2020-2021 Basketbol Süper Ligi

Performansı düştü de artık o yüzden. Fener onun ve sakat Vesely'nin üstüne takım kurmakla çok büyük kumar oynuyor. Ne De Colo Cska günlerindeki adam ne de Vesely Euroleague şampiyonluğu kazandıkları günlerindeki adam. İkisi de bitik. Geçtiğimiz sezon hele De Colo fenere hiç uyum sağlamadığı gösterdi zaten.
 
Beko bu sene ligde normal sezonu 2. bitirsin dua etsin. 3. veya 4. olarak ben bitirceklerini ligi dusunuyorum....Anadolu Efes'in yarı finalde rakibi Beko olabilir.
 
Daçkanın yabancı rotasyonu zayıf kaldı gibi özellikle 2 guard tercihi epey soru işareti öte yandan belli ki cidden bütçe düşmüş epey
 
Fenerbahçe BEKO, 28 yaşındaki NBA patentli uzun forvet Jarell Eddie ile sözleşme imzalamaya hazırlanıyor.

Eddie, geride bıraktığımız sezonu İspanya'da Murcia formasıyla geçirmişti.

(via@sercanhamzaolu)
 
Bu sene Euroleague'de sondan 3.olur diyordum Beko için ama ben lafımı değiştirip sondan 2.sıraya dusuruyorum.Eurocup ta bile bu kadro çeyrek finali geçemez. Bence bütçe sanıldıgından daha fazla dustu 8-10 milyon larda olcak ki,Obra bu yuzden kactı. Baktı Ergin hocam zaten madara ediyordu kendisini,8-10 milyonla tam rezil olmadan kaçım dedi :)
 
Bu sene Euroleague'de sondan 3.olur diyordum Beko için ama ben lafımı değiştirip sondan 2.sıraya dusuruyorum.Eurocup ta bile bu kadro çeyrek finali geçemez. Bence bütçe sanıldıgından daha fazla dustu 8-10 milyon larda olcak ki,Obra bu yuzden kactı. Baktı Ergin hocam zaten madara ediyordu kendisini,8-10 milyonla tam rezil olmadan kaçım dedi :)

Biraz abartmıyor muyuz acaba? Bende pek beğenmedim kadrolarını, forvet pozisyonları aşırı şişik ama Vesely ve De Colo temelli bir takım play-off mücadelesi verir yani o kadar da değil.
 
Vesely'nin ücretini düşürmek istemediği ve Barcelona'nın pusuda beklediği haberleri var.
Zaten sakattı üstüne çok ciddi para da alıyorken ben şube yöneticisi olsam gönderirdim.
 
Haberi yapan Fanatik FB'nin Wilbekin'e teklfi götürdüğünü yazmış. O da Maccabi'nin indirim teklifini reddetmiş. Bu ikisi çelişkili haberler...
 
Son düzenleme:
Çelişkili olabilir. Wilbeiken haberini sizle duydum. Wilbekin gelecekse De Colo da yolcu demektir.

Bu arada Jarell Eddie'yi Türk Telekom transfer etmiş olsa çok ciddi şampiyonluk adayı bir kadro oluşturmuş olurlardı.
 
Eddie iki numara değil ki. Hiçbir işine yaramaz Telekom’un neden ısrarla 2 yazıldığını anlamış değilim hep 3-4 oynuyor adam.

Westermann gider muhtemelen Wilbekin gelirse
 
Darüşşafaka Tekfen Koçu Selçuk Ernak geçen sezona göre daha tempolu oynayacak, hücum gücü daha yüksek bir kadro oluşturduklarını belirtip, transferleri yaparken oyuncularla savunma konusundaki beklentilerini anlattıklarını söyledi.

Ernak şöyle konuştu:
"Kadromuzda geçen sezonla parallellik var ama daha çabuk oynayan, aynı sertliği koyabileceğine inandığımız, yarı sahadan çok hızlı hücumu tercih eden, bütçemiz azalmasına rağmen daha yetenekli, daha iyi hücumcu bir kadro kurduğumuza inanıyoruz. Savunma aynı savunma kafasıyla birleştirmemiz.Transfer sürecinde oyuncularla konuşurken hep savunmanın altını çizdik. Yani savunma beklentimizi bilerek geldiler. Savuna kötü gün dostudur, iyi savunmayla kendimizi daha güvenli hissediyoruz. Bu nedenle ez az geçen sezonki kadar savunma yapmayı planlıyoruz.

Daçka'nın koçu yabancı transferlerini de şöyle anlattı:
John Gillon: Oyunu çok hızlandırabilen, patlayıcı, etrafını zenginleştiren bir guard ancak pas almak isteyenin onun ritmine uyması lazım. Çok koşan arkadaşları Gillon'un çok ekmeğini yer.

Ryan Luther: Topla oynayabilen, çembere gidebilen ve benim 4 numara seçimimdeki şart olan şutör bir oyuncu. Bizim Sakarya'daki Scott Wood ile Adrien Moerman arasında yetenekte. Sırtı dönük de oynar, içimizi rahatlatan bir oyuncu.

Grant Jerrett: 4-5 oynayabilen, üçlüğü olan bir uzun. Geçen sezunun uzunumuz Johnathan Hamilton çok güçlü ve fiziki özellikleri yüksek bir oyuncuydu. Grant daha kısa, ama kolları çok uzun. Sayı atmak için başka oyuncuya ihtiyacı yok, kendi sayısını yaratabilen bir uzun. Çemberi Johnathan Hamilton gibi koruyamayabilir ama daha iyi hücumcu.

Andrew Andrews: Onu kolej günlerinden beri seyrederiz, En önemli özelliği hem 2, hem 1 oynayabilmesi. Bunu kendisine de anlattık. Bizim o poizsyonlardaki jokerimiz oldu, Büyükçekmece'de daha çok top kullanması gerektiydi, bizde ise özelliklerini daha displinli kullanmasını bekliyoruz.

Jarmar Gulley: Çok fiziksel, topla potaya giderken çok delici, orta mesafe şutu iyi, sırtı dönük oynayabilen ve bütün sezon boyunca izlediğimiz bir oyuncu. Gönül rahatlığıyla aldık, bize iki sahada da çok enerji katacağına inanıyoruz.
 
Eddie ile Fb Beko'ya şut açısından Melih Mahmutoğlu kalitesinde birisi daha geldi. Sezona De Colo - Vesely ekseninde başlanacağı düşünülürse, alan açılması için elzemdi. Fenerbahçe, Kenan Sipahi'yi de transfer etmek istiyor ama bonservisi şu anda önemli sorun. Çözülürse son transfer olacak.

Yine de Yunanistan ve İspanya basınında sözleşmesi devam eden oyunculardan bilhassa Westermann ve Vesely eksenli haberlerin çıktığını söylemek gerek. O yönde bir ayrılık yaşanırsa, ki çok muhtemel görünmüyor, gidenin yerine transfer yapılabilir.

(via@ismailsenol)
 

Üst