2021-2022 Galatasaray Futbol Takımı

Çok yazdım burada , bu takımdan bir cacık olmaz. O kadar çok vasat altı oyuncu var ki.
Orta saha diye bir şey yok . Taylan , Berkan ile olmaz.
Bu arada hakemde tam bir or. ço. . hem kartlar da hem de bize yapılan fauller de.
Acilen ilk 11 monte 4-5 oyuncu lazım.
 
Takimin Kerem’den sonra en yetenekli oyuncusu Morutan kiralik gonderilmeye calisiliyor ve 75. dakikada oyuna giriyorsa orada hakem falan konusmaya gerek yok.
Taylan Berkan ikisi birlikte oynadiginda ligde iyi sonuc aldigimiz herhangi bir mac yokken bir de bunlarin yanina Aytac’i aliyor hocamiz :)
Cicaldau falan filan bos topcu bunlar.Guzel cakmislar kim caktiysa.Nelsson disinda cok iyi diyebilecegimiz bir transfer yok.Duzenli oynatilsa Morutan bence is yapacak ama gereksiz bir linc var cocuga karsi.Sanki takimin yetenek ortalamasi cok yuksekmis gibi.
İsmail Cipeyle sozlesme yenileyen ve bugun kalemizde olmasina sebep olan kimse bak bu kisi kimse Allah onu nasil biliyorsa oyle yapsin.
Bu takima 4 veya 5 direk oyuncu lazim.Sezon basi 27m Euro harcanip hala bir iskelet kadro kurulamadi.Defans hatti disinda hic bir bolgemiz iyi degil.Defans hatti da isim isim iyi yani takim savunmasi rezil yanlis anlasilmasin.
Hakem falan konussak ne olur basimizdaki yonetim bir yerlere yaranmaya gelmis.Kendi icinde bile sulh olmayan bir yonetimden bahsediyoruz.Umarim ibra edilmezler ve bu sezonu bile tamamlayamazlar.Burak Elmas baskan secildiginde sevindigim icin kendime de inanilmaz kiziyorum.
Fatih Terim’i gonderip yerine getirdikleri hocaya bakinca zaten yonetimin capi anlasiliyor.Zamaninda Terim gidince Mancini,Prandelli falan goruyordu bu takim.Yabanci hoca getireceksen boyle getireceksin.Torrentmis falan devam edersen Riekerink,Tudor gibi siralama yaparsin.
Sonuc olarak gecmis olsun.Dua edelim Avrupa’da baba bir takim gelmesin yoksa cok degisik seyler izleriz.Cunku artik o “sansa” giden Galatasaray’da olmayacak.
Ha unutmadan sunu da soyleyeyim.Burada hocalarimizin yaptigi hatalarin konusulmasi meshur.O yuzden bugun ondeyken ve hicte fena oynamiyorken 20 kisilik kadrodaki tek forveti oyundan cikarip Aytac’i almanin mantigi neydi mesela ? Ne amaclamis olabiliriz ? Topu ayaginda tutmaktir bu degisikligin amaci ama sen topu rakibe verip bekledin.Burada bir celiski yok mu ? İlk maci anliyorum ama futbolun temel prensiplerinden birini de hic etme yani.
 
Son düzenleme:
Taaaaaaaaaaa sezon başlamadan dedik.Bir yapılanma olacaksa,yabancı bir hoca gelsin sezona onunla başlayalım diye.

Yok Terim kötü hoca mı,yok Terim'in önünde eğilenler var.

Terim ile olmayacağı belliydi.Bu arada Terimsporlu arkadaşlar bence oyunculara bir yüklensinler.Biraz şanslı olsak belkide kazanabileceğimiz maçtı.Oyuncular maça gayet istekli başladılar penaltıyı Aanholt kullanmasa 2-0 dı.O ana kadar oyuncular müthiş isteklilerdi.Giresunspor maçındaki takımdan eser yoktu.

Ama ne oldu 1-0 devam eden oyunda rakibi hiç karşılayamadın,savunman rezalet,öne geçtikce yakalandın,en sonundada maçı kaybettin.
 
