2019 FIBA Erkekler Dünya Kupası

Jokic NBA'de tabiki bir süperstar ama Sırbistan milli takımı söz konusu olunca, esas süperstar Bogdanovic bunu zaten turnuvada görüyoruz. Ben Jokicin normal bir yıldız olduğunu söylemedim tabiki muhteşem bir oyuncu ama son İspanya maçında da sinirlerine hakim olamayıp oyundan atıldı. Liderlik kesinlikle Bogdanovicte.

Liderlik ayrı konu. Zaten JOKIC ilk kez bu takımda büyük bir şampiyonada oynuyor. Bir anda takım liderliğini alamaz. Ama süper yıldızlığından bir şey eksilmiyor. BOGDANOVIC'in posizyonu gereği NBA'de daha atlet,çok hızlı oyuncular tercih sebebi olacağından belki süperyıldızlık mertebesine erişmesi patika yoldan olmayacak ama o potansiyel onda da var.
 
Murat KOSOVA ile yanlış bilgi festivaline hoşgeldiniz:ROFLMAO: Olimpiyat elemeleri 24 takımla değil 16 takımla oynanacak! Yoksa bu kadar önemi olur muydu bu klasman maçlarının. Avustralya'yı da elemelere gidecek takımlara kattı ama adamlar Okyanusya'dan Olimpiyata katılım vizesini aldı bile. Ayrıca elemelerden 4 ayrı şehirdeki 4 ayrı grubun 1.leri Olimpiyat vizesi alacak. Yani başka tur olmadığından buna "Mini Dünya Kupası" demek de tuhaf kaçıyor.
 
Fransa Avustralya maçı harika geçti. Son saniyeye kadar kafa kafaya gitti ama Mills’in son saniye topu çalmasıyla Avustralya galip geldi. USA-Brezilya maçı da skor olarak yakın geçiyor.
 
#FIBAWC Çeyrek Final eşleşmeleri belli oldu:

🇦🇷Arjantin - 🇷🇸Sırbistan
🇺🇸ABD - 🇫🇷Fransa
🇪🇸İspanya - 🇵🇱Polonya
🇦🇺Avustralya - 🇨🇿Çekya

Yarı final tahminim:
SIRBİSTAN-ABD
İSPANYA-AVUSTRALYA

Final tahminim:
SIRBİSTAN-AVUSTRALYA

ŞAMPİYON:AVUSTRALYA(Gönlümden geçen)
 
Fransa-Sırbistan
İspanya-Avustralya

Fransa-Avustralya finali diyorum ben.
ABD sanki Fransa’ya elenecek gibi. O potansiyel çok rahat var Fransızlar’da.
 
1-Sırbistan
2-Avustralya
3-ABD

Tokyo'da da aynı kürsü olur ama ABD "Dream Team" ile gelir ve altın madalyayı kimselere bırakmaz:eek:
 
Ufuk Sarıca: "Biz buraya Tokyo 2020'ye gitme hedefiyle geldik. Her şeyden önce Olimpiyat elemeleirnde oynama hakkı elde ettiğimiz için mutluyuz. Buna ilaveten 7-8 oyuncumuz ilk defa Dünya Kupası tecrübesi kazandı."

Beyefendi mutluymuş!
Ne güzel dünya.
Maddi-Manevi de muhmelen mutludur!
 
Ufuk Sarıca: "Biz buraya Tokyo 2020'ye gitme hedefiyle geldik. Her şeyden önce Olimpiyat elemeleirnde oynama hakkı elde ettiğimiz için mutluyuz. Buna ilaveten 7-8 oyuncumuz ilk defa Dünya Kupası tecrübesi kazandı."

Beyefendi mutluymuş!
Ne güzel dünya.
Maddi-Manevi de muhmelen mutludur!
Nihat abi siteminde kesinlikle haklısın . Ben bu adamı milli takımın başında görmek istemiyorum . Ergin Hoca vasat kadroya rağmen daha iyi işlere imza atmıştı ki Cedi ve Furkan bu seviyede değillerdi . Yarı saha hücumu oynatmaya çalıştığı old school basketbol anlayışı ki takımda açık sahayı oynayabilecek 4 oyuncu var ( Ersan-Cedi-Furkan-Wilbekin ) sete-set hücumu tercih ettirdi . Elinde sırpların , arjantinin gard rotasyonu olur bunu tercih edersin de elinde net bir oyun kurucu olmayan kadroyla Cedi ' nin bire-bir zorlamalarına ve melih curry ' e attırmaya çalıştığı üçlüklerle kazanacağımız maçları kaybettil . Günümüz basketbolunda Semih gibi çakılı pivotla 30 dk geçirten bir basketbol zekasına sahip bu adam ki zaten tarihi geçmiş Semih ' i de Karşıyaka' ya almış kendisi . İkisi beraber musmutlu zaman geçirirler umarım ama en kısa sürede milli takımla yolları ayrılır . Ergin Hoca ' ya hem takım hem milli takım çalıştıramaz dediler , görevden aldılar . Ufuk Hoca da KSK ile imzaladı umarım kısa sürede milli takımdan uzaklaşır ve yerine modern basketbol anlayışına sahip bir coach gelir diyorum .
 
Arjantin Campazzo liderliğinde çok iyi bir ilk yarı oynadı. 54-49. İyi ve tempolu maç oluyor vakti olan mutlaka izlesin.
 
Dün yazacaktım eşleşmelerde soldaki takımlar sağdaki takımları eleyecek diye. Yine de bu kadar fark beklemiyordum Arjantin’den. Sonuç şaşırtmadı ama skor biraz şaşırttı beni.
 
39 yaşında Scola'nın oynadığı basketbola şapka çıkarttım. Sırbıstan ABD gibi oynadı ama onlar gibi değiller. Micic heralde annesini kaybetmenin etkisiyle çok kötü oynadı.

Real Madridliler yine Fenerlileri tokatladı :D
 

Üst