2021-2022 Euroleague

Fenerbahçe'nin sert savunması, yeni takım kurduk falan bir ton şey zırvaladılar, cidden şaşırdım. Adamlar bomboş turnikeleri kaç kere atamadılar, bomboş şutları hiç sokamadılar. Fener de inanılmaz saçma oynadı. Hatta baktım şimdi 18 top kaybı yapmışlar. Eurolig sayı rekorunu kırmaya yaklaşan takıma neredeyse 20 top kaybettiler.
 
Ya şu Petrusev midir nedir 20m euro bütçede daha kötüsünü bulamamışlar mi ? Bizim Kravish bile daha iyidir bundan.Batistayla Barac’ı falan döndürseydiniz bari bundan iyi olurdu :)
 
2010lu yiłlara dönmeleri muhtemel bence de 2000lerin başından itibaren 15 sene baya saçmaladılar mesela ergin hocanin olduğu kadrolar da dahil buna efes organizasyon olarak buna musait özellikle takım sporlarında şirket takımlarının yerinin olmaması lazım aslında bunu zamanında ülker gördü ve takımı kapattı hatta tofaş da önce kapatıp sonra az bütçelerle oynamaya başladı
 
Efes’in Elijah Bryant ile ilgilendiği yazıyor sosyal medyada.Eğer gerçekleşirse iyi bir ekleme olur onlar adına.Ama en az 2 uzun lazım Efes’e Bryant dışında.
 
O kadar hareket alanı olacağını zannetmiyorum maksimum 1 kısa 1 uzun alınır o da Petrusev giderse. Birileri gitmeden ekleme yapılmaz bence.
 
Elijah kesinlikle Efes seviyelerinde değil. Ancak kimin, hangi takımda , ne derece uyumlu ve faydalı olacağı da biraz meçhul. Ve bence de Efes'in öncelikli ihtiyacı pota altını çekip çevirecek, karartacak bir dominant uzun. Dunston, Pleiss, Petrusev çok çok zayıf kalıyor. Pek zannetmesem de, Dunston ile yollar ayrılmalı.
Ben Efes'in yine bir yerde eski modunu açıp tek tek herkesi ezmeye başlayacağını düşünüyorum. Ancak oraya gelene kadar sıfır çekmeye devam ederlerse, mental olarak ne kadar toparlayabilirler bilinmez.
 
Efes baştan çok yanlış yaptı. Geçen sezonun rehavetine fazla kapıldı. Rakipler transfer yaparken, bunlar “en iyi biziz” havalarında dolaştı bütün yaz. Oysa sporda dünü değil yarını düşünmeli.

Öncelikle Dunston gibi miadı dolmuş ve Moerman gibi bu seviyeler için yetersiz uzunlarını değiştirmeleri gerekiyordu. Anderson ve canları istediğinde oynayan Singleton ve Larkin’le de yollar ayrılabilirdi belirli bir plan dahilinde. Ellerinde çoğu şeye yetecek böyle bir bütçe varken anlamsız şekilde aynı oyuncularla devam ettiler.

Ataman da mental olarak çok güçlü bir koç değil. Motive olmadığı zamanlarda salıyor. Bizdeyken başarılı olduğu sezonların yanısıra daha ilk periyottan maç verdiğimiz dönemler de vardı.
 
Larkin ve Micic dışında topa yön veren oyuncusu yok şu an Efes’in.Simon’un nasıl ve ne zaman döneceği belirsiz.
Bryant’ın seviyesini geldikten sonra görürüz zaten.
Larkin ve Micic disinda diyip bir baskasını istemek çok lüks ama. Kaldı ki gecen sene ciddi katkılar veren Boubua var, gene oynadigi surede katki vermiş bir Bugrahan var. Bence ilk ihtiyac bu pozsiyon degil, hatta oyun kurucu ihtiyacı Efes icin son sirada gelir.
Bryant icin Real soylentileri de cikmisti, belki benim görmediğim birseyler vardır.
 
Larkin ve Micic disinda diyip bir baskasını istemek çok lüks ama. Kaldı ki gecen sene ciddi katkılar veren Boubua var, gene oynadigi surede katki vermiş bir Bugrahan var. Bence ilk ihtiyac bu pozsiyon degil, hatta oyun kurucu ihtiyacı Efes icin son sirada gelir.
Bryant icin Real soylentileri de cikmisti, belki benim görmediğim birseyler vardır.
Haklısınız ama mesela prime Fb’den örneklemek gerekirse Bobby,Kostas ve Bogdan gibi 3 tane üst düzey topa yön veren oyuncusu vardı.Geçen sene de Efes’te Simon sayesinde bu sayı 3tü ama bu sezon ne vereceği belirsiz.
Daha öncelikli ihtiyaçları olduğu konusunda sizinle hem fikirim.
Bryant konusunda yanılan ben de olabilirim dediğim gibi onu gelip oynadıktan sonra görürüz.
 

Üst