2021-2022 Sezonu Kadro Yapılanması ve Transferler

Telekom'a Can'ı kaptırmak kolay ama Telekom'dan sözleşmesi bitse bile Can yada Muhamned'i almak o kadar kolay değil. Piyasada kaliteli yerli sayısı sınırlı ve belli isimler. Kısalarda alabileceğimiz Yiğit dışında isim kalmadı gibi, uzunlardan da Mert. Ismet Akpınar vs saymiyorum bile, Berk Demir de bütçe olarak aşardı bizi.
Belki sadece Ege ve Berke'yle devam ederiz. Ege yerine Egemen Güven daha iyi olurdu ama Ege'ye de şükrediyoruz yine de.
Secimi iki hafta daha erteleseler yakışır bu camiaya, acelemiz yok 6 abdli bir göksenin, birkac da parkede 3 dk sure verecek oyuncuyla devam ederdik para yok zaten. Yabancılar iyi çıkarsa playoff yaparız vs.
 
Berk Demir Telekom ile anlaşmış. Vasat üstü yerliler tek tek kapılıyor. Geçen senenin bir benzeri yaşanacak diye çekiniyorum. Umarım yeni yönetim basketbola biraz önem verir de iyi yabancılar ve buy-out ile olsa da 1-2 kaliteli yerli alırlar.
 
Canberk atlet 3 'ün hakkını verebilir ribaund vs kolejde 4 gibi de oynamış ama şutu yok ligimizde ve avrupada kolejde rahat girdiği kadar boyalı alana sokmazlar. Inşallah faydalı olur.

Aliağa Okben'i tutuyor sanırım (kiralikti) Bursa Egemen 'i alıyor biz kalanlardan bakıyoruz. Ama yeri geldiğinde Ayberk için Canberk için bonservis ödüyoruz. Zamanında hamle yapma sonra elindeki kaliteli yerliyi yabancıyı kaptır vasat yerli yabancı için bonservis öde mecbur kalınca
 
Ayberk için ödenen bonservis 25 Bin Euro'ydu ve 2018 Temmuz'unun son gününde yani yerli transfer piyasası bittikten sonra alındı. Burada lafını etmeye bile değmez. Tabi felaket geçirdiği sezondan sonra 2019'da kovulması gerekiyordu ama maddi zorluklar bizi 2 yıl daha tutmaya mecbur kıldı. Onun da özgüveni düştükçe düştü. Şimdi takımdan ayrılacak ama ligde süre alabileceği 2-3 takım var. 1. Ligde de fazla tutunabileceğini sanmıyorum.

Son 4 yıldır bu takım kuruşları hesap ederek kadro kuruyor ve hiçbir zaman ikiden fazla yeterli yerli oyuncu bulunmuyor takımda. Bunları haketmiyoruz.
 
Son düzenleme:
Basketbolda kaliteli yerli oyuncu havuzu oldum olası dar olmuştur zaten. Transfer dönemlerinde doğal olarak bütçen kadar konuşuyorsun. Paran varsa rahat rahat istediğin kadroyu kurarsın, yoksa da bizim gibi her sezon öncesi “şu da kaçtı, bunu bari alsaydık” diye dövünür durursun. Arkadaş bir kere de basketbol için çabalayan, bütçe yaratan, iyi kadro kurmaya gayret eden, Galatasaray isminin büyüklüğünü hatırlayan yöneticiler çıksın, bir kere de şaşırtın bizi be kardeşim! Hayal kurmayı bile özledik resmen, hayal kurmamıza fırsat vermiyorsunuz çünkü. Neyin bedelini ödüyoruz anlamadım ki..
 
Galatasaray’da yerli iskeletinin sağlam olduğu tek sezon 12/13 herhalde.O sezon da şampiyon olmuştuk zaten.Ender,Engin,Cenk,Ersin,Furkan gibi iyi yerlilerimiz vardı.Hele şimdikilerle kıyaslayınca.Onun dışındaki sezonlarda kadromuzda katkı veren yerli oyuncu sayısı hep 1-2 oldu en fazla.Bu sezon için de yerli oyuncu transferi açısından çok beklentim yoktu ama en azından Onuralp gibi Egemen gibi yerlileri Bursaspor yerine biz alabilirdik diye düşünüyorum.Şu dakikadan sonra zaten alabileceğimiz en iyi yerli anlaştığımız söylenen Ege Arar.
 
Ayberk için ödenen bonservis 25 Bin Euro'ydu ve 2018 Temmuz'ununun son gününde yani yerli transfer piyasası bittikten sonra alındı. Burada lafını etmeye bile değmez. Tabi felaket geçirdiği sezondan sonra 2019'da kovulması gerekiyordu ama maddi zorluklar bizi 2 yıl daha tutmaya mecbur kıldı. Onun da özgüveni düştükçe düştü. Şimdi takımdan ayrılacak ama ligde süre alabileceği 2-3 takım var. 1. Ligde de fazla tutunabileceğini sanmıyorum.

Son 4 yıldır bu takım kuruşları hesap ederek kadro kuruyor ve hiçbir zaman ikiden fazla yeterli yerli oyuncu bulunmuyor takımda. Bunları haketmiyoruz.
2018 yazında 200-240 bin TL bonservis verildi euro bazında o gün için 45 bin euro yaklaşık. Siradan oyunculara gereksiz bonservis verilişi sıkıntı hele ki bütçen zayifken. Yoksa Ataman döneminde 500 bin $ bonservis ödenen Markoasvili var, russ smith vs. Erman Kunter dönemi ucuza gelen 1 maç oynayıp niye gitti bilinmeyen Tj Cline böyle garip transferler yapılmaz inş geçen yıl 11 yabancı alındı neyse ki ligde kaldık.

RJ Hunter 3 numara değil bildiğin sg sadece, Alex Hamilton ne oldu ayrılmak istedi bilinmiyor Macon yetenekliydi ama tek başına kaldıramadı Barış ve Hamilton dan yardım gelmeyince. Umarım avrupada hiç oynamamış çaylak guard riskine girmeyiz.
 
Russ Smith çok kötü bir maliyetle transfer edildi ama TJ Cline 50 bin dolara geldi yanılmıyorsam, yani adam kaosa kaynadı. Bugün Maccabi peşinde. Hamilton ciddi sorunlar yaşadı takımla, Macon da küme düşme tehlikesini görünce ayrılmak istedi.
 
Metecan Birsen, Şeyhmus Hazer ve Furkan Haltalı’yı Fenerbahçe istiyormuş , 1 haftaya çoğu takımın Türk kadrosu belli olacak gibi, yine çok geç kalacağız
 
Russ Smith çok kötü bir maliyetle transfer edildi ama TJ Cline 50 bin dolara geldi yanılmıyorsam, yani adam kaosa kaynadı. Bugün Maccabi peşinde. Hamilton ciddi sorunlar yaşadı takımla, Macon da küme düşme tehlikesini görünce ayrılmak istedi.
Hatırladığım kadarıyla TJ Cline bu sezon Maccabi de oynadı zaten.Demek ki uzatacaklar. Hamilton ve Macon bu sezon en çok üzüldüğüm oyuncular iyi bir koçla daha iyi olabilirlerdi.
 

Üst