2019-2020 Galatasaray Futbol Takımı

Dün garip bir maç oldu. O kadar eksiğe rağmen kötü oynamadık. Hatta Alanya gibi sürekli önde baskı ve hücum ağırlıklı oyun planı olan takımı oyunun büyük bölümü kendi sahalarından çıkartmadık. Elimize bir maçı bitirmek adına yeterli denebilecek pozisyon fırsatları geldi. Ama işte sonuçlandıramadığın sürece hiç bir değeri olmuyor. Tabelaya baktığında 4-1'lik skordan gerisi faso fiso.

Ben 2. yarı oynanan futbol ve sahaya konulan oyun planından memnunum. Şampiyonluk ışığını da fazlasıyla verdi takım aslında. Sonuç odaklı da değil oynanan oyun odaklı. Ama pandemi süreci, iyi hazırlanamamak, sakatlık vs faktörler uzaklaştırdı.

Şimdiden seneye bu oyun temeli üzerine transfer çalışmalarına başlanmalı. Evet isim olarak çok iyi de olsa son dakika da hoppala oldu bitti transferler olmamalı. bunun sıkıntısını çektik.
 
Kesinlikle katılıyorum.
Malesef şansızlık ve basit defansif hatalar bu sonucu ortaya çıkardı.
Maç 1-0 önde iken Adem çok şansız şekilde boş kaleye kaçırdı, dönüşü 2-0 oldu.
İkinci yarıda kaçırdığımız pozisyonlar ve Adem'in direkten dönen topu var. Biri gol olsa 2-0 dan maçı kazanma noktasına fa gelirdik.
Daha sonra Belhanda'ya yapılan faul sonucu hakem devam ettirdi ve 3.golü yiyince takım iyice dağıldı.
İlk 11 de Mariano, Seri, Marcao ve Belhanda dışındakiler as kadro dışındaki oyunculardı. Donk da Luyi sakatlığı sonrası girmişti ilk 11 e o yüzden o da as kadro değil. Buna rağmen iyi oyun vardı. Ama kaleye topu atamayınca iyi oyun malesef puan vermiyor.
3 maçımız kaldı.
Bu 3 maçta 9 puan alırsak 3.oluruz.
Ama 3 te 3 yapabilir miyiz hiç bir fikrim yok?
 
Son düzenleme:
Belhanda'yı görünce, Ömer'i görünce..Arda Turan diyorum. Şu an Arda olsa, karakter,Ruh koyan biri olurdu...Şu takımda şu an tek karakter koymaya çalışan ismin Seri olmasıda zaten takımın durumunu gözler önüne seriyor. Seneye şampiyonluk için sıfırdan yapılanma şart. Arda,Emre Kılınç gibi skoru değiştirme kapasitesi yerli isimler öncelikli olmalı. Ne kadar işe yaramaz varsa( bana göre 13-14 isim) acilen gönderilmeli ve 10-11 transfer ile sezona alt yapıdaki gelecek vaadeden gençlerle başlanılmalı.
 
Yeni sezonda buyuk capli yenilenme ve yapilanma gerekli. Yabanci kurali degisti, seyirci durumu belirsiz. Bunlar goz onune alinmali sonra seyirci olsaydi soyle olurdu, su yabanciyi oynatabilseydik boyle olurdu dinleriz.
Yapilanma hem idari hem de teknik olarak baslamali. Terim (eger devam ederse) tek kalmamali, ertafinda ona katki verecek, karsi cikabilecek futbol akli olusturulmali. Ayni sekilde yonetim de (eger kalisa) futbolcularla selfie cektirme derdinden uzak spor yonetimi bilgisi olan ve en onemlisi karar alip uygulayabilen bir yapida olmali.
 
3 yıldır ligde bir şey değişmiyor. Aynı berbat lig vizyonu aynı berbat Galatasaray vizyonu. Aynen devam. Bu gidişle ne Galatasaray kalkınacak ne Türk futbolu.
 
Fatih Hocanin 2ci gelisinde nasil Maddi acidan mahvettigini aciklarmisin?

