2019-2020 Hazırlık Dönemi

24 saniye hücum hakkımız var 23'ünü eritip son saniye kaldırıp step back atıyor. Bu nedir ya. Zaten koca maç verdiğin bi tane doğru karar yok, yerde sırtı dönük adama saçma sapan faul yapıp çizgiye gönderiyorsun bu da şovunun sonu oldu heralde.
 
Son düzenleme:
24 saniye hücum hakkımız var 23'ünü eritip son saniye kaldırıp step back atıyor.Bu nedir ya. Zaten koca maç verdiğin bi tane doğru karar yok, yerde sırtı dönük adama saçma sapan faul yapıp çizgiye gönderiyorsun bu da şovunun sonu oldu heralde.
Bir de iki sayılık bir basket işimizi görürken bu Jones bu sene yakar bizi
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Maalesef takımda üst düzey pasör olmayınca son topta el üstü atmaktan fazla bir şey vaat etmiyorsunuz. Aynı pasör olmadığı gibi takımımızda delici oyuncu eksikliği de var. Onu yapabilecek nitelikte tek oyuncu da dünyanın en dengesiz oyun kurucusu Lazeric Jones. Bu pozisyonlarda ya perde getirip Tutku Açık stili gibi ikili oyun ararsınız ya da Arroyo'nun Bandırma'da Ender'e attırdığı gibi içeri dalıp rakibin dengesini bozduktan sonra boş oyuncu ararsınız. Bizde ikisini de yapacak oyuncu olmadığı için son şutta el üstünden fazlasını üretemiyoruz.

Lazeric maç içinde onlarca saçma sapan hareket yapsa da son topu çok ona bağlayamıyorum. Zira bu topları kullanması gereken ama 5 faulle oyundan çıkmak durumunda kalan Aaron da olsa el üstü şut atacaktık. Ekipman eksikliğinde son raddedeki tıkanmalardan bahsettiğimiz şey bu. Sizin süpürücü bir pivotunuz ya da takımı tek hücum taşıyacak yetkinlikte guardınız yoksa son topu savunmakta da zorlanırsınız atmakta da.
 
MAÇ SONUCU | Galatasaray Doğa Sigorta 70 - 71 Zalgiris Kaunas
#GloriaCup

🏀 SAYI DAĞILIMI:
Greg Whittington - 16
Aaron Harrison - 12
Caner Erdeniz - 10
Zach Auguste - 10
Lazeric Jones - 6
Emir Gökalp - 4
Göksenin Köksal - 4
Ayberk Olmaz - 4
Ben Moore - 3
Can Korkmaz - 1

(via@YenilmezArmadaa)
 
Bir de iki sayılık bir basket işimizi görürken bu Jones bu sene yakar bizi

Yani set üstüne üçlük atsan bi nevi anlarım ama topu o kadar elinde tutup step back'e gitmek düpe düz takımın geri kalanına saygısızlık. Fark 2 sayı bile olsa önce çembere gitmeyi denersin. Ya hadi hepsini geçtim. İki tane faulü var lisede oynayan çocuklar yapmaz. Adamın sırtı dönük hücumun bitmesine bir saniye var elini sokuyor faul hakkı dolmuş faul yapıyor. Ya bu adam Karşıyaka'da ne oynadı, Sakarya'da Monaco'da ne oynadı da transfer ettiniz vallahi bütün sinirim bozuldu akşam akşam ya.
 
Takımın yapması gereken tek şey topu Whittingon'la buluşturmasıydı bir şekilde sayıyı ya da faulü çıkarıyordu Greg en yapılmayacak olanı yaptı. Bu sene Moore, Greg 5 numaraya bir şekilde katkı verir hani 5 numara yeterli demiyorum ama önceliğimiz Lazeric'in kontratından çıkıp oyun kurucu almak olmalı.
 
Skor tatmin edici görünse de Zalgiris dün akşam oynadığı maçtan dolayı bir hayli yorgundu. Dün takımı sürükleyen Hayes ve Perez bugün neredeyse hiçbir şey oynamadılar.

Bizim takım özelinde değerlendirecek olursak bu takıma Jones'i getirmek akıl karı değil. T.Douglas'ı beğenmeyen arkadaşlar vardı. Douglas bir kolu bağlı bu Jones'ten fazlasını verir. Hücumu geçtim, savunmada da rakibine çok kolay geçiliyor.

Greg, Zach ve Moore oyun tarzı itibarıyla birbirlerine benzeyen uzunlar. 3 uzun da mücadele ve atletizm açısından bekleneni fazlasıyla verir. Ancak özellikle Hayes ve Arapovic gibi oyuna akıl katan 2 uzunun birden takımdan gitmesini hücum dinamikleri bakımından çok ararız.

En azından Arapovic'in takımda kalması ya da Moore yerine oyuna akıl katıp topa yön verebilecek bir uzunun takıma dahil olması daha makul olurdu
 
Merak ettim maçın özeti ya da Whittington’ın performansını nereden izleyebiliriz?
Bir de bizim maçların ne zaman ve nerede yayını olduğunu paylaşırsak maçlardan önce, güzel olur.
 
Lazeric Jones'un bu maçtaki performansı resmen trailer gibiydi. Lazeric Jones ile yaşayan Lazeric Jones ile ölür resmen. 1 sayı gerideyken step back üçlük atmayı hala aklım almıyor. Webster üstüne Lazeric gerçekten çok kötü bir karar. Whittington'ı beğendim, sahip olduğu özelliklerle Hayes'i aratmaz gibi duruyor. Moore ise ribaund ve savunma özellikleriyle kadronun genel oyuncu özelliklerinden sıyrılan birisi. Gün geçtikçe kendini daha belli edecektir.
 
Bir önceki gün uzatmalı maç oynamalarından dolayı aslında pek de sert başlayamadılar maça. Sanırım takıma bir de Landale katılacak. Zalgiris açısından daha çok kendi açımızdan değerlendirecek olursak takımın enerjisini oldukça yerinde buldum. Göksenin ve Lazeric hariç herkes bir şeyler yaptı yine. Göksenin'in de kritik bir top çalması var onun dışında yine çok kötü oynadı. Whittington'un istekli oyunundan memnun kaldım keza Emir de Karşıyaka maçına göre daha istekliydi. 70 sayının 20 asist üzerinden gelmesi epey sevindirici. (Kaç tane saha içi basketimiz var ona ulaşamadım.) Savunmayı dönem dönem sertleştirmemiz de yine iyi yönlerimizden. Resmen yine oyun kurucusuz oynadık oyunu. Eksi taraflarımızdan birisi serbest atışla oldu tahminim en fazla %60'la falan atmışızdır. Onun dışında sezona beraber girmiş olacak takım. Muhtemelen TÜBAD'da Yiğit de katılır. Tai'nin izin durumunu bilemiyorum. Harrison'un kötü oynamasına rağmen bu kadar diş göstermemiz de sevindirici.
 

Üst