2021-2022 Sezonu Kadro Yapılanması ve Transferler

27 Mart 2022 tarihinde İstanbul’a gelen Arike Ogunbowale’nin transferinden, 26 Mart 2022 tarihinde yapılan Galatasaray Spor Kulübü Genel Kurulu'nda alınan 2022 yılı bütçe reddi kararına istinaden gerçekleşen bütçe kısıtlaması sebebiyle imzalar atılmadan vazgeçmek zorunda kaldığımızı üzülerek kamuoyuna duyururuz.

Bu da demek ki Erkek takımı da transfer yapamayacak.
 
Yani maksimum final oynayacağın yerde 8 tane yabancıya maaş + lisans parası ödemenin gereği yok bence abi. Ha futbol takımı kafaca sezonu bitirdi falan der alabilirsin bi ihtimal ama çok işe yarar bir adam bulman zor sezonun şu noktasında.
Final oynamak Galatasaray basketbolunun geleceğe dair yeniden umutlanması ve hedef büyütmek açısından önemli bence. Yarı final bile bence camia için önemli, final ise bence hiç küçümsenmemeli. Futbol zaten bitmiş en azından basketbolda sezonu güzel bitirelim. Dolayısıyla bence transfer kesinlikle gerekli. Şubenin gelecekte nereye gideceğini göstermek açısından da bence belirleyici.
 
Kim yapacak ki transferi ? Mevcut yönetim zaten gidiyor. Yeni gelecek olan zırtapozların basketbolu seveceğini pek düşünmüyorum. Ulan ne bahtsız adamlarız... 5 yıldır şu şube düzelecek diye bekliyoruz.
 
Bu sezondan birşey beklemiyorum ben ama seneye ne olacak o da muamma. Açık konuşmak gerekirse Eşref Hamamcıoğlu başkan olursa diğer branşlar adına bugünleri dahi arayacağımız bir döneme gireceğimize eminim. Kendisinin futbol dışındaki branşlara bakış açısının hiç iç açıcı olmadığını biliyorum. Metin Öztürk veya Dursun Özbek gelirse plansız ama bir rüzgarla sezonluk kısa vadeli başarılar gelebilir diye düşünüyorum. Eğer olurda Ünal Aysal seçilirse basketbol ve voleybol için yeni bir altın döneme gireceğimize eminim...
 
Eşref Hamamcoglu seçilirse yine basketbol şubesi Erden Timur uhdesine bırakılır bence .Bu yönetim de ekstra birşey yapmadı zaten.Baskasi da gelse pek birşey değişmez.Hatta Hamamcoglu ekibinin küçük küçük sponsorlardan ekstra gelirler elde etmekle ilgili projeleri vardı diye hatırlıyorum.Cebinden para vermeyecek ise ya da kaynak yaratmayacaksa ki bunları yapanı pek görmedim kısa vadeli başarının sonu tefeciden yüksek faizle borç almak gibi oluyor garantisi de olmayan kısa vadeli başarı uğruna ondan sonraki birkaç sezon daha da geriye gidiyorsun
 
Zaten kulübümüzü geçtim, ülkede basketbola yatırım yapmak için sevmek gerekiyor o branşı. Bu konuda da hepimizin hatırladığı en büyük ve belki de tek isim Aziz Yıldırım'dı. Masa tenisine kadar bütün branşları takip eder ve sporcularını ona göre transfer ederdi. Ali Koç'un pek salladığını düşünmüyorum basketbolu.
Bizden de basketbol olayı sadece Ünal Aysal'ın gelişiyle geriye gitmez. Diğer adaylar muhtemelen göz önünde olan futbola abanacaklardır. Ha Erden Timur'un işine karışmayıp orayı ona bırakacaklarsa-ki anlaşma var- o zaman sıkıntı olmaz pek.
 
Yani 3 numaranin kralini da getirsek sampiyon olma ihtimalimiz yuzde 5 falandi,yari final basariydi bizim icin.
Bari Canaan gibi topcu izleriz sezon sonuna kadar,ne yapacagi belli olmayan keyifli bir takim izleriz :)
Ben kendi adima cok sevindim.
Vardir bir bildigi Pistiolis Hocamin 😂
 
Dap'in sakatlandığı geceden beri oyuncu bakılıyor. Daha forvet temelli bir oyuncu beklerken canaan tercihi ilginç geldi. Savunmada bu kadar undersize iken. dap de fiziğine göre kötü savunmacı tabi ama daha pis iş yapacak adam beklerdim.
 
Potansiyeline yeteneğine göre karar verilmiş gibi görünüyor zaten eldeki yerlilerle dengeli kaliteli bir rotasyon mümkün görünmüyordu. En azından koç oyuncuları tanır bu süreçte
 
Hoca tercih etmiş olabilir mi Furkan en son Rusya'da oynamış o bakımdan.

Muhtemelen onun tercihidir abi. Belki istediği profilde oyuncu bulamadı yeni bir şey denemek istedi zaten sezonun bu noktasında gidebileceğimiz yer 3 aşağı 5 yukarı belliyken kabul edilebilir risk olarak görüyorum. Tabi dün Kidd'in serbest kalmasını es geçmemiz iyi olmadı bence daha bize uyacak bir profildi ama görmek lazım.
 

Üst