2021-2022 Sezonu Kadro Yapılanması ve Transferler

Puan cetveline bir bakayım dedim herkesi görüp. Yıllar sonra bizi tepelerde görmek mutlu etti. Kendi elimizle verdiğimiz 2 maç da olmasa liderdik. Ayrıca ligin en çok sayı atan takımıyız. ŞL grubunda da yorgunluktan ötürü 1 firemiz var, önemsiz. Yeni kurulan bir takıma göre oldukça iyi bir gidişat yapmışız şu anki karneye göre.
 
Tam olarak öyle demiyor da, mealini yazarsak eğer:

Galatasaray, kurlardaki oranlardan dolayı yıllık bütçe limitini aşmamak için bir oyuncusunu göndermeden 6. oyuncuyu almayı düşünmüyor diyor. Teyit edilmiş bir bilgi değil sadece duyumum böyle diyor.

Zaten bir yabancı giderse yerine gelecek kişi de 5. olacak? Yerlilerden mi düşünüyorlar acaba diye tefekküre dalarken David Kravish gerçeği zihnimin ortasına zınk diye oturuyor aniden.

Pota altımız çok zayıf bunu Kör Sultan bile gelse görür.

Bunu daha önce de yazmıştım. David Kravish'in gitmesi ve sağlam bir pivot gelmesi takımımızda 1 değil 2 yeni transfer sayılır. Yani artık sonunda Linkedin'den kulüpteki arkadaşlara yazacağım, farkında mı değiller yoksa David Kravish Türkiye-ABD ilişkilerinde elçilik göreviyle gelen ama arada sırada parkeye çıkan bir isim mi onu anlamadım.
 
Ben Kravish'in şu nokta gönderilmesini açıkçası doğru bulmuyorum. Evet bir yabancı ihtiyacımız var ama gelecek profil belli takıma 2 gömlek seviye atlatacak hiçbir oyuncuyu bu saatten sonra bulman ve bu kurla getirmen zor. BCL de devam ediyor, iki kulvar oynuyorken Kravish de bir şekilde takımda tutulmalı. İstenileni veremediğine hem fikirim ama zaman zaman oyunun içine girdiğinde takımın aşırı rahatladığı bir gerçek. O yüzden BCL'yi lider bitirdiğimizde, bir sonraki BCL maçımız 25 Ocak'ta olacak. En azından oraya kadar bir oyuncu yetiştirebiliriz.
 
Ben Kravish'in şu nokta gönderilmesini açıkçası doğru bulmuyorum. Evet bir yabancı ihtiyacımız var ama gelecek profil belli takıma 2 gömlek seviye atlatacak hiçbir oyuncuyu bu saatten sonra bulman ve bu kurla getirmen zor. BCL de devam ediyor, iki kulvar oynuyorken Kravish de bir şekilde takımda tutulmalı. İstenileni veremediğine hem fikirim ama zaman zaman oyunun içine girdiğinde takımın aşırı rahatladığı bir gerçek. O yüzden BCL'yi lider bitirdiğimizde, bir sonraki BCL maçımız 25 Ocak'ta olacak. En azından oraya kadar bir oyuncu yetiştirebiliriz.
Şuan Kravish'i göndermek hata olur. Benim düşüncem şu alınacak iyi bir 5 numara ile Kravish orta mesafesi de olduğu için arada 4 numarada da kullanılabilir diye düşünüyorum.
 
Son düzenleme:
Gördüğümüz gibi , artık yeni kurulan bir takım değiliz ve BJK, Daçka gibi takımlar da bizim rakibimiz değil. Bizim gerçekten sınırı olmayan, ucu açık bir potansiyelimiz var. Efes'in öldürücü modunu açması gibi; kontağı çevirirsek kralı gelse eziliyor. Verdiğimiz maçların da istisnasız hepsi kendi elimizle hediye ettiğimiz maçlar. Biz istemeyince kimsenin bize gücü yetmiyor. Bunu zaten maçlarda da görüyoruz.
Fakat Kravish iyi hoş olsa da sahada boyalı alanı karartacak 1 atlete ihtiyacımız var. Bugün maden yaptılar boyalı alanı rakip kısalar. Umarım maçları kaçırmadan takip eden başkan bir el atar.
 
Abi Kravish elinde top tutamıyor kaç tane pozisyon oldu öyle. Top tutamayan adamı tutalım da turşusunu mu kuralım ? Ben 2005 yılından beri Galatasaray basketbolunu seyrediyorum, bu kadar kötü bir pivot görmedim izlediğim günden beri. Luksa Andric şu gün parkeye çıksa daha çok katı verir o yaşında.

Yani rezil oynayan birini takımda tutmanın anlamı ne? 5 tane orta mesafeden 1 tanesini hadi diyelim 2 tanesini sayıya çevirince orta mesafeci pivot olmuyor. Yok abi mantığı yok takımda tutmanın.
 
