2020-2021 Basketbol Süper Ligi

Darüşşafaka Tekfen, son olarak Italya Lega Basket Serie A ekiplerinden Virtus Roma formasını giyen ABD’li forvet William Terrell Buford ile anlaşma sağladı.
 
18:00'da başlayan Pınar Karşıyaka - Aliağa Petkimspor maçında ilk devre, maç saatindeki arızalar yüzünden 20:50 itibariyle bitebildi. Daha bunun bir de ikinci yarısı var.

(@NeoRock06)
 
Aliağa Petkim'in bize yakın bütçesiyle kurduğu takım üçte sıfır çekti. Sarunas Vasiliauskas-Hakan Yapar gibi içi geçmiş, tükenmiş oyunculara Kendrick Ray - Ian Hummer - Alp Karahan gibi oldukça yumuşak oyuncular ve Thomas Wimbush - Ege Arar gibi basketbolu bilmeyen oyun zekası son derece düşük oyuncular eklenince harcanan paralara yazık diyebiliyorum. Bu bütçeye net şekilde play-off'a oynayacak takım kurabilirlerdi. Beşiktaş ve Lokman Hekim Fethiye yabancı kadrolarını tamamlayabilirse ligden düşmeleri sürpriz olmaz.
 
Wimbush'a basketbolu bilmeyen oyuncu demek biraz ağır olmuş. Ray-Wimbush kanadı bence orta seviye için baya iyi seçimler ama koçu pek beğenmedim ben. Vasilauskas konusunda da yazmıştım daha önce pek tuttuğum bi oyuncu değil. Paco Cruz muhteşem olurdu bence oraya.
 
Petkim beklentilerin çok altında başladı. Dacka da kötü zamanda Gulley'i kaybetti. 3 hafta sonunda goze çarpan oyuncular olarak Jaiteh ciddi fark yaratıyor diyebilirim. Fethiye ise İTÜ gibi olmasa bile plan program dışına çıkmamalıydı bence lige yükselme konusunda. Çekmece ödeme sorunu yaşamazsa ligde kalacaktır. Beşiktaş yabancıları göndermiş. Yeni transfer yapacaklarmış. Ligin şu ana kadar ki yıldızı Alperen Şengün.
 
Beşiktaş'a bir oyun kurucu, bir net şutör, bir de Alperen'i yedekleyecek uzun gerekli ama hepsini birden alabileceklerini sanmıyorum. Bu sezon Şehmus ve özellikle de Alperen'in gelişimini heyecanla izliyorum.
 
Basıcan parayı yabancı pivot yerine Alperen'i alacaksın..Bu spor sektorunde centilmenliğe yer yok.Fenerin Mert Hakan'da yaptıgı gibi...Git Alperen'in evine ver aldıgının 3 katı parayı bjk dan. gelsin sana....Centilmenlik,falan bunlar hikaye .
 
Basıcan parayı yabancı pivot yerine Alperen'i alacaksın..Bu spor sektorunde centilmenliğe yer yok.Fenerin Mert Hakan'da yaptıgı gibi...Git Alperen'in evine ver aldıgının 3 katı parayı bjk dan. gelsin sana....Centilmenlik,falan bunlar hikaye .
Bunun için para lazım ama..
Bir de bunun sonu yeni Oğuz Savaşlar, Emir Preldziçler çıkarmaya gider. Erken yaşta çok para kazanıp gelişmesi durur, maalesef bizde böyle oluyor.
 
Bence basın parayı siz alın ve hediye edin kulübe. Madem o kadar basitse.
60 yas ustu amcalar baskansa parayı bulacaklar. Ona buna laf atma yeri degil baskanlık makamı veya çay içip Tv lerde show yapma yeri hiç değil. Caner Erdenizi Bay Mr.Cengiz soylesin hangi sebeple kadroda tutuluyor ve maaşı nedir. Caner'e vereceği parayı Alperen'e sene başında verebilirdi. Bunu onlar dusunecek. Yoneticilik re re re ra ra ra demekle olmuyor.
 
Caner Erdeniz ligin en az para kazanan 3-5 oyuncusundan biri. Tabiki takımda kalmayı haketmiyordu ama sıralasak aldığı para bizim takımda 11. sırada falandır.

Alperen'in Banvit'le kontratı devam ediyordu. Banvit, Beşiktaş'la anlaşıp klubü kapatınca kendisi Beşiktaş'ta oynamak zorunda kaldı. Kaldı ki 2021 NBA Draft'ında seçilirse Beşiktaş macerası 1 sezonla bitmiş olacak.
 
3 Yıldır Bahçeşehir Koleji'nin bizim 2 katı bütçemizle kurduğu kadrolar için tez yazılabilir. Bugün Efes karşısına Peyton Aldridge - Burak Can Yıldızlı - Deniz Kılıçlı - Hadi Özdemir ?!-*" gibi fantastik bir pota altı rotasyonuyla çıktılar. Doğal olarak direnemediler tabi. 3 Sezondur bütçe olarak ligde ilk beşteler ama ilk 2 sezon play-off yapamadılar. Bu sezon da eğer Bursaspor ya da Daruşşafaka ortalama bir performans gösterirlerse play-off'a kalamayacaklar. Bu kadar parayı sokağa dökmek ve başarısızlığa alışmak çok ilginç doğrusu.

İşini diğer tarafından seyircisiz ve amaçsız Bahçeşehir Koleji'nin yarısı kadar bütçe koymamızda Mustafa Cengiz'den ve yönetiminden tiksinmek için yeter de artar.
 
. Bjk- Ormanspor macina bakabilirsiniz. Sifresiz Tivibusporda. Alperen Sengun bize karsi da harika bir mac cikarmisti. Bu macta da cok iyi. Keske bizim takimda olsaydi. Biz Bandirmanin genclerini alip 3 yabanci daha koyabilirdik bu sene belki. Madem butce dusuruyorsun. Hamilton- Macon ve Jaitehi alirdik Antepten. Geri kalani Bandirmali gencler. Su anki kadromuzdan daha ac sekilde oynarlardi. Sehmuz ve Alperen epey yetenekli.
 
Alperen Sengun gibi gelecek vaadeden oyuncular,futbıol takımını guclendirme vs oyuıncu transferini herkes unutsun. Uzerine gelince,gercekleri yuzune soyleyince korkan kaçan hemen istifa edicem diye kendini acıtan Abdurrahim ve hastanelerden laf yetistiren Mustafa ile sonumuz karanlık. Alperen Sengun'unde kararmasın Ertugrul ile.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
TRT spor 2’de KSK- Daçka maçına denk geldim, biraz bakayım dedim de yok dayanamadım. Gözlerim kanadı resmen. İğrenç bir lig olmuş Türkiye ligi. Airballar mı dersin, komik top kayıpları mı dersin, çembere zor değen üçlükler mi dersin...
 

Üst