2019-2020 Galatasaray Kadın Voleybol Takımı

Sevgili hocamızın istifa etmek gibi bir düşüncesi olmasa gerek ki transfer yapmaya başlamış bile. Vakıf'tan, Fener'den set aldığında imalı imalı konuşurdu şimdi twitter hesabını kapatmayı seçmiş.
 
Güldeniz Önal, Nilay Özdemir, Olesia Rykhliuk ve Anthi Vasilantonaki ile anlaştık. Cursty Jackson THY, Sherridan Atkinson ise Kore yolcusu. Leys'in durumu belirsiz. Ayrıca Voleybol Dedikodu sayfasının haberine göre Hollandalı orta oyuncu Yvon Bellien ile ilgileniyoruz. Geçen sezon transfer edip ücretinin yarısını ödeyerek Halkbank'a kiraladığımız Derya geri dönmüş.
 
Son düzenleme:
Güldeniz Önal, Nilay Özdemir, Olesia Rykhliuk ve Anthi Vasilantonaki ile anlaştık. Cursty Jackson THY, Sherridan Atkinson ise Kore yolcusu. Leys'in durumu belirsiz. Ayrıca Voleybol Dedikodu sayfasının haberine göre Hollandalı orta oyuncu Yvon Bellien ile ilgileniyoruz. Geçen sezon transfer edip ücretinin yarısını ödeyerek Halkbank'a kiraladığımız Derya geri dönmüş.

Sıradan bir takım mı olacağız yani?
 
Son yıllarda ki en vasat takımımız bu seneki takım olacak herhalde. Şu branşta zaten yüklü para harcamadıkça kendince az ya da fazla harcamanın bir manası yok. Zaten dördüncü oluyorsun ne yaparsan yap. Vakıfbank ve Eczacıbaşı çıtasına çıkabilmek için erkek voleybol şubesini kapatıp o parayı aktarmak bile yetmez. Bir de bu sene Fenerbahçe de acayip kadro kuruyor.
 
Galatasaray HDI Sigorta Bayan Voleybol Takımımız, Alesia Rıkhliuk, Anthi Vasilantonaki, Gizem Karadayı ve Derya Çayırgan ile imza töreni gerçekleştirdi.



İmza töreni öncesi Başkanımız Mustafa Cengiz, oyuncularımızı makamında ağırladı.

Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Stadyumu Basın Toplantı Odası’nda düzenlenen imza törenine Voleybol Şubesinden sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Okan Böke, Galatasaray Spor Kulübü Muhasıp Üyesi Dorukhan Acar ve Takım Menajeri Nihan Güneyligil katıldı.

Galatasaray HDI Sigorta Bayan Voleybol Takımımız, Alesia Rıkhliuk ile 2 yıl, Anthi Vasilantonaki ile 1 yıllık sözleşme imzalarken, Gizem Karadayı ile de 2 yıllık sözleşme yeniledi. Derya Çayırgan’ın ise 2 yıllık sözleşmesi bulunuyor.

İmza töreninde konuşan Voleybol Şubesinden sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Okan Böke, “Galatasaray’ın yeni oyuncuları Alesia Rıkhliuk, Anthi Vasilantonaki, kontratını uzattığımız Kaptan Gizem ve yeni katılan Derya’nın imza töreni için buradayız. Biz bu sene transferlere esasında çok önceden başladık, bitirdik ama bazı ilkeler doğrultusunda açıklamayı sona bıraktık. Kızlarımızın çoğunun Milli Takımda görevleri devam ediyor. Sağ olsunlar izin alıp geldiler. Biz de bu vesile ile hem onları size tanıtalım hem de yeni sezonda kurduğumuz takımın bazı detaylarını verelim istedik. Birkaç gün önce Nihan da Galatasaray Televizyonu’nda aidiyet duygusu olan insanlarla bizim takım kurduğumuzu, bunun birinci önceliğimiz olduğunu söyledi. Biz de bu yolda transferlerimizi gerçekleştirdik. Geçen seneki iskeletimizi koruyarak, birkaç takviyeyle bizden ayrılan arkadaşlarımızın yerini doldurarak, önümüzdeki sene için inşallah iyi bir hazırlık dönemi geçirerek umutla bakmak için sabırsızlıkla bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Galatasaray Spor Kulübü Muhasıp Üyesi Dorukhan Acar, “Bizim Galatasaray markasını ve logosunu taşıyan bütün şubelerde liderlik hedefimiz her zaman sürüyor. O doğrultuda bütün şubelerde hem maddi hem manevi elimizden gelen her şeyi yapmaya çalışıyoruz. Bu da güzel bir sezonun startı olsun her şubemiz ve voleybol için. Burada olmaktan da çok keyif alıyoruz şu an.” şeklinde konuştu.

Takım Menajeri Nihan Güneyligil ise şu ifadeleri kullandı.

“Burada bizimle beraber olduğunuz için teşekkür ediyoruz. Yeni gelen arkadaşlarımıza, bizimle devam etmeye karar veren takım kaptanımıza, her birine başarılar diliyorum ve teşekkür ediyorum. Güzel bir sezon olacak. Heyecanla ve umutla Ağustos - Eylül ayının gelmesini bekliyorum kendi adıma.”

Galatasaray ile 2 yıl sözleşme uzatan takım kaptanı Gizem Karadayı, “Tekrar burada olduğum için çok mutluyum. Bu güzel ailenin bir parçası olmaktan her zaman gurur duyuyorum. İnşallah güzel bir sezon olacak.” ifadelerini kullandı.

Tekrar Galatasaray Spor Kulübü’ne döndüğü için çok mutlu olduğunu dile getiren Derya Çayırgan ise, “Başarılı, kazasız ve belasız bir sezon olmasını diliyorum.” dedi.