Takviye yapilmasini aylardir dile getiren herkese sabirlarindan ve ilgilerinden dolayi tesekkurler. Sanirim artik salma vakti geldi. Degil takviye eldekilerin parasini odeyecek anlasma var mi merak ediyorum artik.
Lira uzerinden anlastiysak butce patlak demektir.
 
2 hafta önce dolar 10 oldu, transfer zor demiştik. Şimdi, yani 2 haftada 13'ü de geçti. Bu gidişle 15 de olacak. Ne yapacaklar bu gidişatta bilemiyorum. Kabaca 200K Euro'ya vasat bir adam bile alsak 4 milyon lira yapıyor sanırım. Ki almaya karar verdiğimiz zaman 5 milyon liradan aşağı olmaz. Sezon bütçesine dokunmayıp, sadece sponsora 2M ödeten bir yönetimin de şu ekonomik şartlarda pek suya sabuna dokunacağını da sanmıyorum açıkçası.
 
Ekrem Memnun ile gelinebilecek seviye budur ya da değildir bilemem. Ancak mental olarak bitmiş bir takımı ve camiayı 2 ayda ''Eurolig ilgisi'' seviyesine çekmek tesadüf işi değildir diye düşünüyorum. 1 maç çok atarsın , 2 maç çok atarsın tesadüf olur ama bu takım oynadığı kulvarlarda sayı sıralamasında birinci hep. Bu da Ekrem Hocaya yazmıyor sanırım, tesadüf diyelim o zaman ?
Ek olarak; küme düşmekten kurtulan bir takımı 2 ay sonra ligin tepesine koyup, Eurolig gediklisi 2 kulüpten birini hazırlıkta ezip, diğerini ligde 15 sayı geriden gelip yeniyorsan bu da tesadüf herhalde ?
Oynadığın kulvarlarda kazandığın maçları bariz sayı farklarıyla kazanıyorsun. Kariyeri boyunca sadece sayı kısmındaki hünerleriyle ara ara parlayan Bost denen bir adam alıp-ki benim de pek içime sinmemişti- ondan her maç triple double oynayan bir lider yaratıyorsun.
Ekrem Memnun için ben de şimdilik aşırı bir aydınlık gelecek görüyorum diyemiyorum ama istatistiksel bazda muhteşem rakamlar var ortada. Buna da tesadüf diyemeyiz. Ki inanılmaz tempolu ve potansiyeli kestirilemeyen bir oyun yarattı. Düne kadar ''kümede kalın'' diyen ergen sürüsü bile 2 günde ''GS çok tehlikeli, herkesi yener'' diyorsa, vardır bir gelişme muhakkak. Hocanın hataları elbette var, oluyor da. Ancak yaptığı iyi şeylerin terazide çok daha ağır bastığını düşünüyorum. 3 ayda koç değişikliği olmaz. Gönderilen adamın istatistik hanesine bakan anlam veremez zaten neden gönderildiğine :D Gelenin de her maçı kazandırması lazım ki daha iyi oldu diyelim. Ya da oyun anlamında iyi bir şey diyorsanız; o zaman her maç 100 sayı attırması yahut 1 saniyede yarı sahayı fastle bitirmesi gerekiyor. Çünkü bu saydığım alanlarda zaten zirvedeyiz.
Matematiksel olarak her maçı kazanmamız zaten mümkün değil. Gününde olmayan oyuncular da olacak, bunlar olağan şeyler. Burada bence hocadan evvel, her maçı gelip izlediği halde 5 numarayı hala pas geçen Başkan ve yöneticileri eleştirmek lazım.
Bu takım 3 gün önce , ''direkt rakiplerden'' diye bahsedilen Beşiktaş'ı 20'ye yatırdı. Hem de maç içinde 33-3 gibi sahalarda ender görülen bir seri yaparak ezdi.
Ben playofflara gelindiğinde, ki inşallah gireceğiz diye düşünüyorum. Mantıken de girmemiz lazım bu gidişatla. Playofflarda daha da iyi bir Galatasaray NEF takımı olacağını düşünüyorum. Sadece şu atlet 5 numara gelsin ve puzzledaki eksik parça tamamlansın.
 
Sadece Devaughn Akoon-Purcell bile , 3 numara olmasına karşın Vesely'yi 2 pozisyon arka arkaya patates ederek maçı bize döndürdü. Alınacak atlet bir 5 numaranın neler yapacağını düşünemiyorum bile. Yazık dün Kravish ve 4 ten bozma Ege ile Vesely karşısında durmaya çalıştık. Hepsini geçtim Pierre bile denize döktü boyalı alanda uzunlarımızı.
 
Kaç ay geçti bir pivot alamadınız basketbol düşmanı beceriksizler ordusu! Neymiş efendim hedef Euroleague! He he size TBL bile fazla. Gerçi bunlar hedef NBA dese yine destekleyecek çomar kitle mevcut. Yönetim istifa!
 

Üst