Kim üzerinden açıklayayım mesela? Teknik direktör kimse onun üzerinden açıklayacağım tabiiki. Siz konuya “sağ bekleri-bizim takım” kıyasıyla girince; öyle parasal bakacaksak işler değişir diyerek örnekler verdim. Şimdi Rize ile Şampiyonlar Ligi bir değilse; lig maratonu , Şampiyonlar Ligi’ne göre daha mı zor oluyor bu denklemde ? Ben size sizin bakış açınızla örnekler verdim. En basitinden bahsini geçirdiğim takımlar Şampiyonlar Ligi ekipleriydi , izah ettim. Rize’ye Liverpool’a takıldığınıza göre Astana, Lokomotiv gibi saydığım takımlara takılmadınız o halde. 2 kere 2 dört. Ülkece futbolun gerisinde kaldık, benim derdim bu. Yoksa PSV , Schalke falan aman aman takımlar değil. Murat Bey’in dediği gibi, hatta ileri gideyim; Avrupa liglerinde küme düşme hattındakileri getirin bizim ligde şampiyonluğa oynar-olur hatta. Daha da ileri gideyim; 2.liglerindeki takımlar bile bizim ligde ilk 3 yaparlar. Muhtemelen öyle 100-200M bütçeleri de yoktur. Bunu izah etmeye çalıştım sabahtan beri.
Tamam da Avrupa Liglerinde küme düşmemeye oynayan takımların bizim ligde ilk 3'e oynaması Terim'in problemi midir, yoksa ülke futbolunun mu? Bütün ülke futbolunun günahını Terim üzerinden çıkarmak haksızlıktır, adaletsizliktir.
Lig maratonu, Şampiyonlar Ligi'nden daha zor olmuyor. Ama Şampiyonlar Ligi'nin motivasyonuyla 38 haftalık lig maratonundaki bir maçın motivasyonu arasında uçurum oluyor. O yüzden Şampiyonlar Ligi elemesinde eşleşen iki takımın arasındaki kadro kalitesi farkını ortaya koyduğumda '' Eee ama Rize'den'de 4 yedi'' diyince bana göre tuhaf bir benzetme yapmış oluyorsunuz.