Yeni transferlerimizden Alesia Rıkhliuk, “Öncelikle böyle büyük bir kulübe geldiğimden dolayı çok mutluyum. Bu kulübün formasını giyeceğimden dolayı çok büyük bir onur duyuyorum. Tabii ki takımın başarısı için çabalayacağım. Takımın daha ileri gitmesi için elimden gelen her şeyi yapacağım.” şeklinde konuştu.

Bir diğer transferlerimiz Anthi Vasilantonaki ise şu ifadeleri kullandı:

“Galatasaray’a geldiğim için çok mutluyum. Galatasaray forması giymek için sabırsızlanıyorum. Galatasaray’ın başarılarına katkı sağlamak istiyorum. Şimdiden ne kadar büyük bir kulüp olduğunu kendi gözlerimle görebiliyorum.”

İmza töreninin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Voleybol Şubesinden sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Okan Böke ve Takım Menajeri Nihan Güneyligil’in açıklamaları şu şekilde:

Okan Böke

“Geçen sene arkamızda kaldı, yeni sezona bakmamız lazım. 10 defa oynasak 8 kez yeneceğimiz takıma 2 defa yenildik. Amerikalılar çok güzel bir laf söylüyor, “Şişman kadın milli marşı okuyana kadar bitmemiştir.” Milli marşı onlar diğer maç başlamadan okuyorlar. İki defa yenilmek bize kupaya mal oldu. Bu sene olmaması için elimizden gelen önlemleri alıyoruz. Savaşan bir takım kuruyoruz. Tüm çabalarımız bu yönde olacak. Avrupa Kupası eksiğimiz var. Onu da bu sene getirmek için hem kadınlarda hem erkeklerde elimizden geleni yapacağız. Söz bizden sonra oyuncularda. Bazı sakatlıklar da oldu yarı yolda. Bunlar da var sporun içerisinde. Bundan sonra söz hoca ve oyuncularda. Biz tribünden destekleyeceğiz. Şu aşamada transferi kapattık. +1’i her zaman düşünebiliriz. Öyle bir kontenjanımızı saklıyoruz. Geçen sene bunun yararını gördük özellikle erkeklerde. Her şey bütçelerle alakalı. Hem Türkiye’nin içinde bulunduğu durum hem de spor kulüplerinin içinde bulunduğu durumda şu anda böyle olmasını ön görüyoruz. Bu sene her türlü fedakarlığı yapıp o kupayı buraya getireceğiz inşallah. Erkek Milli Takımımızın tamamı neredeyse Galatasaraylı oyunculardan oluşuyor. Önümüzdeki hafta erkek takımımızı açıklayacağız. Yeni oyuncularımıza başarılar diliyorum, mutlu bir sezon geçirelim inşallah.”

Nihan Güneyligil

“Galatasaray forması ve armasıyla yarışıyorsak başka bir hedef düşünmek mümkün değildir. Tabii ki hedefimiz en sonuna kadar gitmek. Çok istediğimiz CEV Kupası’nı müzemize kazandırmak. Geçen sene istediğimiz olmadı. Sporun içerisinde bu da var. Tam anlamıyla bir iş kazasıydı. Bir daha olmamasını temenni ediyorum.”
 

Ekli dosyalar

  • 1ea1bcc09cb846c6bf76823f417701ad.jpeg
    1ea1bcc09cb846c6bf76823f417701ad.jpeg
    56.3 KB · Görüntüleme: 3
Derya'yı alarak eski oyuncu kontenjanımızı yine boş geçmemişiz. Gizem'i yedekleyecek genç bir libero bulmak bu kadar mı zor ki, yıllardır üst seviyede istikrar gösterememiş Derya'yı geri alıyoruz?

Gerçi takımın başında Ataman Güneyligil varken bunları konuşmanın pek bir anlamı da yok. Ne de olsa sonu belli bir sezon...
 
Derya'yı alarak eski oyuncu kontenjanımızı yine boş geçmemişiz. Gizem'i yedekleyecek genç bir libero bulmak bu kadar mı zor ki, yıllardır üst seviyede istikrar gösterememiş Derya'yı geri alıyoruz?

Gerçi takımın başında Ataman Güneyligil varken bunları konuşmanın pek bir anlamı da yok. Ne de olsa sonu belli bir sezon...

Derya zaten bizdeydi, Halkbank’ta kiralık oynadı geçen yıl.
 
Galatasaray HDI Sigorta Bayan Voleybol Takımımız, 2020 CEV Cup 16’lı finallerinde Polonya’nın Chemik Police takımı ile karşılaşacak.
 
ABD millî takım hocasını görmek isterdim bizde. Ataman Güneyligil ligde final ve millî takımda kazandığı madalyası olsa da uzun zamandır malesef üstüne birşey koyamadı.
 
2019 kadınlar Avrupa şampiyonası dün başladı. Yeni yabancı oyuncularımız da ülke milli takımlarında mücadele ediyor.
Milli takımımızın Yunanistan'ı 3-0 yendi. Yunanistan da yeni transferimiz Anti Vasilandonaki de oynadı. açıkçası çok beğendim. Takımının en iyisiydi. Hücum da etkiliydi. (2 set 11sayı %52)
Tabi şöyle bir sorun var. Bu kız milli takımda çapraz olarak oynuyor. Bizde smaçör oynayacak. o yüzden manşeti ile ilgili bir fikir üretemiyorum.

Diğer transferimiz Olesia Rhyluk ve Yvon Belien de gayet iyi oynamışlar. Rhyluk hucüm olarak takımının en etkilisi olmuş. (14sayı %52) Belien'de orta oyuncu olmasına rağmen takımın en etkili hücumcusu olmuş (13sayı %77 2 blok)
 

Üst