gibi bi canavar ve Simon gibi kilit ismin olmadığını da hatırlayalım. Ayrıca Zenit kesinlikle kötü bi takım değil bence. İkinci yarı bi atılım bekliyorum.
 
De Colo'nun yokluğunda Fb'nin son anlara kadar CSKA maçında oyunda kalacağını düşünüyorum. Bence oyuncular De Colo'nun varlığındaki top paylaşımından memnun değiller ve bu maçta mesajı net şekilde vermeye çalışacaklardır. CSKA'nın da bu sene eski günlerinde olmadığı düşünüldüğünde FB kesinlikle maçta kalacaktır
 
Akşam maçları takip etmeye çalıştım. Efes çok kolay maçı kendi kendine zora soktu. Ama normal görmek gerek, konsantre olunması zor bir maçtı. Üstüne maçın başında fark da gelince iyice gevşediler. Yine de galibiyet galibiyettir. Larkin ve Micic yine görevlerni yaptılar. Maçın sevindirici kısmı Sertaç oynadığı sürece gayet iyiydi. Dunston'un yokluğunda onun da katkı vermesi çok önemli. Pleiss da önceki maçlara göre biraz daha iyi gibiydi.
Pana - Alba maçı da iyiydi. Özellikle normal sürenin son dakikaları ve iki uzatma. Pana pes etmedi sonuna kadar götürdü ama son noktayı koyamadılar. Tyler Rice saçma sapan bir atış yaptı son maç topunda. Papapetrou'nun mücadelesine yazık oldu üzüldüm. Zaten Pana'nın haline genel olarak üzülüyorum, yerli oyuncularla başarılı olmaya çalışan tek takım herhalde keşke başarılı olsalar.
Real - Barca maçının çok daha iyi olmasını bekliyordum ama hayal kırıklığı oldu oyun açısından. Real çok fark başladı oyuna biraz dengesi bozuldu oyunun. Yine de Barca'nın yenilmesi iyi oldu.

Bu akşam da Fener alır diyorum, Cska da iyi değil. Zaten kadroları da önceki senelerine göre yetersiz.

Euroleague'de en pis takım şu an Fener. Sekizinci bile olsalar birinciyi eleyebilecek potansiyelleri var. Ne yapacakları belli değil. Sene sonuna doğru eğer fener ilk dörde giremezse onunla eşleşmemek için kırk takla atan takımları görürüz.
 
Ben de herkesin aksine CSKA sürpriz yapacak diyorum. Hoş gerçi bu maçın sürpriz sonucu nasıl olur, kimin kime yaptığı sürpriz olur o da çok ortada..
 
Akşam maçları takip etmeye çalıştım. Efes çok kolay maçı kendi kendine zora soktu. Ama normal görmek gerek, konsantre olunması zor bir maçtı. Üstüne maçın başında fark da gelince iyice gevşediler. Yine de galibiyet galibiyettir. Larkin ve Micic yine görevlerni yaptılar. Maçın sevindirici kısmı Sertaç oynadığı sürece gayet iyiydi. Dunston'un yokluğunda onun da katkı vermesi çok önemli. Pleiss da önceki maçlara göre biraz daha iyi gibiydi.
Pana - Alba maçı da iyiydi. Özellikle normal sürenin son dakikaları ve iki uzatma. Pana pes etmedi sonuna kadar götürdü ama son noktayı koyamadılar. Tyler Rice saçma sapan bir atış yaptı son maç topunda. Papapetrou'nun mücadelesine yazık oldu üzüldüm. Zaten Pana'nın haline genel olarak üzülüyorum, yerli oyuncularla başarılı olmaya çalışan tek takım herhalde keşke başarılı olsalar.
Real - Barca maçının çok daha iyi olmasını bekliyordum ama hayal kırıklığı oldu oyun açısından. Real çok fark başladı oyuna biraz dengesi bozuldu oyunun. Yine de Barca'nın yenilmesi iyi oldu.

Bu akşam da Fener alır diyorum, Cska da iyi değil. Zaten kadroları da önceki senelerine göre yetersiz.

Euroleague'de en pis takım şu an Fener. Sekizinci bile olsalar birinciyi eleyebilecek potansiyelleri var. Ne yapacakları belli değil. Sene sonuna doğru eğer fener ilk dörde giremezse onunla eşleşmemek için kırk takla atan takımları görürüz.
Bence yerli oyunculara başarı kovalayan takım Zalgiris. Kızılyıldız da yerli oynatıyor ama başarı peşinde koşma konusunda biraz geride kalıyorlar :)
 

Üst