Hatay’ın ikinci golünde ofsayt, üçüncü golünde ise faul var. Hakem yine doğradı bize. Bu takıma kaleci ve 6 numara şart oğlu şart.
3.golden önce net faulle başlıyor atak nasıl VAR devreye girmiyor orda kimler ne amaçla oturuyor akıl alır gibi değil? Daha önceden bu şekilde VAR ile iptal edilen golümüz var ya bize çok kolay VAR müdahale ediyor lehinize uyuyorlar!!
2.golde ofsayt çizgisi gösterildi mi gösterilmediyse neden? Bu ofsayt pozs. sonrası Aytaç topu uzaklaştırmak yerine riskli pası seçince kaptırdığı top aynı bölgede gol oldu şimdi şunu merak ediyorum futbol kurallarında ofsaytın avantajı olur mu? Yeni kural geldi de yine bize mi uygulanıyor?

Çipe'ye verilen forma acilen alınmalı kesinlikle Farih Öztürk daha kalecidir ayıptır gönderin şunu... inanılmaz kötü bir başkan ve yönetim kötü MC yönetimi bile yöneticiliği tam da öğrenmişti, sn. Elmas umarım doğruyu yaparsınız.
 
Son düzenleme:
Hatay’in 2. golunde ofsayt yok arkadaslar.Pozisyon oluyor Alpaslan topu karsiliyor,Aytac topu alip kaybediyor ve gelen top gol oluyor.Yani biten bir atak var.Ha derseniz ki pozisyon bittikten sonra bayragi kaldirabilirdi orada haklisiniz.
 
Maç bitince Cim Bom kümeye diye bağırdılar iyimi.2 yapsaydık sonuç böyle olmazdı.Bu kadar eksikle fena oynamadık. Sadece yediğimiz goller kabul edilemez.Hakem de tam bir şerefsiz.Sadece bir Melo olsa ne hakemler ne de oyuncular böyle rahat davranabilir bize karşı.Hala iki rize macinin diyetini ödüyoruz.
 
Penaltı harici Van haulta iyi idi bu gün , ciddi paslar attı gollük , sadece biri gol oldu.
Orta sahaya en az 2 , kaleye 1 , sağ ön kanat 1 ve 1 golcü lazım takıma ( Muhammed erken dönerse ) sol ön kanat da olabilir. Bu da en az yani.
 
Fatih Terim öyle bir orta saha rotasyonu kurmuş ki 1 tanesi bile galatasaray'da oynayacak seviyede değil. Kaleci olayına girmek bile istemiyorum çünkü kaleci diye koydukları arkadaş profesyonel seviyede her hangi bir takımda oynayacak kalitede bile değil. Domenec hocaya 2-3 transfer için bütçe verilmeli yoksa işi zor bu kuralan yanlış takım ile..
 
Penaltı harici Van haulta iyi idi bu gün , ciddi paslar attı gollük , sadece biri gol oldu.
Orta sahaya en az 2 , kaleye 1 , sağ ön kanat 1 ve 1 golcü lazım takıma ( Muhammed erken dönerse ) sol ön kanat da olabilir. Bu da en az yani.
Hiç katılmıyorum bana göre maçın içine eden adamdır kendisi. 40 yılın başı adam gibi uzak direğe top kesti veya 1 tane top çıkarttı diye övemeyeceğim kendisini. Penaltıyı atsa 3-4 e gidecekti belkide tam rüzgarı almıştık arkamıza, o dakikadan sonra oyun bir anda sapıttı. Penaltı pozisyonunda ofsaytı bozdu, ikinci yarı kaç kere adam kaçırdı bölgesine sayamadım ki 2 tane golü öyle yedik. Maç içinde bu kadar dengesiz bir adamı kaldıramazsın 5 dk iyi oynuyor 15 dk kötü oynuyor. Asla ve asla dörtlü savunmada oynamamalı ilk kurtulunması gereken adam deli etti bu maç beni.
 
