2020-2021 Euroleague

Efes, loser olduğunu sonuna kadar hissettirerek kazandı maçı. Finali de alsalar yine taraftarına güven vermeden kazanır. Ben son çeyrekte ilk dakikadan sonra son 14 sn civarı kalana kadar ara ara skora baktım sadece mesela.
 
Tofaş'ta orada burada takım takım gezen Micic'den Eurolig MVP'si yaratmak da göz ardı edilmemeli. Herkes Ataman diyor ancak bugün ve önceki serilerde maç bu noktaya geldiyse en büyük sorumlusu Larkin bence. Bir maç içinden çıkılmaz noktaya gelip sıkıştıysa o maçı oyun kurucun-skorerin açar, basketbolda bu böyledir. Fener'de Dixon bu işi yapıyordu, Barça'da Higgins, CSKA'da James, Milano'da Punter vs... Adam oyuncusunu kolundan tutup sahaya attı artık daha ne yapsın? Sıkışan maçı da açamayacaksan ne iş yapacaksın ? En basitinden 2 drive bile yapsan basket faul ile bitirip rakibin yeşeren umutlarını tuş edeceksin. Nisan'da görüşürüz diyip durdu sezonun ilk yarısı. Tamam onun vakti de geldi, maç ve sezon en kritik yerde sıkıştı, daha neyi bekliyorsun ? Vakit geldi, geçiyor, geçti bile. Sıkıntısı ne bilmiyorum ama Larkin Efes'e ciddi anlamda ayak bağı oluyor. Şampiyon olursa bu takım, Anderson'ın bile Larkin'den daha büyük payı olacak.
Ha tabi, henüz söylenmemiş bir şarkı daha var. Bakalım...
 
Efes kadar insanı yoran takım görmedim. Ataman da öne geçtikten sonra skoru tutmayı, kritik yerlerde maç sonu oynamayı öğrenemedi, öğrenemeyecek.

Larkin’e final maçında 5 dk bile süre vermem. Bu kadar dengesizliğe sabretmek saçma. Micic, Beabouis, Clyburn hepsini Larkin’e tercih ederim.

Finalde kim olur bilmiyorum da Efes’in işi zor.
Fark atmak yaramıyor Efes'e
 
Barça - Milano maçı inanılmaz zevkli ve renkli geçiyor. Gasol de ağırlığını koyuyor Calathes’le iyi ikili oldular. Ek olarak iki takım da canavar gibi mücadele ediyor. Finale hangisi çıkarsa çıksın sıkıntı yaratacak. Efes’ten daha fazla yorulacak bu iki takım. Çünkü Efes maçında fiziksel mücadele 3 çeyrek yoktu. Bunlar ilk dakikadan itibaren sürekli fiziksel kavga içindeler ve yıpranacaklar.
 
Milano çok keyif veriyor. Finalde Barça’nın kasvetli oyunundansa Efes-Milano şölenini izlemek isterim. Ergin Ataman da sezonun son maçının rövanşı olarak görür bu eşleşmeyi.
 
Çok yazık oldu Milano’ya. Büyük karakter koydular ve bence Barça’ya göre daha çok hak ettiler finali.

Son maçta iki loser takımdan kim mutlu sona ulaşacak bakalım. Umarım Efes kupayı alır.
 

Üst