2021-2022 Galatasaray Erkek Voleybol Takımı

Çok net bir şekilde ortadaki Burutay'ın hırslı ve kazanmaya odaklı anlayışı takım kötü gitmeye devam ettikçe bir süre sonra Nedim hoca ile ters düşmesine sebep oldu. Üstüne parasal sorunlarda eklenince takım sürekli kaybetmeye başladı ve Burutay bu hedefsiz ortamda daha fazla kalmak istemedi. Bence olay bu şekilde ilerledi. Nitekim bugün takım şampiyonluk hedefinin çok uzağında kalmış ise ve Avrupa'ya erkenden veda etmiş ise bunun ağırlıklı faturası Nedim hocaya ve elbette yönetime kesilmeli. Yönetimin voleybol ile ilgili bir hedefi veya değerlendirmesi olduğunu da pek sanmıyorum açıkçası ama görevde kalırlarsa seneye belki bir plan ortaya koyabilirler. Takımın mevcut durumuna gelecek olursak her ne hikmetse Burutay gittikten sonra Kızıltepe ve Sorgun'u rahat yendi takım ama asıl sınavı arka arkaya oynayacağı Arkas, Fener ve Halkbank maçlarında verecek. Bundan sonra hücumda Yasin, Divis, Torres üçlüsü ile oynayacağımızı düşünürsek etkili servis atma özelliğimizi büyük oranda kaybetmiş olacağımızdan rakiplerin bize karşı daha rahat hücum edeceğini düşünüyorum. Dolayısı ile bu kadro ile Arkas, Fener ve Halkbank maçlarından iyi bir şekilde çıkmak pek olası görünmüyor. Halkbank ve Arkas'ın çok iyi durumda olduğunu Fener'in ise bir düşüş yaşadığını da ilave olarak belirtelim...
 
Malesef cumartesi günü Arkas'a 3-2 kaybederek ligdeki ilk 4 şansımızı tamamen kaybetmiş olduk. Bundan sonraki tüm maçları kazansak dahi Fener veya Arkas'ın en az 3 maç kaybetmesi gerekecek ki bu pek mümkün değil. Burutay sonrası takım tamamen dağılır gözü ile bakarken daha derli toplu oynamaya başladı ama bu hoca ve kenar yönetimi ile bu takımın ne kısa vadade ne uzun vadede hiçbir şansı olmadığını anlamak lazım artık. Zannediyorum Nedim Özbey seneye de takımın başında kalabilmek için tek şansı olan Türkiye Kupası'nı kazanma hedefine odaklayacak takımı. Büyük hedefler ile yola çıkan ve daha sezon ortasında lige ve Avrupa'ya havlu atan bu takımda kimsenin hesap vermiyor ve sorumluluk almıyor olması ise tam anlamıyla büyük bir rezalet diyebiliriz...
 
Zannediyorum Nedim Özbey bu takımın hem hocası hem menejeri hemde şube sorumlusu. Eğer aksi olsaydı bu takımı bu hale getirdiği için birileri mutlaka kendisini görevden alırdı. Mutlak şampiyonluk hedefi ile çıkılan sezonda takımı seri yenilgiler ile playoff hedefinden uzaklaştırdığı yetmediği gibi birde Burutay'ı takımdan kaçırdı. Bütün bu rezilliklere karşın görevde olmasının voleybol ile alakalı bir açıklaması olamaz.
 
4 numaraları bu kadar zayıf pasör çaprazı tekli bloğa karşı top öldüremeyen pasörü Murat antrenörü Nedim Özbey olan takımdan ancak bu kadar olur. Metin Toy gibi birini her maç yıldız yapan bu takıma ne desek fazla ne desek az.
 
Voleybolmagazin haberine göre Arkas maçından sonra görüşülmüş olası bir istifa kararı beklenirken, devam edilmeye karar verilmiş. Erkan Toğan'ın ismi geçmiş falan.. Kısaca bir sezon daha çöpe gitti.
 
Nedim hocaya iyi imkanlar verildi, fazlasıyla sabır gösterildi ama karşılığında 1 kupa verdi. Erkek voleybolda son 3 sezondur ortamda çok uygundu, kupalar gelmeliydi.
Gerçekten o kupa alındığı sezon kadromuz çok iyiydi ve yıllar sonra ligde favoriydik bana göre. Bugüne kadarda transfer konusunda sakat ve giden oyncunun yerine gerekli adımlar atıldı ki bu sezon play off ta bile yokuz.
 
Voleybolmagazin haberine göre Arkas maçından sonra görüşülmüş olası bir istifa kararı beklenirken, devam edilmeye karar verilmiş. Erkan Toğan'ın ismi geçmiş falan.. Kısaca bir sezon daha çöpe gitti.
Bu görüşme Arkas maçından çok çok önce olmuştu ve yönetim hoca ile devam etme kararı verince Burutay'da takımdan ayrılmıştı. Burutay'ın kötü gidişattan ötürü hocaya suçladığı biliniyordu ve hoca gitmeyince kendi gitmek istedi. Ben o dönemlerde menejerimiz Hüseyin Bey ile yaptığım konuşmada takımda tam bir kaos ortamı olduğundan bahsetmişti üstü kapalı olarak. Eğer Arkas maçından sonra tekrar bir görüşme daha olduğuysa ondan haberimm yok ama bildiğim birşey varsa Nedim hoca kendisi gitmez onu görevden alan olmaz ise. Onun hedefi Türkiye Kupası maçlarını kazanarak kupayı alıp seneye de takımda kalmak...
 
Rezil bir sezon geçiren Erkek takımı eşleşme avantajlarını kullanarak finale kaldı. Şampiyonluk adaylarının hiçbiri ile oynamadan finale kaldık. Finalde rakip Arkas. Nedim hocaya hiç güvenmiyorum ama inşallah kupayı kazanırız. En büyük korkum ise olurda kupayı alırsak Nedim hocanın devam etme ihtimali...
 
Bakın çeşitli sesli sohbet odalarında voleybol severler yanında bazı eski voleybolcuları dinliyoruz, ne hikmetse Nedim Özbey'e toz kondurmuyorlar. Nedim Özbey'in ne kadar iyi bir insan olduğuna yukarıdaki karar verir, ama Galatasaray'da oynattığı voleybol ise şube kapansın ya da Galatasaray'a hizmet edeceksiniz yapamıyorum deyip istifa edeceksiniz.

Bu işler Twitter'da taraftara cevap yetiştirenler, oyuncuyu taraftarın önüne atanlarla, eski su topçu ile olmaz. Bugün Nilüfer Belediyesi'nin anlaştığı antrenöre açın bakın kariyeri Türk erkek voleybol tarihinden büyüktür. Tutar tutmaz bilinmez, Nilüfer Belediyesi'ni dünya şampiyonu bir antrenör çalıştırırken Galatasaray erkek voleybol takımını Nedim Özbey'in kadın voleybol takımını Ataman Güneyligil'in çalıştırmasını benim yüreğim kaldırmıyor, el de vermiyor.
 

Üst