2020-2021 Galatasaray Futbol Takımı

İlla 3-2 olacak sonra belki 3-3 de olur. Yani saçma salak hareketler yapıyoruz sahada. Muslera da iyi hoş canımız ciğerimiz de, fazla kumar oynuyor topla. Yiyecek bir gol hatalı pastan, az kaldı. Göztepe tehlikeli gelip duruyor. Yıllardır önde olunca nasıl oynanır öğrenemedik bi.
 
İdare eder oyunla kazandık. Bir senaryo düşünüyorum Babel bugün cezalı olmasa Kerem mi oynardı Babel mi oynardı, Babel oynasa maç nasıl biterdi diye...
 
Kerem geldiğinden beri girdiği her maçta oyunu hareketlendirdi. Ama hoca ne hikmetse bir türlü şans vermemişti. Bu sezon hocanın takıntılarından çok çektik.
 
Genç oyuncularla oynanan oyun iyi ya da kötü zevk veriyor. Artık kartlaşmış, klişe isimleri ve onların kağnı oyunlarını görmek istemiyorum. Halil, Kerem, Ahmet, Mehmet... Gençler bi şekilde ruhunu koyup, koşup yırtınıp, mücadele edip kazanıyorlar. Milli takımda da bu böyle. Artık geç kalmayalım Yeni Dünyaya.
 
Hatayspor maçında olduğu gibi ekstrem işlere girmez ve forma adaletini en azından bundan sonra sağlayabilirsek şampiyonluk için hala şansımız var. Gerçi ben bu dakikadan sonra Şampiyonlar Ligi'ne tavım, orası ayrı.

Tam Fatih Hoca'ya uygun koşullar oluşuyor gibi. Hem içeride hem dışarıda oluşmaya başlayan kaos ortamı, gaza gelmiş futbolcular, rakiplerin eksilmesi ve formsuzluğu gibi etmenlerle tekrardan yarışa tutunabiliriz.
 
Halil Dervişoğlu’nu çok beğendim.Uzun süredir kadromuzda bulunmayan bir forvet tipi.Bonservisini alabiliyorsak mutlaka almalıyız bence.Artık 30 yaş üstü içi geçmiş futbolcular yerine Halil,Kerem,Onyekuru,Mohamed,Taylan gibi hem yarışabileceğimiz hem yetiştirebileceğimiz oyunculara yöneliriz umarım.Yanlarında tabi ki tecrübeli isimler de olmalı ancak bu isimler Falcao,Van Persie gibi futbolu kafada bitirmiş isimler olmamali.Ülkemizde alacağımız kupalar kadar Avrupa’da sürekli kılabileceğimiz başarıların yolu da buradan geçiyor.Yoksa 2019/2020 sezonunda kağıt üzerinde ama sadece kağıt üzerinde tarihimizin en kaliteli kadrolarından biriyle Şampiyonlar Ligi’nde başımıza neler geldiğini çok iyi hatırlıyoruz.
 
İftara kadar zaman geçer diye açtım da, yok... Tahammül edilecek gibi değil, PC'min şarjına yazık, kapattım. Rakibinin puan kaybettiği haftada avel gibi dolanıyorsun sahada. Ne bir taktik, ne bir organizasyon, ne bir tempo, ne bir oyun aklı... Yıllardır aşina olduğumuz kült Galatasaray işte. Babel'i koymuş sola, kendine hayrı yok adamın, ben nerdeyim diye bakıyor etrafa.
 
Bu takımın ligin 2. yarısında ne oynadığını bilen var mı ? Önceki maçta biraz parlayan oyuncu nedensizce kesik yiyor.Halil’in neden yedek olduğunu açıklayabilecek var mı ? Bir rakibin dün puan kaybetmiş diğer rakibin bu haftayı maç oynamadan geçiyor ve bizim ilk yarıda oynadığımız futbola bak.Hocayı çok seven biri olarak özellikle son 2 senedir teknik direktörlük yapacağı yerde takımın başkanlığı,basın sözcülüğü kısacası her işi kendi yapmaya kalktığı için bizler futbol falan izleyemiyoruz.Şu ilk yarıdaki takımın oynadığı neydi ya ? Gercekten inanamiyorum.Yazık.
 
İki haftadır jeneriklik goller yiyoruz. 0-0 bitse daha fazla üzülürdüm, en azından şimdi güzel bir gol gördük. Bu arada dakika 80 oldu daha kaleyi tutan şutumuz var mı dikkat edemedim.

Derken Emre Kılınç ilk isabetli şutu çekti.
 
Şu lig 10 hafta fazladan oynansa, BJK ve FB o 10 maçın 11'inde puan kaybetseler bile Galatasaray'ın şampiyon olamayacağını bildiğimden bu akşamki skor benim için zerre önemli değildi zaten. Kazansak bile.
 

Üst