Fatih Terim öyle bir orta saha rotasyonu kurmuş ki 1 tanesi bile galatasaray'da oynayacak seviyede değil.
Adam gitti,hala sonuç ona yazılıyor. Taylan,Berkan Türkiye ,Cikildao Romen milli takım oyuncusu.Kim olacak daha anlamıyorum. Yine skora göre yorumlar kaleci kötüymüş, karşı karşıya ne yapsın, bir kaç tane de top çıkardı.Bir dünya eksik oyuncu var.Kazanmak için oynadık o yüzden son iki golü yedik.
 
Kadromuz Hatay'dan daha kötü değil. Ligdeki çoğu takımdan çok daha iyi kadromuz var ancak eksik olacağımız zorlu bir fikstüre sıralamada çok kötü bir yerde girdik. Oyun son maçlara göre ara ara iyi de olsa oyuncuların geneli, hakemler, Torrent'in müdahalesi filan kötüydü.
 
Adam gitti,hala sonuç ona yazılıyor. Taylan,Berkan Türkiye ,Cikildao Romen milli takım oyuncusu.Kim olacak daha anlamıyorum. Yine skora göre yorumlar kaleci kötüymüş, karşı karşıya ne yapsın, bir kaç tane de top çıkardı.Bir dünya eksik oyuncu var.Kazanmak için oynadık o yüzden son iki golü yedik.
Melo ve fernando gibi isimlerden bu isimlere okeysen 3 senedir kupasız kalmamız normal. Berkan ve Taylan milli takımda ilk 11 oyuncusu kesinlikle olamaz. Cicaldau ise 6.5 milyon euroluk sağlam bir Hagi kazığıdır. Sezon başı transfere 20 milyon euro harcatan hoca, hem kadro yapılanmasında hata yapmıştır hem de nelsson harici transferlerde karavana yapmıştır. Yedek kaleci okanın yollamasında gibi facia kararlar da var. Hatta şu ruhsuz ve vasat halile biraz daha para olsa 7-8 milyon euro ödettiriyordu. Bu kadroyu hoca yaptı ve ciddi bir kalite sorunu ile kötü kadro yapılanması var. Yıllardır takım 6 numara diye feryat etmesine rağmen ısrarla başka mevkilere oyuncular alması gibi olayları da var. Gedson yerine 6 numara diye diretse mesela bugün Berkan, Aytaç ve Taylan gibi ayağı vasat adamlardan top çıkarmasını beklemezdik. Yedirdikleri pozisyonun ve golun haddi hesabı yok bu orta sahadaki arkadaşların. Üstüne hücumda aşırı vasatlar.
 
Son düzenleme:
Kadromuz Hatay'dan daha kötü değil. Ligdeki çoğu takımdan çok daha iyi kadromuz var ancak eksik olacağımız zorlu bir fikstüre sıralamada çok kötü bir yerde girdik. Oyun son maçlara göre ara ara iyi de olsa oyuncuların geneli, hakemler, Torrent'in müdahalesi filan kötüydü.
Bir kaleci, bir 6, bir de ghazzel gibi kanat olsa ciddi seviye atlarız. Cicaldau'dan kurtulup hucumda efektif isimde bulsak yeterli olacak bize.
 
Dün akşam itibariyle lige geri dönmüş olduk. Ne demek istiyorsun derseniz tersten döndük lige diye açayım. Küme düşme hattından sadece 6 puan uzaktayız Kasımpaşa ve Göztepe'nin galibiyetleri sonrası. En yakın avrupa bileti ihtimali içinse 7 puanlık mesafedeyiz. Yani küme düşme potasına daha yakınız sezonun yarsı bitmesine rağmen. Küme düşme potasının potasına girmiş olduk ama böyle giderse potaya girmemiz de çok uzak değil. Önümüzde son 3 maçını kazanmış Kasımpaşa ile 6 puanlık bir maç var.Evet maaalesef "alt sıraları yakından ilgilendiren bir maç" başlığını hak ediyor. Ardından da ligin uzak ara lideri Trabzonspor maçıyla 2 haftalık araya girip dönüşünde ligin iyi takımlarından Alanya ile deplasmanda oynayacağız. Bu maçlarda istediğimiz sonuçları alamazsak geçen sene erkek basketbolda yaşadığımız sancıları yaşarız.

