2019 FIBA Erkekler Dünya Kupası

Müthişti Arjantin gerçekten zevkten dört köşe oldum geçiş hücumlarında %80 ile falan üçlük atıyorlar heralde acayip. Keşke final Arjantin - Avustralya olsa...
 
Bogdanovic'e üzüldüm ama. Gerçekten iyi bir turnuva geçiriyordu; takımının da lideriydi. Ayak uyduramadı arkadaşları. O da çok büyük oyuncu.
 
Turnuvanın başında kadrolar açıklandığında herkes gibi bende Sırpları büyük favori gösteriyordum. Ancak Djordevic takımın altında ezilmiş. 7 tane uzunu takıma alıp, takımı pozisyonlarda dengeleyememek büyük problem oldu. Savunma yapma ve spacing te çok sorun yaşadılar. Raduljca, Milutinov ve Marjanovici çok kısıtlı sürelerde kullandılar. 5 tane toplamda 1 ve 2 oynayabilen oyuncuları vardı. Bu yeterli olmadı. Bu kadar uzun almaya ne gerek vardı anlamadım. Zaten turnıvadada Djordevic iyi bir yönetim göstermedi. Arjantin oyunu fazlasıyla hak etti. Üçlüklerde harika bir yüzdeyle oynadılar. Zaten tüm zamanlarında en iyilerinden de birilermiş. Djorjevic turnuva da kesinlikle sınıfta kaldı. Bogdanovic ve Jokic gibi iki harika oyuncusu olan takımı önce İspanya ardından Arjantin yenilgisiyle turnuvaya veda etti. Zaten kendisini Micovla olan kavgasından dolayı hiç sevmezdim. Umarım istifa eder. Tebrikler Tangocular.
 
Son düzenleme:
Basketbolun artık ne kadar kısalar oyunu olduğunu kanıtlayan türden maç oldu. Belki Avrupa tarihinin en iyi uzun rotasyonuna sahip Sırbistan, Arjantin'in bizim Tai gibi hızlı ama o hızlarını denge ve yetenekle birleştirmiş kısaları karşısında perişan oldu. Aynı zamanda pivot oynayıp çember savunma konusunda hiçbir şey yapamazsanız Jokic gibi belki Sabonis'ten beri Avrupa'nın en iyi pasör uzunu da olsanız belli bir noktayı aşmanız mümkün olmuyor. Djordevic'in Scola'yı bile savunmaktan aciz Jokic'e sabrederken en iyi çember savunuculardan Milutinov'a turnuva boyu hiç dönmemesi de onun basiretsizliği oldu. Jokic pek tabii ki hücumda getirdikleriyle büyük potansiyel ama işin savunma tarafında bu kadar etkisiz kalırsa 1-2 seneye NBA'de bile tartışılır bir oyuncu haline gelir. Bogdan'ın çabalarının boşa çıkmasına üzüldüğüm kadar biraz overhype Sırbistan'ın bir yıldızlar topluluğundan ziyade tam bir örnek takıma elenmesine de o kadar sevindim. Ayrıca Scola da 39 yaşında milli takım kariyerinin peak'ini yaptı heralde. Tek adam akıllı 5 numara alternatifi olup 40 dakika boyunca Sırbistan'ın 3-4 olağanüstü pivotuyla boğuşmak nedir abi?

Çuvaldızı kendimizi batırırsak da Arjantin 1'i olağanüstü 3 potansiyelli guard'ıyla, çokca emek basketboluyla Dünya Kupası'nda yarattığı farkı görünce Galatasaray'ın 2 yıldır guardsız oynayarak kendi potansiyelini ne kadar kısıtladığını da daha iyi idrak edebiliyoruz. Ama tabi tam görev adamı Erol Can'ı kovup dünyanın en beceriksiz kısası Göksenin ve en pota savunamayan pivotu Ege'ye kontrat vererek iddaa sahibi olmak için bir çaba harcamadığımızı da kanıtlamaya devam ediyoruz.
 
Arjantin kısaları dans ettiler resmen oyundan zevk alarak.
Jokic gerçekten baya hantalmış, diyorlardı da pek inanmıyordum.
Herkesin unuttuğu bir etken de Teodosic bence.
 
Takdir edersiniz ki, basket maclarindaki suprizler futbol maclarina nazaran cok daha fazla ihtimal barindiriyor. Dolayisi ile Milli bir macin olumune bir mucadelenin sonunda hak eden kazandi. Sirbistan 2 gomlek daha kaliteliydi ama olmuyor iste her zaman tutmuyor bu.

Sanirim bizler ve Sirp oyuncular da nasil olsa yenerizi akillarindan bir turlu atamamis olacak ki sonuc husran oldu. Acikcasi sevindim bu sonuca, kupayi kazanirsak Kosovadaki Sirplara goturecegiz gibi fasist bir soylem sahibine kapak oldu.

Viva Arjantin :)
 
Basketbol artık tamamen kısaların oyunu tamamen. Bunu bir kere daha gördük. Kısalar artık o kadar güçlü, gerektiğinde o kadar sert oynuyorlar ki uzunların karşısında da durabiliyorlar. Uzunlar ayak uyduramıyor kısalara. Beş kısalı rotasyonları çok daha fazla görmeye başlayacağız her ligde. Bizim milli takımda da devşirmeyi uzun oyuncudan yapalım diyen, basketbolun geldiği noktadan bihaber insanlar görüyorum. Artık bir kadro kurarken ilk önce kısalar, sonra bütçenin elverdiği ölçüde uzun oyuncular belirlenmeli.
 
İspanyanın bu turnuvada iyi zamanlarından bir Navarro, Reyes, pau gasol ve Rodriguez'den yoksun olarak yarı final yapması büyük iş. Özellikle Sırbistanı yenerek büyük iş başardılar ve ABD 'den kurtuldular. Polonya da onlar için nitekim daha tecrübesiz bir rakipti. Şimdi de yüksek ihtimalle Çekya-Avustralya tarafından, Avustralya gelecek karşılarına, bakalım Çekya da bir sürpriz yapabilecek mi?
 
Son düzenleme:
Kulig gerçekten tuhaf bir oyuncu. Oyuna tam olarak kendini verebilen, oyunun bütün doğrularını yapan, her şeyi hududunda yapan harika bir profesyonel.
 

Üst