2019-2020 Hazırlık Dönemi

Geçen sene Kloubucar yüzünden senemizi heba ettik demeyelim ama potansiyelimize ulaşamadık tam olarak. Bu sene de bu Lazeric Jones çıktı. Zaten Webster yeterli değil, yanına yine bir Kloubucar vakası olursa bu sene de heder olur gider. İlk maçtan çok olumsuz konuşmak istemiyorum ama şu son topta yaptığı akılla bağdaşacak bişey değil. Fark bir, içeri girmeyi dene ilk önce sen o yaptığın geri çekilip sallamak en son çare olur. Şöyle aklıyla oynayan, oyuna akıl katan adama hasret kaldık resmen.
 
Lazeric Jones eleştirilerinin tamamına katılıyorum. Ama Klobucarla karşılaştırmayalım. Klobucar bir felaketti. Maç başına 2-2.5 top kaybı 2.5 asist le oynuyordu. Şut yüzdesi ikilik 30%, üçlük 27% filandı. Lazeric Jones kötü de olsa ondan bence daha iyidir. Tamam tabiki de aradığımız oyuncu değil ben de kabul etmiyorum gelmesini ama sadece Klobucardan daha etkili olacağını düşünüyorum. Ama başka guard gelmeliydi, takımı oynatacak oyuncu Lazeric Jones değil. Sonundaki atış tercihi tam bir faciaydı bu arada, Lazeric Jones atıcı olamaz. Son şutları son pozisyonları kullanmamalı. harrison zaten sahada kalsa o kullanacaktı. bence son şutlarda Harrison olmazsa sıkıntı yaşayabiliriz. 2. bir oyuncu bulmak sıkıntı olabilir. Belki Whittington olabilir bu oyuncu ama onun da şutuna pek güven olmuyor. Geçen sene Hayes bu 2. oyuncuydu.Bu sene oyun tıkandığında bu oyuncuyu bulmak lazım. Güven duyulan bir el Harrison dışında yok malesef.
 
Son düzenleme:
Zach dün Leday'i sayı kralı yaptı.
Bugünde sanırım o şanslı kişi Dunston olacak 😄
Savunma özürlü bu adam. Savunma ve ribaunt konsantrasyonu yerlerde.
 
Şu yiğitcan saybir iyi oyuncuymuş. Keşke bir sezon bize kiralasalardı, süre alırdı çocuk hiç değilse. Babasını da severdim zaten, değişik bir oyuncuydu tek elle üçlük falan atardı. Ömer Saybir’den sonra hiç tek elle üçlük atan oyuncu görmedim desem yeridir.
 
Ben Moore hala acemi hatalar yapıyor çok çabuk faul problemine giriyor ama zamanla alışacak. Avrupa basketbolu çok farklı. Yine de epey faydalı oldu son pozsiyonda basketi de o attı. Ribaundlarda Whittingtonla beraber çok etkili oldular. Maçın oyuncusu kesinlikle Yiğit hem verdiği paslar hem de üçlükleriyle gözümüzün pasını sildi. Bu sene çok fayda sağlayacak belli ki. Şu takıma Lazeric Jones yerine organizatör iyi bir guard alınsa çok daha iyi olabilirdik. Jones bugün yine faul problemine erken girdi. Umarım düzelir.
 
Yani ağırlık futbolda olduğundan göz ucuyla bakabildim ama Harrison'un kötü oynadığı maçlarda bu kadar maçın içinde kalabilmemiz takım adına güzel gelişme. Basketbol seviyesi gelişmiş her ülkede son topta çembere gidileceğini bugün bir kere daha teyitlemiş olduk sonda oynadığımız ikili oyun ile. Greg yine çok iyiydi. 2 sayıyla kazansaydık finale biz çıkacaktık ama 2 Euroleague takımına karşı bu derece oyunun içinde kalmak oldukça önemliydi. Üstüne bugün kazandık. Maçın sonuna doğru yine Efes'e teknik faul çalıp seri şekilde faul çalmaya başladılar. Bari hazırlık maçında yapmayın diyeceğim ama alışılmış artık idmanda bile deniyorlardır bunu. Ege'yi de bugün oldukça beğendim.

Yiğit de lig için önemli bir kazanım. Hem ön alanda iyi savunma yapabiliyor hem de özgüvenli oyunuyla Harrison kenardayken sorumluluk alacak seviyede.
 
Ertuğrul hoca yine 5000 kadar Galatasaraylı'nın ciddi ciddi takip edeceği göğüs kabartıcı bir takım çıkartacağa benzer. Allah yollarını açık etsin. Yiğit'in son ikiye birdeki pasına da, Moore'un 3 Efesli arasındaki sakin bitirişine de bayıldım. CSKA'yla oynamak kalite ölçüsü olarak güzel olurdu ama 2 Euroleague takımıyla halihazırda oynamışken ligdeki direkt rakibimizle bir hazırlık maçı bizim için daha iyi olacaktır.
 
Herhangi bir beklentim yok bu takımdan.
Sadece hep böyle savaşsınlar ve mücadeleyi bırakmasınlar yeter benim için.

Yalnız sakatlıkları var mı yok mu bilmiyorum ama maçın sonlarında takımın 1 numarası Lazeric ve 5 numarası Zach uzun süre oynamadılar. Maalesef böyle sıkıntılı bir durumumuz var işte. Güveneceğimiz 1 ve 5 numaramız yok. İşte tam da bu yüzden beklentim yok bu takımdan.

Bu arada Banvit maçı Pazar günü saat 16.00'da oynanacak. Bir aksilik olmazsa TRT Spor'dan izleriz muhtemelen...
 
Herhangi bir beklentim yok bu takımdan.
Sadece hep böyle savaşsınlar ve mücadeleyi bırakmasınlar yeter benim için.

Yalnız sakatlıkları var mı yok mu bilmiyorum ama maçın sonlarında takımın 1 numarası Lazeric ve 5 numarası Zach uzun süre oynamadılar. Maalesef böyle sıkıntılı bir durumumuz var işte. Güveneceğimiz 1 ve 5 numaramız yok. İşte tam da bu yüzden beklentim yok bu takımdan.

Bu arada Banvit maçı Pazar günü saat 16.00'da oynanacak. Bir aksilik olmazsa TRT Spor'dan izleriz muhtemelen...

Bİze bu sezon saç baş yolduracak iki oyuncu olarak Zach ve Lazeric'i görüyorum.Birde şu Can'ın yerine Emir oynasa daha iyi olacak gibi.
 
Efes maçının tekrarını izledim. Dunston karşısında Auguste varken neredeyse hep iki kere hücum etmiş. Lazeric Jones yine skandal. Pota altında Whittington ve Moore ikilisinin oynadığı dakikalarda çok dinamik olmuşuz ama ikisi varken undersize kalıyoruz. Ege özellikle son periyotta iyi oynamış. Bir özgüven gelmiş kendisine, böyle devam eder umarım. Yiğit Arslan'a ise bayıldım. Sorumluluk almaktan kaçmıyor, topu yönlendirebiliyor, şutu atması gerektiği yerde atıp bir de sokuyor. Bu seneki en büyük kazanımlarımızdan biri olacağı çok belli.
 
Ertuğrul hoca, her sene bir anlamsız transfer hakkını bu sene de Lazeric Jones'u alarak kullanmış. Geçen sene iyi takım kurup tek tercih yüzünden özellikle Euro Cup'ta potansiyelimizi gösterememiştik. Umarım bu sene böyle olmaz.
 

Üst