Bu arada yukarıda yazılanlar genel durumun bizi getirdiği nokta. Yoksa yeni teknik direktörümüzle ya da dünkü oyunla ilgili değildi. Dün bazı şeyler yolunda gitse kazanma ihtimalimiz çok daha fazlaydı. Ancak takım öyle bir ruh hali içine girdi ki-Hatta sadece takım da değil tüm kulüp- bizi şampiyon yapmayacaklardan geldiğimiz nokta ortadadır. Bir an önce silkelenemezsek çok zor günler daha yaşamadığımızı anlarız. Bu lig öyle bir hal aldı ki şampiyonluk konuşurken birden kendini küme düşmeme yarışında bulursun. Çünkü herkesin herkesi yenebildiği ama bunun üst seviye bir rekabetten değil seviyenin dibi görmesinden kaynak bulduğu bir lig ortamındayız artık. Gerektiğinde 1 puan da iyidir prensibini kendimize yakıştırmazsak daha çok kontraataktan gol yiyip mağlubiyetler yaşarız. Maalesef bu tek de olmayacak. Her sezon bu tehlikelerin yaşanabileceğini görmezden gelmemeliyiz. Geçen sene de işler biraz daha ters gitse Sergen Yalçın gönderilir o şampiyon olacak Beşiktaş da tüm seneyi küme düşer miyim korkusuyla geçirebilirdi. İşte bu kadar ince ip üzerinde iddialı olması gereken takımlar.
 
Melo ve fernando gibi isimlerden bu isimlere okeysen 3 senedir kupasız kalmamız normal. Berkan ve Taylan milli takımda ilk 11 oyuncusu kesinlikle olamaz. Cicaldau ise 6.5 milyon euroluk sağlam bir Hagi kazığıdır. Sezon başı transfere 20 milyon euro harcatan hoca, hem kadro yapılanmasında hata yapmıştır hem de nelsson harici transferlerde karavana yapmıştır. Yedek kaleci okanın yollamasında gibi facia kararlar da var. Hatta şu ruhsuz ve vasat halile biraz daha para olsa 7-8 milyon euro ödettiriyordu. Bu kadroyu hoca yaptı ve ciddi bir kalite sorunu ile kötü kadro yapılanması var. Yıllardır takım 6 numara diye feryat etmesine rağmen ısrarla başka mevkilere oyuncular alması gibi olayları da var. Gedson yerine 6 numara diye diretse mesela bugün Berkan, Aytaç ve Taylan gibi ayağı vasat adamlardan top çıkarmasını beklemezdik. Yedirdikleri pozisyonun ve golun haddi hesabı yok bu orta sahadaki arkadaşların. Üstüne hücumda aşırı vasatlar.
Tabiki herkes en iyilere sahip olmak ister ama bu hayatın olağan akışına aykırı.Örnegin kim hayatinin her anını mutlu geçirmiş ki?Futbol da böyle, bak Barça,Juve,A.madrid hepsi tokezliyor. Shalke,Stutgart küme düştü.3 sene kupa almamak çok acayip birsey değil.Onemli olan doğru adımlarla bu durumdan çıkabilmek.Isimiz zor çünkü para yok,en kötüsü sabır yok,doğru düzgün yönetim yok,bu yönetim gitse gelecek sağlam adaylar yok.Bu nedenle eldekilerin kıymetini bilmek gerek.Avrupada risk almadan oynayınca bu oyuncular siritmiyor ama ligde böyle oynasan yuhalanirsin.Hep aynı golleri yiyoruz deniyor evet doğru ama eskiden de böyle oynayıp bu kadar yemiyorduk.Nedeni eskiden kalite vardı, ileride top tutup yakaladigi pozisyonları atabilen oyuncular vardı.Simdi sadece eskiden daha iyi olduğumuz, kontra atak yapabilme oyunu var elimizde.
 

Üst