Petre,Bratu Thomas,Prates,De Boer

Pinto,Lukunku,Batista,Cristihan,Felipe,Almaguer,Xavier,Sarr,oliviera

HOCA'nin ikinci gelisindeki yabanci oyuncular burda ucuk kacik birine verilen para yok

Felipe en potansiyelli adamdi onunda profesyonelligi problemdi.

Hocayi 2 gelisinde Rahmetli Secim vaadi olarak ilan etmisti.Hocayada Sozler verildi,Hocanin listesinde olupde alinan tek oyuncu Felipe .

3 gelisinde Harcamanin tavan yaptigi dönemdir.

Bu Hocadan kaynakli degil,Ünal Baskanin kendi politikasiydi.

Bisileri yazarken o dönemde yaşamak lazim .

Yasim 34 HOCANIN bütün donemlerini canli gözle gõrdum.

Felipe 2 gelisinìn en yuksek transferidir.
Lukunku Klasik beceriksizlik sonucu Hoca istifa etmesin diye alinmisti.

Rahmetli Özhan Canaydin liselide olabilir,Iyi insanda olabilir. Gercek su cok kõtu baskandi.

Uefa Kupasi,Super kupa sayisi kupalar gordu 30+++ yasindaki nesil.

Bu demek degilki ,Hersey günluk gülistanlik.

Bu 30+++ yas nesli Galatasaray Tarihinin en kotu Baskanlarinida sırasi ile gordu.
Ozhan Canaydin
Adnan Polat
Dursun Özbek
Mustafa Cengiz
 
Belhanda'yı görünce, Ömer'i görünce..Arda Turan diyorum. Şu an Arda olsa, karakter,Ruh koyan biri olurdu...Şu takımda şu an tek karakter koymaya çalışan ismin Seri olmasıda zaten takımın durumunu gözler önüne seriyor. Seneye şampiyonluk için sıfırdan yapılanma şart. Arda,Emre Kılınç gibi skoru değiştirme kapasitesi yerli isimler öncelikli olmalı. Ne kadar işe yaramaz varsa( bana göre 13-14 isim) acilen gönderilmeli ve 10-11 transfer ile sezona alt yapıdaki gelecek vaadeden gençlerle başlanılmalı.

Bu takimda Galatasaray Formasinin degerini agirligini kimse yok.

Arda bu yüzden muhim cok uzatmicam.

Fenerbahce kötu olabilir oyuncu potansiyeli vede butcesi olarak Fenerden daha iyi kagit ustunde gozukiyoruz

Fenerbahcede Emre sahadayken kaşi gözu oynayan kac topcu var?
Belhanda bizde yaptiklarinin 10 da 1 ni Fenerde Emre varken yapsin sahadan döve döve atar Emre

Arda bu acidan önemli. ALINMALI bazen sahadaki 1 isim Hakemide etki altinda alir,Rakibide ,Kendi takiminida biz bu Adam eksikligi net var.
 
Vasıfsız oyunculardan oluşan yaşlı bir kadro, çuvalla maaş yükü, satsan para edecek adam yok, neresinden tutsan elinde kalıyor. Üstüne bir de yabancı sınırı, transfer yapacak para da yok, ŞL geliri de olmayacak. Her yönden çok berbat bir sezon geçirdik. Birinci sorumlu teknik heyettir, kimse kusura bakmasın.
 
Vasıfsız oyunculardan oluşan yaşlı bir kadro, çuvalla maaş yükü, satsan para edecek adam yok, neresinden tutsan elinde kalıyor. Üstüne bir de yabancı sınırı, transfer yapacak para da yok, ŞL geliri de olmayacak. Her yönden çok berbat bir sezon geçirdik. Birinci sorumlu teknik heyettir, kimse kusura bakmasın.

Yasli kadro dedigimiz?
Hoca bagira bagira Falcoa 'yu kim istemez dedi.

Benim onceligim Sol bek ,Stoper dedi yonetim alamadi Falcoyuda son hafta aldi zaten.

Turkiyeye Ust duzey Yabanci kim gelmis genc yasindada ,Gelen olmusta Fatih terim istememis onuda anlamadim.

Turkiye Avrupali Futbolcularin 30 yasindan sonra vede normal standartinin 1 2m dolar üstunde para istedigi bir Futbol ülkesi,Burdada suclu Hocami ?

