2020-2021 Euroleague

Fener aslında gayet iyi oynuyor ama Efes öyle bir hücum yapıyor ki kusursuz resmen kusursuz. Micic neler yaptı öyle hele üçüncü çeyrekte. Yok böyle bir hücum performansı.
 
Of of Efes paramparça ediyor feneri. Dördüncü çeyrek başında maçı bıraktılar resmen. Ben böyle hücum resitali gördüğümü pek hatırlamıyorum avrupada.
 
Büyük galibiyet aldı Efes. Fenerbahçe belki bir yerde maça ortak olur ama Efes oradan da tekrar alır gider diye düşünüyordum ama Efes o imkanı bile tanımadı Fenerbahçe'ye. İyi gidiyordu Fenerbahçe ama iki takım arasındaki tavan farkı gerçekten çok fazla.
 
Efes müthiş oynadı özellikle Micic.Efes fark açılmasına rağmen savunmayı hiç bırakmadı hücumda da aynı şekilde devam ettiler. Bravo tebrikler Ergin Hocaya.
 
Efes birkaç haftadır eskinin sinyallerini veriyordu. Tek bir şey hariçti, şut ritmi. Bugün o da gelince dağıtmaları kaçınılmaz oldu. Muhtemelen F4 yaparlar.

Ergin hoca içinde şunu söylemek istiyorum. Micic 3. çeyreğin başında üst üste 2 faulle 3leyince Euroleague'deki bütün antrenörler onu kenara alırdı. Ergin hoca almadı. Micic de rakibi paramparça etti. Bu da Ergin hocanın farkı, küçük nüanslarla oyuncularından maksimum verim almayı biliyor
 
Moleküllerine ayırdı fb beko’yu Efes. İzlemesi çok zevkliydi. Son periyot işi sıkı tutsalar 40 üzeri fark da olabilirdi. Micic resital sundu hakikaten.

Yalnız bu amigo İsmail ve İhsan gerçekten çok belli ediyorlar taraflarını. Vesely boş potaya smaç basarken, De Colo orta mesafe atarken yırtınan herifin Micic tek eliyle el üstü üçlük sokunca sesi kısılıyor. Bu saygısızlık resmen.
 
Yılların azılı fb beko amigosu, layık olduğu kanalı bulmuş. Buna duayen diyen de bileyim. Rambo Okan’ın basketbol versiyonu. Rahmetli İsmet Badem iyi sabretmiş bunun gibi soytarıya. Üstünde konuşulacak biri değil.
 
Ömer bey zamanında dünyanın en doğru tespitini yapmıştı zaten.

GSTV'ye çıkan kulübün kurumsal iletişim direktörü Ömer Kükner'in sözleri adeta bomba etkisi yarattı.

"F.Bahçe'nin en alttan en üste kadar seviyesi, Rambo Okan seviyesidir."
 
Amigo İsmail ve yancısının sesi içine kaçtıkça dün akşam (tabirimi mazur görün hassasiyetiniz varsa) zevkten kudurdum. İnanılmaz bir yangın vardı ciğerlerinde. Maç sonunda Efes tartışmadılar bile. Fenerbahçe'nin durumunu tartışıp maç sonu programına geçtiler. Hakikaten büyük rezillik. Sezonun ilk yarısındaki maçta da bunu yaptılar. İyi ki beIN Sports bünyesinde çalışan bir spiker değilim, İsmail Şenol gibi bir adamla çalışmayı sırf şu muhabbetten dolayı bile istemezdim.
 
Şu an ligin en iyi oyuncusu De Colo,son dönemleri göz önüne alırsak böyle

Gelecek sezon FB P.Henry'yi alıp transferi kapatsın,4 - 5 oynayan bir uzunda olabilir

Barca'da Hanga yerine S.Shields'ı alıp transferi kapatsın
 
Efes bu akşam da Cska'yı otuzluk yaptı. Tam zamanında müthiş form yakaladılar. Obra'nın feneri f4 zamanına yakın ritme sokması gibi oldu. Ergin hoca çok diretti ilk maçtaki 35 sayılık farkı geçmeyi ama olmadı. İşin ilginç yanı Larkin hala geçen seneki haline yaklaşamadı bile, vasatı aşamadı ama bu hiç konuşulmuyor bile. Micic ve Sertaç o kadar iyi ki tüm takımı yukarı çekiyorlar. Efesi'in şu oyununun karşısında duracak takım yok avrupada.
 
Belki Avrupadaki en iyi kadro değil ama parça olarak birbirine en uyumlu takım efes. Guardın kadar konuşursun diyorlar ya Her türlü oyunu oynayabiliyorlar. Vites yükseltmeleri sürpriz olmadı benim açımdan. 33 yediğin bir takıma 34ü kovalamak bunun örneği 33 atmak belki kolay ama 34ü kovalamak baya mantelite işi.
 
Geçen sene çokça konuşulan ama unutulan bir şeyi de ben ekleyeyim o zaman: Kafası rahat bir Ergin Ataman > bütün Eurolig koçları. Adam gerçekten büyük koç yani, tartışmasız. Avrupa basketbolunu 2 yıldır domine ediyor. Yenmediği, ezmediği koç kalmadı.
 

Üst