2021-2022 Sezonu Kadro Yapılanması ve Transferler

Savunması iyi sert bir 4,5 takviyesi takımı başka bir seviyeye taşıyacaktır. Bu son ekleme de takımın gidişine göre gerekli takviye veya kontrattan çıkma durumlarına göre bırakılması şimdilik anlaşılır. NBA'deki takımlar oluşturulurken bir fırsat transferi de çıkabilir diye düşünüyorum. Lig ve Avrupa kulvarlarini götürebilecek tam manasıyla yeterli bir kadro olmadı henüz. Yiğit ve sağlam bir 4,5 ile ligde ilk 4'e oynar, Avrupa'da yarı final görürdük sanki. Görülen o ki; takımın en önemli kaybı Yiğit oldu maalesef. Yabancilarin haricinde Okben ve Sadık'in performansları bu yıl çok önemli. Umarim iyi bir sezon olur...
 
Okben potansiyelinin yarısına ulaşabilirse Yiğit’i aratmaz hatta üstüne çıkar.Yiğit’in gidişine üzülmüştüm ancak Okben’in gelmesiyle bence bu noktada bir kaybımız yok.İkisi bir arada olsa çok güzel olurdu tabi orası ayrı konu.
 
Geçen sene de böyle başlamıştık diye çekinenler var ama bence bu sene geçen seneki gibi olmayacak, geçen sene çok kırılgandık. Motum, Macon, Hunter gibi çok yumuşak oyuncular ve Jonathan W. , Amile gibi Avrupa basketboluna çok yabancı oyuncularla oynadık. Bu sene Bost ve Purcell savunmada belli standardı olan oyuncular, keza Kravish çok fazla blok yapan bir oyuncu olmasa da en azından oyun bilgisi yüksek bir uzun. Benim için savunmada kapalı kutu Melo ve Blackshear. Melo bu yapıda zaten tolere edilebilir. Blackshear da o fizikle Motum'dan daha yumuşak olmaz herhalde:)

Yerlilere gelirsek; Ege ve Göksenin zaten ne vereceği az çok belli oyuncular. Burada bence takımın tavanını belirleyecek oyuncular Okben ve Rıdvan olacak. Okben için zaten çoğu kişi yazmış. Ben Rıdvan'ın da özellikle Melo ile iyi bir ikili oluşturacağını düşünüyorum, potaya çok iyi gidebilen ve takımın enerjisini arttıracak bir oyuncu. Okben ve Rıdvan eğer 15'er dakika civarı süre alıp istikrarlı bir katkı verebilirse bizi çok rahatlatır, yoksa Melo, Bost ve Purcell muhtemelen her maç 30+ dakika sahada kalacak. Sadık Emir ve hatta Eray da sezonun bonusları olur.

Son olarak da Can Topsakal, Ömer Yalçınkaya, geçen seneki Oytun Özer gibi isimlerden Turgay Zeytingöz beni çok mutlu etti ve takıma orta-uzun vadede inancımı arttırdı. Umarım kendisi uzun süre burada olur ve istikrarlı bir yapının kurulmasına öncülük eder. Takıma bu sene güveniyorum; inşallah sakatlıksız ve kupalı bir sezon geçiririz:)
 

Üst