2021-2022 Euroleague Women

Bayan basketbolu çok detaylı takip etmem uzun zamandır. Herkesin öve öve bitiremediği Alina'ya birkaç defa denk geldim ve çok şaşırdım. Dışarıdan komik komik şutlar atan, fiziği dışında bir numarası olmayan sıradan bir oyuncu dedim.
 
Fenerbahçe kaybetti diye kadrolarına, oyuncularına laf etmeye gerek yok. Galatasaray nasıl zamanında o güzelim kadroyu Ceyhun Yıldızoğlu ile heba ettiyse Fener de Lapena ile heba etti.

Sopron'da Gabby harici bir oyuncu bu maçta Fener kadrosunda olsa süre bulamazdı. Belki Jelena Brooks ama o da artık kaç yaşına geldi. Fakat bir tarafta lideri belli olan ve elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışan bir takım varken diğer tarafta ne yaptığı belli olmayan bir takım vardı.

Alina rezalet oynadı ama inatla dışarı alınmadı. Rakibin pota altı oyuncuları çok ağır olmasına rağmen ve tüm takım berbat şut atmasına rağmen içeriyi zorlamadılar. Olcay bile 3. çeyrek başında zorlayınca etkili oldu. Rakibin kısaları da Fenerli oyunculardan size olarak düşük kalmalarına rağmen ve Alina ve Kayle çok iyi sırtı dönük oynamalarına rağmen bunu da kullanmadılar.

Sonuç olarak bence bize kaybettikleri finalden bile daha ağır mağlubiyet oldu Fenerbahçe için. Her sene daha fazla yatırım yapıyorlar ama olmuyor. Şu kadroya harcadıkları paranın yarısına da final 4 yapacak takım kurulur ama sanki bunlar ne yaparsa yapsın gelmeyecek gibi duruyor o kupa.
 
Seviniyorum ama kizmamiz gerek,biz son 5 dk 10 sayıdan maç veriyoruz,Çukurova ilk periyot eziyor sonra maçı veriyor,Feneri konuşmaya gerek yok.Kadin basketbolcu yetistiremiyoruz,belki Sopron bütçesi bizden azdır bile sonuç olarak tam rezillik bir durum.
 
Prag'ı elediklerinde acaba mi dedim ama bu takım işin ucunda kupa varsa kaybediyor.

Maçla ilgili tek diyeceğim Olcay'in çabasına yazık oldu.

Fenerliler şimdi kalkıp Hartley'i neden aldık kita dışı hakkını neden serbest atış bile atamayan,daha iyi oyuncular varken Williams dan kullandık diyorlardır.
Ya da 4 lü finaller öncesi neden Messeman'i almadık diyor da olabilirler.

İş işten geçtikten sonra hele ki bu kadar yaklaşmışken kupaya ne denilirse boştur.

Lapenayida lütfen bir sepetleyin.

Son olarak diyeceğim kadınlarda kendi evinde seyirci ile tek takım kupa kazanabilir o da Galatasaraydir.Tabiki kaliteli kadro ile.
 

Üst