2021-2022 Euroleague

Real Madrid iyi kadro kurdu. Bu sene bence yine de en büyük favori CSKA olacak. Her pozisyonda euroleague in en iyi oyuncularına sahipler. James'i kaybettiler. Grigonis ve Shved geldi. Milutinov geri döndü. Clyburn,Shengelia, Voigtmann, Hackett,Lundberg. Harika kadroları var. ama tabi sakatlıklar işi bozuyor. Bir de Shved nasıl uyum saglayacak Itoudisin takımına. Jamesle çok uyuşmamıştı.

Barcelona da kan kaybetti ama Jokubaitis,Hayes ve Laprovitolla,Sertaç geldi. Bakalım bu sene ne yapacaklar ama Jasikevicius varken onlar da f4 adayı. Yalnız Abrines sakatlandı, hanga'yı da kaybetmişlerdi. Ondan dolayı 3 numara transferi lazım ancak bütçe de indirime gittiler.

Milano da etkili olabilir bu sene. Leday ve Punter'ı kaybettiler onlar da. Ama önemli transferler yaptılar. Melli,Grant,Hall,Daniels, Mitoglou gibi transferler yaptılar. Bakalım gidenlerin yeri dolacak mı?

Bir de Zenit var tabi. Onlar geçen sene çok iyi bir performans gösterdiler. Az kalsın Barcayı eleyeceklerdi. Bu sene Pangosu kaybettiler, Shabazz Napier geldi ama o da hemen sakatlandı. Yine de Loyd var, Frankamp var. Mickey geldi. Çok geniş kadroları.

Ve tabii son şampiyon Efes. Yine onlar da en büyük şampiyonluk adayları ama ben bu sene formlarının biraz daha düşebileceklerini tahmin ediyorum. Dunston hazırlık maçlarında iyiydi ama bence bu sene yerine daha fresh bir oyuncu alınabilirdi. Bir de Anderson yerine iyi bir 3 numara almalıydı Efes. Petrusev baya formdaydı hazırlık maçlarında. Euroleague başka bir kulvar. Biraz zaman tanımak lazım.

Fenere bakacak olursak, çok iyi kadro ama loser bir coach var ellerinde. Çok beğendiğim Polonara ve Henry yi aldılar. Shayok, Booker, geldi yabancı olarak. Türkleri saymıyorum. Fener bence iyi götürebilir. Ama f4 beklemiyorum Djordjevicten dolayı. Kendisi iyi takımları batırmakta epey iyi bir koç. Micovla kavga etmesinden dolayı da hiç sevmem kendisini.
 
Bence o problemi forvetten topa yön verebilen Hanga hatta Rudy gibi oyuncularla çözebilirler.Goss’ta skorer kimliğiyle ön planda olsa da bir Larkin performansı beklediğim oyunculardan.Alocen de çok tecrübeli değil belki ama Laso bu sezon ona baya güvenecek gibi.Tek sıkıntı Heurtel bence :)
Real şampiyon olabilir mi sanki bana öyle geliyor ki şampiyon olacaklar cska sampiyonluk sayısı olarak oldukça yaklaştılar o nedenle iddali olup final yapacaklardır diye düşünüyorum
 
Bence o problemi forvetten topa yön verebilen Hanga hatta Rudy gibi oyuncularla çözebilirler.Goss’ta skorer kimliğiyle ön planda olsa da bir Larkin performansı beklediğim oyunculardan.Alocen de çok tecrübeli değil belki ama Laso bu sezon ona baya güvenecek gibi.Tek sıkıntı Heurtel bence :)
Rudy bitmiş bence. Hanga biraz katkı sağlayabilir bu konuda, Barcelona da top getirerek oynadığı zamanlar oldu ama bir Simon etkisi beklememek lazım.. Üstelik oyun kurucular sıkıntılı olunca bu şekilde katkılar da zorlaşıyor.
 
Hanga'nın kendine hayrı yok hücum konusunda. Ha bir oyuncuyu sadece Barcelona performansı ile değerlendirmek de biraz sağlıksız olur. Burada daha verimli olacağını düşünüyorum ama çok kısıtlı bir oyuncu, özellikle hücum tarafında. Poirier - Tavares pota altı inanılmaz oldu onlarda. Ancak kısaların yaş ortalaması çok yüksek ve o altın jenerasyonları son demlerini yaşıyorlar. Llull zaten epeydir yok, Rudy de son yıllarda iyice vasat oyuncuya döndü.
 
Maçı izlemedim ama Efes kötü başlangıç yapmış.Zamanla kendi ritimlerini mutlaka yakalayacaklardır. Benim kişisel görüşüm takıma biraz yenilik ve rekabet katabilirlerdi.Genelde hedefe ulaşan takımlarda doymuşluk olabiliyor. Anderson, Moerman, Dunston gibi dişlileri değiştirebilirlerdi.Bakalım kadro aynı seviyeye çıkabilecek mi? Yoksa diğer takımlar tarafından oyunu çözülmüş bir Efes mi olacak?
 
Son düzenleme:
Fenerbahçe, 14-0’lık seri ile başladığı maçı zor kazandı. İki takımda çok kötü maç çıkardı.Bayadır bu kadar kötü El maçı izlememiştim.
Fenerbahçe’nin performansı ne düzeye çıkar bilmem ancak baya savruk bir görüntüsü var. Zor bir sezon bekliyor Fenerbahçe’yi. Pierre, De Colo ve Vesely üçlüsünün omuzlarında takım. İllaki yeni transferlerden de katkı alır ama baya zamana ihtiyaçları var gibi.
Shayok baya eğreti durmuş bu seviyelerde. Bana futbolda Anadolu kulüplerinde parlayıp, üç büyüklerde iş yapmayan topçuların basketbol versiyonu gibi geldi.
 
İlk haftada en iyi takım Real Madrid,en kötü ve zayıf takım Baskonia görüntüsü verdi bana.Anadolu Efes’in zamanla toparlayacağını düşünüyorum ama bence planlamada hata yaptilar.Larkin,Micic,Beabouis ve belki Simon’ı tutup diğer parçaları değiştirmeleri gerekiyordu bence.Özellikle Anderson,Moermann ve Dunston.
Fenerbahçe’de yine en çok Pierre’i beğendim.Gerçekten pozisyonunda all-around bir oyuncu.Bu sezon sonu tutamazlar ellerinde zaten.Henry bence çok rezildi.Booker savunmada baya zayıf kalıyor,bir bloğu hariç hiç bir etkisini göremedim.Polonara bence overrated bir topçu.Yaptığı koşuları falan övdüler İsmail Şenol falan Van Persie gibi :)
Ben ilk dediğimin arkasındayım bence Real Madrid domine edecek bu sezonu.Bir tek CSKA zorlar.İnşallah Efes’te girer oralara ama play-offtan önce çok ön plana çıkacaklarını düşünmüyorum.Muhtemelen 5-6’dan girerler.Fb’nin play-off yapamayacığını düşünüyorum.Adaylarim; Madrid,CSKA,Barcelona,Efes,Bayern,Oly,Milano ve Maccabi veya Monaco.
 
Pana Fener maçının hakemlerini çok sevdim :) 2014 finalindeki Recep Ankaralı’yı yaşattıranlara şu an aynısını yaşatıyorlar :) Hahahahahhha ben bunu yazarken 3 atış geldi :) Forumdaki Fbli arkadaşlar kusura bakmasın bu arada.
 

Üst