Juventusun bana yas ortalamasini atarmisiniz yada Bayernin,Citynin,Chelseanin

Hocanin Hatasi bambaska bence Belhandaya cok sans vermesi,kendi sistemini degistirmek istemesi
Oynatmak istedigi tarzda topcu aldi ama olmadi.
 
Caner - Arda - Emre Kılınç. Bu takıma ilaç olur. Isyan eden oyuncular bunlar. Marcao-Lyundiama yerine Slovak-Polonya-Danimarkalı sert fizikli defanslar almak lazım. Slovakya-Polonya ve Danimarka milli takımları çok az gol yiyen takımlar ve bu ekollerden defans kesin alınmalı. Guney Amerika , ne oldugu belli olmayan afrika ulkelerinden artık oyuncu almayalım defansa.
 
Marcao ve Luyi pas oyunumuzun temel taşları.
İkisini de en az 15 e satabilirsek hiç bir sorun yok. Ama şu aşamada bu 2 ismi gönderip saydığınız yerlerden oyuncu almak çok mantıklı değil. Oyun sistemimize göre oyuncu almak daha önemli olacaktır.
Açıkçası bende merak ediyorum bu yaz transfer döneminde neler yapacağımızı?
 
SON DAKİKA | Galatasaray, Seri'nin 1 yıl daha kiralanması için Fulham'la prensip anlaşmasına vardı. (Haber Global)

İnşAllah doğru haberdir.
Bu haber ile gelecek sene de pas oyununa devam edeceğimizin bir göstergesi.
Yeni sistemde yerli 3 isim çok önemli.
Bakalım ilk 11 de o 3 ismi kimlerden seçeceğiz...
 
Marcao kalir,Luyinmada giderse,Sert savunma yapan ūlkelerin ,Saha icinde pis isler yapan stoperlerini almak lazim.

Bülent Korkmazi Kaptini izleyenler bilir ,izleyemeyenler simdiki efendi kaliteli adami goruyolar.
Sahadaki Bülent korkmaz ile oynadiginda sana 90 dakika dayak atardi sahada.


Boyle bir stoper lazim
 
Seri kalsın tamamda yani bu pas oyununda ki ısrarı çözmüş değilim 65 yaşında kendine icat çıkartıyor hoca. Sen en büyük başarılarını direkt oyunla gerçekleştirmişsin bildiğinden devam et. Üstelik pas oyunu ciddi kalite gerektiren bir oyun ki o kalite olmayınca da berbat, sıkıcı birşey çıkıyor ortaya ve yabancı sınırının geldiği noktada öyle bir kaliteye ulaşmamız imkansız.
 
Takımda Muslera-Luyi-Marcao-Emre Akbaba haricinde tutmak gereken oyuncu görmüyorum. Onyekuru ve son hareketinden sonra iyice gözümden düşen Feghouli belki, o da birinin hızı ve kanatsızlığımız diğerinin de skoru değiştirme becerisi ve dikine oynayabilen bir oyuncu olmasından kaynaklı. Bu sezon da 32-33 yaşlarında oyunculara yönelirsek pas oyunu adı altında kimsenin sorumluluk almamasından mütevellit sürekli geri pas yapan bir takım izleyebiliriz.

Yapabileceğimiz en kötü iş Arda'ya arpalık vermek olur. Bazı arkadaşlar Emre ile Arda'yı karşılaştırmış ama Emre Belözoğlu; karakterinden bağımsız konuşuyorum, bu ülkede Tugay ile beraber kendine en iyi bakan oyunculardan biri oldu. Saha içinde oyuncuları disipline edecek birine ihtiyacımız varsa-ki o da Arda olmaz zaten- saha kenarında en azından taktik açıdan iyi bir hoca olması lehimize olur.
 
Son düzenleme:
Bence Galatasaray yönetimi Yusuf Erdogan’dan bir helallik almali. Cocugun ahini aldilar. Bir yabanci futbolcu sozlesme imzalanmadan Galatasaray formasini giyseydi asla anlasmadan vazgecilmezdi.
 

Üst